Krzynio66 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 szerokosci tez juz sledze ladne widoki
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Autor Użytkownicy Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Dziś znów polatane wokoło komina ~270km, temperatura w granicach 33-37’CWidoki przepiękne, asfalt szorstki, znów drogi bez kawałka prostej. Bajka dla nas. Ogólnie w „środku” wyspy ruch znikomy, ale nad morzem przy plażach korki. A na samych plażach ludzi jak w sierpnie we Władku Jutro znów na północ wyspy z Portoscuso do Olbia tym razem zachodnim wybrzeżem. Tam dzień lub dwa i dalej kolejny etap wycieczki. Kilka widoczków z dziś:LWG 1
Klubowicze Ewik Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Klubowicze Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Bajkowe krajobrazy i ten piękny dominujący niebieski kolorek 🌞
Administrator Bomber Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Administrator Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Super relacja i fajne zdjęcia 👍
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Autor Użytkownicy Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Dziś był szybki i Krety przelot z południa na północ. Drogi cudnie kręte miejscami tylko troszkę dziurawe. Było również troszkę offroadu, ale wesoło. Temperatura w granicach 34-39,5’C ogólnie gorąco. Na równiach bardziej, w górkach troszkę chłodniej i można znaleźć cień. Kilka foto z dziś:A tu już sama Olbia:A to dzisiejszy dystans:Jutro objazd północnej części ze słynnym „Szmaragdowym wybrzeżem”LWG
Klubowicze DaniL Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Klubowicze Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Super i nawet off road widzę był
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Użytkownicy Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Dziś (a właściwie wczoraj) objazd szmaragdowego wybrzeża czyli „Costa Smeralda” oraz północnej części wyspy. Nic dodać nic ująć bogactwo aż kipi, wielkie zielone ogrody z ukrytymi w ich wnętrzach willami. W zatoczkach „biedne” jachty, dyskoteki np Biolionaire w Porto Cervo gdzie loża kosztuje 5000-10000€ per noc. Notabene właścicielem jest Flavio Briatore. Jutro opuszczamy Olbia i kierunek Santa Teresa Gallura, a stamtąd prom na Korsykę Kilka fotek z dziś: Wieża sygnalizacyjną z okresu 300-400 lat pne czyli z okresu Punickiego:A tu widać prom który regularnie kursuje z kontynentu. A popołudniu korzystając z gościny znajomego udało się popływać w morzu i basenie. W tle Isola Tavolara: Dziś zrobione tylko około 270kmLWG 1
Klubowicze Piootr Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Klubowicze Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Mega fajny moto trip. Pozdrawiam
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Użytkownicy Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Wczoraj był przelot z Olbia do Porto na Korsyce. Około godziny promem i jesteśmy na Korsyce. Pojechaliśmy kawałek wschodnim wybrzeżem, a później przecięliśmy wyspę w kierunku zachodnim. Widoki przepięknie, drogi miejscami idealne, miejscami lekko zmęczone. Przepiękna górzysta wyspa, drogi w górach i widoki to bajka. Uważać trzeba tylko na spacerujące dzikie świnie i kozy. Które nie robią sobie nic z tego, że akurat jedziesz. A i tubylcy jeżdżą mocno „temperamentnie”Temperatura bardziej znośna, niż na Sardynii, tam miejscami dobijało do 40’ a tu skromne 35 w maksie, w górach nawet 27’CKilka fotek:Za nami SardyniaA tu przepiękne wybrzeże Korsyki i wejście do portu w Bonifacio:Kilka widoczków:LWG
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Użytkownicy Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Ja już na promie do GenuiDziś pojeżdżone po górach, czyli banan na twarzyzdjęcia z dziś:A tu w oczekiwaniu na zaokrętowanie:A tu jedna z ulubionych zabaw Korsykan: 1
Krzynio66 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 fajne zdjecia pogoda ok wiec tylko zwiedzac i cieszyc sie jazda 1
GrzechoCnik Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 A to niebo i to morze ... świetne fotki i widoki. Tak trzymaj. 1
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Autor Użytkownicy Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Droga z Genui nad Gardę całkiem fajna, długi odcinek prowadził przez dolinę rzeki Taro, później przejazd przez Parmę i nizinę padańską przez którą przepływa rzeka Pad Teraz odpoczynek, a jutro znów w góry i zakręty 😆 LWG
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Autor Użytkownicy Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Ale przed dalszą drogą obowiązkowa myjnia
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Autor Użytkownicy Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Dziś poniosło mnie aż w okolice Brennero…Jez. Garda żegnało mnie pięknymi widokami:Jazda wzdłuż jeziora dość męcząca, wszędzie turyści…Po drodze oczywiście Madonna di Campiglio:Później chwila zastanowienia się i decyzja, trzy przełęcze: Tonale, Gavia i Stelvio:A stąd blisko już do:Wiadukty autostrady Brennero:I jak coś to smacznegoNa liczniku „wybiło” dziś:LWG 1
Sobier Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Nie No Długi teraz to mnie wkur…ś 😀 1
Krzynio66 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 zazdroszcze ci tej pizzy i piwa 1
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Autor Użytkownicy Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Dzisiejszy dzień był dość męczący, Wyjeżdżając z Breennero postanowiłem nie jechać autostradą i użyć „landówki” oj nie długo trzeba było czekać żebym zaczął tego żałować. Korek większy lub mniejszy ciągnął się przez około 30km. Ale jakoś się udało. Celem był oczywiście Grossglockner, ale po drodze udało się przejechać przez kilka fajnych dróg. Z samej przełęczy nie mam zdjęć bo ich tam nie robiłem, ogólnie tłum rowerów, motocykli i wszystkiego co począwszy od autokarów, starych aut, które ledwo człapały się pod górę po najnowsze lambo czy porscheOgólnie nie jest to miejsce do którego chciałbym znów zawitać. Kilka fotek z dziś:I oczywiście jak coś to smacznego:A to stan dzisiejszego licznika:Jutro udaje się już w kierunku domu, ale chyba jeszcze z noclegiem po drodze Trochę mnie te wysokie temperatury zmęczyły. LWG 1
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Użytkownicy Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Dotarłem do kraju, Austria znów mnie żegnała deszczem, ale przy 27’C to nawet było miło. Droga spokojna i nudna. Zatrzymałem się gdzieś w okolicy Rabki, wystarczy na dziś tej jazdy. I oczywiście smacznego:Jak dojadę jutro do domu to zrobie małe podsumowanie LWG
Krzynio66 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 milo bylo poogladac fajne fotki pozdrowienia spokojnego powrotu
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Autor Użytkownicy Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Witam wszystkich. Ja już szczęśliwie w domu, Starałem się pokazać jak najwiecej, ale ogólnie po drodze było tyle ciekawych widoków, że nie sposób było zatrzymywać się co chwile. Drogi przepiękne, w większości bardzo dobrze utrzymane. We Włoszech czy w Austrii bardzo dużo motocykli, widać turystykę motocyklową. Korsyka sporo spokojniejsza pod tym względem. Dziękuje wszystkim za dobre słowo i za doping Trip z całego wyjazdu:LWG i do następnego
GrzechoCnik Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Wreszcie jakiś swojski placek po góralsku, a nie tylko pizza i pizza :) Świetna wyprawa i fotki. 1
Sympatycy Cormoran Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Sympatycy Opublikowano 25 Sierpnia 2023 6,5 koła nalotu to słuszny wynik 🙂. Fajnie się czytało i oglądało, najważniejsze że ty masz banana na twarzy i wszystko odbyło się bezpiecznie i bez przygód 👌. Szacun dla ciebie 😉 1
Rekomendowane odpowiedzi