kupusso Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 W którym miejscu sprawdzamy naciąg łańcucha?
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 6 Czerwca 2019 Klubowicze Opublikowano 6 Czerwca 2019 W instrukcji jest ładnie wyrysowane , mniej więcej na środku przy śrubie mocującej osłonę , luz 40-50mm w x-adv
kupusso Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Nie mam jeszcze instrukcji i dlatego pytam? Po prawidłowym naciągnięciu, jak go palcem ciągniemy do góry, to łańcuch dotyka wahacza?
RONIN Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 W schowku pod siedzeniem masz nalepkę z parametrami ciśnienia opon i rysunek z prawidłowym luzem łańcucha, 45mm mniej więcej na środku.
RONIN Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Gościu na xadv objechał w Gibraltar Race 2 KTMy 790, przed wyścigiem nikt nie wierzył, że ma jakiekolwiek szanse.
Cairo Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Ja przez rok jazdy, nie spotkałem nikogo kto by mi dał radę nam czymkolwiek. Nawet po roku jestem pod wrażeniem możliwości X-ADV i łatwości w prowadzeniu. Brakuje mi tylko mocy.
RONIN Opublikowano 7 Lipca 2019 Opublikowano 7 Lipca 2019 Na instagramie w Tajlandii widziałem filmiki z xadv ze zmienionym wydechem i zamontowanym modułem Rapid bike, które osiągały 200 km/h. Ogólnie 55 KM z 750 cm3 to dość mało, wydaje mi się, że ten silnik ma spore zapasy, taka Africa Twin ma prawie 100 KM z litra, więc xadv mogłaby mieć spokojnie z 70 KM
Cairo Opublikowano 7 Lipca 2019 Opublikowano 7 Lipca 2019 Ja już kilka razy złapałem licznikowe 194km/h. Czasem jest tak że ledwo 180km/h dochodzę, a czasem szybciutko do 190km/h. Nie wiem od czego to zależy, chyba od wiatru. Szymek dasz jakieś wskazówki, jak uruchomiles Kierunkowskazy jako obrysowki? Pytanko ile przejechaliscie na seryjnych oponach? Ja mam 9tys i obie maja juz dość. Tylna trochę gorsza. W Forzie zrobiłem trochę więcej chyba 11tys.
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 7 Lipca 2019 Klubowicze Opublikowano 7 Lipca 2019 W dniu 6.07.2019 o 20:30, RONIN napisał(a): Gościu na xadv objechał w Gibraltar Race 2 KTMy 790, przed wyścigiem nikt nie wierzył, że ma jakiekolwiek szanse. Rozwiń Totalny szacun i niezła reklama do maxiskuterów . Wrzucę na YT póżniej film gdzie wjechałem Iksem na przełęczy Val Nanbrone ....dodam ,że wszystkie Advenczerowe sprzęty zostały na dole ? W dniu 7.07.2019 o 15:52, Cairo napisał(a): Szymek dasz jakieś wskazówki, jak uruchomiles Kierunkowskazy jako obrysowki? Rozwiń Niestety nie mam zielonego pojęcia , gość który mi to robił dużo się namęczył przy tym i jak wróci z urlopu zaoferuje do sprzedaży gotowy moduł do montażu ....Jeśli chcesz zakupić jesteś pierwszy w kolejce ? W dniu 7.07.2019 o 15:52, Cairo napisał(a): Pytanko ile przejechaliscie na seryjnych oponach? Ja mam 9tys i obie maja juz dość. Tylna trochę gorsza. W Forzie zrobiłem trochę więcej chyba 11tys. Rozwiń Mam w tej chwili 12900km , przednia opona w alpach została całkowicie zdegradowana ? w ciągu 8dni , zamówiłem już Pirelli Scorpion Rally STR tylna doszła ,przednia mam nadzieję ,że będzie jutro
Cairo Opublikowano 7 Lipca 2019 Opublikowano 7 Lipca 2019 Jak będzie gotowy moduł to jestem pierwszy chętny. Mam pewien pomysł jak to zrobić, ale ie będę się gimnatyskowal tylko jak będzie możliwość to skorzystam z gotowca. ?
RONIN Opublikowano 7 Lipca 2019 Opublikowano 7 Lipca 2019 Moje oryginały mają 5 tkm i wyglądają jak nowe, metzeler feel free zrobił 14 tkm, teraz będę testował AX41S. Na instagramie niektórzy wstawiają zdjęcia zjechanej TW152 już nawet po 8 tkm, więc biorąc pod uwagę twoje spalanie Cairo to i tak dużo km zrobiłeś ? Widzę, że jest coraz więcej wariacji xadv Moja adv coraz bardziej upodabnia się do GSa?
PrzemekK Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 W dniu 6.07.2019 o 20:30, RONIN napisał(a): Gościu na xadv objechał w Gibraltar Race 2 KTMy 790, przed wyścigiem nikt nie wierzył, że ma jakiekolwiek szanse. Rozwiń Dziwię się, że nikt nie wierzył, że ma jakiekolwiek szanse, bo to zawodowiec, który jeździł w dakarze i baja 1000 a sam rajd jest raczej prosty technicznie, tylko że długi (startowali z Trójmiasta i jechali przez kawał Polski a kończyli na zachodnim wybrzeżu Hiszpanii). Z modyfikacji, które robił, to widać że miał felgi excela, inny układ wydechowy no i można doczytać, że zawieszenie zrobione przez Öhlinsa. Czy te excele są standardowej wielkości czy są większe, niż oryginały? Coś jeszcze widać na oko z modyfikacji?
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 17 Lipca 2019 Klubowicze Opublikowano 17 Lipca 2019 Tylne koło zmienione z 15" na 17" ,przedni błotnik carbon od SC Project ,Stalowe oploty hamulcowe ,osłony lag przód (nie wiem co za producent)
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 18 Lipca 2019 Klubowicze Opublikowano 18 Lipca 2019 Ciekawe czy to prawda ....
Trybus Opublikowano 18 Lipca 2019 Opublikowano 18 Lipca 2019 Ładna waga..... Pod koniec roku mają podobno zaprezentować 300-tkę i to będzie ciekawe ?
dr.big Opublikowano 18 Lipca 2019 Opublikowano 18 Lipca 2019 W dniu 18.07.2019 o 10:01, SzymonSeptic napisał(a): Ciekawe czy to prawda ....(...) Rozwiń Nawet jakiś filmik jest ? .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Lipca 2019 Autor Administrator Opublikowano 18 Lipca 2019 Jak najbardziej prawda. Połączenie technikaliów PCX z optyką X-ADV. Wespół z atrakcyjną ceną, a takiej bym się tu spodziewał, będzie kolejny hit.
QS1 Opublikowano 19 Lipca 2019 Opublikowano 19 Lipca 2019 Z ciekawostek, dostałem ofertę przedłużenia ubezpieczenia OC, AC, NNW (PZU) salonowego xadv (750;) na trzeci rok. Wycena: 36.500pln, ubezp 2050pln
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 19 Lipca 2019 Klubowicze Opublikowano 19 Lipca 2019 W dniu 19.07.2019 o 14:23, QS1 napisał(a): dostałem ofertę przedłużenia ubezpieczenia OC Rozwiń A dostałeś ofertę przedłużenia gwarancji o 3 lata ???
QS1 Opublikowano 19 Lipca 2019 Opublikowano 19 Lipca 2019 W dniu 19.07.2019 o 21:33, SzymonSeptic napisał(a): A dostałeś ofertę przedłużenia gwarancji o 3 lata ??? Rozwiń Bardziej chodziło mi o to, jak wyceniany jest Xadv dwuletni i ile obecnie kosztuje pakiet ubezpieczenia ? - stawki dla motocykli niskie jak wiemy nie są.. Gwarancji dodatkowej nikt nie proponował w salonie, nie wiem czy hondaPL lub Dilerzy takową oferują..
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 19 Lipca 2019 Klubowicze Opublikowano 19 Lipca 2019 Ubezpieczenie ubezpieczeniem , kwota którą zapłaciłeś adekwatna do wartości pojazdu . O gwarancję pytam bo w Poznaniu w salonie przed końcem gwarancji (2lata)proponują przedłużenie o kolejne 3 lata , koszt około 1800zł
virus Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 Dojechały wszystkie graty z Aliexpress, założyłem (wspólnie z serwisem) też olejarkę Wilku. Przejechałem z tym ponad 1500km, więc mogę powiedzieć, że przetestowałem rówież praktycznie. Kilka fotek: 1. Stopka - właśnie zauważyłem, że zgubiłem dwie śrubki, zaraz podkleję resztę 2. Uchwyt na telefon. Przykręciłem go wyżej, tylko na górnych śrubach. W niższej pozycji, przy moim wzroście zasłaniał mi górę wyświetlacza, nie widziałem kierunkowskazów. Zgubiłem już jedną gumową zaślepkę na USB (dokupiłem na Allegro), kupiłem też 10cm kabel USB-C. Oryginalnie jest miniUSB i iPhone. Wydajność ładowania jest słaba, telefon z włączonym ekranem i nawigacją powoli się rozładowuje, choć dużo wolniej niż bez zasilania. 3. Olejarka. Było trochę zabawy żeby ją jakoś dopasować do skutera. Butelka schowała się pod siedzeniem (uzupełnianie strzykawką przez wężyk oryginalnie przeznaczony do odpowietrzania - zobaczymy jak to będzie szło). Reszta jak widać na zdjęciu. Łańcuch się sam oczyszcza, wygląda coraz lepiej. Wcześniej tylko go psikałem sprayem, nie czyściłem. Rurka się całkiem nieźle ukryła, w normalnej pozycji, praktycznie jej nie widać.
virus Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 W dniu 19.07.2019 o 14:23, QS1 napisał(a): Z ciekawostek, dostałem ofertę przedłużenia ubezpieczenia OC, AC, NNW (PZU) salonowego xadv (750;) na trzeci rok. Wycena: 36.500pln, ubezp 2050pln Rozwiń Dzięki za info. Mi przed chwilą przesłali propozycję z PZU w kwocie 2520zł... A niby mam wszystkie zniżki. Kto przesłał Ci taką ofertę? Mogę Cię prosić też o przesłanie na priv skanu Twojej oferty?
RONIN Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Kwota ubezpieczenia zależy również od wieku kierowcy a nawet miejsca zamieszkania, więc ciężko porównać .
Rekomendowane odpowiedzi