Długi 1973 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Witam wszystkich, W związku z tym, że nieuchronnie zbliża się moja (nie)ulubiona pora roku jaką jest j…a jesień postanowiłem ruszyć swoje cztery litery i zażyć trochę słońca, a przy okazji pozwiedzać asfalty na których jeszcze nie byłem. Planuje ruszyć w najbliższy czwartek tj 10/08 Obieram kierunek south west pierwszy planowany postój będzie w mieście gdzie tworzyli min. Strauss i Mozart 1
Długi 1973 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Pozwolę sobie zostawić „nutkę” tajemniczości 😉 A tak naprawdę to jeszcze nie do końca jest cała trasa doprecyzowana, będzie sporo na spontanie. Godzinę temu, Krzynio66 napisał(a): wysylaj zdjecia szerokosci Zdjęcia oczywiście będą 👍
Klubowicze GrzechoCnik Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Klubowicze Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Dawaj Długi dużo fotek z dłuuugiej trasy. LWG
Klubowicze Ewik Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Klubowicze Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Super, z zainteresowaniem czekam na relację 👍
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Klubowicze Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Życzę słonecznej pogody, suchości i przyczepności. Wczoraj wróciłem właśnie z europejskiego kierunku SW i pogoda delikatnie mówiąc nie dopisywała. Pół soboty i cała niedziela w strugach rzęsistego deszczu, zacinającego wiatru i 14 st C
Krzynio66 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 latalem w lipcu po slowacji i czechach i ciesze sie ze pogoda byla super zero deszcze pozdrawiam cie dlugi i zycze slonca
Długi 1973 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2023 No to jadę, Stolica żegna mnie słoneczkiem i rześkimi 14 stoma stopniami ciepła. Prognozy dobre A więc w drogę LWG
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Klubowicze Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Słonecznej, spokojnej drogi :)
Klubowicze Ewik Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Klubowicze Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Wspaniałych wrażeń i dużo 🌞
Administrator Bomber Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Administrator Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Szerokości i bezpieczności oraz wspaniałych wrażeń 👍
Długi 1973 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Dotarłem do Wiednia Droga spokojna i trochę nudna, Słonecznie i miłe 22’C PO drodze mijałem piękny zamek Mikulow, który został zbudowany w XI jako romańska warownia Jak się okazało prognoza pogody to tylko prognoza Wiedeń przywitał mnie czekającą na mnie chmurą, która nadeszła akurat gdy miałem około 4km do celu, więc myśle sobie przelecę …. Dobrze, że suszarka jest na wyposażeniu pokoju to będzie w czym jutro jechać dalej Więc teraz suszenie i kolei na zwiedzanie miasta
Sympatycy Cormoran Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Sympatycy Opublikowano 10 Sierpnia 2023 No niestety pogodynki są zawodne 🙂 miłego zwiedzania i czekamy na dalsze relacje.
Długi 1973 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Jakoś w tym Wiedniu mało wiedeńczyków, takie mam wrażenie Spacer po mieście zaliczony. Absolutny must have in Wien podobno przysmak Franciszka Józefa I: Jest i okazały gmach opery:A jeszcze bardziej okazały jest ogrom katedry św Szczepana:Przepięknie brzmiące organy:Najbogatsza ulica w Wiedniu, Kohlmarkt i kilka malutkich butików znanych marek:ItdA teraz czas spać, jutro ciąg dalszy wycieczki, kierunek Lago di Garda LWG 3
Długi 1973 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Co nieco co z dnia dzisiejszego,Trasa Wiedeń - Affi zrobiona na szybko Ruch średni, czym bardziej na południe tym cieplej Wiedeń żegnam temperaturą 15’C aż do osiągnięcia 33’C Lekki obiadek po przybyciu:Zatrzymałem się dziś u mojego kuzyna z którym jutra ruszam w dalszą drogę, dalej na południowy zachód Po obiadku przebranie się kufry odpięte i mała traska po górach, polecam drogę SP3 Ale napewno cześć z Was już tu była Poniżej kilka widoczków:Tu było przyjemne 20’CWidok na jez Garda:W oddali przełęcz Brennero:
Długi 1973 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Dzień dobry wszystkim 😁 Dziś wczesna pobudka. Kierunek Livorgmo…
Klubowicze Ewik Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Klubowicze Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Super początek, szerokości i słońca 👍
Długi 1973 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Droga do Livorgno przebiegła spokojnie. Z małym wyjątkiem, na autostradzie A1 straszne korki, czyżby wakacje ? Ale „boczkiem, boczkiem” i jakoś się udało. Wjazd na prom bardzo sprawnie, motocykli mnóstwo Teraz około 8 godz relaksu Kierunek Olbia LWG
Długi 1973 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Rejs długi i nudny, ale fotele wygodne można było odespać poranną pobudkę po drodze widać Korsykę:Parostatek mało ekologiczny: Bliźniak płynący z przeciwka:Isola de Montechristo:A tu już okolice Olbia:I jak coś to smacznegoJutro ciąg dalszy LWG
Administrator xmarcinx Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Administrator Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Pięknie @Długi 1973. Śledzę z zainteresowaniem codziennie.
Długi 1973 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Dziś przejazd z Olbi na południe wyspy Większość drogą SS125 który wiedzie w większości grzbietem gór …. winkielki….winkielki….i winkielki Po drodze mnóstwo malowniczych miasteczek Coś z mojej branży, kopalnia marmuru breccia sarda :
Długi 1973 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Dziś było ciepło z przewagą gorąco 29-40’C drogi piękne i kręte, prawie nie ma miejscami kawałka prostejTroszkę widoczków:A to trip dnia:
Długi 1973 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Dziś głównie kręcenie się wokół komina, a i tak naleciało ponad 280kmPogoda dopisuje, nawet można by powiedzieć, że grzeje Południe wyspy:A potem relaks
Rekomendowane odpowiedzi