Użytkownicy+ Saper Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opona, na pewno jest samochodowa, da się na niej jechać, sam widziałem, na pewno jest zimowa, kierowca lawetyzadzwonił i ściągnął do pracy specjalistę od ogumienia. Cała procedura ściągnięcia koła to osobna opowieść (Kymco już bardziej nie mogło skomplikować zdejmowania tylnego koła), po wykonaniu iluś tam telefonów i niemożności zdobycia opony motocyklowej, nie pozostało nic innego jak założenie zimowej samochodowej. Grunt, że Sławek pojechał dalej. Czekam na info, że dojechał.
kordziuk Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Saperku i na biegun skuty lodem ?Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
AndrzejPK Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Ja też już w domu, puszką to się nie liczy... Dziękuję Wszystkim, że miałem kolejną szansę lepiej Was poznać. LWG
stiopa Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Dotarłem do domku. Pogodę w trakcie drogi miałem idealną - słoneczko i 23st - ogółem nakulałem 990km Dziękuję jeszcze raz za miło wspólnie spędzony czas i do następnego !
Julo Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 My tez juz w domku, dziekujemy za wspanialy week.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Saperku i na biegun skuty lodem ? Ale o co chodzi?
kordziuk Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Ale o co chodzi?O opony zimowe przecie Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 13 Sierpnia 2017 "Na bezrybiu i rak ryba", po wyczerpaniu innych możliwości - "bralim" co było i dobrze, że była ta zimowa, bo inaczej byłby dramat, teraz Slawoy jest koło Koszalina, ale do domu ma jeszcze kawał. Grunt, że opona daje radę.
kordziuk Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 A zima jak znalazł opona po dotarciu Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Majówka w Świnoujściu na karku, zima blisko, żeby tylko dojechał.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Klubowicze Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dojechałem. Wrażenia opiszę, jak wstane, bo padam n ryjek...
darecki2059 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Brawo Sławek jesteś twardy jak żelki z biedronki. Dobrze że już dotarłeś bez kolejnych niespodzianek. Wczoraj był 13-ty a z 13-kami zawsze trzeba uważać.
Klubowicze Campto Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Leniwiec leniwie ciągle trwa....
ŁukaszWP Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 bulba na takiej oponce kilka sezonów przelatał :-)
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Klubowicze Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Na początku chciałem podziękować Saperkowi za to, że z narażeniem życia (plama rozlanego oleju napędowego na rondzie), leciał mi na pomoc 60 km (w jedną stronę). Jak to mówią, prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Złapanie gumy tylnego koła w niedzielę, to chyba jedno z najgorszych zdarzeń, jakie mogą się przytrafić w solowej turystyce... Pirelli Diablo strasznie szybko się zużywają, bo moja tylna opona wytrzymała około 11 tysięcy, w tym co prawda dwa razy Bieszczady. Jak powiedział wulkanizator, czym robi się niższy profil opony, tym łatwiej złapać dziurę, ale nie tylko... Cienka warstwa gumy mocno szybko i mocno się nagrzewa i to zabiło moją oponę, bo rozwulkanizowała się jej wewnętrzna warstwa uszczelniająca (tak zwana dętka). Wygląda to od wewnątrz, jak balony. W razie przyszłych Leniwców, polecam pana z lawety, bo to niezwykle pomocny człowiek. Skonstruował z zięciem świetną platformę do bezpiecznego załadunku i transportu motocykli. W niedzielne popołudnie wyciągnął z rodzinnej imprezy wulkanizatora, który stracił dobre 2.5 godziny, zanim z wszystkim dokładnie sobie poradziliśmy. Dobrze, że już miałem trening w rozbieraniu tłumika, hamulców i zawieszenia, bo na pierwszy raz to spore wyzwanie. Oczywiście obaj panowie wzięli "niedzielną" taryfę za usługi, ale życie mi uratowali (rano do pracy miałem). Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, bo przynajmniej zapamiętam Mazury na zawsze Tak jak zapamiętałem Sierpc na wycieczce do Kazimierza Dolnego, gdzie moja "fretka" wyciągnęła mi kluczyk ze stacyjki podczas jazdy w Burgmanie, tak teraz zapamiętam okolice wsi Niebork Na samochodowej oponie jedzie się w zasadzie bez większych różnic, a nawet jest mniej czuła na drobne nierówności. Jedynie w małych łukach trzeba ją pilnować, bo ma lekkie tendencje do wężykowania przy mniejszych prędkościach... Na długich zakrętach dość ładnie się składała, pozwalając mi lecieć w zakresie 110-120 km/h. Jedynie zauważalnie wzrasta zużycie paliwa o około 0.4 litra na każdej setce (wiadomo, dużo większa powierzchnia tarcia). Tegoroczny Leniwiec był świetny... Pogoda mimo obaw, dopisała niesamowici, frekwencja przeszła chyba oczekiwania samych organizatorów (podziękowania dla Sławka i dziewczyn za nieformalne dowodzenie zaopatrzeniem, zasobami i ciałami po dotknięciu Ducha Puszczy). Bawiłem się wybornie, a jeśli mi czas pozwoli, to na jutro lub pojutrze, postaram się zmontować krótki film z tego, co się tam działo. PS - Komu z Łódzkiej grupy muszę odkupić zestaw naprawczy??? Dziękuję i proszę na priw o namiary do wysyłki...
Mateo28 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 My również pięknie dziękujemy za doborowe towarzystwo, przednią imprezę, genialny klimat i ciepłe przyjęcie To leniwcowe kempingowanie się nam tak udzieliło że poszliśmy z Sylwią za ciosem i mając na uwadze potrzeby zawodowe łączymy przyjemne z pożytecznym kontynuując leniwcowanie w można powiedzieć innego typu camperze odwiedzając Tallin Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Klubowicze Campto Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Klubowicze Opublikowano 14 Sierpnia 2017 A dziś zawitał gość na Leniwca na bogato. Widok Niegocina z lotu ptaka bezcenne.
AndrzejPK Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Po układzie kół to chyba "trojka" Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
kazak Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 No to I ja z Pauliną bardzo chcieliśmy podziękować. Dla mnie to już norma, bo to już 3ci leniwiec praktycznie w tym samym składzie ale.... pierwszy raz z żoną która z tego wrażenia zlotowego, albo z emocji jazdy jako plecak, stwierdziła że za rok też jedzie ale już samodzielnie, na swoim sprzęcie !!! Świat wariuje dzięki Wam... po całej trasie (ponad 900 km) od piątku i przeleceniu 500 km w samą niedzielę, nie chciała zdjąć kurtki tylko zażądała osobistej przejażdżki burkiem 400. Musiałem pomagać, bo dla niej maszyna za ciężką, ale dała rade. Jeszcze raz ogromne dzieki za mega fajne chwile spędzone w tak zacnym gronie. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Było extra.. jak zawsze :-) Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy Vince Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Użytkownicy Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Ja również w domu, wyszło łącznie 800 km. Serdeczne podziękowania za wspólnie spędzony czas dla wszystkich Leniwców. Daaawno się tak nie uśmiałem. Idealna pogoda, dobre jedzenie, jeszcze lepsze trunki regionalne, ciepła woda w jeziorze, fajna sobotnia polatanka i tradycyjne długie nocne Polaków rozmowy w super towarzystwie. Akumulatory naładowane, tego mi było potrzeba. Nawet była okazja pouczyć się arabskiego i zaliczyć przyśpieszony kurs resuscytacji. Mogę już dziś się zapisywać na przyszłoroczne leniuchowanie !! Pozdrowienia dla wszystkich.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Klubowicze Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Posiedziałem do późna, ale film jest...
jac555 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Super film super atmosfera super przygody pozdrowienia dla wszystkich uczestników Leniwca ! I tak się bawi tak się bawi Burgmania !!!!
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Użytkownicy Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Aż żal d....e ściska, że nie dało rady być Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Leniwiec dla mnie skończył się wczoraj, ale obsługa sprzętu i klamotów, doprowadzenie wszystkiego do porządku trochę zajęło. Dzięki Wszystkim uczestnikom za super spotkanie i te nieprzebrane salwy śmiechu, było mega. Pogoda też była mam łaskawa i zapewniła ciepełko i słoneczko przez cały czas. Podczas drogi do Giżycka temperatura była trochę wysoka Podczas wycieczki leniwcowej: zwierz z rogami i kłami Był też drugi brat Orzełka (bo pierwszy to, ktoś inny ), chyba go suszyło W Galindii były super mebelki Było też spotkanie w Mikołajkach Co by nie gadać ubaw po pachy. Dzięki wielkie i do następnego, szkoda, że dopiero za rok.Specjalne podziękowania dla kolegi jackm, który bez wahania oddał swój zestaw naprawczy do opon, żeby poratować unieruchomonego Slawoya.
Rekomendowane odpowiedzi