Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Honda Forza 350 MY2021 - Informacja prasowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś ma może zamontowane podgrzewane manetki (hondowskie oryginały) i mógłby udostępnić zdjęcie? Ciekawi mnie czy w miarę estetycznie pochowane są kable czy są jednak mocno widoczne na kierownicy?

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Oki, to kolejne pytanie: jak działa Wam klapka wlewu paliwa? Ja muszę się z nią za każdym razem „szarpać”, aby łaskawie się otworzyła. Drobiazg, ale irytuje…

• Klubowicze
Opublikowano
Godzinę temu, alkir napisał:

Oki, to kolejne pytanie: jak działa Wam klapka wlewu paliwa? Ja muszę się z nią za każdym razem „szarpać”, aby łaskawie się otworzyła. Drobiazg, ale irytuje…

U mnie działa bez problemu, zgłoś na przeglądzie.

• Klubowicze
Opublikowano
11 godzin temu, alkir napisał:

Może skuterek na widok ceny benzynki dostaje - oprócz właściciela szoku🤔

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.06.2022 o 21:41, alkir napisał:

W dniu wczorajszym tankowałem Forze 350 po trasie dwa razy i dwa razy się "szarpałem" z klapeczką 😄

Ostatecznie podważyłem kartą i odskoczyła 😄

Problem bardziej kosmetyczny ale się potwierdza

• Klubowicze
Opublikowano

U mnie klapka się zepsuła i nie mogłem zatankować.Na gwarancji coś tam poprawili i na razie działa

Opublikowano

To teraz duży plus który odczuwam podczas energicznego startu a na żadnym YT nie da się tego poczuć😄

Manetka gazu jest bardzo czuła na otwarcie przepustnicy, tył podczas startu jakby delikatnie "siada" a kierownik ma poczucie delikatnej jakby mini procedury "lunch Control" co wywołuje uśmiech na twarzy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

9000 km przejechane, pewne wnioski mam.

szyba regulowana - super sprawa ale irytujące jest to, że ustrojstwo mocno stuka na dziurach. Trzeba to jakoś „dopracować”.

wskaźnik przebiegu, jaki jeszcze można przejechać. Pięknie odlicza do 30km, potem się wyłącza i pozostają kreski… Czyli przestaje odliczać gdy jest najbardziej potrzebny, coś podobnego jak we francuskich samochodach. Irytuje.

zawieszenia - bez względu na regulację są „takie sobie”, wygoda mogłaby być lepsza na kiepskich nawierzchniach.

kształt podestów - dla mnie (180 cm wzrostu) ta przednia część podniesiona jest nieprzydatna, nie ten kąt lub inaczej mówiąc zły profil - zbyt pionowo.

szyba  - jednak zbyt wąska, może kształt wymuszony przez lusterka mocowane do czaszy. Akcesoryjne też za wąskie.

kanapa - wygodna, ale podnosi się zbyt mało do pionu, dostęp do schowka utrudniony. 

Silnik, hamulce, światła, spasowanie plastików - bez uwag, jest bardzo ok.

Nie mam doświadczenia z innymi skuterami więc porównania nie zrobię, ale gdybym miał ponownie kupić rzeczoną forzę - zrobiłbym to. Plusy dodatnie przewyższają te ujemne, cytując klasyka 🙂

3A8001D7-4458-48CF-A91B-7305003FF3E4.jpeg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Tak siedzę, szukam, przebieram, czytam i oglądam i chyba zdecydowałem się na Forzę 350 jako następczynię mojej włoskiej zdziry. Mam kilka pytań do użytkowników tego cudeńka.

1. Jak się sprawuje system keyless? Ktoś zgubił/dorabiał pilota? Czy komuś "wyleciał" pilot z systemu? Jestem mocno sceptycznie nastawiony do upychania wszelakiej "smart" technologii do pojazdów. Zwłaszcza gdy na jednym kółku z pilotem będzie klucz do kufra, który czasem zdarzyło mi się zostawić w zamku 😞 Że nie wspomnę o przygodzie jaką miał ten gość: https://www.youtube.com/watch?v=kSBnCJRbfp4  

2. Jak wygląda zużycie akumulatora na postoju? Zdarzają mi się przestoje tydzień lub dwa. Czy po takim czasie maszyna odpali, czy trzeba ładować? Elektronika w czuwaniu i samorozładowanie robią swoje, a bateria tam szczególnie duża nie jest 😞

3. Czy ktoś trzyma Forzę "pod chmurką"? Obawiam się o elektronikę i elektryczną regulację szyby przy kilkudniowych solidnych opadach, jak to latem bywa.

4. No i temat chyba ostatni, który budzi moje wątpliwości - światła. Czy komuś zdechły LED'y (zwłaszcza te z przodu)?

Będę wdzięczny za rozwianie moich wątpliwości, choć jestem już prawie całkiem zdecydowany.

Pozdro.
P.

Opublikowano

Ja mam co prawda starszy model ale się wypowiem.

1. Do keyless nie mam żadnych zastrzeżeń. Działa super, choć raz zdarzyło mi się zamknąć pilota w plecaku pod siedzeniem i przez dłuższą chwilę nie chciał załapać. Odtąd wożę go tak aby był na zewnątrz moto, czyli w kieszeni kurtki. Co do zgubienia pilota, to jest jeszcze karta kodowa i kluczyk do otwarcia schowka, który warto wozić osobno, poza moto oczywiście. Mając kod, można odpalić silnik bez pilota.

2. Spokojnie 2 tygodnie postoi i odpali.

3. Pokrowiec załatwi sprawę.

4. Mi nie zdechły, wszystkie świecą.

Opublikowano

1 - jeden sezon i wszystko działa, choć są potrzebne pewne nawyki 😉

2 - mam Vision, instrukcja podaje, że maksymalny termin to ok 6 tygodni, aby nie rozładować do zera aku

3 - jak do tej pory deszcz może przeszkodzić w mojej VT 600, o skutery i NC się nie boję

4 - wiadomość z serwisu Hondy, bardzo rzadko pojedyncze przypadki zdarzają się awarię led we wszystkich motocyklach i wszystko na gwarancji, martwić się trzeba przy wywrotkach, których nikomu nie życzę 

Opublikowano
W dniu 20.01.2023 o 01:20, Perzan napisał(a):

Jak wygląda zużycie akumulatora na postoju?

Wczoraj podłączyłem aku pod zasilacz, a tam pełne naładowanie, napięcie 12,6V i zasilacz nie podjął ładowania. Na początku roku też chciałem podładować i podobna sytuacja. Moto stoi w garażu od początków listopada.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

trzeba na chwilę włączyć światła, ładnie rozpocznie się doładowywanie