Klubowicze Jack Opublikowano 15 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 15 Września 2017 Trochę wrażeń z siodła. Albania krajem cywilizowanym jest. Choć z wyjątkami natury ekonomicznej, o czym później. Drogi całkiem przyzwoite. Zdziwieni byliśmy jakością drogi, jaką Albanczyki przyciągnęły przez góry na południe od Fier. Nie ma starych mercedesów. Nie ma przydrożnych, improwizowanych myjni samochodowych. Nie ma watach bezpanskich psów. Popylaliśmy elegancko na południe. Pod koniec jeszcze, jak wisienka na torcie, trafiła nam się przeslicznie kręta ścieżka z gór nad morze. Ograniczenia prędkości do 50 kmph są trochę deprymujące, ale Rypak prowadził i nie przejmował się ograniczeniami. Z resztą nikt nie kontrolował prędkości. Mijaliśmy parę patroli, ale żaden nie zajmował się pracą. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Pan rypak Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 ŚrodaWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Środa..Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Klubowicze Jack Opublikowano 15 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 15 Września 2017 Wyjeżdżając z Canj oblukaliśmy na Bookingu kwatery w Ksamil. Wynaleźliśmy villę blisko morza, z parkingiem, brekfastem i w dobrej cenie. Na miejscu okazało się, że w tej konkretnej Villi to akurat miejsc nie ma, ale szef ma kilka Villi i będzie w innej. Do morza daleko, chociaż szef twierdzi, że 2 minuty. Brekfasta nie ma. Utargowalismy cenę na 10E za noc od osoby. W okolicy można taniej, ale mamy apartmani, że Rypak nie będzie słuchał mojego chrapania. Krótkie wieczorne wyjście na miasto na kolację pokazało, że w miasteczku jest mnóstwo Polaków. Co chwila słychać polską mowę. Nawet znaleźliśmy knajpę specjalizującą się w Polakach. Ekonomiczny ( i praktyczny) mankament tego kraju, to brak możliwości zapłaty kartą. Nieliczne sklepy i nieliczne stacje benzynowe przyjmują płatności kartą. Nawet, jak na stacji benzynowej są naklejki kart kredytowych, trzeba zapytać obsługę, bo naklejki nie znaczą, że jest tak, jak napisano. Knajpka w Ksamil
Pan rypak Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 Czwartek...leżakowanie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Klubowicze Jack Opublikowano 15 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 15 Września 2017 Menu jak w domu.Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Rachunek na12 E. Ale warto. Ryba pyszna.Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Pan rypak Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 Dziś...Albania,Ksamil o czym Jacek już napisał.Rano jeszcze pożegnanie z kolegami którzy podzielili się na dwie grupy i wracają do Polszy. Po kolacji panowie mają relax..Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Klubowicze Jack Opublikowano 16 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 16 Września 2017 Koledzy już w Polsce. Jechali w deszczu. Tymczasem w Albanii... Plażing Sporty wodne. Tańce. Fruta deti, czyli owoce morza.
Klubowicze Jack Opublikowano 17 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 17 Września 2017 Cofam to, co napisałem wcześniej, że nie ma starych mercedesów Pewnie jest mniej niż kiedyś, ale nadal sporo. Ruch uliczny w miastach odbywa się według zasad niezbyt europejskich. Właściwie trudno mówić o jakichkolwiek zasadach. Kierowcy wyraźnie oszczędzają żarówki w kierunkowskazach, za to nie oszczędzają na klaksonach. Piesi przechodzą wszędzie, byle nie na przejściach dla pieszych. Babcie na rowerach i wyrażki na pierdopędach wyjeżdżają wprost pod koła. Przejazd przez większe miasto to masakra. W Fior mijaliśmy kolizję. Był już policjant na miejscu. Coś tam sobie notował w kajecie. Auta wyglądały na rozbite niezbyt mocno, więc można było by je usunąć z drogi. Niestety nikomu to na myśl nie wpadło. Korek w obie strony na parę kilometrów. Upał 30 st. Nawet nam na 2oo trudno było się przepchać. Podstawowy środek lokomocji lokalesów wygląda jak niżej. Skuter na dużych kołach. Zupełnie nie ma tu małych skuterków. Widocznie nie sprawdzają się na lokalnych, częściowo szutrowych drogach. Cieć obsługujący naszą villę cały czas siedzi pod drzewkiem przy ulicy. Każdy przejeżdżający lokales pozdrawia go głośnym tyt-tyt Pospać się nie da. Ten niebieski, to pojazd naszego ciecia. Tylko te dwie blondynki nic nie mówiły gdy przechodziły.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 17 Września 2017 Administrator Opublikowano 17 Września 2017 Fajna relacja z fotkami naświetlająca tamtejsze klimaty. Tak patrzę po Waszych sprzętach i widzę, że królują pewniaki... Honda z lekką domieszką Yamahy Godzinę temu, Jack napisał: Upał 30 st Korzystajcie z tych 30 st C bo w PL już bliżej do jesieni
Klubowicze Jack Opublikowano 17 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 17 Września 2017 Byliśmy dziś w Sarandzie, zakupilismy bilety na prom na Korfu. 3 godziny temu, MariuszBurgi napisał: Honda z lekką domieszką Yamahy  Chyba było jedno beemwe, a reszta to tak A teraz idziemy korzystać z tych 30 st. W dzień poniżej nie spada. Heh, takie sporty!
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 17 Września 2017 Sympatycy Opublikowano 17 Września 2017 To chyba skacze Rypak , poznałem po dużym brzuchu, woda z Adriatyku zalała okoliczne wioski.
Klubowicze Jack Opublikowano 18 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 18 Września 2017 Meldujemy się na Korfu. Jest pięknie, tylko ceny już nie tak piękne, jak w Albanii 13 godzin temu, AndrzejMyslowiceS napisał: To chyba skacze Rypak , poznałem po dużym brzuchu, woda z Adriatyku zalała okoliczne wioski. Rypak bał się skakać. Brzuchy są mylące Trochę fotek z rejsu. Miałem aparat, Zorkę 5, i zrobiłem kilka zdjęć - Inżynier Mamoń jestem. Bardzo mi przykro.- Sidorowska. Bardzo mi przykro. Titanic?Pazdzioch, wyspa jest do kupienia. Niedrogo chcą. Meldujemy się na Korfu. Jest pięknie, tylko ceny już nie tak piękne, jak w Albanii Rypak bał się skakać. Brzuchy są mylące Trochę fotek z rejsu. Miałem aparat, Zorkę 5, i zrobiłem kilka zdjęć - Inżynier Mamoń jestem. Bardzo mi przykro.- Sidorowska. Bardzo mi przykro. Titanic?Pazdzioch, wyspa jest do kupienia. Niedrogo chcą. Sorki, w Tapatalku się posklejało 2 razy, a już nie mogę edytować.
Pan rypak Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Andrzeju jak mogłeś pomyśleć że to ja mam taki brzuch!Ja mam brzuszek To pisałem ja inżynier Mamoń.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Jarek_PL Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Normalnie macie taką zabawę że Ho hoooo. Resztę zostawię bez komentarza... Bo mi szkoda Z wami to bym nawet kajakiem na Mount Everest się wybrał.
Klubowicze Jack Opublikowano 18 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 18 Września 2017 4 godziny temu, Jarek_PL napisał: Z wami to bym nawet kajakiem na Mount Everest się wybrał. Eee tam kajakiem. Jareczku, normalnie na motorkach wiedziemy A w Grecji...
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 18 Września 2017 Klubowicze Opublikowano 18 Września 2017 Chłopaki zadatkujcie tą wysepkę się pojedzie sie zobaczy.
Klubowicze Jack Opublikowano 18 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 18 Września 2017 Nie znam człowieka, ale fajnie wygląda. 70 E za dobę w takich warunkach. Skandal!
Klubowicze Jack Opublikowano 20 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 20 Września 2017 Zmieniliśmy hotel. Nie było WiFi. Obsługa nie reagowała na zgłoszenia. Wreszcie sami zrestartowalismy router i teraz puszczamy bezhasłowe WiFi na cały hotel Za chwilę ruszamy zwiedzać wyspę.
Klubowicze Jack Opublikowano 21 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 21 Września 2017 Wczoraj zdobyliśmy najwyższy szczyt wyspy. Kto spojrzał w górę, miał zawroty głowy. Różne wzgórza oglądaliśmy. Łódka jest, a Paździocha nigdzie nie widać. Tak z punktu widzenia turysty, gdyby ktoś chciał wybierać pomiędzy Grecją i Albanią - to w zasadzie różnią się cenami, walutą i znajomością angielskiego przez tubylców.Nasz cieć z Ksamil nic po angielsku. Dogadaliśmy się na migi lub przez translator. Pokazał nam, że z jego willi wszędzie mamy dwie minuty. Plaża du minute, banka du minute, restauran du minute. Gdy powiedzieliśmy, że jedziemy na Korfu, powiedział: uuuu! Skrzywił twarz i wykonał palcami ruch liczenia pieniędzy Ceny w Grecji dla koneserów. Oraz kilka fotek z innej strony Grecji.
Pan rypak Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Dnia 21.09.2017 o 08:15, Jack napisał: Wczoraj pierwszy raz deszcz nas zmoczyl pomijając Czarnogórę.Objechalismy kilka miejscowości gdzie wszystko podobne do siebie jest włączenie z cenami Po objazdowym wypadzie poszliśmy na miasto ..
Klubowicze Jack Opublikowano 22 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 22 Września 2017 Mamoń i Sidorowski znowu w akcji. Czyli prom Korfu - Igoumenitsa za 23 € człowiek + bajk. Rejs ok.1,5 godz. A wczoraj jeszcze Rypak lansował się na lokalesa (transmisja z naszego wozu technicznego). Rosołek? Pazdzioch, niestety tamtą wyspę już ktoś kupił. W naszym zasięgu finansowym została tylko ta. Bierzemy? Tymczasem nocujemy na południu Serbii, Vladicin Han, czy jakoś tak. Cena za nocleg 30 € za dwóch. Kolacja niecałe 13€ za dwóch. Z piwem! Próbowali nas orżnąć na 175 dinarów, czyli ok. 1€, ale się nie daliśmy Żarcie pyszne i dużo. Leskovačka mučkalica. Tako se zovie.
Klubowicze KasiaP Opublikowano 22 Września 2017 Klubowicze Opublikowano 22 Września 2017 Super zdjęcia, ładne widoczki ale najbardziej to chyba zazdroszczę Wam słonecznej pogody Pozdrawiam
Klubowicze Jack Opublikowano 23 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Września 2017 Im dalej na północ, tym mniej słońca. Wczoraj deszczyk pod koniec dnia. Dziś rano nie pada, ale tylko 9 st. Za chwilę doručak i ruszamy w dobrych humorach
Sympatycy subaru gtb320 Opublikowano 23 Września 2017 Sympatycy Opublikowano 23 Września 2017 Mega wypad, zaje fajne fotki. czekam na relacje na żywo,przy małym co nie co
Klubowicze Jack Opublikowano 23 Września 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Września 2017 Nocleg w Trnavie na Słowacji. Wszystko OK, ale nie było siły, żeby pisać.
Rekomendowane odpowiedzi