Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Gleba ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Biedny PCX... Trochę Ci się oberwało tu od starszych kolegów i w sumie maj? oni rację stuprocentow?.

Na malutkie usprawiedliwienie dla Ciebie napiszę, że wiem dobrze, że w naszym klubie jest wiele osób jeżdż?cych bez prawka i jako? nikt im kazań nie prawi...A s? to zarówno osoby z centrali klubu czyli Warszawy jak i z innych miejsc Polski ( po Poznaniu też smaga pewien do?ć dobrze znany klubowicz czterysetk? bez uprawnień).

Potępiam to równie mocno jak moi przedmówcy, ale je?li chc? być sprawiedliwi to może przy okazji tego w?tku powinni zrugać również tych pozostałych, którzy jak na razie maj? więcej szczę?cia na drodze od Ciebie, ale tylko na razie...Jak wszystko gra to chulaj dusza, jak co? się stanie to póĽniej płacz i zgrzytanie zębów...

Nie bierzcie mojego posta jako obrona PCXa bo go nie bronię i widzę to tak samo krytycznie jak Wy, ale wielu innych znanych klubowiczów nie jest nic lepszych od niego !!!

Pawko.

Jeżeli chodzi o mnie to RUGAM :P każdego o kim wiem, że jeĽdzi bez PJ. Przy każdej okazji piętnuję to :lol: i w jednym przypadku udało mi się (chyba) doprowadzić do deklaracji szybkiego naprawienia tego błędu :P z czego się niesamowicie cieszę. Nie jest tak, że znalazłem sobie teraz ofiarę w PCX-sie.

Za dużo rozgłosu wokół sprawy która nie powinna ujrzeć ?wiatła dziennego. whist Pomijaj?c wszystko ostatnie zdanie w po?cie PCX-a też daje dużo do my?lenia... tylko pytanie po co???? Przecież każdy z nas (a przynajmniej większo?ć) ma JAKIE| możliwo?ci tylko po co o tym na głos???? :P

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szorstki

5

• matrixclan

4

• dr.big

3

• -=Dee Jay=-

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Więcej niż naganne to jest jak sie ma więcej niż 16 i sie jeĽdzi bez..Kazdy zapaleniec zaczynał duuużo wcze?niej i jezdĽił..bokami itd. Na 16 urodziny to sie oczekiwało bardziej niż po dowód osobisty.

Nie pekaj. Taka nauka nie idzie w las..

Za brak uprawnień może dostać mandat jakby policja chiała go dobić ewentualnie s?d dyby to zgłosili.. Kierowca zrobił mu szkode i z tytułu OC musi mu wynagrodzić poniesione szkody. Gorzej jakby był sprawc? wtedy jego firma ubezpieczeniowa by go olała i musiał by płacić tamtemu za naprawe ze swojej kasy.

Opublikowano
Więcej niż naganne to jest jak sie ma więcej niż 16 i sie jeĽdzi bez..Kazdy zapaleniec zaczynał duuużo wcze?niej i jezdĽił..bokami itd. Na 16 urodziny to sie oczekiwało bardziej niż po dowód osobisty.

Nie pekaj. Taka nauka nie idzie w las..

Za brak uprawnień może dostać mandat jakby policja chiała go dobić ewentualnie s?d dyby to zgłosili.. Kierowca zrobił mu szkode i z tytułu OC musi mu wynagrodzić poniesione szkody. Gorzej jakby był sprawc? wtedy jego firma ubezpieczeniowa by go olała i musiał by płacić tamtemu za naprawe ze swojej kasy.

Mało tego, to mogło by być jeszcze tak, że dostanie zakaz prowadzenia motocykli np. na dwa lata...

• Sympatycy
Opublikowano

Wydaje mi się, że potępienie należy się zarówno PCX (Brak uprawnień) jak

i Siwemu (bo to on napisał o tym i o wieku PCX pogr?żaj?c go). Także wygl?da, że obaj młodzi koledzy robi? "wrażenie" na czytelnikach forum. Na mnie z pewno?ci?.

:lol:

pzdr

• Klubowicze
Opublikowano
Wydaje mi się, że potępienie należy się zarówno PCX (Brak uprawnień) jak

i Siwemu (bo to on napisał o tym i o wieku PCX pogr?żaj?c go). Także wygl?da, że obaj młodzi koledzy robi? "wrażenie" na czytelnikach forum. Na mnie z pewno?ci?.

;)

pzdr

Szorstki, słusznie zauważyłe?, że to Siwy przedstawił wszystkie informacje na niekorzy?ć kolegi - a przecież to prywatna sprawa PCX i to on sam powinien napisać o tym na forum.

Poza tym nie w?tpie, że PCX przy najbliższej okazji pójdzie i w końcu zda t? A1 (trzymam kciuki, chłopie ;) ), i następny sezon będzie już jeĽdził legalnie swoj? 125'tk?. A Siwy pewnie dalej będzie ?migał Aprili? 500, choć wg. prawa nie ma nawet takiej możliwo?ci, żeby zdobył w ci?gu najbliższych dwóch lat uprawnienia na pojazd o tejże pojemno?ci. Więc na jego miejscu siedziałabym cicho jak mysz!.. :)

Dodam jeszcze tylko, że z drugiej strony ja Was chłopaki rozumiem - sama kiedy? jeĽdziłam odblokowan? 50'tk? ponad 45 km/h, nie maj?c jeszcze prawa jazdy - przecież to to samo. ;)

Opublikowano

Zacznę od tego że chyba bez powodu zaczynacie najeĽdzać na mnie :)

To że powiedziałem że kolega PCX ma 16 lat, to Ľle zrobiłem ? Z tego co mi wiadomo to żadnego prawa nie złamałem, a profil powinno się uzupełniać ;)

Druga sprawa jest taka że nie każdy młody kierowca (w tym wypadku Ja oraz PCX) nie potrafi? jeĽdzić. Osobi?cie zrobiłem troszkę kilometrów na motocyklach, zaczynaj?c od 50-tek poprzez 125-tki, a teraz 500-tka ... Nie uważam się za profesjonalistę, ale według mnie i znajomych (nie w moim wieku, ale 30 - 60lat) to jeĽdzę bardzo dobrze (heh ale zabrzmiało ;)) Na drodzę my?lę za wszystkich kierowców, a nie tylko o sobie, więc proszę tutaj nie sugerować, że je?li kto? nie ma prawa jazdy, lub jest młody to jest " laikiem" i nie potrafi jeĽdzić ! Oczywi?cie to nie odnosi się do wszystkich młodych kierowców, ale s? wyj?tki !

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

I mamy demokrację! Głupi małolat się wym?drza i wypłakuje jaki to on biedny z błogosławieństwem drugiego, bo jest demokracja i mu wolmo ;) . To, ze dopu?cił się co najmniej wykroczenia je?li nie przestępstwa to nie ważne, jest dobry, przecież tyle razy wykiwał policję i jeszcze się chwali ;) . Do wszystkiego trzeba dorosn?ć i do tzw demokracji równiez, a jak w tak młodym wieku zaczyna się od krętactw to co będzie póĽniej? Proponuję jeszcze głupka pogłaskać po główce i życzyć mu zdania prawka, wówczas zgodnie z prawem bedzie je mógł je łamać. ;) Wstyd mi za tych co s? nagle tacy tolerancyjni. :)

PS Nie jestem za giertychowck? ide? o zerach i tolerancji :):) , w ogóle ten typ mnie nie interesuje i nie należę do jego fun klubu. To tak gwoli ?cisło?ci o w?tpliwo?ci.

PS Siwy byłe? szybszy więc dopisuję, jakim to prawem jeĽdzisz 500-tk? maj?c lat 16, co cwaniaczku? ;) Na PJ A1 je?li masz, wolno ci jedynie 125ccm i 15 KM, więc nie rób z siebie swiętoszka bo sam się przyznajesz do wykroczenia ;) . Jak będzie kilka to będziesz recydywist? i będziesz miał przestępstwo. Pomy?l co robisz i co piszesz!!! :);)

Opublikowano

Szorstki - jeste? niesamowity. Z tego co napisałe? wynika, że jak widzisz, że dzieje się co? złego to masz to w d...pie ale pewnie tylko do momentu gdy nie dotyczy to Ciebie... Według Ciebie wszystkie prawidła s? bez sensu i ma potrzeby ich respektować... cóż, mam nadzieję, że takich jak Ty jest ZDECYDOWNA mniejszo?ć... Co do po?cigu za motorem w Lublinie - zdjęcia nic by nie dały - zagięta tablica...

Co do PCX i Siwego to my?lę, że szkoda bić piany. Starsza młodzież próbuje zaistnieć... szkoda tylko, że od pocz?tku się dyskwalifikuj?... do tego akadamicka dyskusja typu "bo ja jestem lepszy a on nie"... Panowie - JEDNA WIELKA DZIECINIADA...

OBAJ NIE MACIE W TEJ CHWILI PRAWA SIADAĆ ZA KIEROWNICˇ NICZEGO CO MA WIĘKSZY SILNIK OD 50cm3... Zdajcie sobie z tego sprawę i zaprzestańcie tej dyskusji...

Opublikowano

Bracia i siostry w wierze... Nie bijcie ;) , nie krzyczcie ;) ...

Jeżdżę odblokowan? pięćdziesi?tk?... ;)

Opublikowano

Majon ;)

Siwy ma kat. A1

Ja też jestem przeciwny jeĽdzie bez prawka i nie szukam usprawiedliwienia dla nikogo... Ale czy wy jako dzisiajsza starszyzna za swojego młodu nie jeĽdzili?cie pok?tnie na czym? większym niż 50cm? Lub chodĽby na odblokowanej 50? - Przecierz to to samo... ;)

Czasy się zmieniaj? i sprzęty na których jeĽdzimy również... ;)

Estelle: ciiiicho ;):)

Opublikowano

O przepraszam zaraz starszyzna no nie aj tam jak rano wstaje to leje jak...

A calkiem powaznie pierwszy raz na jdnoslad siadlem dwa lata temu i do dzis nie zsiadlem i nie mialem czasu zrobic pj ;)

Opublikowano

Nie bój nic. Każdy kiedy? zaczynał..i to był ten ryzyk fizyk z własnej inicjatywy. Podstaw? był kask i wł?czone ?wiatła!

Opublikowano
OBAJ NIE MACIE W TEJ CHWILI PRAWA SIADAĆ ZA KIEROWNICˇ NICZEGO CO MA WIĘKSZY SILNIK OD 50cm3... Zdajcie sobie z tego sprawę i zaprzestańcie tej dyskusji...

Chciałbym aby użytkownik DRAGON nauczył się czytać ze zrozumieniem ...

Naprawdę nie wiem w ogóle po co ta dyskusja ! To jest moja sprawa jak jeĽdze czym jeĽdzę ! I tak tego nie zmienie po waszych postach ...

Chciałbym zauważyć że robicie niezłego OT, a sprawa dotyczy PCX i jego gleby, a nie rozmowa o PJ, i jakie kto ma uprawnienia ;)

Ps. Maj?c prawko A1, a nie maj?c w ogóle to według mnie jest OGROMNA RÓŻNICA !

Ps2. Jeżeli tak ma wygl?dac rozmowa to ja chyba podziękuję, gdyż wszyscy Ci co maj? prawko to s? ?więci, ale chciałbym zobaczyć jak wygl?dało to u was w przeszło?ci ! Czy jak mieli?cie 50ccm to jeĽdzili?cie 45km/h ? NIE ! ;) I w taki sposób także łamali?cie prawo ;)

Opublikowano

Chciałbym aby użytkownik DRAGON nauczył się czytać ze zrozumieniem ...

Naprawdę nie wiem w ogóle po co ta dyskusja ! To jest moja sprawa jak jeĽdze czym jeĽdzę ! I tak tego nie zmienie po waszych postach ...

Chciałbym zauważyć że robicie niezłego OT, a sprawa dotyczy PCX i jego gleby, a nie rozmowa o PJ, i jakie kto ma uprawnienia ;)

Ps. Maj?c prawko A1, a nie maj?c w ogóle to według mnie jest OGROMNA RÓŻNICA !

Ps2. Jeżeli tak ma wygl?dac rozmowa to ja chyba podziękuję, gdyż wszyscy Ci co maj? prawko to s? ?więci, ale chciałbym zobaczyć jak wygl?dało to u was w przeszło?ci ! Czy jak mieli?cie 50ccm to jeĽdzili?cie 45km/h ? NIE ! ;) I w taki sposób także łamali?cie prawo ;)

Rozbawiłe? użytkownika Dragona bardzo... to dobrze bo ?miech to zdrowie... W mojej przeszło?ci to wygl?dało tak, że jak nie miałem PJ to jeĽdziłem Simsonkiem który miał 49 i co? tam cm3. Na motor natomiast siadłem jak odebrałem PJ. Nie zakładaj więc, że wszyscy robi? tak jak Ty czy PCX... a zapewniam Cię, że ja ?więtym nie byłem i nie jestem... Pomijaj?c wszystko skoro nie widzisz różnicy między A1 a A to tak samo możesz podej?ć do tematu kat B do C. Przecież i to ma cztery koła i to też... no chyba, że jaka? "wleczona o?" albo co? takiego... ale co to dla Ciebie... przecież znajomi mówi?, że dobrze jeĽdzisz...Zastanów się czy Twoje wzburzenie było słuszne i wła?ciwe... poczytaj również wcze?niejsze posty innych użytkowników. Dla mnie temat jest zakończony.

Opublikowano

Zachowam to bez komentarza i najlepiej się stanie jak kto? zamknie ten temat !

Opublikowano
I mamy demokrację! Głupi małolat się wym?drza i wypłakuje jaki to on biedny z błogosławieństwem drugieg.........

strzalka

dlaczego zaraz obrazac ludzi? jakim prawem? mozna przeciez normalnie podyskutowac ale w ten sposob?? feee. gozej jak malolat albo stary belfer (sorry)

a tak pozatym to ze jezda bez pj , nie jest ok, ale obrazajac kogas nic to nie zmieni , a wiec zachowajmy pewien poziom forum

pa arek

Opublikowano

Jeżdżę odblokowan? pięćdziesi?tk?... ;)

Estelle nie ładnie musisz szybciutko odstawić skuter do warsztatu w celu zablokowania ;)

Malaguti Yesterday 50 nie lubi być odblokowany może mu się zakręcić w Głowie od prędko?ci. ;)

Opublikowano
Pomijaj?c wszystko skoro nie widzisz różnicy między A1 a A to tak samo możesz podej?ć do tematu kat B do C.

Dragon popadasz w skarajno?ci ...

jaka jest różnica miedzy A1 i A .. żadna, te same przepisy i te same pojazdy na których sie zdaje ... kwestia leży w tym, że A1 ma ograniczać młodociane aspiracje do latania z kosmicznymi prędko?ciami ...

to, że niektórzy czuj? się ponadto, to inna sprawa.

Opublikowano

Ja bym tylko chcial, znanaczyc, ze wlasnie przez takie myslenie, kierowcy katamaranow postrzegaja nas za takich jakich postrzegaja:

- wariatow, ktorzy nie maja prawa poruszac sie po drogach.

I to wlasnie jest nasza sprawa czym kto jezdzi i czy ma do tego uprawnienia, bo nie jednostki starajace sie aby motocyklizm w Polsce byl widziany w dobrym swietle, sa zauwazane, ale wlasnie jednostki bedace czarnymi owcami - stereotypami motocyklisty.

Jak Cie widza tak Cie pisza.

P.S. Nie poruszajmy tematu odblokowywania motorowerow.

Za bzdurny przepis o ograniczeniu do 45km/h kazalbym Tworcy przejechac zablokowanym skuterem piec razy po najbardziej ruchliwych trasach Warszawy.

A co by nie bylo totalnego offtopica:

Koledze PCXowi, zycze szybkiego zrobienia prawa jazdy i raczej odpuszczenia sobie poszukiwania kierowcy samochodu.

Zycze mu tez cierpliwosci, bo na jego miejscu po takiej przygodzie sam bym odstawil pojazd do czasu zrobienia PJ.

Opublikowano

Siwy - różnica jest duża, poza tym większy silnik, większa prędko?ć czyli większe niebezpieczeństwo.

My - małolaty powinni?my sie CIESZYĆ ze jest takie co? jak A1 bo gdyby tego nie było to by?my zaiwaniali 50cm3 do osiemnastki !

Ja sam czekam na 16 urodziny (za polroku) i w pelni szczesliwy zrobie A1 i kupie używan? 125cm. - to i tak dużo jak dla mnie bo to bedzie mój pierwszy skuter w żcyiu - oczywiscie z miesi?c będe "trenował" poza drogami publicznymi.

Siwy- wszytsko w swoim czasie.

Opublikowano
Siwy - różnica jest duża, poza tym większy silnik, większa prędko?ć czyli większe niebezpieczeństwo.

My - małolaty powinni?my sie CIESZYĆ ze jest takie co? jak A1 bo gdyby tego nie było to by?my zaiwaniali 50cm3 do osiemnastki !

Ja sam czekam na 16 urodziny (za polroku) i w pelni szczesliwy zrobie A1 i kupie używan? 125cm. - to i tak dużo jak dla mnie bo to bedzie mój pierwszy skuter w żcyiu - oczywiscie z miesi?c będe "trenował" poza drogami publicznymi.

Siwy- wszytsko w swoim czasie.

Miałem już nic nie pisać ale po po?cie Ziemnioka nie mogę się powstrzymać...

Cieszę się, że jest starsza młodzież która ma tak dorosłe podej?cie do tematu.

Zaimponowałe? mi bardzo... !OK Brawo!!

• Sympatycy
Opublikowano
Szorstki - jeste? niesamowity. Z tego co napisałe? wynika, że jak widzisz, że dzieje się co? złego to masz to w d...pie ale pewnie tylko do momentu gdy nie dotyczy to Ciebie... Według Ciebie wszystkie prawidła s? bez sensu i ma potrzeby ich respektować...

Dragon, spadłem z krzesła. Czy Ty przeczytałe? mój post w tym w?tku czy pomyliło Ci się z innym postem i innym użytkownikiem ? !OK

B?dĽ łaskaw i udowodnij tę swoj? "tezę"... Choć znaj?c Twoj? logikę uznasz,

że to się uda i że to Ty masz jak zwykle rację...

Widzę, że szybko "szufladkujesz" ludzi przez pryzmat kilku tekstów niezgodnych z Twoim widzeniem ?wiata w 200%. Psycholog - naturszczyk ?

Uwielbiam obserwować takich Don Kiszotów co to nigdy bez kasku, zawsze zgodnie z przepisami, nie przekraczaj? prędko?ci i przeprowadzaj? staruszki przez przej?cie. Następnie pouczaj? innych jak maj? się zachowywać by wreszcie

stwierdzać autorytatywnie co kto ma w dupie. Motyla noga, istny "Wujek - dobra rada". :D

Z chęci? zobaczyłbym Twoj? KONSEKWENCJĘ w codziennym życiu. Oczywi?cie nie masz sobie nic do zarzucenia ?

Polecam, przeczytaj jeszcze raz, powoli, najpierw mój poprzedni post, a następnie

to co z siebie wyrzuciłe? na jego temat...

pzdr

BTW:

PCX, zdrówka życzę, no i szybkiego zrobienia uprawnień. Jesieni? też się da, a i umiejętno?ci przy obecnej aurze podnie?ć można :D

Opublikowano
I mamy demokrację! Głupi małolat się wym?drza i wypłakuje jaki to on biedny z błogosławieństwem drugieg.........

strzalka

dlaczego zaraz obrazac ludzi? jakim prawem? mozna przeciez normalnie podyskutowac ale w ten sposob?? feee. gozej jak malolat albo stary belfer (sorry)

a tak pozatym to ze jezda bez pj , nie jest ok, ale obrazajac kogas nic to nie zmieni , a wiec zachowajmy pewien poziom forum

pa arek

Ty chyba nie czytałe? postu Siwego skoro takie błędne wnioski wyci?gasz :D ! A swoj? drog? to Siwy, mówi?c bardzo delikatnie i oglednie to do m?drych i rozs?dnych sie nie zaliczasz. :D Takich bredni jak twoje to dawno nie czytałem. :) !OK :D

Opublikowano
Szorstki - jeste? niesamowity. Z tego co napisałe? wynika, że jak widzisz, że dzieje się co? złego to masz to w d...pie ale pewnie tylko do momentu gdy nie dotyczy to Ciebie... Według Ciebie wszystkie prawidła s? bez sensu i ma potrzeby ich respektować...

Dragon, spadłem z krzesła. Czy Ty przeczytałe? mój post w tym w?tku czy pomyliło Ci się z innym postem i innym użytkownikiem ? :D

B?dĽ łaskaw i udowodnij tę swoj? "tezę"... Choć znaj?c Twoj? logikę uznasz,

że to się uda i że to Ty masz jak zwykle rację...

Widzę, że szybko "szufladkujesz" ludzi przez pryzmat kilku tekstów niezgodnych z Twoim widzeniem ?wiata w 200%. Psycholog - naturszczyk ?

Uwielbiam obserwować takich Don Kiszotów co to nigdy bez kasku, zawsze zgodnie z przepisami, nie przekraczaj? prędko?ci i przeprowadzaj? staruszki przez przej?cie. Następnie pouczaj? innych jak maj? się zachowywać by wreszcie

stwierdzać autorytatywnie co kto ma w dupie. Motyla noga, istny "Wujek - dobra rada". :)

Z chęci? zobaczyłbym Twoj? KONSEKWENCJĘ w codziennym życiu. Oczywi?cie nie masz sobie nic do zarzucenia ?

Polecam, przeczytaj jeszcze raz, powoli, najpierw mój poprzedni post, a następnie

to co z siebie wyrzuciłe? na jego temat...

pzdr

BTW:

PCX, zdrówka życzę, no i szybkiego zrobienia uprawnień. Jesieni? też się da, a i umiejętno?ci przy obecnej aurze podnie?ć można !OK

Musze sie jednak wtracic kolego szorstki,uwierz mi ze tez nie raz sie z Dragonem nie zgadzam ale to co ty napisales to sa dopiero brednie :D tak sie wlasnie sklada ze dzis kolega Dragon byl przjezdem i wpadl do mnie i mialem okazje pojezdzic z nim autem i bylem naprawde mile zaskoczony obserwujac jak Dragon zachowuje sie na drodze oby wiecej takich zachowan :D.Jezeli chcesz moge przytoczyc kilka przykladow a wluczylismy sie po Kielcach kilka godzin.

Albo przytocze:

Kilak razy umozliwil zmiane pasa ruchu L-ce i innym uzytkownikom drogi podczas gdy pozostali zapierdalaja jakby byli sami na drodze nie wiem czy za duzo spedzaja czasu przy kompie i sa strasznie mocni w gebie ,moze wydaje im sie ze na drodze tez tak mozna( a jak jest z Toba?)

Zatrzymywal sie przed kazdym przejsciem dla pieszych gdy byla taka potrzeba kiedy inni uzytkownicy nie zwracali na pieszych uwagi.

Zasatanawiam sie czy jezdzisz np. autem, skuterem czy tylko siedzisz przed kompem?A jezeli jezdzisz to czy tylko do pracy, na zakupy i w niedziele do kosciola?

Bardzo podobalo mi sie to co Dragon dzis powiedzial puszczajac L-ke cyt."trzeba pokazac przyszlym kierowca kulture i wpajac im pozytywne zachowania na drodze"

szerokosci mobilki

majon