RONIN Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 @Yazinz wyluzuj ?, a w wolnej chwili popatrz gdzie są skrzela
PrzemekK Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 20 minut temu, SzymonSeptic napisał: Akrap około 3200pln mivv suono ok 2600 wg polskiego cennika co ciekawe - mivv GP do x-adv na ebay z przesyłką z Włoch kosztuje jakieś 1350 a w polskim cenniku 1841zł http://www.mivv.com.pl/tlumiki-do-motocykli-i-skuterow/cennik
*Grzegorz* Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 A te skrzela po kiego? Nie da się ich zasłonić?______________Pozdrawiam,*Grzegorz*
RONIN Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Pewnie żeby mi buty podlewać, a tak poważnie to zgaduję, że to element obiegu powietrza.
QS1 Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 Pierwsza usterka? Zapalalem X-adva (na ciepłym): pokręcił chwile ale nie zaskoczył. Za drugim zapalił bez problemu, ale nie mogłem wrzucic biegu (migający minus) i zapalił się check-engine. Zgasiłem i zapaliłem ponownie - skrzynia działa normalnie, ale wciaz swieci się check-engine, mimo krótkiej przejażdżki. Teraz pytanie - czy musze jechać do serwisu na skasowanie błędu czy jest inny sposób albo minie na skutek jakiejś autodiagnozy jak w puszce? ps. Miesiąc temu skończyła się gwarancja, niezłe..
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 12 Września 2019 Klubowicze Opublikowano 12 Września 2019 Mam pytanie , czy byłeś na akcji serwisowej dokładania kawałka wiązki elektrycznej z 3ma czujnikami ??
QS1 Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 57 minut temu, SzymonSeptic napisał: Mam pytanie , czy byłeś na akcji serwisowej dokładania kawałka wiązki elektrycznej z 3ma czujnikami ?? Tak, wymieniałem jakieś 10dni temu..
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 12 Września 2019 Klubowicze Opublikowano 12 Września 2019 3 minuty temu, QS1 napisał: Tak, wymieniałem jakieś 10dni temu.. To może mieć to związek ,że coś skopali to raz ,a dwa jeśli się nie mylę od akcji serwisowej masz przedłużoną gwarancję na to co robili, a dokładana wiązka i czujniki mają za zadanie dbać m.in o elektronikę skrzyni w przypadkach jazdy małą prędkością przez dłuższy okres czasu . Także nie martw się tylko odstawiaj na serwis i niech zrobią
Cairo Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 Miałem tak kilka razy, wydaje mi się że jest to powiązane z zostawieniem skrzyni na 1 podczas gaszenia, i szybka próba odpalenia po przekreceniu stacyjki, wtedy jakby nie zdążą wrzucić na luz a Ty juz kręcisz i łapie blad. Ciężko to sprowokować celowo, ale zauważyłem taka zależność. Check gaśnie po kilkukilometrach i ponownym odpaleniu.
QS1 Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 8 godzin temu, Cairo napisał: Miałem tak kilka razy, wydaje mi się że jest to powiązane z zostawieniem skrzyni na 1 podczas gaszenia, i szybka próba odpalenia po przekreceniu stacyjki, wtedy jakby nie zdążą wrzucić na luz a Ty juz kręcisz i łapie blad. Ciężko to sprowokować celowo, ale zauważyłem taka zależność. Check gaśnie po kilkukilometrach i ponownym odpaleniu. To by się zgadzało, chciałem „szybko” do garażu wjechać.. ps ja nigdy nie wrzucałem N gasząc moto.. powinienem, ma to znaczenie dla skrzyni?
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 13 Września 2019 Klubowicze Opublikowano 13 Września 2019 1 godzinę temu, QS1 napisał: ps ja nigdy nie wrzucałem N gasząc moto.. powinienem, ma to znaczenie dla skrzyni? WOW ? , ja zawsze przed zgaszeniem wrzucam Neutral .....
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 13 Września 2019 Autor Administrator Opublikowano 13 Września 2019 Zawsze w DCT zrzucam na N przed zgaszeniem. Od 2012 roku jeździłem już wieloma z DCT (od NC po GL) i nigdy w żadnym nie miałem ani jednego błędu... a prób i nietypowych sprawdzianów z tą skrzynią robiłem sporo ?
QS1 Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 22 godziny temu, Cairo napisał: Miałem tak kilka razy, wydaje mi się że jest to powiązane z zostawieniem skrzyni na 1 podczas gaszenia, i szybka próba odpalenia po przekreceniu stacyjki, wtedy jakby nie zdążą wrzucić na luz a Ty juz kręcisz i łapie blad. Ciężko to sprowokować celowo, ale zauważyłem taka zależność. Check gaśnie po kilkukilometrach i ponownym odpaleniu. Tak, to był ten przypadek - lampka zniknęła po przejażdżce i ponownym zapaleniu silnika. Zwracam honor Hondzie, błąd ludzki a nie usterka ;) ps będę się starał pamiętać o wrzucaniu N przed gaszeniem, ale siła przyzwyczajenia może być silniejsza ?
RONIN Opublikowano 8 Października 2019 Opublikowano 8 Października 2019 Poczytajcie o kategorii amator w artykule? https://www.pzm.pl/news/2019/supermoto/mistrzostwa-polski-i-puchar-polski-supermoto-w-slomczynie-pelny-sukces-nowego 2
QS1 Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 Widzieliście nowe zegary Africa Twin 2020? Kolorowy dotykowy ekran z carplay.. zacząłem się zastanawiać czy nie dadzą również do xadv na 2020.. dla carplay i nawi Google chyba bym był gotów wymienić na nowego..
RONIN Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 Eeee bez przesady, musieliby dołożyć kucy i tylne koło 17 cali. 1
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 18 Października 2019 Klubowicze Opublikowano 18 Października 2019 dokładnie , zbędne gadżeciorki ?
RONIN Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Dzisiaj jeździłem Africą Twin i powiem wam, że męczące są te wszystkie ustawienia na wyswietlaczu. O dziwo na Afryce stoję pełnymi stopami a na xadv nie. Zamontować gmole i spacerówki i będzie skuter jak się patrzy ?
zibi Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 Pękają plastiki,znaczy ten duży okalający stacyjkę. Odebrałem w piątek skuter po akcji serwisowej i nie zwróciłem uwagi na to miejsce. Po przyjechaniu do domu zauważyłem pęknięcie z prawej strony,następnie pojeździłem z pół dnia i wyszło też z lewej. Nie wiem czy to ma związek z rozkręcaniem w serwisie czy też jest to zmęczenie materiału i mam to reklamować? Czy ktoś widział już coś takiego?
dr.big Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 Podejrzewam, że serwis za mocno te śrubki przykręcił. PS. Można się sprzeczać ? , czy to wina plastiku czy raczej idioty- przykręcającego. Na pewno 100% reklamacja.
Użytkownicy tommac Opublikowano 21 Października 2019 Użytkownicy Opublikowano 21 Października 2019 Ja bym reklamował, tylko czy serwis się wszystkiego nie wyprze. Na pewno warto spróbować.
RONIN Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 U mnie ten plastik był już zdejmowany kilka razy, wymiana filtra powietrza, akcja serwisowa i wszystko jest ok.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Października 2019 Autor Administrator Opublikowano 22 Października 2019 Spekulacje, spekulacje... ale chodzą głosy, że ADV 150 może pojawić się na tegorocznej EICMA, co oznaczałoby dostępność tego skutera w UE na 2020. Już niebawem wszystko będzie jasne ?
Użytkownicy tommac Opublikowano 22 Października 2019 Użytkownicy Opublikowano 22 Października 2019 Tak jak napisał Szagal, bardzo podobny do X-Adv. Moim zdaniem ma bardziej dopracowany tył - tylne koło nie wygląda jakby chciało odpaść, no ale o gustach się nie dyskutuje. Jestem ciekaw jakąa będzie cena.
Trybus Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 Jak zrobią 300 a jeszcze lepiej 400 to biorę !!!
Rekomendowane odpowiedzi