Klubowicze ArtCho Opublikowano 28 Lipca 2019 Klubowicze Opublikowano 28 Lipca 2019 Znudziły nas agrafki alpejskie, ale mamy ciągły niedosyt równych dróg z winkielkami, biegnących po górach. Dlatego w składzie KriSSo, Kunisz i ja wybieramy się zapełnić ten niedosyt. Okazuje się, ze niedaleko od Szczecina znajdują się fajne trasy i piękne miejsca - Ok. 350 km od nas (co autostradami, przy naszym niespiesznym tempie daje ok. 3,5 godziny jazdy) zaczynają się pagórki i góry Saksonii, Turyngii i góry Harzu. Przećwiczyliśmy to już trzy, albo i więcej-krotnie. Pierwszego dnia jedziemy w okolice Drezna, tam zjeżdżamy z autostrady i cieszymy oko i ciało winkielkami w okolicach meandrow Łaby, Königstein i die Bastei. Nocujemy niedaleko Drezna, w Mohorn. Kolejny dzień, to przejazd w kierunku Turyngii - nocujemy w Berghotel Stutenhaus. A wcześniej „nacieszamy się” pięknymi górskimi drogami. Ostatni nocleg, to Bad Lauterberg, na obrzeżach gór Harzu. Oczywiście dojeżdżamy tam super drogami. No i w piątek, 2 sierpnia do domu. Generalnie planujemy jechać na luzie, ciesząc się jazdą i widokami. Trzymajcie kciuki za pogodę i bezpieczeństwo. Spróbujemy relacjonować Postępy na bieżąco. 2
Klubowicze bilety Opublikowano 29 Lipca 2019 Klubowicze Opublikowano 29 Lipca 2019 Trzymam kciuki za pogodę i bezpieczeństwo.? 1
Klubowicze ArtCho Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 29 Lipca 2019 Aa! I co dość ważne, ale ostatnio coraz mniej popularne, jedziemy trzema maksiskuterami ? Dwoma tzw. królami i jedną królową.
Sympatycy Robsson Opublikowano 29 Lipca 2019 Sympatycy Opublikowano 29 Lipca 2019 Ha, ha, haaa ? Popsułbym Wam plan ale kuźwa urlopu nie dostanę ? 3mam kciuki, bawcie się dobrze i wracajcie szczęśliwie
Klubowicze ArtCho Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 29 Lipca 2019 2 godziny temu, Robsson napisał: Ha, ha, haaa ? Popsułbym Wam plan ale kuźwa urlopu nie dostanę ? 3mam kciuki, bawcie się dobrze i wracajcie szczęśliwie He he! Nożyce się odezwały. ? A tak serio, to liczyłem na to, że jednak dasz radę...
Klubowicze ArtCho Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 29 Lipca 2019 A więc najpierw jedziemy tu: pałac Moritzburg https://g.co/kgs/XuwqFy 1
Klubowicze ArtCho Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 30 Lipca 2019 No i pierwszy cel osiągnięty. Teraz pojeździmy po okolicy, w stronę meandrow Łaby. Nie pytajcie mnie czemu do góry nogami. Telefon nie chce współpracować z forum.
Klubowicze ArtCho Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 30 Lipca 2019 Hochnstein. Trzy lata temu dało się wjechać na dziedziniec zamku. Dziś już nie.
burgifan Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Super, piękne tereny, więcej zdjęć prosimy ? Dwóch kolegów pojechało na Burkach, więc możecie obok skoczyć i odwiedzić Burkau ? 1
Rzelu Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 Rzuca się w oczy bolesny brak popularyzacji GZ w świecie za pomocą kamizelek...
Klubowicze ArtCho Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2019 No to jeszcze kilka słów. Podczas rezerwacji miejsc brałem pod uwagę to, czy mają restaurację czy nie. Bo po przyjeździe warto zjeść jakąś kolację na ciepło. Tak było i w przypadku naszego pierwszego noclegu. Niestety po przyjeździe okazało się, ze właśnie we wtorki mają Ruhetag. A więc wszystko zamknięte, nawet personelu nie ma. Trzeba było zadzwonić i przyszła pani, która wydała nam klucze i umówiła się co do śniadania. Poradziła nam, żeby pojechać do Lidla do sąsiedniego miasteczka, co uczyniliśmy i rzutem na taśmę zdążyliśmy. Krzysiu zażartował sobie, że pewnie jutro (czyli w środę) będzie Ruhetag tam gdzie właśnie w środę jedziemy. Wieczorem odebrałem maila: Obiekt Berghotel Stutenhaus pisze: Sehr geehrter Gast. Sie haben für Mittwoch, den 31.07.19 drei Einzelzimmer bei uns gebucht. Wir haben am Mittwoch Ruhetag. Es ist kein Personal vor Ort und die Gaststätte hat geschlossen. Sie können aber am 01.08. früh um 8.00 Uhr frühstücken. Die Schlüssel für die Zimmer werden am Hotel Eingang hinterlegt. Bei Ankunft rufen Sie mich bitte an. Die Tel.Nr. steht an der Tür. Danke für Ihr Verständnis.
Rzelu Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 To nie jest ta słynna słowiańska gościnność...
Klubowicze bilety Opublikowano 31 Lipca 2019 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2019 Jesteście w NRD wszystko może się zdarzyć
Klubowicze ArtCho Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2019 Niestety troszkę popadało. A więc przerwa na kawę. Marienberg.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 31 Lipca 2019 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2019 Jak nic głodni z tego wyjazdu wrócicie ?
kantos Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 8 godzin temu, Rzelu napisał: Rzuca się w oczy bolesny brak popularyzacji GZ w świecie za pomocą kamizelek... kogo w świecie obchodzi co kto ma napisane na plecach ?
Klubowicze ArtCho Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2019 @Joasia70, już my sobie damy radę ? Właśnie zezarlismy typowy niemiecki kebab
Klubowicze bilety Opublikowano 31 Lipca 2019 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2019 4 godziny temu, ArtCho napisał: ...............? Właśnie zeżarliśmy typowy niemiecki kebab I już wam zazdroszczę, jutro w ramach protestu wyjazdów w góry jadę do NRD na kebab.
Klubowicze ArtCho Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2019 Niestety najczęściej jeździmy, więc nie ma czasu na robienie zdjęć. Ale kilka poniżej. Dojechalismy też do hotelu, ale niestety jak pisałem wcześniej restauracja dziś nieczynna, więc musieliśmy sami się zaopatrzyć.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 31 Lipca 2019 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2019 6 godzin temu, kantos napisał: kogo w świecie obchodzi co kto ma napisane na plecach ? Wiesz... Jeszcze jest aspekt "świadomego" motocyklisty, który jedzie w kamizelce dla własnego bezpieczeństwa... W Europie bardzo dużo motocyklistów ma kamizelki wszelkiego rodzaju, a sporo z Polski mogłem wyłapać, dzięki nim, bo wzór był z Jagatexu ? 1
romeo1971 Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 Wiesz... Jeszcze jest aspekt "świadomego" motocyklisty, który jedzie w kamizelce dla własnego bezpieczeństwa... W Europie bardzo dużo motocyklistów ma kamizelki wszelkiego rodzaju, a sporo z Polski mogłem wyłapać, dzięki nim, bo wzór był z Jagatexu Masz rację Sławek. A Kantos i nie tylko nawet w Szczecinie jeździ bez kamizelki (może się wstydzą)Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Klubowicze ArtCho Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2019 Halo! To nie jest wątek na temat kamizelek i bezpieczeństwa!
Klubowicze ArtCho Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Dzień dobry!
Klubowicze bilety Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Klubowicze Opublikowano 1 Sierpnia 2019 14 minut temu, ArtCho napisał: Dzień dobry! Dzień Dobry - ładne tuje.
Rekomendowane odpowiedzi