Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 27 Października 2021 Klubowicze Opublikowano 27 Października 2021 Półwysep Iberyjski na przełomie pażdziernika i listopada na własnym maxiskuterze wydaje się dość szalonym pomysłem biorąc pod uwagę jakie niskie temperatury mogą nas zaskoczyć w europie. Jednak jeśli zaczynamy naszą wycieczkę maxiskuterem w temperaturach mocno dodatnich oscylujących koło 20"C +w cieniu to już inna bajka . Dlatego zdecydowałem, że na urlop z żoną dowieziemy XADV na przyczepie do Barcelony, tam nocleg, rozładowanie sprzętu i w drogę🤓 Wyjeżdżaliśmy w niedzielę o 18:00 z Poznania.... Do Barcelony dotarliśmy około 22:00 w Poniedziałek, zmęczeni jak nie wiem co . Dzięki Bogu stacja REPSOLA 😍była po drodze gdzie mogliśmy nakarmić naszego Iksa, wcześniej, ku naszemu zdziwieniu🥴 Sprzęcik rozładowaliśmy we wtorek rano po śniadaniu. Można długo pospać bo słońce wstaje dopiero grubo po 8:00 tutaj ale można też długo latać skuterem bo zachodzi po 19stej We wtorek po sniadaniu ruszyliśmy na południe hiszpanii gdzie doraliśmy po 44okm do miejscowości Cullera 4
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 28 Października 2021 Klubowicze Opublikowano 28 Października 2021 Udanego urlopu 👍 PS Specjalne pozdrowienia Dominiki 😘 😜
scootane Opublikowano 28 Października 2021 Opublikowano 28 Października 2021 Nie wiem co by musiało się wydarzyć, żeby mnie namówić na podróż samochodem do Hiszpanii... Ale 2oo na miejscu to jak najbardziej 🙂 Pięknej pogody życzę.
Klubowicze ziga Opublikowano 28 Października 2021 Klubowicze Opublikowano 28 Października 2021 Miłego wypoczynku życzy Beata i Roman
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 28 Października 2021 Administrator Opublikowano 28 Października 2021 Jak będziecie na Giblartarze albo w Faro (PT) to wam pomachamy z Madery 😉 Bawcie się dobrze. Polecam trasę przez góry Sierra Nevada (Motril > Grenada) i zaliczcie musowo El Caminito del Rey 🙃
skala Opublikowano 28 Października 2021 Opublikowano 28 Października 2021 życzę fajnych i bezpiecznych wakacji. Dawajcie relacje
Sympatycy PawełJW Opublikowano 28 Października 2021 Sympatycy Opublikowano 28 Października 2021 Super, udanego urlopu
tommac Opublikowano 28 Października 2021 Opublikowano 28 Października 2021 Tylko pozazdrościć, udanego urlopu.
Yarorot Opublikowano 28 Października 2021 Opublikowano 28 Października 2021 Ekstra wyjazd, udanego urlopu.
Administrator Bomber Opublikowano 28 Października 2021 Administrator Opublikowano 28 Października 2021 Udanego urlopu. Znam rejon więc macie co zwiedzać 👍
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 28 Października 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 28 Października 2021 14 godzin temu, arturo-bb napisał: Specjalne pozdrowienia Dominiki 😘 Normalne bym przekazał, ale specjalne to niespecjalnie 😉✌️ 13 godzin temu, MariuszBurgi napisał: Polecam trasę przez góry Sierra Nevada (Motril > Grenada) Dzisiaj tamtędy wracaliśmy, dzięki za info Mariusz o miejscówkach 👊zaraz dodam parę foteksów W środę po śniadaniu wystartowaliśmy z Cullery na południe wzdłuż wschodniej linii brzegowej, omijając tego dnia drogi ekspresowe i autostrady. W miejscowości Altea staliśmy w delikatnym miejskim korku i poruszaliśmy się średnio z 10km/h . Za nami biały x-adv rzucał w naszą stronę lajki 👍pewnie myślał jak wszyscy napotkani, że lecimy na kołach z PL . Za moment obok podjechała koło nas vespa, na niej Pan w koszuli, elegancki w kasku jet ala italiana i patrzy na mnie .....Ja się uśmiechnąłem i do niego - OLA ! .🙃A On na to do mnie po polsku - skąd jedziecie 🤣W korku dogadaliśmy się, że podprowadzi nas na tanie dobre jedzenie, więc pojechaliśmy za Tym miłym człowiekiem i to był strzał w 10tkę. Knajpka przy promenadzie La siesta w Altei - przystawka,2 dania, deser i napój - 11euro w pięknej loakalizacji , jednym słowem Pan z Polski spadł nam z nieba. Okazało się, że mieszka w Altei jak u nas jest zimno, jak jest ciepło wraca do trójmiasta. Po obiadku dalej kierunek południe przez miejscowość Torrevieja i piękne klify na wybrzeżu. Tam też podeszła do nas para Polaków w wieku emerytalnym zaciekawieni skąd jedziemy.Jednak Polskich tablic rejestracyjnych na południu Hiszpanii nie spotyka się dość często .
Klubowicze grzybek Opublikowano 28 Października 2021 Klubowicze Opublikowano 28 Października 2021 Jesteś Szalony Szymon, przez duże S. i Super wypad. Bezproblemowego zwiedzania. Jak leciałeś z przyczepą to rozumiem, że 70km/h trzymałeś na dróżkach?🤣🙃
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 28 Października 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 28 Października 2021 22 minuty temu, grzybek napisał: Jesteś Szalony Szymon, przez duże S. i Super wypad. Bezproblemowego zwiedzania. Jak leciałeś z przyczepą to rozumiem, że 70km/h trzymałeś na dróżkach?🤣🙃 Oczywiście, cały czas przepisowo 🙃 Wczoraj dojechaliśmy na nocleg na playa de la reya za Kartageną, hotel chyba pamięta lata 80te, jedyny plus to piękna lokalizacja Dzisiaj rano Czwartek 28.10 śniadanko w hotelu z lat naszych peerelowskichi koło 11:00 wyjazd. Tak koło 11stej bo o 8:00 jeszcze jest tutaj ciemno 🤓Ruszamy w kierunku pasma górskiego Sierra Nevada Lecimy do Granady skąd mamy wjeżdżać na najwyżej położoną drogę w europie !. Dojazd do Granady 260km zajmuje nam około 3h darmową autostradą. Widoki świetne bo cały czas pniemy się w górę, jednak w pewnym momencie trzeba założyć membranki w ciuszki bo temp spada do około 14 stopni
RONIN Opublikowano 28 Października 2021 Opublikowano 28 Października 2021 Aż się głodny od tych zdjęć zrobiłem 😉. Na szczęście u nas też ciepło do nie dzieli i będzie można śmigać.
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 28 Października 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 28 Października 2021 Dojechaliśmy do Granady autostradą, tam kawka i wjazd na najwyżej położoną drogę w Europie - PICO DEL VELETA . Oczywiście nie wjechaliśmy na sam szczyt, bo tam wymagane jest zezwolenie od Parku i z kuframi i plecakiem raczej byłby to średni pomysł - ale może kiedyś 😉 Po uzyskaniu zezwolenia można się dostać na około 3300m npm , my wjechaliśmy na około 2600 - tyle ile można 👊Widoki naprawdę przepiękne I jeszcze parę zdjęć z backstage 😉 .....Z trzema kuframi, torbą w przekroku, kamerami na wahaczu, namiotem i spiworami - też idzie sety poździerać 🤣 Jak widać nawet Gaz mają jedynej słusznej marki
subaru gtb320 Opublikowano 28 Października 2021 Opublikowano 28 Października 2021 Jesteś Dzik warjacie. Udanego zwiedzania pozdro dla drugiej połówki . Czekam na więcej
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 28 Października 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 28 Października 2021 Z Grenady polecieliśmy trasą na Motril jak polecił Burgi - świetne widoki. Tutaj śpimy. Jutro przez Malagę na Gibraltar, taki jest plan. Idę ładować sprzęty bo pół wieczoru na klikaniu schodzi 😉 1
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 29 Października 2021 Administrator Opublikowano 29 Października 2021 9 godzin temu, SzymonSeptic napisał: Idę ładować sprzęty bo pół wieczoru na klikaniu schodzi Dokładnie... Tym bardziej dzięki za relację i czas na to poświęcany. Rewelka Ruszając z Motril, tuż obok macie malownicze miasteczko Salobreña. Polecam wjazd na szczyt tamtejszymi wąskimi uliczkami. Jak miniecie Malagę, to lecąc na Giblartar, obligatoryjnie do zaliczenia Marabela. Jeśli chcecie łamać lęki, to jak pisałem, na płn-zach od Malagi - El Camino del Rey. Przejście po tamtejszych "skałkach" wyrywa z butów Szerokości
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 29 Października 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 29 Października 2021 O 8:00 rano jest jeszcze ciemno, więc pogoda dla leniuchów- można sobie pospać
skala Opublikowano 29 Października 2021 Opublikowano 29 Października 2021 echh Szymon trochę zazdroszczę Wam wyjazdu i pogody. Świetnie , że relacjonujecie trasę . Trzymajcie się i życzę eksytującej podróży po Iberii. Przede wszystkim bezpiecznej. Pozdrowienia serdeczne.
Klubowicze grzybek Opublikowano 29 Października 2021 Klubowicze Opublikowano 29 Października 2021 Jak będziecie na Gibraltar koniecznie żonka niech schowa biżuterię, przy sobie wszelkie torebki i torby (np. od aparatu), okulary, czapki bo male niecne małpki - Makaki potrafią wskoczyć na głowę , zabrać cokolwiek jest w zasięgu ich długich ramion i rączek... no i klops wtedy. Np kluczyki od ADV-ła.
Klubowicze Migu Opublikowano 29 Października 2021 Klubowicze Opublikowano 29 Października 2021 Świetnie przedłużenie lata, jedyny problem to krótki dzień (wróciliśmy z Chorwacji w niedzielę). Pozdrawiamy Halinka i Migu.
Sympatycy robert1973 Opublikowano 29 Października 2021 Sympatycy Opublikowano 29 Października 2021 Super pomysł na "wycieczkę"👍 Zajefajne zdjęcia i opis, udanego wyjazdu. Pozdrawiamy Moni i Ja
cris76 Opublikowano 29 Października 2021 Opublikowano 29 Października 2021 1 godzinę temu, Migu napisał: Świetnie przedłużenie lata, jedyny problem to krótki dzień (wróciliśmy z Chorwacji w niedzielę). Pozdrawiamy Halinka i Migu. Witaj. Ja Z Asią wróciliśmy z tamtąd dwa tygodnie temu. Przeglądając Wasze zdjęcia i daty na nich, okazało się że byliśmy w tym samym okresie i miejscach, np. Kotor i zaje droga No.11. Nie relacjonowałem wyjazdu ponieważ w końcowym efekcie pojechaliśmy motocyklem. Przyczepa pożyczona od kolegi która miała wieźć T-Maxa miała spękane, stare opony więc odpuściliśmy. Fenomenalna relacja z wyjazdu. Pozdro.
Klubowicze ZYBEX Opublikowano 29 Października 2021 Klubowicze Opublikowano 29 Października 2021 I tak trzymać! Mega widoczki! Bezpiecznej podróży. Pozdrów makaki 😜
Rekomendowane odpowiedzi