Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy
Opublikowano

Popieram w stu procentach!
Powikłania „około wirusowe” w sensie ekonomicznym będą o wiele bardziej groźne niż te stricte medyczne.

Opublikowano
12 minut temu, MariuszBurgi napisał:

Zacząłeś rozsądnie ale później lejce poniosły głęboko w otchłań science fiction ?

oby to był niezły scenariusz do takiego filmu ?

w 2013 na Cyprze zagrabili z banków część prywatnych depozytów bez pandemii, także.........jak to mówi mój dziadek pożywiom – uwidim

• Użytkownicy
Opublikowano

Oni nie zagrabili tylko zrobili ogólnonarodową zrzutkę, nie do końca dobrowolną na ratowanie gospodarki

Ale patrząc przez perspektywe ostatnich tygodni i na kolejki do banków to naród postanowił przenieść swoje oszczędności do słoików, szaf czy gdzie tam kto co chowa

Opublikowano

wyglądało to na nacjonalizację oszczędności ?

Opublikowano
8 minut temu, Długi 1973 napisał:

(...)Powikłania „około wirusowe” w sensie ekonomicznym będą o wiele bardziej groźne niż te stricte medyczne.

E tam, jak w każdej sytuacji będą wygrani i przegrani ? .

• Użytkownicy+
Opublikowano
Godzinę temu, Ananakofana napisał:

....tymczasem od 1-15 marca w Polsce zanotowano 300tys! zachorowań na grypę i 14 zgonów... wiedzieliście o tym? czy ktoś o tym wg wspomina w mediach?!

jak ktoś uważnie czyta to znajdzie takie wiadomości.  Nikt tego nie ukrywa.  Różnica jest taka że na grypę można się zaszczepić (szczepionka nie chroni w 100 %, ale przeważnie zapobiega powikłaniom) i chyba aż tak bardzo zaraźliwa nie jest. 

Godzinę temu, Ananakofana napisał:

.... nasz bankster Mateuszek wyjdzie pewnie przed kamery i poinformuje, że rząd wprowadza nacjonalizację aby ratować ludzi i gospodarkę. Ukradną wszystko na co mają ochotę- banki, instytucje, nieruchomości, wartościowe firmy i środki na kontach, bo pozwoli im na to kolejna specustawa. ....

no cóż ?  jak się zastanowić to się może okazać że część banków, instytucji i nieruchomości po prostu odzyskają po "kradzieżach" i "dzikiej prywatyzacji" z przed 25 lat ? 

a co do sposobów walki z koronawirusem to trudno w tej chwili ocenić kto ma rację.  Moim zdaniem okaże się to dopiero za 2 - 3 lata. 

Opublikowano
2 godziny temu, dr.big napisał:

E tam, jak w każdej sytuacji będą wygrani i przegrani ? .

na pewno, tymczasem w kraju robi sie ciekawie a jak tak dalej pójdzie to będziesz miał blisko do nowej Wenezueli Europy ?

Treści polityczne usunięte. 

Administracja

Opublikowano

Tak sobie czytam i czytam i zastanawiam czy oby na właściwe forum spoglądam??

• Użytkownicy
Opublikowano

Nie idźmy „w politykę”

Opublikowano

Rzadko kiedy ingerujemy w tematy luźne (regionalne) ale kiedy pojawiają się w nich wpisy, których od zawsze unikamy - musimy działać.

Nasze forum od zawsze było apolityczne i takie pozostanie. Prosimy o rozwagę.

Administracja

Opublikowano

Nie zasmiecajcie wątku Zachodniopomorskirgo Wirusem . Otwórzcie nowy wątek. Koronavirus. Jak można oczywiście.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Banki zarabiają zawsze
Czy klient zyskuje czy traci
Chyba że klienci wycofają depozyty
Też nie lubię polityki a w szczególności polityków
:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

A ja nawet nie pamiętam ile miałem ZOMZu, ale na prawdę sporo, myślę że ponad pół roku spokojnie. Karali mnie co chwilę i o byle co, a ja i tak uciekałem przez płot. Ancla miałem 5, 10, 15, czyli 30 dni ? Większość za imprezy zakrapiane ? Mimo wszystko bardzo miło wspominam czasy służby obowiązkowej.

Opublikowano

Kurde no nie dało się.? Walczyłem ile sił , słuchałem wszystkich głosów, tych rozsądku też.... i po godzinie ocknąłem się gdzieś pod Koszałkowem?

Jestem Maxi-Maniakiem i jestem uzalezniony.

IMG_20200326_173407.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

No i bardzo dobrze zrobiłeś cris. Ja dziś chyba też się będę tak bronił ?

Opublikowano

Witam wszystkich...

Jestem nowym użytkownikiem „PADAKI”???. Na wstępie WIELKIE podziękowania dla Maćka, Romeo1971 i Biletego za pomoc w przywróceniu życia w moim Maxim. Szczególne podziękowania dla Maćka który podzielił się wiedzą i ze stoickim spokojem wytłumaczył krok po kroku „zieleniakowi” jak ja za co powinien się zabrać ? Dałem radę, sprzęcior ożył i cieszy. Mam nadzieję, że kiedy ciężki okres związany z „Coronapaskudą” minie wyruszymy na wspólną przejażdżkę???

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam Michał. Mam nadzieję że będziesz zadowolony z BMW. Przyszedł ciężki okres dla motocyklistów ale mam na dzieje że niedługo się unormuje i polatamy w większym gronie.

Opublikowano

Witaj Michał,

BARDZO się ucieszyłem słysząc że motorek już działa. Satysfakcja jest co najmniej podwójna !  Własna (egoistyczne ?) bo kolejny raz udało mi się zdalnie i skutecznie pomóc w sprawie C650. Druga; że "świerzy" właściciel, podążając za instrukcjami poradził sobie z dość skomplikowanym skuterem i to praktycznie przy pierwszym kontakcie. Taka "lekcja" znacząco zmniejsza koszty eksploatacji w przyszłości oraz pozwala w na poradzenie sobie we własnym zakresie w przypadku powtórki z kłopotów jeśli takie wystąpią. 

Gratuluję, życzę satysfakcji ze skutera, pogody i szerokości!

• Klubowicze
Opublikowano

Brawo Michał witamy w gronie klanu "PADAKI" super że już wszystko w porządku, do spotkania jak to będzie możliwe.

Opublikowano

Mieliśmy już zagłębie pająków a teraz padaki rządzą.

Opublikowano

Padaki nie są takie złe. Zaczynam poznawać je od podstaw. .Nie kupię jej nigdy.

Opublikowano

A o co kaman z tą PADAKĄ?

• Sympatycy
Opublikowano

Padaka to padaka, zawsze coś, atrakcje zawsze mogą zaskoczyć

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Użytkownicy+
Opublikowano
11 godzin temu, cris76 napisał:

a bo generalnie to taki słaby skuter ?  nie dość ze Made In Tajwan to jeszcze ponoć się mu często elektrycznie podnoszona szyba zacina ? 

a tak serio to pierwsze egzemplarze miały bardzo dużo różnych usterek (większość to chyba choroby wieku dziecięcego) no ale łątka została przypięta.  Jest gdzieś nawet na forum cały temat na ten temat. 

Opublikowano

Pająki były całkiem fajne. Nie było jednak chętnych do większego serwisowania starzejących się egzemplarzy a i producent zaprzestał wypuszczać nowe więc właściciele zrezygnowali. Jeden wprawdzie jest, tyle że od pewnego czasu nie jeździ. Właściciele miło je wspominają.

C650 może być tylko więcej bo starsze egzemplarze mają niskie ceny. "Klan" bardziej się zastanawia jak optymalnie obsługiwać i jeździć unikając zbędnych kosztów. Jeżeli komuś podoba się taki to czemu nie spróbować. Warto przed zakupem zapoznać się z wymaganiami i kosztami eksploatacji w konkretnych warunkach by uniknąć niepotrzebnych rozczarowań. Powyżej opisany pozytywny przypadek i dużo zadowolenia właściciela.