ComoDo Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Tak mi się właśnie wydaje że był na ECO ustawiony skoro podobnie do ADV odczucia z dynamiki a koników jak by nie patrzeć więcej.
Tomek 69 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Nie wiem jak w skuterze ale zontes 703 ma blokadę mocy która po dotarciu automatycznie się odblokowuje bodajże po przejechaniu 1000km
Użytkownicy Nazir Opublikowano 15 Września Autor Użytkownicy Opublikowano 15 Września 9 godzin temu, Tomek 69 napisał(a): Nie wiem jak w skuterze ale zontes 703 ma blokadę mocy która po dotarciu automatycznie się odblokowuje bodajże po przejechaniu 1000km Jeśli to prawda to fajnie to brzmi ☝️😃
Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arturo-bb Opublikowano 15 Września Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 15 Września 1 godzinę temu, Nazir napisał(a): Narazie chcę przepisowo docierać go do 1500km Godzinę temu, Tomek 69 napisał(a): Nie wiem jak w skuterze ale zontes 703 ma blokadę mocy która po dotarciu automatycznie się odblokowuje bodajże po przejechaniu 1000km Dla tego właśnie uważam że wszystkie TESTY i PORÓWNANIA powinno robić się nie na nówkach tylko takich już z przebiegiem kilku tysięcy km. Tak samo było z wszystkimi opisami ADV 350 ( że zawias twardy , światła słabe , nawet czytałem że słabo widać wyświetlacz w dzień - a wystarczyło go rozjaśnić😉 ) Motocykl/skuter trzeba dotrzeć , wszystko musi się ułożyć , zostać wyregulowane itp. i wtedy ok , porównujemy. 6
Jacekd Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września W dniu 15.09.2025 o 19:08, Nazir napisał(a): Narazie chcę przepisowo docierać go do 1500km (tj. jazda do 5500 obr😉) więc jeszcze nie każ mu wszystkiego tak ambitnie porównywać🤪 🙂.... Żeby być precyzyjnym ad to docieranie. W instrukcji mamy podane parametry Do 1000 km przebiegu obroty silnika do 4700 obr/ min. Następny przedział to 1000 -1600 km i obroty do 5500 obr/min. Powyżej 1600 km do 8800 obr/ min... I hulaj dusza 😂😂😂😂 Jak przekroczyłem 1000 km na "zegarach" wyświetlił się kluczyk przypominający o serwisie na pierwszego "tysiaka". Ciekawe czy coś podobnego nastąpi przy 1600 km przebiegu. I czy poczuję kolejną zmianę, że " mocy jakby więcej w rumaku się obudzi"🤭🤭🤣🤣🤣 1
Użytkownicy Nazir Opublikowano 18 Września Autor Użytkownicy Opublikowano 18 Września 19 minut temu, Jacekd napisał(a): 🙂.... Żeby być precyzyjnym ad to docieranie. W instrukcji mamy podane parametry .. I czy poczuję kolejną zmianę, że " mocy jakby więcej w rumaku się obudzi"🤭🤭🤣🤣🤣 👌dzięki za czujność - muszę jeszcze zwolnić🥴 I tego wzrostu mocy życzę💪
Jacekd Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września 8 minut temu, Nazir napisał(a): 👌dzięki za czujność - muszę jeszcze zwolnić🥴 I tego wzrostu mocy życzę💪 I wice wersacze 👍👍😄😄💪💪
Jacekd Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września W dniu 5.09.2025 o 22:23, Nazir napisał(a): @Jacekd powiedz masz taką opcję: U mnie tylko żółte ostrzegawcze - baw się ile wlezie funkcje masz dwie: działa kanarkowe i.. nie działa kanarkowe - innych opcji niet🤷♂️ Może coś źle złożyli🤔🤔 - pewno to ruskie porobiły🫢 No nie dawało mi to spokoju z tymi światłami. Dziś luknąłem ponownie na ten film i w komentarzach pojawił się temat "tylko żółtych świateł" I takie odpowiedzi Pana serwisanta się tam pojawiają w dyskusji: "z przodu skutera zaraz za przednim kołem jest plastikowa osłona chłodnicy, trzyma się na czterech śrubach (torx) i czterech kołkach plastikowych, po ściągnięciu jej, mamy dostęp patrząc od przodu z prawej strony do przewodu od lampy, jest to przewód czarny rozchodzący się na cztery żyły, proszę odpiąć żółty przewód i już. Czy szybkie podwójne wciśnięcie przycisku coś zmienia?" Szybkie dwukrotne kliknięcie nic nie daje, przytrzymanie dłużej wciśniętego przycisku przy palącym się żółtym świetle powoduje jego zgaszenie po ok. 3-5 s. Zostawić ten przewód wypięty na stałe, czy tylko wypiąć go na chwilę i z powrotem podłączyć? wypiąć go na stałe jeżeli chcemy mieć tylko białe światło, lub jeśli chce Pan mieć żółte, białe i stroboskop to zamienić biały z żółtym i żółty z białym, zrobić to tylko z jednej strony tzn. w jednej lampie tej prawej patrząc od przodu, po stronie klamki hamulca tył. można podjechać do serwisu i powinni to zrobić za darmo, a ściągnięcie tej osłony to jest dla lepszego dostępu do tych wtyczek przewodów, które widać bez ściągania osłony, z osłoną ostrożnie bo oprócz tego montażu na śruby i kołki to trzeba ją delikatnie i umiejętnie ściągnąć no i później założyć, co może stanowić pewien problem. Tak że cos w tym kierunku robić będę. A jak już furę wezmę "na warsztat", to przy okazji przełożę siłownik od kanapy, żeby był niewidoczny i miejsca na drugi kask więcej się zrobiło.
Użytkownicy Nazir Opublikowano 24 Września Autor Użytkownicy Opublikowano 24 Września No i pięknie @Jacekd💪💪 Można, by rzec: źle Pany w pl to poskładali🙃 Dobrze, że można to ogarnąć. Zostało mi jeszcze 250km do 1000, więc już zostawię to serwisantom do poprawy jako fabrik feller☝️😁. A jak nie to sam to jakoś ogarnę - w końcu nie brzmi to jak rozbrajanie bomby😉 Dzięki za info👍
Jacekd Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września Lampeczki już u mnie działają w trzech trybach. Pracy jest na trzy minuty. Nie ma potrzeby ściągania osłony chłodnicy. Wystarczy zdjąć plastikową osłonę z boku i dostęp jest elegancki. Oczywiście walczyłem z tymi zapinkami. Ruszyć się w żadną stronę za bardzo nie chciały. Ta która pozwoliła i dała "się wcisnąć" i tak się rozleciała w finale więc muszę poszukać i kupić tego żeby na zapas było 😂😂😂. W każdym razie, żeby światła działały tak jak na tym filmie, należy połączyć te przewody kolorami właściwymi. U mnie był połączony przewód żółty z białym... A druga para biało żółta była rozłączona i zaizolowana taśmą. Połączyłem żółty z żółtym i biały z białym i wsio bangla jak należy. Teraz tylko trzeba poczekać i sprawdzić jak to w nocy doświetla białym światłem. 1
ryba1990 Opublikowano Niedziela o 20:07 Opublikowano Niedziela o 20:07 Cześć wszystkim. Panowie dzięki za przyjęcie do grupy. Jestem nowy stąd zainteresował mnie ten właśnie maxiskuter. Cenowo wygląda przyzwoicie, przynajmniej w porównaniu z x-Adv 350. Widzę że jest to nowość dlatego też dopytaj tych którzy użytkują na codzien. Czy przed zakupem mieliście okazję zrobić jazdę próbną ? Wcześniej jeździłem motocyklem Yamaha Xj6. Teraz chciałbym się przesiąść na skuter, ale nie bardzo wiem czego się spodziewać, zarówno po mocy jak i po prowadzeniu takiego skutera. Chętnie pojechałbym aby go przetestować a nie bardzo wiem jak i czy jest możliwość . Zakup w ciemno średnio mi się podoba, jestem z Rzeszowa. Wizualnie dla mnie zarówno ten maxi skuter jak i X-ADV to petardy. Tmax również props. Zastanawiam się tylko czy pójść w stronę starych wyjadaczy (Honda, Yamaha) czy pokusić się trochę oszczędzić a iść w Chińczyka. Rynek zalewają zarówno autami jak i motocyklami. Tylko pytanie czy warto za mniejszą cenę mieć porównywalne jakościowo skutery ? Skuter służyłby mi głównie do poruszania się po mieście i do pracy (jakieś 20km) ale również, chciałbym aby w dłuższej trasie mnie nie zawiodł i aby przyjemność z jazdy była zadowalająca. Motocyklem mimo że było 600cc raczej jeździłem spokojnie (120-150) pytanie czy w skuterze tego typu również osiągnę taka prędkość ? Będę wdzięczny za odpowiedzi
Klubowicze arturo-bb Opublikowano Niedziela o 21:30 Klubowicze Opublikowano Niedziela o 21:30 Godzinę temu, ryba1990 napisał(a): Motocyklem mimo że było 600cc raczej jeździłem spokojnie (120-150) pytanie czy w skuterze tego typu również osiągnę taka prędkość ? Przy skuterach 350/380 cm 120-140 tak ale 150 i wyżej słabo. ( w ADV 350 to 153 to max więc ja latam tak do ok 136 _ to jest 8 tys. obr. i zostaje jeszcze 1 tys. zapasu do odcinki ) Godzinę temu, ryba1990 napisał(a): Czy przed zakupem mieliście okazję zrobić jazdę próbną ? Trzeba dzwonić po salonach . W Bielsku jest lub była taka możliwość bo kuzyn jeździł. Godzinę temu, ryba1990 napisał(a): Teraz chciałbym się przesiąść na skuter, ale nie bardzo wiem czego się spodziewać, zarówno po mocy jak i po prowadzeniu takiego skutera. Zontes i ADV prowadzą się jak normalny motocykl ( jak porównałbym to do takich motocykli supermoto - i na asfalt i na szuter . Dla mnie bajka ) Godzinę temu, ryba1990 napisał(a): Skuter służyłby mi głównie do poruszania się po mieście i do pracy (jakieś 20km) ale również, chciałbym aby w dłuższej trasie mnie nie zawiodł i aby przyjemność z jazdy była zadowalająca. I tu wszystko zależy co ktoś nazywa dłuższą trasą . Bo dla jednych to na Mazury czy do Świnoujścia a dla innych do Turcji czy Hiszpanii. Przyjemność obstawiam że będzie ( na ADV 350 ja mam . A wyjazdy po 4 tys. km w urlop ) a co do tego czy Zontes zawiedzie czy nie to trudno powiedzieć . Sprzęt nowy ale na YT są już filmy że ludziska śmigają konkretnie więc może będzie OK
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano Niedziela o 22:25 Użytkownicy+ Opublikowano Niedziela o 22:25 2 godziny temu, ryba1990 napisał(a): ...... Tylko pytanie czy warto za mniejszą cenę mieć porównywalne jakościowo skutery ? ..... Przy tak zadanym pytaniu, odpowiedź może być tylko jedna: "Tak, warto". Problem w tym że to pytanie jest źle postawione. Ja bym się jeszcze bał postawić tezę że Zontes 368g jest jakościowo zbliżony do Hondy ADV. Na to jeszcze przyjdzie czas. A po za tym jest jeszcze wiele innych czynników które wpływają na zadowolenie ze sprzętu, jak chociaż jakość serwisu i dostęp do części zamiennych. 2 godziny temu, ryba1990 napisał(a): Cześć wszystkim.... Może to już nudne, ale do przywitania się ( z wszystkimi) warto założyć swój nowy wątek tutaj klik . Napisz coś o sobie. Będzie łatwiej dyskutować 🙂 A potem zapraszam do działu regionalnego klik . Zontesa w ekipie jeszcze nie ma, ale mamy trochę bliższych lub dalszych znajomych. Za tydzień jak pogoda pozwoli planowane jest spotkanie, gdzie może nie pojeździsz, ale dotknąć, zobaczyć i przysiąść na pewno się da. ADV pewnie będzie, a jak obiecasz piwo koledze @Nazir to może i Zontes dojedzie 😜 . Szczegóły szukaj w regionalnym.
Jacekd Opublikowano Poniedziałek o 10:35 Opublikowano Poniedziałek o 10:35 14 godzin temu, ryba1990 napisał(a): Czy przed zakupem mieliście okazję zrobić jazdę próbną ? Skuter służyłby mi głównie do poruszania się po mieście i do pracy (jakieś 20km) ale również, chciałbym aby w dłuższej trasie mnie nie zawiodł i aby przyjemność z jazdy była zadowalająca. Motocyklem mimo że było 600cc raczej jeździłem spokojnie (120-150) pytanie czy w skuterze tego typu również osiągnę taka prędkość ? Sam nie jeździłem na 368g przed jego zakupem. Natomiast posiedziałem sobie na nim w salonie w Gdańsku...( i czekałem 3 miechy na dostawę). Posiedziałem na tyle długo, żeby wiedzieć, że miejsca wolałbym na kanapie ciut więcej (5-7 cm) mam 182 cm wzrostu. Trochę się do tego już przyzwyczaiłem, chociaż w planach mam ingerencję w tą kanapę, żeby jednak dupsko trochę odsunąć od kierownicy. W każdym razie jak pojechałem na nim pierwszy raz, od razu miałem banana na twarzy. Prowadzi się to jak motocykl, no poza tym, że to automat i nauczyć się trzeba jak "moc ogarniać" w określonych warunkach. Najeździłem do dziś 2000 km i mechanicznie nie mam się do czego przyczepić. Jeśli o prędkości chodzi, to tym moim poza drogami publicznymi jechałem powyżej max prędkości dopuszczonej na autostradzie. Sprawdzałem to z "czystej babskiej ciekawości", bo nie mam potrzeby jeździć z maksymalnymi prędkościami. Natomiast prędkości 120-140 nie robią na nim wrażenia. I piszę o jeździe bez plecaka. 1
Użytkownicy Nazir Opublikowano Poniedziałek o 13:02 Autor Użytkownicy Opublikowano Poniedziałek o 13:02 17 godzin temu, ryba1990 napisał(a): Czy przed zakupem mieliście okazję zrobić jazdę próbną ? Ja miałem taką okazję - City Rider z Gliwic udostępniał Zontesa 368g do jazd próbnych na jedną -max1,5 godziny -teraz to trzeba by pytać. 17 godzin temu, ryba1990 napisał(a): Chętnie pojechałbym aby go przetestować a nie bardzo wiem jak i czy jest możliwość Jak się gdzieś spotkamy to nie ma problemu. 17 godzin temu, ryba1990 napisał(a): Tylko pytanie czy warto za mniejszą cenę mieć porównywalne jakościowo skutery ? Jak pisał @EndriuBis - czas pokaże jak będzie jakościowo i serwisowo. Ja startuję bez specjalnych obaw, bo ta firma już trochę na rynku istnieje, ma już kilka modeli i póki co serwisy są w większych miastach. Zakup to jedno - ale jak zaczniesz dokładać gadgety, to może się okazać, że i jest ich większy wybór i są tańsze, bo to będą części do tańszego sprzętu - musiałbyś wybrać, co byś chciał dołożyć i porównać parę rzeczy. Ja np. dokupiłem sobie podkładkę poszerzającą stopkę boczną za 37,99zł, dodatkowy błotnik nad tylne koło za 197,39zł, osłonę przeciwsłoneczną na wyświetlacz za 59,59zł i parę innych - dla mnie wartych dodatków - z Aliexpres. Możesz rozeznać ile do innych skuterów musiałbyś za to zapłacić (dodam tylko, że obecnie mam nawał reklam z Aliexpres i te części są już tańsze🤪) 17 godzin temu, ryba1990 napisał(a): Motocyklem mimo że było 600cc raczej jeździłem spokojnie (120-150) pytanie czy w skuterze tego typu również osiągnę taka prędkość ? Jak piszą chłopaki - myślę, że tak. Jeszcze trochę i może sam sprawdzę. 14 godzin temu, EndriuBis napisał(a): a jak obiecasz piwo koledze @Nazir to może i Zontes dojedzie 😜 No niestety nic obiecywanie nawet skrzynki piwa nie pomoże🤷♂️. Po prostu mam problem z docieraniem - brak czasu lub pogody 😞. Nie chce mi się jechać taki kawał (ok 550km w dwie strony) z prędkością 70-80 km/h. Jak go już dotrę, to pewno wiosną przyjadę na ORS Podkarpackie, ale teraz czeka mnie (za 200km) przegląd na 1000km, może ogarnę ten przegląd do końca tygodnia ale potem jest jeszcze ostatnie docieranie do 1600km z prędkością może o 10km/h większą. Nie mam aż takiego parcia - wolę ogarnąć to na spokojnie a potem.... odkręcę manetkę😁 PS ☝️Proszę nie używać argumentu, że @Migu siada na swój najsłabszy sprzęt (125) i ciśnie sobie z fool doładowaniem na Chorwację! Ja to szanuję i podziwiam ale mam sprawnego króla maxi, który w tych warunkach pogodowych - dla mnie - na pewno jest lepszą opcją jak docierany Zonk. 2
Użytkownicy Rafa303 Opublikowano Poniedziałek o 14:00 Użytkownicy Opublikowano Poniedziałek o 14:00 U mnie taki od reki - ładny w bieli Zauważyłem, że na wlewie paliwa jest naklejka i widać tylko napis E5 (98), czyli szanują swoje silniki ! 1
falco Opublikowano Poniedziałek o 14:45 Opublikowano Poniedziałek o 14:45 1 godzinę temu, Nazir napisał(a): ...dokupiłem sobie podkładkę poszerzającą stopkę boczną za 37,99zł, dodatkowy błotnik nad tylne koło za 197,39zł, osłonę przeciwsłoneczną na wyświetlacz za 59,59zł... Możesz rozeznać ile do innych skuterów musiałbyś za to zapłacić... 1 przykład z brzegu do porównania X-Max 300 od '17 w górę. Dedykowane poszerzenie stopki bocznej, często z logo X-Max - ok. 20zeta. Tylny, dodatkowy, również dedykowany błotnik - ok. 60 zeta. Chinol wcale nie zawsze jest najtańszy, cena wyjściowa, to jedno a cała reszta, choćby zakup elementów karoserii, osprzętu, itd, + oczekiwanie na części w razie "w", to drugie. Są przykłady aut od chinoli, gdzie podstawowe elementy jak np. klocki hamulcowe mają kosmiczne ceny a nie występują od innych producentów, jako alternatywa. Na pewno też będzie problematyczny temat przy odsprzedaży używanego chinola lub trzeba się liczyć ze znacznym zejściem z ceny. "Przeliczanie" wartości korzyści, to zawsze decyzja kupującego, ja jestem tylko... obserwatorem chińskiej motoryzacji... ;) O samych "za" lub "przeciw" co do jazdy się nie wypowiadam, bo nie jeździłem. 1
Użytkownicy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Nazir Opublikowano Poniedziałek o 15:05 Autor Użytkownicy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Poniedziałek o 15:05 @falco - pewno masz rację w nie których porównaniach. Trzeba jeszcze zawsze wziąść pod uwagę to, że każdy nowy egzemplarz dostępne części ma dopiero po czasie. A te na już są zawsze "drogie" Zatem poczekajmy aż zacznie być tego sprzętu i części więcej☝️ A teraz trzeba wykorzystać chwilę dla siebie i ...pogodę😃 A poszerzona stopka jak dla mnie warta tych prawie 40zeta😜 Zwłaszcza dobrze prezentuje się na piachach. 6
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano Poniedziałek o 16:22 Użytkownicy+ Opublikowano Poniedziałek o 16:22 Kurcze @Nazir ale do kalendarza też by się takie jesienne zdjęcie przydało 🙂 tylko jedna drobna uwaga. Ty to chyba go (ją ? 🤔 - no właśnie to jest chłopak czy dziewczyna ?), a wracając do tematu, Ty to chyba go tam wniosłeś bo taki czysty 😀 kup chociaż jakieś "błoto w spreju" 😜 2
Użytkownicy tommac Opublikowano Poniedziałek o 17:18 Użytkownicy Opublikowano Poniedziałek o 17:18 Na Aliexpress też ceny za jedną rzecz są różne i nie każdy ma w sobie tyle samozaparcia, żeby znaleźć od razu tą najniższą 1
ryba1990 Opublikowano Poniedziałek o 17:26 Opublikowano Poniedziałek o 17:26 Kontaktowałem się z firmą sprzedająca to niestety jazdę próbną mają tylko w kilku miastach w PL ( Łódź, Wrocław, Poznań) co jest dla mnie trochę komiczne bo przynajmniej jedno miasto w województwie powinno mieć taką możliwość. Niestety nie mam czasu jechać tyle km aby przetestować, może się kiedyś uda że ktoś z Podkarpacia będzie go miał i się uda spotkać. A kupować w ciemno bez możliwości zwrotu to nie dla mnie
Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arturo-bb Opublikowano Poniedziałek o 18:25 Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Poniedziałek o 18:25 55 minut temu, ryba1990 napisał(a): A kupować w ciemno bez możliwości zwrotu to nie dla mnie A ja swoją SW-T 600 kupowałem w ciemno ( z Gdańska kurier przywiózł ) nawet nie widziałem na żywo jak wygląda (tylko YouTube ) bo to była jedna z pierwszych sztuk w PL. I razem 12 lat pomykaliśmy po Europie. Więc da się i w ciemno. 5
Użytkownicy Nazir Opublikowano Poniedziałek o 18:37 Autor Użytkownicy Opublikowano Poniedziałek o 18:37 Ja burgmana też kupowałem "w ciemno" chociaż czułem, że to będzie to i się nie zawiodłem😉 Godzinę temu, ryba1990 napisał(a): Niestety nie mam czasu jechać tyle km aby przetestować, może się kiedyś uda że ktoś z Podkarpacia będzie go miał i się uda spotkać Wytrzymaj to na wiosnę przyjadę😜
Jacekd Opublikowano Poniedziałek o 19:26 Opublikowano Poniedziałek o 19:26 Dziś wpadła mi w oko taka ciekawostka. Tak, że ciekawych dodatków jest coraz więcej. Linki są na tiktoka i tak się mi wklejają. Ostatni prowadzi do właściwego filmu. Gdzieś ktoś w komentarzach napisał, że 200euro z groszem ta modyfikacja kosztuje. Ale ile w tym prawdy nie wiem. :)
falco Opublikowano Poniedziałek o 21:22 Opublikowano Poniedziałek o 21:22 Nazir - dokładnie tak, często co nowe, nawet od chinola ma na początku wyższą cenę, choć (niestety) ma to też czarną stronę, bo chinole najpierw wycinają europejską konkurencję dumpingowymi cenami a potem przejmują europejskie fabryki (patrz np. Skandynawia ale nie tylko). Potem ceny wcale już nie są dla Kowalskiego... Ale, to już odejście od tematu... Bądź naszym Pionierem od chińskiej motoryzacji, baw się dobrze i dziel się własnymi doświadczeniami... ;) P.S. Co do cen akcesoriów, to celowo nie podałem najniższych tylko wypośrodkowane... Np. poszerzenie stopki, swoją drogą świetny gadżet (kiedyś gdy jeszcze nie było wyboru na rynku sam sobie wystrugałem) są dostępne już od... kilku (dosłownie, kilku) złociszy a dodatkowy błotnik potrafił wyskoczyć za 4 dychy, mówię stricte o X-Max 300. Te same akcesoria wiszą też znacznie powyżej stówy za poszerzenie czy 2 paczki za błotnik, wystarczy inny kraj źródłowy. W sieci różnorodność cen za dokładnie te same produkty jest ogromna, kwestia czy dla kogoś zostawienie w kieszeni np. 2 koła oszczędności za pakiet różnych akcesoriów, to gra warta świeczki czy nie... Dla mnie tak, zresztą przy obecnych wyszukiwarkach, znalezienie czegokolwiek, to trochę kliknięć i system sam robi robotę przeszukując oferty z całego świata. Dokładnie ten sam produkt, tylko w zależności dla jakiego koncernu pakowany może kosztować wiele razy mniej (lub więcej) ;) w zależności od... przyklejonego znaczka/opakowania. Kolega, który kiedyś prowadził sklep z akcesoriami do motocykli pokazywał specyfikację przykładowych akcesoriów, które dla jednych producentów były dostępne za przykładową stówę a dokładnie to samo ale z dołożoną naklejką (zwłaszcza) "dla beemwu" kosztowało kilka stów... ;) Można...? Można... ;)
Rekomendowane odpowiedzi