Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Grupa Zachodniopomorska Szczecin - gdzie się spotykamy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Motyw loga (w tym wypadku skuter) musi być widoczny... Sam wiem, że widząc jakieś śmieci za szybą, wyrzucam je obdarzając jedynie krótkim, kontrolnym spojrzeniem. Bez loga skutera- tzn. sam tekst, od razu takie coś wyrzuciłbym do śmietnika bez czytania. I jedynie skuter (w tym wypadku dość duże logo Burgmanii) byłby w stanie "przykuć" moją uwagę i zainteresowanie zmuszając do przeczytania...

W dzisiejszym natłoku informacji i bombardowania "reklamą" wiem, że taki sposób "przerobu" preferuje wielu ludzi. Bo na przeglądanie każdej, bzdurnej karteczki wciskanej za szybę albo do skrzynki pocztowej szczerze powiedziawszy, szkoda mi uwagi. Dlatego ona od razu musi przykuwać wzrok, trafiając dobrze widoczną grafiką w "target" :) ... Zeby chociaz "zainteresować" i żeby dana osoba przefiltrowała tą reklamę przez panoszący się wszędzie spam i ją przeczytała...

Bo w innym przypadku, to szkoda tych drzew potrzebnych na produkcję papieru...

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Urbi

226

• ArtCho

103

• bilety

61

• Rzelu

56

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Sympatycy
Opublikowano

Dzisiaj o godz. 10.35 widziałem kierownika srebrnej Hondy Dylan 125 na numerach ZS... z literką A na końcu numeru.

Opublikowano

A ja Majkę srebrną, lub białą, a raczej jasno-szarą o nr ZS 2XXX, na końcu była litera, kierownik jechał z plecaczkiem.

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 8.07.2014 o 10:30, dr.big napisał(a):

Motyw loga (w tym wypadku skuter) musi być widoczny... Sam wiem, że widząc jakieś śmieci za szybą, wyrzucam je obdarzając jedynie krótkim, kontrolnym spojrzeniem. Bez loga skutera- tzn. sam tekst, od razu takie coś wyrzuciłbym do śmietnika bez czytania. I jedynie skuter (w tym wypadku dość duże logo Burgmanii) byłby w stanie "przykuć" moją uwagę i zainteresowanie zmuszając do przeczytania...

W dzisiejszym natłoku informacji i bombardowania "reklamą" wiem, że taki sposób "przerobu" preferuje wielu ludzi. Bo na przeglądanie każdej, bzdurnej karteczki wciskanej za szybę albo do skrzynki pocztowej szczerze powiedziawszy, szkoda mi uwagi. Dlatego ona od razu musi przykuwać wzrok, trafiając dobrze widoczną grafiką w "target" :) ... Zeby chociaz "zainteresować" i żeby dana osoba przefiltrowała tą reklamę przez panoszący się wszędzie spam i ją przeczytała...

Bo w innym przypadku, to szkoda tych drzew potrzebnych na produkcję papieru...

Mój pierwotny pomysł na ulotkę zakładał, że będzie on dwustronna: na jednej stronie będzie tekst informacyjny - bardzo mi się podoba ten, który napisał Artur i może on być przyzdobiony logiem naszej Grupy w formie takiej jakby pieczęci, zaś na drugiej stronie powinno być jakieś zdjęcie z maxi skuterami (przyciągające wzrok i budzące zainteresowanie użytkownika napotkanego maxi skutera) z umieszczonym na nim niebieskim logiem Burgmanii...

może np. takie lub podobne zdjęcie:

2012.08.24+-+wszyscy+szczecin+na+j.g%25C5%2582%25C4%2599bokim.JPG

Nie zastanawiałem się do końca nad formatem ulotki, ale myślę, żeby była czytelna, to format powinien być A6 lub może A7, jeśli nadal będzie czytelna...

Przyjmując, że treść ulotki mamy już gotowy, to może macie propozycje jakiegoś zdjęcia na tę ulotkę...?!

• Klubowicze
Opublikowano

Urbi, pomysł generalnie dobry, ale... Jaki przewidujesz koszt? Ja przyznam, że nie mam kasy... Ulotka jednostronna, to może być zwykły wydruk na drukarce laserowej. Burgifan mówi, że jego żona może to zrobic. Profesjonalna ulotka, to już są koszty...

Poza tym pytanie: ile sztuk? Myślę, że jak każdy z nas dostanie po 10-20 szt., to będzie dosyć (myślałem o formacie A6, albo 6 sztuk na kartce A4). Po dwie karteczki A4 na głowę daje nam powiedzmy 50. Myślę, że jak w przypadku innych takich rzeczy najlepiej usiąść (albo stanąć) podczas spotu i zdecydować wraz z rozdziałem ról. Wiem, że dyskutowaliscie nad tym kto powinien te ulotki rozdawać, żeby się nie dublować. Ja myślę, że to nie jest problem. Nawet jeśli kilku z nas włoży do tego samego skutera, nic się nie stanie. :)

Opublikowano

Artur właśnie rozmawiałem z żonką na ten temat, oczywiście się zgodziła, lecz okazało się, że ta ich nowa, super nowoczesna wypasiona na maxa drukarka w pracy to po prostu czarno - biała laserówka :( Przepraszam, ale byłem 100% przekonany, że to kolorowa machina. Czarno-białą to ja mam w domu, jak większość z resztą pewnie. Będzie trzeba coś innego pomyśleć, gdzie indziej poszukać.

Opublikowano

Ja też obawiam się, że znając rozmach Urbiego skończy się na kredowym papierze ze złoceniami. I pozytywką :)

Tymczasem jako były grafik komputerowy powtarzam: im więcej treści tym mniej czytelnie.

Zróbcie sobie w Wordzie kartkę A6 i zobaczcie ile tekstu zmieścicie.

• Sympatycy
Opublikowano

Zróbmy projekt dwustronnej ulotki a ja postaram sie zając wydrukiem ok. 500szt.

W razie czego zawsze można zrobić z ulotki dwustronnej, jednostronna... ;-)

• Klubowicze
Opublikowano

Urbi, 500 sztuk?!?!?

• Sympatycy
Opublikowano

Chyba faktycznie trochę przesadziłem... No to na początek zróbmy 100 szt.

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 12.07.2014 o 20:50, ArtCho napisał(a):

Urbi, 500 sztuk?!?!?

Co się dziwisz, Wojtek ruszy w Polskę i będzie agitował.

Opublikowano

Może jeden wspólnie zaakceptowany projekt stworzymy w np.PDF i każdy sobie sam w domku czy pracy wydrukuje te dwie kartki A4......i potnie na mniejsze.

A jak ktoś nie ma drukarki, to zawsze te dwie dodatkowe kartki dodatkowo się pyknie na drukarce i podwiezie w na spota...

• Sympatycy
Opublikowano

Arek, Szanowni Koledzy z Grupy Zachodniopomorskiej

Zróbmy wspólny projekt... i tego się trzymajmy.

W tej chwili pozostaje głównie wybór zdjęcia na pierwszą stronę ulotki, które ozdobimy logiem Burgmanii.

Druga strona z informacją jest już w zasadzie gotowa - przygotowana przez Artura... Według mnie jest świetna. Może tylko należałoby usunąć z niej logo Burgmanii, które ma być na pierwszej stronie na zdjęciu - jakbyś mógł Artur jeszcze raz wstawić swój tekst, bez dużego logo Burgmanii tylko z naszym logo Grupy Zachodniopomorskiej - z góry wielkie dzięki.

Jako pomysłodawca, bardzo Was proszę, nie kombinujmy z jakimiś "tanimi" rozwiązaniami...

Ja załatwię te 100, może 150 sztuk ulotek, może nawet będą na papierze kredowym... Niech to będzie wyglądało profesjonalnie, zgoda...?!

Pozdrawiam

P.S.

Wiadomość z ostatniej chwili:

Z nieoficjalnych, niepotwierdzonych jeszcze informacji, zbliżonych swoim źródłem do Kancelarii Prezydenta RP: Bronisław Komorowski, w dniu wczorajszym (tj. 15 lipca 2014r.) złożył już podpis pod ustawą nowelizującą obecne przepisy o kierujących pojazdami.

Biorąc pod uwagę powyższe, za około 30 dni wzrośnie liczba kierowników skuterów i innych motocykli o pojemności 125cm3...

Wiemy, że nas bardziej interesują użytkownicy skuterów, więc warto byłoby już mieć te ulotki...

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 15.07.2014 o 23:31, Urbi napisał(a):

Arek, Szanowni Koledzy z Grupy Zachodniopomorskiej

Zróbmy wspólny projekt... i tego się trzymajmy.

W tej chwili pozostaje głównie wybór zdjęcia na pierwszą stronę ulotki, które ozdobimy logiem Burgmanii.

Druga strona z informacją jest już w zasadzie gotowa - przygotowana przez Artura... Według mnie jest świetna. Może tylko należałoby usunąć z niej logo Burgmanii, które ma być na pierwszej stronie na zdjęciu - jakbyś mógł Artur jeszcze raz wstawić

(...)

W dniu 12.07.2014 o 14:21, Urbi napisał(a):

Mój pierwotny pomysł na ulotkę zakładał, że będzie on dwustronna: na jednej stronie będzie tekst informacyjny - bardzo mi się podoba ten, który napisał Artur i może on być przyzdobiony logiem naszej Grupy w formie takiej jakby pieczęci, zaś na drugiej stronie powinno być jakieś zdjęcie z maxi skuterami (przyciągające wzrok i budzące zainteresowanie użytkownika napotkanego maxi skutera) z umieszczonym na nim niebieskim logiem Burgmanii...

(...)

Się zgubiłem... Myślałem, że pierwsza strona, to zaproszenie na forum z logo Burgmanii...

Moje zdanie jest następujące:

Strona "pierwsza", czyli to co ma się rzucić w oczy, jak adresat zauważy karteczkę, to powinno być zaproszenie do odwiedzenia forum Burgmanii, wraz logo Burgmanii. Jeśli to go nie zainteresuje, to karteczkę wyrzuci. A jak zainteresuje, to będzie czytał dalej, czyli dowie się, że się spotykamy, że jest lokalne forum i odwróci karteczkę, a na odwrocie będzie zdjęcie uśmiechniętych chłopców i dziewcząt z Grupy Zachodniopomorskiej. I tak bym karteczki wkładał, żeby to waliło po oczach. Boję się, że zdjęcie i logo będzie wzięte za reklamę kolejnego warsztatu, który odpicuje ci brykę i karteczka pójdzie się...

Tak jak napisałem, mam wrażenie, że na moim pomyśle jest za dużo tekstu, choć dziś z perspektywy kilku dni widzę, że nie jest najgorzej, bo zaproszenie rzuca się w oczy.

Co do ilości: ok, może być 100, wystarczy na parę sezonów. Upieram się, że format 6 sztuk na A4 (z grubsza 10x7 cm) zupełnie powinien wystarczyć - jest odpowiednio czytelny i zmieści się do kieszeni, saszetki czy teczki (przypominam, że najczęściej takie nieklubowe skutery zauważamy z zaskoczenia, kiedy nie nosimy przy sobie torby z ulotkami; a także nie chodzimy po mieście z torbą w poszukiwanu "ofiary", której wetkniemy karteczkę :) ). Właśnie przed chwilą w takim formacie sobie wydrukowałem i widzę, że główne zaproszenie można napisać większą czcionką.

Zawsze podczas takich działań warto zadać sobie pytanie: jaki mamy cel? Ano według mnie cel jest taki, żeby "niezrzeszony" skuteromaniak zainteresował się tematem, wszedł na forum i z nami spotkał (albo odwrotnie). Ulotką nie przekonamy go, że jesteśmy uroczą grupą ludzi, którzy się spotykają, wspólnie jeżdżą, spotykają, wspierają, nawzajem pomagają i mają mnóstwo wspólnych tematów. No i że nikt na tym nie zarabia. Po prostu :) (vide ostatnia akcja Azjona, Biletów i Siemika w "Marlborku").

Trochę powiększyłem czcionkę:

8bfab1e042ce474b7c5e1f6b0b81fa2a.png

Koniec mojego zdania.

Ale może się mylę... Nie chciałbym popsuć pomysłu Urbiego :D

Opublikowano

A jak by to umieścic na jakieś tabliczce na słupie tam gdzie się spotykamy pod Pleciugą?

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 16.07.2014 o 11:24, ArtCho napisał(a):

Się zgubiłem... Myślałem, że pierwsza strona, to zaproszenie na forum z logo Burgmanii...

Moje zdanie jest następujące:

Strona "pierwsza", czyli to co ma się rzucić w oczy, jak adresat zauważy karteczkę, to powinno być zaproszenie do odwiedzenia forum Burgmanii, wraz logo Burgmanii. Jeśli to go nie zainteresuje, to karteczkę wyrzuci. A jak zainteresuje, to będzie czytał dalej, czyli dowie się, że się spotykamy, że jest lokalne forum i odwróci karteczkę, a na odwrocie będzie zdjęcie uśmiechniętych chłopców i dziewcząt z Grupy Zachodniopomorskiej. I tak bym karteczki wkładał, żeby to waliło po oczach. Boję się, że zdjęcie i logo będzie wzięte za reklamę kolejnego warsztatu, który odpicuje ci brykę i karteczka pójdzie się...

Tak jak napisałem, mam wrażenie, że na moim pomyśle jest za dużo tekstu, choć dziś z perspektywy kilku dni widzę, że nie jest najgorzej, bo zaproszenie rzuca się w oczy.

Co do ilości: ok, może być 100, wystarczy na parę sezonów. Upieram się, że format 6 sztuk na A4 (z grubsza 10x7 cm) zupełnie powinien wystarczyć - jest odpowiednio czytelny i zmieści się do kieszeni, saszetki czy teczki (przypominam, że najczęściej takie nieklubowe skutery zauważamy z zaskoczenia, kiedy nie nosimy przy sobie torby z ulotkami; a także nie chodzimy po mieście z torbą w poszukiwanu "ofiary", której wetkniemy karteczkę :) ). Właśnie przed chwilą w takim formacie sobie wydrukowałem i widzę, że główne zaproszenie można napisać większą czcionką.

Zawsze podczas takich działań warto zadać sobie pytanie: jaki mamy cel? Ano według mnie cel jest taki, żeby "niezrzeszony" skuteromaniak zainteresował się tematem, wszedł na forum i z nami spotkał (albo odwrotnie). Ulotką nie przekonamy go, że jesteśmy uroczą grupą ludzi, którzy się spotykają, wspólnie jeżdżą, spotykają, wspierają, nawzajem pomagają i mają mnóstwo wspólnych tematów. No i że nikt na tym nie zarabia. Po prostu :) (vide ostatnia akcja Azjona, Biletów i Siemika w "Marlborku").

Trochę powiększyłem czcionkę:

8bfab1e042ce474b7c5e1f6b0b81fa2a.png

Koniec mojego zdania.

Ale może się mylę... Nie chciałbym popsuć pomysłu Urbiego :D

Artur, zgadzam się z Tobą w 100%.

Przepraszam, nie chciałem w żaden sposób narzucic stylu, po prostu miałem jakiś pomysł do przedyskutowania... A co do strony pierwszej czy drugiej to nie ma zupełnie znaczenia... Wydawało mi się, że fajnie byłoby tę informacyjną, dwustronną ulotkę, z jednej strony przyzdobic zdjęciem. Oczywiście najistotniejsza jest treśc, którą wg mnie Artur stworzył bardzo świetnie. Może jedynie poprawił bym słowo "maksiskuterów" na "maxiskuterów"...

Reasumując projekt Artura, format ulotki - A6, układ treści wraz z logo Burgmanii i Grupy Zachodniopomorskiej jest bardzo dobry. Pozostaje tylko kwestia drugiej strony tej ulotki, na której umieścił bym jakieś nasze wspólne zdjęcie na skuterach, z jakiegoś spotkania... Jeśli uważacie, że to zły pomysł, to przedyskutujemy to...

• Klubowicze
Opublikowano

Ja tam bym zostawił "maksi", choć na podkładce to tablicy rejestracyjnej jest "klub maxi skuterowy". Tak samo jest w nagłówku tej strony. Moje przywiązanie do tradycji jest duże: http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=383

Ale nie będę się rzucał Rejtanem za tę sprawę :D

(Od razu spieszę z wyjaśnieniem, że świadomie nazwałem wątek "mini-wypraw" z myślnikiem :) - dla podkreślenia "wypraw").

I znowu wyjdę na tego, co się czepia...

Opublikowano

Też ze strachem* poddaję pod propozycję podzielenia tej Arturowej propozycji w połowie.

Taka propozycja propozycji zrobienia dwustronnej wizytówki. :-))

Ogólnie przyjęta forma przedstawienia się.

Łatwa do noszenia, włożenia w "szparkę" łączenia plastików, przypięcia gumką recepturką do manetki, podania do ręki napotkanemu kierownikowi, itd.

Można by się złożyć po 5 zeta w 10 osób na te 1000 wizytówek.....

I tak np. w Szczecinie i to w kolorze:

http://allegro.pl/wi...4360940554.html Przedmiotem aukcji jest druk: pełnokolorowych dwustronnych wizytówek

na bardzo sztywnym papierze kredowym

o gramaturze 350

Druk z nadesłanego projektu.

• format: 90 x 50 mm
  • papier: bardzo sztywna kreda 350g
  • uszlachetnienie: lakier offsetowy
  • druk pełnokolorowy
  • dwustronne
  • druk offsetowy

* najbezpieczniej tu na forum to jest przepraszać co post za poprzedni post.... :-)

Krzysiek za tabliczkę to trza by raczej co miesiąc zabulić opłatę tym od słupa.

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 17.07.2014 o 08:35, wooferai napisał(a):

* najbezpieczniej tu na forum to jest przepraszać co post za poprzedni post.... :-)

Eee, jeszcze tak źle nie jest!*

Ja również zgadzam się na dwustronną, ze zdjęciem wesołych Romków na skuterach na odwrocie ;)

-----------------

*Ty idioto, zastanów sie najpierw co piszesz! Czy łeb ci służy do noszenia tego durnego kapelusza?! ;)

PS

To oczywiście dowcip (dla tych co nie zrozumieli) :D

Opublikowano

Mi również podoba się pomysł zdjęcia na odwrocie.

Opublikowano

Zaprawdę powiadam, zmniejszta se zdjęcie w edytorze do formatu wizytówki, popatrzta, no popatrzta jeszcze raz, i dopiero gadajta...

• Sympatycy
Opublikowano

Dlatego upieram się przy formacie A6 ulotki.

• Klubowicze
Opublikowano

Spoko. Dziś przyniosę wydruki w różnych formatach, to sobie ocenimy :)

• Sympatycy
Opublikowano

Marek miał mi, spóźnionemu, pokazać te wydruki, ale jakoś szybko wskoczył na moto i odjechał... :-(

Może przy innej okazji...