saab95 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Witam Po przekręceniu kluczyka wskaźnik paliwa idzie na full, wraca na rezerwę a następnie idzie na full i tam już zostaję. Sprawdziłem pływak miernikiem i jest sprawny. Po odłączeniu kostki przy liczniku zaznaczonej na czerwono wskaźnik nadal pokazuje pełno. Czy tak powinno być ??
0 erson Opublikowano 23 Czerwca 2019 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Popatrz na mój temat. Jak tam nie znajdziesz to popatrz na rezystor r22 i r 23. Pękają zimne luty. 1
0 saab95 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2019 14 godzin temu, erson napisał: Popatrz na mój temat. Jak tam nie znajdziesz to popatrz na rezystor r22 i r 23. Pękają zimne luty. Wysłałem priv. Masz fotki gdzie znajdują się te dwa rezystory.
0 saab95 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2019 Problem rozwiązany podgrzanie r22 i r23 rozwiązało problem. Dzięki erson za pomoc.
0 RafalCBR Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam...w UH200 mam ten sam problem... pływak sprawdzony... czy trzeba rozbierać licznik...? Pzdr
0 Pit1968 Opublikowano 24 Maja 2021 Opublikowano 24 Maja 2021 W dniu 24.06.2019 o 10:40, saab95 napisał: Wysłałem priv. Masz fotki gdzie znajdują się te dwa rezystory. Witam jestem nowy...Prosił bym też o te fotki
0 tomasz01 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zdjęć niestety nie mam, ale rozbierasz przód, wyjmujesz licznik, zdejmujesz tarcze zegarów i od spodu masz płytkę licznika - na górze po lewej stronie są wspomniane rezystory - u mnie ich przelutowanie całkowicie rozwiązało problem wskazań poziomu paliwa.
Pytanie
saab95
Witam
Po przekręceniu kluczyka wskaźnik paliwa idzie na full, wraca na rezerwę a następnie idzie na full i tam już zostaję.
Sprawdziłem pływak miernikiem i jest sprawny.
Po odłączeniu kostki przy liczniku zaznaczonej na czerwono wskaźnik nadal pokazuje pełno. Czy tak powinno być ??
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi