Wojto79 Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 Witam forumowiczów.Proszę o pomoc. Po zimowym postoju Piaggio Xevo 125 nie wchodzi na obroty powyżej 7000.Był czyszczony gaźnik i robiony napęd.nowa świeca.zawory ustawione.Jaka może być przyczyna???Ktoś pomoże??
0 Klubowicze kenobi Opublikowano 17 Maja 2020 Klubowicze Opublikowano 17 Maja 2020 A stan krućca, uszczelek, filtra. Gaźnik czyszczony, ale czy prawidłowo złożony i ustawiony. (np. poziom paliwa). Kiedyś, podobny przypadek miałem przy silniku Gy6 125. Przyczyną było przestawienie rozrządu o jedno oczko, lecz z mojej przyczyny, podczas remontu silnika.
0 stempel Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Witam, Podepnę się po temat, bo nie ma sensu zakładac nowego.Potrzebuje pomocy miałem fachowca który czyścił mi gaźnik zamiast wyczyścić to go normalnie spiepszył.Gaźnik heihin 305F skuter piaggio xevo.Obiaw jest taki że po zapaleniu skuter pracuje wchodzi na obroty ale jak zacznę regulować mieszankę czyli wkręce śrube paliwo-powietrze do konca, aby ją wykręcić 2,5 obrotu skuter nie gaśnie pracuje normalnie.Wcześniej jak regulowałem gaźnik znajdowałem punkt w którym były najwyższe obroty. Wiadomo,że jak wkręcałem śrube to spadały obroty i jak ją wykręcałem również.Teraz nie wiem co namieszał.Proszę o pomoc.Dzięki
Pytanie
Wojto79
Witam forumowiczów.Proszę o pomoc.
Po zimowym postoju Piaggio Xevo 125 nie wchodzi na obroty powyżej 7000.Był czyszczony gaźnik i robiony napęd.nowa świeca.zawory ustawione.Jaka może być przyczyna???Ktoś pomoże??
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi