Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wiosenne Ognisko podkarpackie- w dniu 19.04.2026 r. w miejscowości Czajkowa.

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Jedyna "zapuszkowana" ekipa melduje się z domu😁, Koziołek Matołek odwiedzony, deszcz parę razy zaliczony. Dziękujemy Ekipie Podkarpackiej jak zawsze było SUPER👍💪Pozdrawiamy Moni82&robert1973IMG20260419154133.thumb.jpg.8a47c74adf17d1ef893b5609630aa48a.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Nietofrodki tez już w domku. Deszczyku po drodze, jak Robert wspomniał, trochę bylo ale na szczęście niezbyt intensywnego (może chwila na bramkach w Krakowie). Najważniejsze jednak, że bezpiecznie udało się wrócić. Dziękujemy serdecznie Gispodarzom za miłe przyjęcie. Słodkości przyszne..... ach te okruszki... palce lizać 😄, a kawa.... mmmmmiammmm. Pozdrawiamy gorąco Aneta i Jurek 😘

• Sympatycy
Opublikowano

O raju, to niemal zlot się odbył!!!

• Użytkownicy
Opublikowano

My też spokojnie do domciu dotarli, bez deszczu. Dziękuję wszystkim za super ognisko. Do następnego. 

• Klubowicze
Opublikowano

My też szczęśliwie dojechaliśmy do domu, w pięknym słońcu i bez deszczu. Dziękujemy grupie podkarpackiej za organizację ogniska a pozostałym za pogaduchy. Do następnego.

Opublikowano

Deszczu nie było, ale przygody już tak - najpierw nawigacja przez jakieś piaski uznała że poprowadzi. I z racji tego nieświadomie dojechałem na prawie pustym baku, wracając za pierwszym zakrętem padł :cursing: Także, pewnie nawet nie zdążyłbym poprosić o ocalenie pozostałych na ognisku, ale na szczęście lokalne chłopaki poratowały odrobinką paliwa i dojechałem do pierwszej benzyniarni. Udany dzień i dziękuję za pyszną kawkę! :wine:

• Sympatycy
Opublikowano

Także pragnę przyłączyć się do podziękowań za miło spędzony czas i pogaduchy przy ognisku, a także za smaczne poczęstunki obficie dostarczone przez uczestników spotkania. Dzięki organizatorom za, jak zwykle, świetną atmosferę i załatwienie pięknej pogody.

• Klubowicze
Opublikowano

Dziękuję za świetne spotkanie przy ognisku. Atmosfera, pogoda, smakołyki rewelacja.

• Użytkownicy+
Opublikowano

@Nazir dzięki za taką dokładną relacje. W sumie to spokojnie mogłeś założyć osobny wątek w dziale Imprezy i podróże.  Większość tych miejsc znam, ale tylko z daleka, a do niektórych (tych bardziej z boku) nigdy nawet nie próbowałem dojechać 😲 no i będzie jakaś motywacja na najbliższe weekendy. 😊 tym bardziej że z Basią lubimy takie klimaty. 😂

Czyli na jesień szykuje się powtórka.  😄  W tamtych okolicach fajnych miejsc do odwiedzenia jest wiele, niestety moim zdaniem nie wszędzie da się "bezpiecznie" dojechać Burgmanem. 😐 

• Użytkownicy+
Opublikowano
W dniu 20.04.2026 o 00:05, snajper-psg1 napisał(a):

odrobinką paliwa i dojechałem do pierwszej benzyniarni. Udany dzień i dziękuję za pyszną kawkę! :wine:

😲 w natłoku informacji - dopiero przeczytałem. To ile w tym Twoim "komarku" 😂 bak ma pojemności ?  8 litrów ? I nikt na wyjeździe Cię nie spotkał ? 😲 dziwne.

Jako organizatorzy byliśmy na miejscu jeszcze długo. Ale faktycznie, pchanie sprzętu w naszym kierunku było raczej złym pomysłem. No cóż. Nowy sprzęt, frycowe trzeba było zapłacić. 😄  ciesz się że to nie Burgman 650 😉

• Użytkownicy
Opublikowano
Godzinę temu, EndriuBis napisał(a):

@Nazir dzięki za taką dokładną relacje. W sumie to spokojnie mogłeś założyć osobny wątek w dziale Imprezy i podróże.  Większość tych miejsc znam, ale tylko z daleka, a do niektórych (tych bardziej z boku) nigdy nawet nie próbowałem dojechać 😲 no i będzie jakaś motywacja na najbliższe weekendy. 😊 tym bardziej że z Basią lubimy takie klimaty. 😂

Czyli na jesień szykuje się powtórka.  😄  W tamtych okolicach fajnych miejsc do odwiedzenia jest wiele, niestety moim zdaniem nie wszędzie da się "bezpiecznie" dojechać Burgmanem. 😐 

Zatem zrób rozpiskę trasy i zaplanuj wolne na dzień przed OZS to pozwiedzamy małe co nie co👌😉 Cerkwie zwiedzałem tylko na małym odcinku tej trasy którą zamieściłem - jedynie Dynów/Komańcza, także jest wiele do zobaczenia☝️😃. Może znowu zanocleguję "Za Torami" w Bachorzu albo gdzie indziej jak będzie bliżej do punktu STARTU.

Opublikowano
W dniu 21.04.2026 o 09:24, EndriuBis napisał(a):

To ile w tym Twoim "komarku" 😂 bak ma pojemności ?  8 litrów ?

Niecałe 8. 3,5l na sto, ostatnio jak tankowałem przy nieco ponad 200 został litr paliwa. Ale jak widać tym razem wsiąkło nieco w piaski na trasie Nadleśnictwo Pateraki-Nadleśnictwo Czajkowa :scooter: Jesienią będę już miał banieczkę!