Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Honda X-ADV 750 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja odebrałem dziś ADVa po przeglądzie 1r w Honda Plaza - 560zl brutto.

Olej hondowski 10W30, nie polecali zmiany na inny niż w spec.

Najwieksze zaskoczenie na moją uwagę o zamek siedziska - „ten produkt tak ma”. TrZeba bardzo mocno trzaskać.. No myslalem, ze gościa zamorduje.. ponieważ w ramach akcji serwisowej musze się pofatygować po.. nową instrukcję ;), będę zgłaszał po raz kolejny gwarancyjnie..  

ps. Ronin, w jakim ustawieniu ta Givi na ostatnich zdjęciach? Strasznie wysoka się wydaje.. Ja również się nad nią zastanawiam, bo chciałbym zmniejszyć szumy na wysokości barków..

Opublikowano

Poziom szyby 2 od dołu. W porównaniu z oryginałem różnica kolosalna.

Co to za akcja serwisowa?

Opublikowano
  W dniu 23.07.2018 o 19:14, RONIN napisał(a):

Poziom szyby 2 od dołu. W porównaniu z oryginałem różnica kolosalna.

Co to za akcja serwisowa?

Rozwiń  

Akcja „serwisowa” polega na wymianie instrukcji obsługi (ponoc jest literówka;) NIE żartuję..

ps. A na deser - na pytanie o szybko padające baterie w pilocie usłyszałem, ze to przez dziadowskie baterie, ich wina ;) 

Opublikowano

No fakt z tymi bateriami, moja od półtora miesiąca pokazuje, że jest słaba i nadal działa, a ja głupi poprzednią wymieniłem jak tylko zaczęła migać !sciana. Z tym siedzeniem mają rację, wyciągnąłem gumki bo jak doszedł stelaż boczny to stelaż centralny jest wyżej i kanapa się nie zamykała. Założyłem niższe, bardziej miękkie gumki, a i tak trzeba napie...ć, żeby zamknąć kanapę. Za parę dni mam zamiar wymienić olej na 10w30 to spytam o tą nową instrukcję. 

Szyba givi faktycznie jest dość wysoka, ochroni przed wiatrem nawet dwumetrowego dryblasa, dlatego używam dwóch najniższych poziomów( mam tylko 176 cm. ) ale ważniejsza jest jej szerokość  .

Opublikowano

Aż korci żeby tak sobie poszaleć :D

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=FKe4Fiu4leY

Ps. Cairo telefon nad licznikiem niczego nie zasłania, co nie zmienia faktu, że nie opuścisz szyby.

Byłem w Łodzi w salonie Hondy, QS1 oni nie mają zielonego pojęcia o żadnej akcji serwisowej !sciana

Wymienilem olej na 10w30, koszt za 3,5l plus wymiana 262 pln. Przy okazji zapytałem o filtr powietrza bo na alledrogo są dwa: za 200 i za 400, niby oba OEM, a w serwisie 166 pln. :surprise:

Opublikowano

Poszukuję bocznych kufrów i stelaży nie koniecznie oryginalnych Hondy,czy macie jakieś propozycje?

Opublikowano

Mam pytanie do użytkowników X-ADVa o odczucia trzymania opon w zakrętach, oczywiście na asfalcie przy dynamicznej jeździe?Czy będziecie wymieniać opony na bardziej szosowe,czy takie są w ogóle dedykowane do tego modelu

Opublikowano

Ja będę wymieniać w tym tygodniu na diablo przód i metzeler tył, na urlopie okaże się jak się sprawują, choć do tej pory nie mogę narzekać na bridgestone bo wyglądają jak nowe, a jeździ się nimi bardzo pewnie i gdyby nie dłuższy urlop to bym nie wymieniał, zresztą bridgestone zostaną na przyszły sezon.

Opublikowano
  W dniu 31.07.2018 o 18:31, RONIN napisał(a):

Ja będę wymieniać w tym tygodniu na diablo przód i metzeler tył, na urlopie okaże się jak się sprawują, choć do tej pory nie mogę narzekać na bridgestone bo wyglądają jak nowe, a jeździ się nimi bardzo pewnie i gdyby nie dłuższy urlop to bym nie wymieniał, zresztą bridgestone zostaną na przyszły sezon.

Rozwiń  

Ale czy to będzie opona tak jak oryginał typu (jedna) kostka czy bardziej szosowa???

Opublikowano

Przecież napisałem diablo i metzeler, czyli dokładnie diablo rosso 2 i metzeler feelfree na tył, obie to typowo turystyczne opony na szosę.

Opublikowano

Dzięki!YES,czekam z niecierpliwością na wrażenia z jazdy,w najbliższym czasie czeka mnie wymiana ,dopytam jeszcze czy udało Ci się ,,zamknąć" oryginalne opony?

Opublikowano

Wielkie dzięki :rolleyes:ale te ceny są kosmiczne,czynie ma czegoś w  rozsądnej cenie?Centralny ok ale boczne sporadycznie używane....

Opublikowano

Mieszkam pod Łodzią a nie w górach, przeważnie jeżdżę po mieście więc nie ma gdzie, poza tym spokojnie. Ale zawsze możesz spytać tego gościa whist

Opublikowano

Zestaw bocznych shad 3p sh36 to jakieś 900, stelaż jakieś 550-600. W linku miałeś komplet z centralnym sh59 i bocznymi sh35 są droższe ale zgrabniejsze i imho ładniejsze. Zawsze możesz zrobić na zamówienie tak jak ja

670F189E-20D7-4E56-AC85-B05294D4F2AD.jpeg

8000A7D2-578F-443D-8367-AC3687F14644.jpeg

Opublikowano

Jaki odstęp masz miedzy wydechem a prawym kufrem? Na zdjęciach nie widać dokładnie, ale wydaje mi się, że szeroko poszedłeś. Poza tym bardzo ładny turystyczny setup :) Może ktoś wypuści kit do obniżania wydechu? W ten sposób można zyskać więcej miejsca na kufer, żeby był bliżej osi motocykla.

Opublikowano

Moim zdaniem zrobiłem najwęziej jak się da, palec nawet nie wchodzi. Jak obniżysz wydech to trzeba przerabiać stopkę centralną.

F248F5F2-B20E-4647-A0EF-D796E6234431.jpeg

6C428AA9-AE1D-4A6D-9617-2B149AA2ACFB.jpeg

Opublikowano
  W dniu 31.07.2018 o 20:09, RONIN napisał(a):

Zestaw bocznych shad 3p sh36 to jakieś 900, stelaż jakieś 550-600. W linku miałeś komplet z centralnym sh59 i bocznymi sh35 są droższe ale zgrabniejsze i imho ładniejsze. Zawsze możesz zrobić na zamówienie tak jak ja

670F189E-20D7-4E56-AC85-B05294D4F2AD.jpeg

8000A7D2-578F-443D-8367-AC3687F14644.jpeg

Rozwiń  

Te są bardzo ładne :eek:,ale czy można dopasować kluczyk od centralnego???

Opublikowano

Do żadnych kufrów oprócz oryginałów hondy nie dopasujesz kluczyka.

Opublikowano
  W dniu 31.07.2018 o 20:04, RONIN napisał(a):

Mieszkam pod Łodzią a nie w górach, przeważnie jeżdżę po mieście więc nie ma gdzie, poza tym spokojnie. Ale zawsze możesz spytać tego gościa whist

Rozwiń  

Z tego co widzę to Koleś lata na oryginalnych oponach,tylko jak On to roni ,że nie przeciera centralną podstawką???Mi już kilka razy zdarzyło się zahaczyć .Może to kwestia wagi...

Mam jeszcze pytanie w temacie zabezpieczenia scuta. Czy dowiadywałeś się o możliwość kopiowanie sygnału z pilota i jego ewentualną kradzież tak jak to ma miejsce przy samochodach?? Czy warto montować wtedy dodatkowy wyłącznik zapłonu?Bezprzewodowy kluczyk fajny bajer,ale czy bezpieczny...

Opublikowano

A nie prościej odchodząc wyłączać pilota?

Opublikowano

Nie wiedziałem ze jest taka opcja,niestety trzeba to robić machinalnie za każdym razem,człowiek staje się niewolnikiem pilota,jestem ciekaw zdanie i wiedzy tematu innych użytkowników Xadva, niestety żyjemy w czasach w których nie brakuje amatorów cudzej własności...!placz1

Czy może wiecie gdzie można kupić takie mocowanie???

Opublikowano

Tak czytam i widzę że macie problem z tym systemem bez kluczykowym :P

Przyznam że mam plan aby mój następny pojazd też był już bez kluczykowy, więc rozglądnąłem się na rynku za zabezpieczeniem i znalazłem coś takiego co przestawiam poniżej.

Myślę że warto wydać te 500-600 zł na skuteczne zabezpieczenie kluczyka.

W ofercie są co prawda tylko samochody, ale myślę że do moto też będą działać - a na pewno warto zapytać firmę co oni o tym myślą.

Ochrona to Keyless Protector  https://keylessprotector.com/pl/dystrybucja/sklep

a tutaj test na YT

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 1.08.2018 o 14:40, BLADY napisał(a):

Czy może wiecie gdzie można kupić takie mocowanie???

Ależ bardzo proszę
https://taiwanbigscootershop.com/collections/x-adv/products/honda-x-adv-mobile-phone-holder-multi-function-integrated-system
Kupowałem u nich OEM owe graty do AK550. Firma godna zaufania. Płaciłem VISA.
Opublikowano
  W dniu 3.08.2018 o 12:12, Szagal napisał(a):

Tak czytam i widzę że macie problem z tym systemem bez kluczykowym :P

Rozwiń  

Ja tam nie mam żadnego problemu, no może poza tym, że zdarza mi się zostawić kluczyk z pilotem w zamku kufrawhist