Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgadza się, bezinwazyjnie nie da się od kilku lat. Takie wymogi. Ja też tak mam, dyfuzor co prawda jest, ale dostępu do śruby nie ma (widać ją) :D . Mi osobiście to nigdy nie przeszkadzało.

PS. U mnie właśnie zapach spalinek jest dziwnym trafem ok, aż sam kiedyś myślałem, że kat jest zalożony...

• Klubowicze
Opublikowano

Taka jakaś wielka Lufa dubeltówka ten Akrap - Nie podoba mi się ....wychodzi poza skuter....

W T-maxie pięknie wygląda Termignoni,może do AK też już robią ..??

termi1.jpg

termi2.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Szymon, pisałem o tym kilka tygodni temu. Pytałem w fabryce Termignoni o wydech do AK550. Odpisali, że na razie nie przewidują. Może jednak zmienią zdanie, bo w samej Italii sprzedało się już około 1000 szt AK. Do tego trzeba dołączyć Hiszpanię, Grecję, a niedawno doszedł Izrael. Rynek się tworzy i może zweryfikują swoje zdanie i zdecydują się jednak umieścić w swojej ofercie taki piekny komin w czarnym kolorze. Byłbym pierwszym klientem w PL, bo też mi się bardzo podoba, bardziej niż Akrap. A propos, wrzucam ponownie filmik z dźwiękim Akrapovič for AK550.

• Klubowicze
Opublikowano

Pomalutku „spływają” zamówione kilka tygodni temu graty. Jeszcze pare rzeczy będzie, a sezonu jeszcze ze 2 miechy- jest czas.

Dziś kurier zapukał z „krótką” od GIVI. Teraz zostało czekać na letnie upały w mieście. Koszt 250 zł z przesyłką. Pamietam, że z „żaglem” z AirFlow w SW-T w mieście nie miałem czym oddychać.

74b6a4ffb789490cf6d5c350ef28f888.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

I osiągi lepsze ;) 

Opublikowano

Przyznać się!:D Który kupił ten kilkumiesięczny egzemplarz za niecałe 30 dychy? Buchnął mi go sprzed nosa...

• Klubowicze
Opublikowano
7 minut temu, Nurider napisał:

Buchnął mi go sprzed nosa...

Zaspałeś widocznie :P 

Opublikowano
Dnia 21.1.2018 o 19:32, Piootr napisał:

(...)Pytałem w fabryce Termignoni o wydech do AK550. Odpisali, że na razie nie przewidują. Może jednak zmienią zdanie (...)

Nie żebym miał coś przeciwko Kymco, ale może Terma nie chce oferować jeszcze swojego wydechu dla wyrobów Kymco? Nie wiem jaką mają "politykę firmy"... Może są nastawieni na "exklusive"? Dla nich nie ta korelacja?

No bo z drugiej strony, jakie jest prawdopodobieństwo, jeśli kupujący zwraca mocno uwagę na cenę skuta, źe kupi on dodatkowo sam wydech za 5 tysi? Ile takich osób będzie? Opłaca się ładować tysiące euro w rozwój wydechu dla AK550 oraz ponosić późniejsze koszty? To jedynie moje przemyślenie, ale może firma ma jeszcze podobne zdanie...

PS. A Akrapovic to się powoli zrobiła masówka, no i mają go w ofercie.

PS2. I nie ma się co "obrażać" ;) ... Czytam kilka for skuterowych i wszędzie podstawowym punktem zakupu Kymco jest zazwyczaj jeden. Niezależnie od modelu.

PS3. BMW też w końcu wybrało tego partnera z kilku względów. Ale, przeglądając gazety ekonomiczne, z jednego najbardziej ;) . Patrz kurs akcji.

Opublikowano
10 godzin temu, Nurider napisał:

Przyznać się!:D Który kupił ten kilkumiesięczny egzemplarz za niecałe 30 dychy? Buchnął mi go sprzed nosa...

A ktoś go kupił?

• Klubowicze
Opublikowano
Godzinę temu, dr.big napisał:

Nie żebym miał coś przeciwko Kymco, ale może Terma nie chce oferować jeszcze swojego wydechu dla wyrobów Kymco? Nie wiem jaką mają "politykę firmy"... Może są nastawieni na "exklusive"?

Myślę, że zwyczajnie bussines'owo "zaspali". Dostałem od nich korespondencję, że wydechu dla AK550 w tej chwili nie mają i w najbliższym czasie mieć nie będą (październik 2017), ale prosili aby śledzić ich stronę internetową. Nie rozumiem "ekskluzywności" w materii "rura wydechowa".

No bo z drugiej strony, jakie jest prawdopodobieństwo, jeśli kupujący zwraca mocno uwagę na cenę skuta, źe kupi on dodatkowo sam wydech za 5 tysi? Ile takich osób będzie? Opłaca się ładować tysiące euro w rozwój wydechu dla AK550 oraz ponosić późniejsze koszty? 

Niektórzy oprócz ceny zwracają uwagę na inne aspekty przy zakupie Kymco np. wygląd zewnętrzny, osiągi, użyte materiały i podzespoły oraz ogólnie dobre wrażenie. Jak z tymi cechami pójdzie jeszcze lepsza cena to po co przepłacać ? Przecież skutera nie kupujemy na całe życie. A ci co "oszczędzają" nie kupują fabrycznie nowych sprzętów. 

PS. A Akrapovic to się powoli zrobiła masówka, no i mają go w ofercie.

Akrapovič to może i masówka, ale również marzenie wielu moto-maniaków. Zresztą najdroższy na rynku slip-on do AK550. Czy cena 4 000 zł za wydech to cena masowa ?

P.S. Wiem, że masz złe doświadczenie z tym producentem i rozumiem twoje nastawienie.

Opublikowano
11 minut temu, Piootr napisał:

(...) Nie rozumiem "ekskluzywności" w materii "rura wydechowa".

Ja rozumiem doskonale :) ... Jest pełno firm oferujących akcesoryjne dodatki do pojazdów, które wcale nie są tanie. Części nie zamienne, ale zakładane od razu do nowego pojazdu. Niepotrzebne tak naprawdę, ale drogie:lol:. Np. Rizoma to nie jest "ekskluzywność" ;) ? Czy może jest inne wytłumaczenie ;) ?

• Klubowicze
Opublikowano

PS2. I nie ma się co "obrażać" ;) ... Czytam kilka for skuterowych i wszędzie podstawowym punktem zakupu Kymco jest zazwyczaj jeden. Niezależnie od modelu.

Ja bym nie generalizował.

11 godzin temu, Nurider napisał:

Przecież ogłoszenie cały czas wisi http://allegro.pl/kymco-ak550-2017-i7097352219.html

Opublikowano

Napisałem przecież wyraźnie... Zazwyczaj...

(...) podstawowym punktem zakupu Kymco jest zazwyczaj jeden (...)

Naprawdę nie ma się co czuć dotkniętym, to zaledwie moja interpretacja.

• Klubowicze
Opublikowano
4 minuty temu, dr.big napisał:

Ja rozumiem doskonale :) ... Jest pełno firm oferujących akcesoryjne dodatki do pojazdów, które wcale nie są tanie. Części nie zamienne, ale zakładane od razu do nowego pojazdu. Niepotrzebne tak naprawdę, ale drogie:lol:. Np. Rizoma to nie jest "ekskluzywność" ;) ? Czy może jest inne wytłumaczenie ;) ?

To już jest insza inszość, to już jest moto "biżuteria" :laughing:

A wracając do wydechu to tak naprawdę bardzo podoba mi się dzwięk fabrycznej konewki i na razie nic w tej materii w moim AK zmieniane nie będzie.

2 minuty temu, dr.big napisał:

Napisałem przecież wyraźnie... Zazwyczaj...

Naprawdę nie ma się co czuć dotkniętym, to zaledwie moja interpretacja.

Ja miałbym się czuć obrażony ? Spoko, były droższe :P Miałem wybór i to się liczy

Opublikowano

Moment, to (cytat) "biżuterią" jest zestew Rizomy do danego modelu moto za połowę ceny akcesoryjnego wydechu który tą "biżuterią" już nie jest :) ? 

PS. Widzę, że dalsze przekonywanie się w tym kierunku nie ma sensu :) ... Wysiadam z tego wagonu :) .

Opublikowano
15 godzin temu, SzymonSeptic napisał:

Zaspałeś widocznie :P 

Od razu zaspałeś....butelki musiałem do skupu zanieść. 3 dychy to jednak kawał grosza :wacko:

4 godziny temu, Piootr napisał:

Ja bym nie generalizował.

Przecież ogłoszenie cały czas wisi http://allegro.pl/kymco-ak550-2017-i7097352219.html

Aaaaa... faktycznie! Wczoraj szukałem i nie znalazłem :ph34r:dzięki za info!

• Klubowicze
Opublikowano
51 minut temu, Nurider napisał:

Aaaaa... faktycznie! Wczoraj szukałem i nie znalazłem :ph34r:dzięki za info!

I się tak długo nie zastanawiaj, zadzwoń do gościa, pogadaj, może coś jeszcze urwiesz z ceny i przygarniesz "kropka". Byłby 4 na forum.

Opublikowano
Dnia 1/30/2018 o 08:48, dr.big napisał:

Nie żebym miał coś przeciwko Kymco, ale może Terma nie chce oferować jeszcze swojego wydechu dla wyrobów Kymco? Nie wiem jaką mają "politykę firmy"... Może są nastawieni na "exklusive"? Dla nich nie ta korelacja?

Uważam, że to o czym piszesz jest całkiem możliwe. Brembo chcąc wejść na tańsze rynki zrobiło osobną markę byBRE. Drogie marki chcą być kojarzone odpowiednio. Pytanie czy nam, aż tak bardzo zależy na tych drogich i markowych błyskotkach? Moim zdaniem czesto nie warto przepłacać za nalepkę, kiedy w tańszym modelu jest ta sama blacha. Wpadki z jakością Akrapa były już szeroko opisywane. Co dodatkowo może zniechęcać do zakupu. Ale jak zawsze bogatemu nikt nie zabroni ;) 

Kymco może nie mieć jeszcze długo marki premium, bo Ci którzy je mają dbają o swoje interesy na bogatych rynkach. Pewnie dlatego, w niektórych gazetach zwyke najlepsze jest to, co ma być najlepsze zgodnie z powiązaniami kapitałowymi...

Opublikowano
8 minut temu, smarciu napisał:

(...)kiedy w tańszym modelu jest ta sama blacha(...)

Nie zawsze :) . Pamietam jakoś z 15 lat temu wziąłem w rękę oryginalną rurę wydechową AN650 jedną oraz w drugą zaledwie LeoVince ze zwykłej nierdzewki (nawet nie tytan), wynik to było spokojnie 5 kilo mniej. O dźwięku i efekcie wizualnym w nocy bez założonego dyfuzora nie wspominając :) .

Ale zgadza się, skuter pojedzie do przodu na jednym i drugim :) .

• Klubowicze
Opublikowano

Nie wiem czy to Kymco sprawiło, czy producent zabawek, ale jest już na Tajwanie w sprzedaży model w skali 1:12 w cenie około 80€. Zamieszczam jako ciekawostkę dotyczącą modelu
5620ddefd410eed42335e252b5608641.jpg
34cce8db9d92d35063d84873a9318d3a.jpg
7c21c2ecf1ca85fdd38962838930f01e.jpg
50c5fec6c98b7efcb65c23d88d5cd50e.jpg
0128ee6e679f0a8fd3a486bee7c996fb.jpg

• Klubowicze
Opublikowano
Dnia 31.01.2018 o 12:41, smarciu napisał:

Brembo chcąc wejść na tańsze rynki zrobiło osobną markę byBRE

Hmm do nowego BMW 400 władowali ByBRE a do Akacza BREMBO .....Dziwna polityka :) 

Opublikowano
1 minutę temu, SzymonSeptic napisał:

Hmm do nowego BMW 400 władowali ByBRE a do Akacza BREMBO .....Dziwna polityka :) 

Bo 400ccm w BMW, to popierdółka ;-)

• Klubowicze
Opublikowano
Teraz, Sysgone napisał:

Bo 400ccm w BMW, to popierdółka ;-)

Tak Wiem , ale BMW to prestiż ,a kymco się przebija do klasy "Premium" , więc według tego co napisał Smarciu w beemce powinny się znalezc Brembo a w Akaczu ByBRE ....

Opublikowano

Najlepiej będzie, jak hamulce niech każdy producent dobierze sobie sam ;).  Kymco pod tym względem należy się uznanie, a BMW zależy, jak się cenowo ulokuje. 

Opublikowano

Pewnie w BMW uznali, że oszczędności na hamulcach nie osłabią zbytnio ich marki, a w Kymco odwrotnie, że potrzebują się wykazać wartością dla klienta i wsadzili prestiżowe Brembo, ot co ;) Moim zdaniem w obu przypadkach logika marketingu i księgowości się potwierdza :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk