Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro kupa- widziałeś/oglądałeś skuter niezgodny z opisem? Ostrzeż innych...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiedziałem gdzie więc wklejam tu link

Opublikowano

Cholera, z czego oni zrobili tą trajkę.

Za Wielką Wodą można nabyć drogą kupna podobne zestawy do naszych Burgmanów coś ok. 3.500 USD

Opublikowano

Witajcie ponownie,

Parę dni temu pytałem czy ktoś z szanownych kolegów zna Bartka a właściwie bardziej chodziło o Jego moto z linku:

Burg

Niestety nikt nie zna tego sprzętu ale oferta Bartka pojawiła się w dziale ogłoszeń razem z informacją, że wybiera się na zlot w Malborku.

Czy ktoś z kolegów także się wybierających mógłby rzucić okiem na ten skuter w Malborku ?

Myślę, że jeżeli Bartek to czyta to (chcąc sprzedać pojazd) chętnie na miejscu udostępni Burka do ewentualnych testów czy oględzin.

Dziękuję z góry oraz z boku :rolleyes:

Kolaska

• 3 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Zachodzę w głowę, co trzeba mieć w "głowie", żeby nabyć w celu jeżdżenia

jednośladem, taki cóś: Kask motocyklowy

pzdr

Opublikowano

Pustkę whist Takie kaski królują wśród "dziadków jeżdżących chińską 50-tką z Biedronki na ryby".....

Opublikowano

Nie demonizujmy.

Część motocyklistów jest zła że w ogóle musi nosić na łbie kask. Dla takich osób, jego jakość jest sprawą trzeciorzedną. Pierwszorzędną - by mijana policja nie zatrzymała za brak beretu.

Poza tym niektrórzy jeżdża naprawdę wolno, Tani motorower jeździ niewiele szybciej od roweru. Są tacy, dla których 45 km/h to i tak za wiele, bo ciągną się po polnej drodze z wędką. Więc można zrozumieć, że dla niektórych taki kask za 30 zeta jest w sam raz :-)

Oczywiście dla tych, którzy grzeją podrasowaną pięćdziesiątką mykając między samochodami - taki kask nie jest odpowiedni.

Słowo WOLNOŚĆ ma znaczenie - niech kazdy kupuje to co mu odpowiada. Dyskusji podlegałoby jedynie "dlaczego ja mam płacić za leczenie pociętego łba użytkownika takiego kasku". Chm.

Kolory mają bardzo ładne!

• Sympatycy
Opublikowano

Dobre dobre, facet napisał, że świetnie dopasowuje się do głowy i to tłumaczy fakt, że nie trzeba podawać rozmiaru kasku przy kupnie tylko kolor !sciana

• Sympatycy
Opublikowano

Nawet na zdjęciach wygląda na badziewie. !yeah

Opublikowano

A może i sobie kupię parę sztuk...

Fajnie doniczki na kwiatki by były i o ile tańsze whist

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 24.06.2011 o 18:07, grzegorz76 napisał(a):

Nawet na zdjęciach wygląda na badziewie. !yeah

Grzenia nie oceniaj książki po okładce :helpsmilie:

Opublikowano
  W dniu 24.06.2011 o 18:24, Marynarz napisał(a):

A może i sobie kupię parę sztuk...

Fajnie doniczki na kwiatki by były i o ile tańsze :msn-wink:

O ile opłaty za przesyłkę Cię nie zniszczą - paczka ekono 19 zł,

a 15 zł za (!) List ekonomiczny - Znaczy - spłaszczą przed wysyłką?

Pozdrówka,

Opublikowano
  W dniu 26.06.2011 o 07:33, Kaper napisał(a):
(...)

a 15 zł za (!) List ekonomiczny - Znaczy - spłaszczą przed wysyłką?

W Poczcie Polskiej list nie oznacza płaskiej koperty....

Część przesyłek taniej jest wysyłać jako list a nie jako paczka. Maksymalne wymiary listu z regulaminu PP: "GABARYT B to przesyłki o wymiarach:

MINIMUM - jeśli choć jeden z wymiarów przekracza wysokość grubość 20 mm lub długość 325 mm, lub szerokość 230 mm,

MAKSIMUM - suma długości, szerokości i wysokości (grubości) 900 mm, przy czym największy z tych wymiarów (długość) nie może przekroczyć 600 mm."

Co do kasku - pierwsza klasa! dla tych, którzy traktują go jako przymus związany z przepisami a nie jako przedmiot, który zabezpieczy ich łepetynę !sciana

• Sympatycy
Opublikowano

Takie kaski mają jedną charakterystyczną cechę... Na kilometr walą butaprenem, maskując wszelkie inne zapachy, zarówno te pożądane, jak i mniej entuzjastycznie przyjmowane przez nasz nos... Najczęściej zamszowa wyściółka jest bezpośrednio przyklejona do wypełnienia ze styropianu, a wszelkie metalowe elementy sprzączki gną się w palcach. Niestety nawet sałata ma w sobie więcej żelaza od chińskiej stali... Ogólnie masakra !NOT

Opublikowano
  W dniu 27.06.2011 o 17:55, SlawoyAMD napisał(a):

Takie kaski mają jedną charakterystyczną cechę...

Nie tylko jedną :) Mają ich więcej. Na przykład gąbki i materiał są nasączone różnymi ciekawymi substancjami i pierwiastkami, o których Mendelejew nawet nie śnił, jak ftalan dwuoktylu lub dwubutylu. Zanim zaczniesz używać taki kask nawiąż współpracę z dobrym Dermatologiem. I poproś go o kartę rabatową. Na pewno się przyda :)

Opublikowano

Taki mały przykład chemii z Chin-jesienią przykryłem plastikową siatką oczko wodne żeby je uchronić przed liśćmi.W jednym miejscu dotykała wody.Po 2 godzinach wszystkie ryby już nie nie żyły.A taka sama krajowa służyła wiele lat bez szkód.Przepraszam za OT.

Opublikowano
  W dniu 26.06.2011 o 17:37, Abach napisał(a):

W Poczcie Polskiej list nie oznacza płaskiej koperty....

Część przesyłek taniej jest wysyłać jako list a nie jako paczka. Maksymalne wymiary listu z regulaminu PP: "GABARYT B to przesyłki o wymiarach:

MINIMUM - jeśli choć jeden z wymiarów przekracza wysokość grubość 20 mm lub długość 325 mm, lub szerokość 230 mm,

MAKSIMUM - suma długości, szerokości i wysokości (grubości) 900 mm, przy czym największy z tych wymiarów (długość) nie może przekroczyć 600 mm."

no wiem, wiem, sam czasem wysyłam rzeczy sprzedawane na allegro jako list (co prawda polecony).

jednak przy tak przestrzennym przedmiocie jak kask określenie list mnie jednak śmieszy.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Hehe "chroni przed urazami w czasie upadku"! Cos takiego! A ja myslalem ze kask chroni przed wiatrem, haha. Musze taki tez sobie kupic. Tym bardziej ze za 22 zl trudno szybke do kasku nabyc, a tu takie cacko i to szczekowy, haha. "Zapewnia stabilną pozycję głowy i karku w czasie jazdy" - musi jaki ortopedyczny czy cóś. Brzuch mnie boli z smiechu :)

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 29.06.2011 o 06:09, stefanekmac napisał(a):

Taki mały przykład chemii z Chin-jesienią przykryłem plastikową siatką oczko wodne żeby je uchronić przed liśćmi.W jednym miejscu dotykała wody.Po 2 godzinach wszystkie ryby już nie nie żyły.A taka sama krajowa służyła wiele lat bez szkód.Przepraszam za OT.

Bo Chiniańska była szczelna (siatka !YES ) i ryby podusiły się, inne które stosowałeś były dziurawe. Nawet nie przyznawaj się bo przyjadą obrońcy praw zwierząt i Cię w dyby zakują.

Jak mogłem taka okazję przegapić, jeszcze nie mam integrala to se kupię. Jeszcze jeden w garażu się zmieści i jak będzie wyglądał !OKK

Opublikowano

Tylko że jest smutne w tym działanie rodziców.Niby fajnie że dzieci wreszcie maja coś na głowie jadąc rowerkiem,ale często ten garnek to śmierdzi chemią z daleka.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

aby nie zaśmiecać forum daje tutaj jako ciekawostkę Moto która mi się osobiście bardzo podoba tylko cena trochę zaporowa

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 27.07.2011 o 16:08, piecuch4 napisał(a):

aby nie zaśmiecać forum daje tutaj jako ciekawostkę Moto która mi się osobiście bardzo podoba tylko cena trochę zaporowa

Nie tylko cena. Pojemność silnika też !TAZ

Opublikowano

W dniu 27.07.2011 o 17:45, Campto napisał(a):

Nie tylko cena. Pojemność silnika też !TAZ

Ale gdzie tu czai się "kupa" :D ?? chyba pomyłka w wątku mi pasuje raczej do "znalazłeś coś ciekawego". Ten motocykl wygląda ja z filmu S/F :D

Opublikowano

no tak pasowało by lepiej ale na tyle co przeglądam forum takiego tematu nie widziałem :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Motocykl zjawiskowy, obawiam się, że gdybyś wyjechał nim na ulice to kierowcy by się o drzewa pozabijali chcąc oblookać pojazd ;)

P.S.

Zawsze zadziwiają mnie goście, którzy licytują takie pieniądze, najpewniej nie widziawszy sprzęta na oczy... :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej!

ten kask, o którym piszecie nie jest taki zły. Co prawda można go zmiażdżyć rękoma, śmierdzi jakby wlano do niego pół szklanki rozpuszczalnika powodując zawroty głowy, trzeba mieć otwartą szybę, a ta w sumie sama się zamyka...no ale kosztuje 22 złote. Ja taki mam! 30191875468906219386.jpg

:angry: