Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Grupa Zachodniopomorska Szczecin - gdzie się spotykamy

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

A gdzie fotki?!?!

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Urbi

226

• ArtCho

103

• bilety

61

• Rzelu

56

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  W dniu 23.12.2014 o 07:12, KriSSo napisał(a):

(...) Forza nie służy temu, by się ścigać (...)

Gratki z zakupu :) .

PS. Ja Morphousem nigdy nie odczuwałem potrzeby "ścigania się" z jakimkolwiek pojazdem na drodze.

Opublikowano
  W dniu 23.12.2014 o 07:12, KriSSo napisał(a):
4. Cisza, niemal brak wibracji i komfort siedzenia okazały się ważniejsze, niż strata sekundy, czy nawet dwóch do 100 km/h względem J300

:clapping:

Bedziesz mega-zadowolony!! Tylko dbaj o widocznosc - kamizelka, kask, itp.

Opublikowano
  W dniu 23.12.2014 o 08:47, Jerry_R napisał(a):

:clapping:

Bedziesz mega-zadowolony!! Tylko dbaj o widocznosc - kamizelka, kask, itp.

ma ma wszystko- a co do odjeżdzania mojej Y- zapomnij -:) i cierp- a ja będę cierpiał razem z Tobą- za to z wielką przyjemnością pojadę z Tobą na jakiś lans wolny - do Świnoujścia

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 23.12.2014 o 14:25, minimi1 napisał(a):

ma ma wszystko- a co do odjeżdzania mojej Y- zapomnij - :) i cierp- a ja będę cierpiał razem z Tobą- za to z wielką przyjemnością pojadę z Tobą na jakiś lans wolny - do Świnoujścia

No to git, pojedziemy wspólnie. A co do odjeżdżania, to polatałem dziś chwilę po placu i Ci powiem, że nie będziesz miał tak lekko, jak z Burkiem 125cc - przekonasz się :). Luzik, mamy sobie pojeździć spokojnie, a nie się ścigać.

Parę fotek? Proszę.

https://www.icloud.c...#AMGWZuqDG89ePK

• Klubowicze
Opublikowano

Spalanie masz niezłe :)

Opublikowano

Ładna maszyna. Będziesz szukał wysokiej szyby?

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 23.12.2014 o 15:43, Rzelu napisał(a):

Ładna maszyna. Będziesz szukał wysokiej szyby?

Tak, już zamówiłem - tu, tę:

http://www.motobagaz...314-p-4649.html

• Klubowicze
Opublikowano

KriSSo gratulacje z zakupu. Fajny sprzęcik. Szkoda, że nie pomyślałeś o szybie airflow. To bardzo fajne rozwiązanie, a jest dostępna do Forzy.

Opublikowano
  W dniu 23.12.2014 o 15:36, ArtCho napisał(a):

Spalanie masz niezłe :)

Ja już Krzysiowi powiedziałem, że dał sobie wcisnąć złoma- zobacz Artur na fotce pali mu się żółta lamka (aku do niczego) jakby krzywe spojrzenie na lampach, palą mu się oba kierunki (zwarcie) no i kanapa tyłek mu rozrywa- stoi na paluszkach- a co będzie jak schudnie?

Krzysiu- będziemy się tak ścigać jak wtedy do Niederfinow- przez to przyspieszenie aż nam obu włosy do tyłu zjechały (i tak już zostało)

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 23.12.2014 o 16:43, minimi1 napisał(a):

Ja już Krzysiowi powiedziałem, że dał sobie wcisnąć złoma- zobacz Artur na fotce pali mu się żółta lamka (aku do niczego) jakby krzywe spojrzenie na lampach, palą mu się oba kierunki (zwarcie) no i kanapa tyłek mu rozrywa- stoi na paluszkach- a co będzie jak schudnie?

Krzysiu- będziemy się tak ścigać jak wtedy do Niederfinow- przez to przyspieszenie aż nam obu włosy do tyłu zjechały (i tak już zostało)

Bubel kupił. Zwarcie w migaczach zauważyłem, ale co do kanapy, to nie... A zauważyłeś te opony, jakieś takie porysowane zielonym. I jeszcze taki bez tablicy rejestracyjnej, to gdzie on chce jeździć?

• Sympatycy
Opublikowano

Zazdrośnicy... Zacną kupił, a nie jakąś Yamahę :P

• Sympatycy
Opublikowano

Koledzy, żarty żartami ale ta Honda to obecnie jeden z piekniejszych skuterów. Bardzo ładna linia, niezwykle zgrabna i dynamiczna sylwetka. Niezwykle intrygujące spojrzenie przednich, podwójnie świecących reflektorów oraz lamp kierunkowskazów i świateł pozycyjnych zarazem orazzalotne spojrzenie lamp tylnych z pięknie wkomponowanymi lampami kierunkowskazów robią niesamowite wrażenie. Smaku dodaje, nielubiana przez większość, Ta niska, czarna szyba, która dodaje całemu skuterowi agresywności i sportowego wyglądu. Przy tym bardzo wygodna kanapa, zapewniająca wraz z ustawieniem kierownicy i wyprofilowaniem podestów, dla osób naszego wzrostu (takich kurdupli jak ja i Krzysiek) bardzo wygodna pozycje. Pod kanapa duży schowek, troche na styl Majesty. Praca silnika jest fantastyczna, a dźwięk rewelacyjny. Bardzo fajnie i natychmiast reaguje na odkręcenie manetki gazu. wykonanie oraz spasowanie motocykla, charakterystyczne dla produktów Hondy.

Jest jeden minus, który wymyśliła Honda w ostatnim czasie, w swoich innych i tym motocyklu, a mianowicie przestawiony przełącznik kierunkowskazów i klaksonu w lewej manetce. Ale chyba można sie przyzwyczaic.

Reasumujac Honda Forza NSS300 to piękny i wspaniały maxiskuter. Dla mnie, do mojego stylu jazdy i przeznaczenia - REWELACYJNY. Myśle, ze poważnie rozważę w przyszłości jej zakup, ale zeby sie troche wyróżniać od KriSSa zamówie czarna albo czerwona jest bedzie juz dostępna w tym kolorze na naszym rynku.

Krzysiu bardzo serdecznie i szczerze gratuluje Tobie tego zakupu. Myśle, ze to był doskonały wybór. :-)

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 23.12.2014 o 17:16, Elvis napisał(a):

(...)

widzieliście ten lakier, jakieś takie przebarwienia, plamki niby .. a z przodu, czacha ... jakby ryski takie ...

O to to!

Opublikowano
  W dniu 23.12.2014 o 18:34, Urbi napisał(a):

Koledzy, żarty żartami ale ta Honda to obecnie jeden z piekniejszych skuterów. Bardzo ładna linia, niezwykle zgrabna i dynamiczna sylwetka. Niezwykle intrygujące spojrzenie przednich, podwójnie świecących reflektorów oraz lamp kierunkowskazów i świateł pozycyjnych zarazem orazzalotne spojrzenie lamp tylnych z pięknie wkomponowanymi lampami kierunkowskazów robią niesamowite wrażenie. Smaku dodaje, nielubiana przez większość, Ta niska, czarna szyba, która dodaje całemu skuterowi agresywności i sportowego wyglądu. Przy tym bardzo wygodna kanapa, zapewniająca wraz z ustawieniem kierownicy i wyprofilowaniem podestów, dla osób naszego wzrostu (takich kurdupli jak ja i Krzysiek) bardzo wygodna pozycje. Pod kanapa duży schowek, troche na styl Majesty. Praca silnika jest fantastyczna, a dźwięk rewelacyjny. Bardzo fajnie i natychmiast reaguje na odkręcenie manetki gazu. wykonanie oraz spasowanie motocykla, charakterystyczne dla produktów Hondy.

Jest jeden minus, który wymyśliła Honda w ostatnim czasie, w swoich innych i tym motocyklu, a mianowicie przestawiony przełącznik kierunkowskazów i klaksonu w lewej manetce. Ale chyba można sie przyzwyczaic.

Reasumujac Honda Forza NSS300 to piękny i wspaniały maxiskuter. Dla mnie, do mojego stylu jazdy i przeznaczenia - REWELACYJNY. Myśle, ze poważnie rozważę w przyszłości jej zakup, ale zeby sie troche wyróżniać od KriSSa zamówie czarna albo czerwona jest bedzie juz dostępna w tym kolorze na naszym rynku.

Krzysiu bardzo serdecznie i szczerze gratuluje Tobie tego zakupu. Myśle, ze to był doskonały wybór. :-)

propaganda -:)

dla mnie niestety kanapa za szeroka- nie jestem szerokodupny i nie chciałem stawac na paluszkach- co do reszty to prawda- honda jest de beściak- kochałem swojego PCX tak jak kocham swojego civica tyle tylko, że w hondach brakuje mi teraz "mocnego środka" dla funu- jak xmax 400- co do tych rys, krzywych reflektorów, zwarcia w migaczach i w ogóle- Krzysiu- nie takie rodzyny z aledrogo się klepało -:)

tak na poważnie- ładny sprzęt i zazdraszczam a jak pomacam na żywca to będę zazdraszczał jeszcze bardziej- niech Ci się jeżdzi kolego

• Sympatycy
Opublikowano

Piotr, kanapa jest 70 mm niżej niz w Twoim X-Maxie, to nawet pomimo szerokości i tak jest niżej niż Twoja węższa ale wyższa. ;-) nie wspomnę już o wyprofilowaniu i podparciu lędźwiowym, którego niestety w X-Maxie nie stwierdza się. :-(

Opublikowano

KriSSo nie przejmuj się, za kilka miesięcy kupisz sobie coś lepszego ;-)

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 23.12.2014 o 18:34, Urbi napisał(a):
Koledzy, żarty żartami ale ta Honda to obecnie jeden z piekniejszych skuterów. Bardzo ładna linia, niezwykle zgrabna i dynamiczna sylwetka. Niezwykle intrygujące spojrzenie przednich, podwójnie świecących reflektorów oraz lamp kierunkowskazów i świateł pozycyjnych zarazem orazzalotne spojrzenie lamp tylnych z pięknie wkomponowanymi lampami kierunkowskazów robią niesamowite wrażenie.

(...)

No, tak jak moja SW-T :) Moim zdaniem stylistycznie są bardzo podobne.

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 23.12.2014 o 20:19, Rogierro napisał(a):

KriSSo nie przejmuj się, za kilka miesięcy kupisz sobie coś lepszego ;-)

O widzisz Roger, to jest właśnie słuszna koncepcja :).

BTW, nie chcesz przypadkiem kupić motokoca Tucano Urbano, nówki sztuki, nawet nierozpakowanej? ;-)

Opublikowano

Krisso już gratulowałem w innym poście, ale teraz zdjęcia w większej ilości pooglądałem sobie na spokojnie.

I fakt, sprzęcik do lansu jak znalazł.

Szybka wyższa będzie to i resztę włosów też uratujesz. :whistling:

A Wojtek widać się już powoli łamie...że niby majesty to miłość do końca życia..hehe..a życie swoje... :rolleyes:

• Sympatycy
Opublikowano

Drodzy Koledzy, na chwile odbiegnę od tematu Forzy i maxiskuterów w Grupie Zachodnioporskiej i z przyjemnością przekaże, zgodnie z życzeniem naszego kolegi Zenona, Jego życzenia:

"Wojtek z okazji tak radosnych Swiata Bozego Narodzenia chcialbym za Twoim posrednictwem zlozyc moc najserdeczniejszy zyczen dla wszystkich czlonkow Klubu Milosnikow Maxi Skuterow Grupy Zachodniopomorskiej.przede wszystkim zdrowia (bo reszte mozna kupic) i dlugiego bezpiecznego sezonu pod opieka Sw,Krzysztofa.Obecnie jestem w Mysliborzu do ok 15 stycznia i dlatego chcialbym spotkac sie w sprawie letniego wypadu do mnie, Prosze o podanie terminu spotkania.jesli mozliwe. to po 4 stycznia ,Numer telefonu 881671357.Pozdrawiam i Zycze WESOLYCH SWIAT"

• Klubowicze
Opublikowano

Super. Spotkajmy się. Wojtek, ustał termin i ja się dostosuję. Mam nadzieję, że wszyscy damy radę.

Opublikowano

Może się w końcu wyjazd fajny wykluje.

Umawiajcie spotkanie to postaram się być.

Zenonowi Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt i Nowego Roku również życzę.

Opublikowano
  W dniu 23.12.2014 o 21:01, KriSSo napisał(a):

O widzisz Roger, to jest właśnie słuszna koncepcja :).

Tak tez myślałem, że dla KriSSa 300 pojemności to trochę będzie za mało po jakimś czasie użytkowania; -) Zwlaszcza jak będzie musiał gonić Sambe...;-)

• Sympatycy
Opublikowano

Muszę Wam powiedzieć, że patrząc na zakupy przedświąteczne w naszej Grupie, przyznam że chyba mamy jakieś specjalne względy u świętego Mikołaja ;-)

Z tego co sie dowiedziałem, to Nawet dotarł do Świnoujścia i stuningował Integre romano... ;-) teraz ta biała Integra wyglada zdecydowanie lepiej i daje więcej komfortu od wersji fabrycznej...