Administrator Artix Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Administrator Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Czesc pewnie z was wie inni nie, ze moja zabawa w geocaching lekko ewoluowala w strone off roadu. Nie powiem ze duzego wplywu na to nie mial tez Pilot i jego zlot w Bieszczadach bo tam zalapalem bakcyla takiej jazdy daleko po za drogami utwardzonymi. Jako ze nie stac mnie na potwora terenowego, ale w sumie nie auto czyni zwyciesca tylko chec jazdy to padlo na Nive ktora razem z moim wspolnikiem do niej Muginem pierwszy raz wystartowalismy w rajdzie Off Road'owym zajmujac zaszczytne 18 miejsce na 50 startujacych zalog. Pokonujac Jeepy, Terrano i mase innych zdecydowanie potezniej wygladajacych aut. Szkoda ze z samego rajdu naszego "potwora bagiennego" sami mamy malo fot bo w koncu jechalismy ale za okolo 2 tyg organizatorzy obiecali wstawic i mam nadzieje ze bede mogl wstawic fote kiedy wykrecamy najlepszy czas na przejezdzie przez blota i rozlewisko wypuszczajac w gore blotne gejzery. Jako ciekawostke wstawiam fotke jak gosc lekko przekombinowal przejazd przez rzeke, no i jedna fotke z proby blotnej, szkoda ze nie ma dalszej czesci bo kawalek dalej bylo juz nurkowanie do kierunkowskazow dodam ze w tym blocie malo kto przejezdzal zostajac wciagnietym w bagno
Gość qrdemol Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 No,no gratulejszyn.Dziwie sie tylko że "tylko Niva",kiedys sie tym interesowałem,i o ile pamietam Nive ciężko za______ć,i w rękach do?wiadczonego drivera nie jeden sprzęt zostawia z tyłu.Nie wspominaj?c o UAZ-ach,bo to chyba temat rzeka.
eMKa Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Artix! Już nie mamy do Ciebie żalu, że nas opu?ciłe? dla jakich? błotnych k?pieli (no może niesmak pozostał !piwko). GRATULACJE! No i chyba czas zacz?ć komponować now? wersję pewnego czeskiego przeboju: "Artix z bazin" Jeszcze raz - bravo Artix, bravo Niva, bravo bazina!
dr.big Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ojejku, jaka ladna Niva, gratulacje . To znaczy ze teraz juz nie szukasz (chowasz) keszy ???
Administrator Artix Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Administrator Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Oczywiscie ze bede chowal i szukal keszy bo ta zabawa jest nie mniej pasjonujaca. Najgorsze ze teraz musze podzielic czas wg priorytetow czyli 1. Burgmania 2. Off Road 3. Geocaching Tak naprawde wszystkie te przyjemnosci maja wiele ze soba wspolnego. Niva poprostu podjezdzam do wiekszosci keszy gdzie by nie byly na odleglosc kilku metrow. Skuterem jako ze wlocze sie po Polsce tez mam wiekszy zasieg odkrywania skarbow, a czasem poprostu dla relaksu wjezdzam sobie w bloto po maske no i najfajniesze jest wtedy kiedy sie zakopie i trza wyjsc w to bloto z lopata i pobawic sie w blocie !piwko Niva jest swietnym nuczycielem i wybacza wiele bladow w czasie jazdy przeprawowej, a zawody ucza nie tylko pokory ale i sporo mozna sie nauczyc. Niestety moc auta jest zbyt mala zeby walczyc o pudlo ale konczenie rajdu w pierszej 10 jest w zasiegu mozliwosci tego auta. Zreszta przy takiej zabawie to 40 % to moc auta i jego wlasciwosci, 40 % to umiejetnosci pilota a tylko 20 % to skutecznosc kierowcy. Tak czy inaczej na pewno wystartujemy jeszcze w tym roku na 2 rajdach i sami moze zaczniemy opracowywac trasy przeprawowe dla wlasnej uciechy. Emka, kajam sie strasznie ze musialem wybierac, ale lepsza polowa dzielnie reprezentowala rodzine. Zobaczyc Hummera zakopanego w blocie gdzie Niva przejechala - bezcenne Więcej zdjęć z rajdu terenowego
Radio Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Artix,przez kilka lat jeĽdziłem w terenie (ciężkim terenie) wła?nie Niv?,najpierw była to wersja z silnikiem 1.6,a póĽniej z silnikiem na pełnym wtrysku o poj.1.7 (chyba nie pomyliłem !YES ) i powiem uczciwie że był to najlepszy terenowy pojazd do ciężkiego terenu typu bagno,w tyle zostawały Toyoty,Land Rovery i inne pojazdy,mam na my?li pozostawały tam gdzie utknęły ,a Niva "szła" dalej,fakt,tu liczyły się praktyczne umiejętno?ci kierowcy,ale bez Nivki co po takich umiejętno?ciach? , a i niejeden raz Niv? wyci?gałem fury warte tyle co 6 Nivek !piwko , więc o czym? to ?wiadczy Także życzę powodzenia w startach !piwko Dbaj o Nivkę a odwdzięczy Ci się,dowoż?c cię na metę i to w czołówce,czego życzę
Sympatycy szorstki Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Sympatycy Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Niva jak niva, dziwny tylko mię się wydaje ten intercooler na masce... Ty to Artur masz chyba kupe czasu wolnego pzdr i wytrwało?cie życzę
Wojtecki Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Gratuluje fajnie ze jestescie zadowoleni,moze kiedys spotkamy sie nie tylko w klubie ale na trasie zabawy blotnej
drogowiec Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zobaczyc Hummera zakopanego w blocie gdzie Niva przejechala - bezcenne !OKK PrzyjedĽ na "Łaskie Wydmy", to narobię Ci fotek Pozdrówka
Administrator Artix Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Administrator Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Szorstki wlasnie sek w tym ze mam zbyt malo czasu zeby kazda z moich pasji traktowac rowno. Hmm Drogowiec brzmi zachecajaco a sa tam blota ? Wojtecki chetnie wspolnie potaplam sie w blocie Radio wlasnie zauwazylem ze Niva podobnie jak ja kocha bloto, ale nie przepada za piachami. Dzis wreszcie uporalismy sie z naprawa Nivki po rajdzie, koszt naprawy cale 45 zl i 2 h pracy !OKK W przyszlym tygodniu bede budowal snorkel z PCV do Nivki, w koncu bedziemy mogli wjezdzac w glebsza wode niz tylko 80 cm
Radio Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Radio wlasnie zauwazylem ze Niva podobnie jak ja kocha bloto, ale nie przepada za piachami. Artix,Nivka kocha błoto,czuje się tam wy?mienicie,to jej żywioł,ale.... oprócz piachu nie lubi jeszcze lodu !scooter zawsze tył próbuje wyprzedzić przód !scooter ale to już taka domena przełożeń przedniego i tylnego napędu,ogólnie super sprzęt za niewielkie pieni?dze,a satysfakcja gwarantowana,zwłaszcza wtedy gdy omijasz "utopionego" Hamera A i koszty napraw o których piszesz nie s? do pogardzenia,praktycznie nowe czę?ci s? tanie,bardzo tanie,naprawy proste do tego stopnia że można dokonać ich wręcz samemu w miejscu awarii (no,może nie wszystkie) Jeżeli masz oryginalny silnik to zważaj na ?lizg napinacza rozrz?du,potrafi zrobić Beee,ale co najciekawsze to nadal możesz kontynuować jazdę,co prawda na 1 biegu i powoli,ale jednak... O jednorazowym zaworze do nagrzewnicy pewnie już wiesz,jest praktycznie jednorazowy,czyli po zimie wymieniamy na nowy ponieważ po zamknięciu dopływu do nagrzewnicy pasażer ma mokre nogi !scooter !scooter W zimie potrafi jeszcze pękn?ć sprężyna przedniego zawieszenia,powód?....oblodzona dolna jej czę?ć,podbicie koła na nierówno?ci i usłyszysz suchy strzał ale jechać dalej można i to jest w Nivce najciekawsze !scooter Ufff, napisałem już prawie elaborat na temat Nivy...starczy
Administrator Artix Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Administrator Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Minal weekend i kolejne doswiadczenie za nami. Oczywiscie byl tez akcent Klubowo - Burgmaniowy bo w sobote byl maly spocik. Oczywiscie Off Roadowo - Skuterowy !OKK Spocik z 3 T-maxami i 2 Niviastami czasem Niviasta utknie czasem ma z gorki a czasem musi sie wykapac
pilot Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Czesc pewnie z was wie inni nie, ze moja zabawa w geocaching lekko ewoluowala w strone off roadu. Nie powiem ze duzego wplywu na to nie mial tez Pilot i jego zlot w Bieszczadach bo tam zalapalem bakcyla takiej jazdy daleko po za drogami utwardzonymi. Widze że zlot zorganizowany przez ze mnie i Smoczyce ma dobre i zle wpływy. !scooter Złe bo nowe hobby powoduje to że nie mamy czasu na ?miganie na !OKK a dobre że rozwijamy nowe zainteresowania. I zwi?zku z tym zastanawiam się czy w tym roku dokładać nowe atrakcje do zlotu w Bieszczadach. Zaraz usłysze że ten zaczoł się wspinać ,ten lata balonem , tem znowu szybowcem , a tam ten kupił nowy wóz terenowy.I tak po pewnym czasie na zloty będzie jeĽdzić nieliczna grupa zapaleńców PS . Artur widzę że każd? woln? chwile spędzasz w terenie !tut
Administrator Artix Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Administrator Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Wiecej fotek Klik 1 Klik 2 No niestety off road wciaga bardzo, juz mysle zeby nie zminic na zmote auta, ale wtedy z jazda po asfalcie bedzie problem, tak czy siak ciagle malo extremum, wiem wiem czolg bedzie OK ale na razie musze pozostac jednak przy autach bardziej extremalnych, czolg potem !OKK zeby nie bylo ze bylo slodko, to straty sa jak zwykle po weekendzie, urwany drazek reakcyjny, zgieta rura z progu, polamana kratka wlotu powietrza, lekkie pekniecie nadkola, w 100 zl sie zmiescimy !tut zeby naprawic !scooter no i mielismy dobic przeguby napedu i dobilismy !scooter Najgorsze ze zakleilismy blotem chlodnice i powrot byl ciezki bo sie gotowala Niviasta, ale kercher rozwiazal sprawe, chwala zwiazkowi radzieckimu ze aliuminium bylo ciezko dostepne i chlodnica jest zrobiona tak ze mozna po niej kercherem jechac
dr.big Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Hehehe, sadzac po zdjeciach, to chyba czas zmienic opony na bardziej terenowe !scooter ...
Sympatycy Kisiel Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Sympatycy Opublikowano 27 Kwietnia 2008 A nie mówiłem, że to zdjęcie fajnie wyjdzie !scooter Towarzystwo wzajemnej adoracji !scooter !OKK
Administrator Artix Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Administrator Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opony to w zasadzie juz wybrane !scooter
Pleban Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 A nie mówiłem, że to zdjęcie fajnie wyjdzie !scooter Towarzystwo wzajemnej adoracji !scooter !OKK Taaaa. Bardziej toważystwo wzajemnej T-maxji widzę
dr.big Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opony to w zasadzie juz wybrane !scooter Hahaha, fajne "kolka", podobaja mi sie !scooter ...
rudy_56 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Heh my?lałem, że może odwiedzili?cie moje regiony. W sobote było ciekawie !scooter
ERMI Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Fajna zabawa ale jedno mnie poraziło FOTO KLIK Taka gałka na kierownicy to do wózka widłowego się nadaje. Radziłbym to szybko zdj?ć, tak samo jak przy jeĽdzie w terenie nabrać nawyku trzymania kierownicy nachwytem - no chyba że ma się ochotę na połamane kciuki. Kierownica naprawdę potrafi szybko odkręcić. Jestem pełen podziwu dla niwki
jul Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Artix, pięknie się bawicie z Niwk?, ale czy masz abonament w myjni?
Administrator Artix Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Administrator Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Ona sie tak bardzo nie brudzi a mycie po dziczeniu to koszt okolo 20-25 zl
Administrator Artix Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Administrator Opublikowano 18 Maja 2008 Niestety z przyczyn technicznych nie moglismy wystartowac w rajdzie Brodnicy, moze i dobrze bo to co nas zatrzymalo padlo nastepnego dnia definitywnie tyle ze 20 km od domu a nie 200 km, w sobote testowalismy mozliwosci podjazdowe Niviasty, do domu jednak nie udalo nam sie wrocic o wlasnych silach, wal napedowy nam sie ukrecil i cale szczescie ze nie na rajdzie.
Sympatycy Arecki Opublikowano 18 Maja 2008 Sympatycy Opublikowano 18 Maja 2008 w sobote testowalismy mozliwosci podjazdowe Niviasty Artix, z wyborem trasy do testowania to chyba trochę przesadzili?cie !happybth
Rekomendowane odpowiedzi