23wesdxc Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Cześć. Rozgrzebałem dzisiaj napęd bo od jakiegoś czasu glośno działa i czasem jakieś brzęczenie sie wydobywa raczej gdzieś okolicy sprzęgła. Nagrałem filmik, może ktoś ma koncepcję co to tak hałasuje i wie co trzeba wymienić? Odnośnik do komentarza
0 Wombat Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 sprężynka sprzęgła puściła? trzeba zdjąć dzwon i zobaczyć czy obija powierzchnią roboczą (tam gdzie szczęki pracują) czy tym bokiem z dziurami bo jakiś nit wyskoczył czy coś. Odnośnik do komentarza
0 23wesdxc Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Trochę jesteś jasnowidzem. Coś rzeczywiście wypadło ale nie widziałem skąd. Srebrna tulejka o długości 2-3 cm. Odnośnik do komentarza
0 Wombat Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 poka poka zdjęcie. 2-3cm tuleja to ogromny element a nie jakiś detal. Może to bieżnia któregoś z łożysk korektora. Ale to i tak wypasć by mogło tylko po rozkręceniu całości - przy demontażu Odnośnik do komentarza
0 23wesdxc Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Zrobię jak wrócę do garażu Takie cudo https://1drv.ms/i/s!Aq7aMySWw6hqjBWs7U_iDx29cPyO Odnośnik do komentarza
0 Tom Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 To wygląda na tulejkę ustalającą złożenie karteru z pokrywa napędu. Musiała Ci wypaść z któregoś otworu gdzie wchodzą śruby dokręcające dekiel (pokrywę). Odnośnik do komentarza
0 23wesdxc Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Dziękuję za podpowiedź. Odnośnik do komentarza
Pytanie
23wesdxc
Cześć.
Rozgrzebałem dzisiaj napęd bo od jakiegoś czasu glośno działa i czasem jakieś brzęczenie sie wydobywa raczej gdzieś okolicy sprzęgła.
Nagrałem filmik, może ktoś ma koncepcję co to tak hałasuje i wie co trzeba wymienić?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi