Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Moto czy skuter, oto jest pytanie?

Czy masz zamiar przesiasc sie ze skutera na moto?  

273 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Kiedy? były motocykle. Teraz przekonałem sie do skutera (wygodniej , cieplej itd.) Jak będzie zmiana to chyba na B650 (tak po kolei - było 250, jest 400)

Pozdrówko!

Opublikowano

W mojej wersji idealny zestaw, to dwa pojazdy:

1) Prosty konstrukcyjnie, lekki i ekonomiczny skuter lub pokrewny Hondzie Cub pojazd, o pojemno?ci 125-250 do dojazdów do pracy, na zakupy i ogólnie kręcenia się wokół komina w promieniu 100km.

2) Motocykl, ale nie taki który o pod każdym płotem stoi lecz co? porz?dnej marki i koniecznie o klasycznej konstrukcji np. dwuzaworowe Ducati, Moto Guzzi, Triumph (choć w Triumphach więcej udawania niż tradycji) lub dwugarowe BMW.

Ewentualnie jako inna opcja zastępuj?ca 1 i 2 - Tmax.

Opublikowano

Skuter musi byc. A moto moze, ale nie musi ;) .

To co mi sie podoba ma po pierwsze za duzo mocy !guns , po drugie zero mozliwosci zapakowania czegokolwiek (za wyjatkiem karty Visa :P ). No bo jak na Buella czy duzego Monstera w "krotkiej" wersji cokolwiek zapakowac !guns ? Albo na taka CB1000R (nie, nie, w zadnym wypadku sportowa CBR) ;) ? I jeszcze ta moc pozniej ciagle kusi !guns ...

Opublikowano

Witam,

nie wymy?lili jeszcze skutera który zaspokajałby mnie bardziej niż moja Czarna Perła ;) .

-mam duży zbiornik paliwa

-spalanie 5.25 (przynajmniej zazwyczaj !guns )

-spokojnie nawet na tydzień się zapakuję

-nie wieje i nie jest gło?no

-no i mam jakie? 4 i co? sekundy do setki

Ale oczywi?cie nie polecam Hondy CBF innym, bo całe jej piękno w tym że nie ma tych motocykli na pęczki na ulicach ;)

Pozdrawiam

• Użytkownicy
Opublikowano

Skuter bo to esencja przyjemno?ci jazdy na 2OO, no i ta pakowno?ć.

Szkoda tylko że kiepski na polnych i le?nych drogach.

Opublikowano

|ęta słowa panie"Profesorze".

Jerzeli kto? jęĽdził turystycznie na moto i prze?adł się na skuta.

To już z niego nie zejdzie,chyba że zwiększyć pojemno?ć.

Ale to przychodzi z wiekiem....

!placz1 żę tak lata lec?

Opublikowano

Skuter jest idealnym ?rodkiem transportu w mie?cie i poza nim, nie wieje, cisza, duże schowki i rado?ć z jazdy, ale jak kto? jest maniakiem szybko?ci, gdzie musi robić 3sek. do 100 to te argumenty do niego nie przemówi?, ale nie możemy być wszyscy tacy sami, bo wtedy życie było by nudne !placz1 :lol::)

Opublikowano

a ja po dwóch sezonach na Burgmanie 400 zmieniłem na Bandita 600S i teraz po dwóch sezonach na nim własnie wystawiłem go do sprzedania, je?li mi się uda sprzedać - wracam znów na skuter. Tylko nie wiem jeszcze na jaki i na jak długo. Według mnie oba pojazdy moja swoje wielkie plusy i niewielkie minusy ale według mojej Agnieszki skuter ma tych plusów dużo więcej, w zasadzie ma same plusy. I cały czas słysze ze Burgman to był faaaajny...

Opublikowano

Skuter jest fajny :)

Te kształty, komfort jazdy, pakowno?c, no i kanapa wielko?ci zestawu wypoczynkowego w salonie :lol:

Skuter OK :lol: !placz1

Opublikowano

MOTO

No to duży salon kolego musisz mieć. :)

Z tym wiatrem to sporo z was przesadza bo do "stówki" to raczej w niczym nie wjeje, a powyżej to i za tymi waszymi "mega" szybami zawiewa.

W korki na Wawę , maje moto często wjedzie w mniejsze szczeliny niż co poniektóre wasze skutery, do tego mogę czasem grzecznie rozgonić autka "cichym" wydechem ,czego u was w automatach się nie da.

Opublikowano

Brakuje odpowiedzi: skuter dzi?, moto może kiedy? !happybth :D

• Klubowicze
Opublikowano

Głównie !tut ale czasami dosiadam crusera syna.

Opublikowano

Trudne pytanie, ponieważ dopiero od 2 lat jeżdżę !tut , motorem jeĽdziłem tylko na kursie i egzaminie, ale jak będę się decydował na moto, to na pewno skuter pozostanie, bo ma wiele zalet

Opublikowano
(...) Jedyny minus ze nie ma czego nogami scisnac, (...)

Sorki za OT: ;);) Ptaku, no co? ty... ;);)

W moim wieku ;) to już tylko wygodna kanapa !tut . Żadne tam "golasy" czy "armatura pierdz?ca". Cenię spokój... ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Gdybym tylko miała kasę to motocykl wymarzony jako drugi pojazd byłby, ale póki co skuter być musi, bo to przecież jak prawa ręka... !tut

Opublikowano

Skuter to wygoda i osłona przed wiatrem... Moja żona mówi że nie wsi?dzie na moto więc !OKK forever!!!

Opublikowano

Odwieczny dylemat. Burżuje nie maj? problemów bo kupuj? jedno i drugie, ale przeciętniak musi wybierać. Sam mam taki dylemat (pod warunkiem że ceny trochę spadn? i będzie wyprzedaż rocznika). Skuter Honda SW 400 vs. chopper Yamaha 950. I muszę zadać sobie zasadnicze pytanie - do czego potrzebuję !OKK . Potrzebuję przede wszystkim do codziennej jazdy do pracy, w różnych warunkach atmosferycznych, przeciskaj?c się po Krakowie, i żebym mógł do niego zapakować kanapki. W moim przypadku wybór wydaje się prosty, ale z drugiej strony zawsze marzyłem o chopperze i mój wybór się komplikuje. Więc rozumiem wszystkich, którzy maj? podobne dylematy.

Opublikowano

Prawo jazdy kat A mam od niedawna. Apka ma już swoje lata. My?lę, że gdyby nagle los sypn?ł jak?? większ? kas? pewnie kupiłbym jakiego? większego choppera. I pewnie bym go sprzedał po roku !OKK

Opublikowano

W trasę bez porównania motocykl, głównym czynnikiem jest moc i elastyczno?ć, nieraz przy obładowanym skuterze (2os. i bagaż) jej brakuje. Chciałem ?migać moto po mie?cie, ale tu bezkonkurencyjny jest skuter z dobrej osłony przed wiatrem i braku potrzeby ubierania się w zbroje.

Opublikowano

Ja mam itoito: Scarabeo 200 i Honda CB 500. Razem z opłatami i wymian? opon wyszło mi za obydwa około 10 000zł. Czy jestem burżujem?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na moto bym sie przesiadl do jazdy terenowej. W innym przypadku skuter jest bardziej praktyczny. Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

Skoro odświeżamy temacik to głos oddany na, nie

Nie zamierzam się przesiadać na moto !!!

• Klubowicze
Opublikowano

a ja powiem, że nie zbudowali jeszcze takiego moto, na który mógłbym się przesiąść ;)

Opublikowano

Głos oddany. Ja nie zamierzam się przesiadać na większe koła... chyba że w dalszej przyszłości na turystyk ale scooter zawsze będzie stał w garażu !scooter

• Klubowicze
Opublikowano

paulscooter.jpg

Scooter now and forever Pozdrawiam