Kamilos84 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Cześć mam pytanie o skuter burgman 125 skuter burgman 2002 na gaźniku kupiłem silnik na wtrysku komplet, przełożyłem gaźnik i lipa nie chce odpalić a widać że chce tak jakby zapłon nie był w tym momencie. Cewka gaźnik ma tylko +, a cewka na wtrysku ma dwa wejścia + i nie wiem co Czy muszę magneto przełożyć? Pomocy 😎😉
0 cris76 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Kamilos84 napisał: Ktoś coś pomoże Pozdro Kolego. silniki zasilane gaźnikiem mają ssanie automatyczne czyli w gaziorze jest element, solenoid tzw. ssanie natomiast w silniku na statorze czyli pod magnetem z reguły jest dodatkowa cewka która zasila tylko to ssanie na gażniku. W silniku na wtrysku role ssania odwala układ wtryskowy. Pozostało Tobie przełożyć stator ze starego silnika do nowego i będzie git. Pod warunkiem że mocowanie statora w karterach jest takie samo. Zwróc również uwagę czy magneto jest to samo. Najlepiej przełóż kpl. stator i magneto. Powodzenia
0 Kamilos84 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Dziękuję za odpowiedź. Teraz muszę ogarnąć ściągacz i będę walczyć
Pytanie
Kamilos84
Cześć mam pytanie o skuter burgman 125
skuter burgman 2002 na gaźniku kupiłem silnik na wtrysku komplet, przełożyłem gaźnik i lipa nie chce odpalić a widać że chce tak jakby zapłon nie był w tym momencie.
Cewka gaźnik ma tylko +, a cewka na wtrysku ma dwa wejścia + i nie wiem co
Czy muszę magneto przełożyć?
Pomocy 😎😉
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi