Kocyk Opublikowano 20 Grudnia 2017 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Witam, jestem drugim użytkownikiem. Ja jeszcze mniej mogę powiedzieć niż Piootr. Na liczniku mam 360 km. AKacz po pierwszym przeglądzie gwarancyjnym zapadł w sen zimowy. Moje pierwsze doświadczenia po za tym ze świetnie się czułem przez te pierwsze kilometry, to takie ze akumulator w trakcie długiego postoju (powyżej 2 tygodni) wymaga wspomagania. Oserwuj forum a zapewne wiele informacji jeszcze się pojawi. Ja dzięki Piootrowi wiele się uczę. Za co dziękuję Piootr! Co do jazdy będziesz zachwycony
Klubowicze Piootr Opublikowano 20 Grudnia 2017 Klubowicze Opublikowano 20 Grudnia 2017 Kocyk, dzieki za miłe słowo, ale zapisuj sie i rezerwuj urlop na Burgmanię 2018. Wtedy będzie integr(AK)cja i wszystko omówimy szczegółowo. Myślę też, że do tego czasu do naszej trójki dołączą kolejni użytkownicy AK550.
Kocyk Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Oczywiście, będę na Burgmani. Też liczę na owocne spotkania
Klubowicze Piootr Opublikowano 22 Grudnia 2017 Klubowicze Opublikowano 22 Grudnia 2017 Fajny film, reklama AK550 na rynek Chiński. Bardzo ładne krajobrazy i winkielki, które są na Taiwanie. Aż chciało by się tam być. Zobaczcie zresztą sami
Tatko Opublikowano 23 Grudnia 2017 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Film ekstra ale winkle to cieniutko im to wychodzi muszą do Maćka na szkolenie .
mojo Opublikowano 23 Grudnia 2017 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Dnia 5.12.2017 o 21:23, Piootr napisał: Niedawno koledzy z włoskiego klubu AK OK pytali mnie dlaczego w Polsce sprzedano tylko .... 6 sztuk, choć cena bardziej korzystna Bo polski importer nie potrafi wyjść poza garaż. Ta firma może być dilerem jakiejkolwiek marki ale nie ambasadorem nakręcającym popularyzację i sprzedaż.
Klubowicze Piootr Opublikowano 23 Grudnia 2017 Klubowicze Opublikowano 23 Grudnia 2017 Jestem odmiennego zdania. Starają się, są z Burgmanią od wielu lat, a sprzedaż AK550 w Polsce kuleje z innego względu. Brak klienta na pojazd fabrycznie nowy.Pozdrawiam Piootr
mojo Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 17 godzin temu, Piootr napisał: Starają się, są z Burgmanią od wielu lat Każde forum to towarzystwo wzajemnej adoracji i na nich sprzedaży nie można opierać. Chyba że się je bardzo marketingowo wykreuje ale wówczas to już przestaje być wiarygodne forum. Mam 2 maszyny Kymco (Zing 125 i DT 300) złego słowa na nie nie powiem ale ... kupiłem je dzięki temu że grzebie w necie i opiniach. Miałem styczność z ML i absolutnie mnie do zakupu ani nie zachęcili ani nawet nie mieli ochoty niczego wyszukać wśród sprzętu u dilerów. W ogóle na nic nie mieli ochoty za bardzo. Kupiłem też Kawę i nie w oparciu o fora ale właśnie o podejście do klienta dilerów. W opcjach był zakup Hondy i też podejście sprzedawców było bardzo zachęcające. Ja rozumiem że znalezienie dilerów z pięknym salonem, sprzedawcami mającymi czas na zachęcanie klienta niesie za sobą podniesienie ceny i wówczas wali się "jakość za rozsądną cenę" ale na "boga" sam ML nic lepszego z siebie nie daje. Jak już pisałem w innym wątku byłem w 2016 2 razy, w 2017 2 razy, widziałem rozmawiałem. Nawet bryloczki do kluczyków z logo Kymco im się skończyły choć to pierdoła jednak takie pierdoły działają na klientów szczególnie nowych. No cóż z pktu widzenia klienta/konsumenta moją opinia jest negatywna. Nie myl Piotrze tego że Ty jesteś w forum i Ciebie potraktowali nazwijmy to wyjątkowo. Kymco to dobry sprzęt i importer sprzedaje go w dobrej cenie ale trzeba coś więcej aby zachęcić swieżaków.
Klubowicze Piootr Opublikowano 25 Grudnia 2017 Klubowicze Opublikowano 25 Grudnia 2017 Z dobrze poinformowanego źródła wiem ze MotorLand w pierwszym kwartale 2018 ma zmienić swoją siedzibę. Ma być salon i serwis na europejskim poziomie, więc niedługo będziemy mogli się przekonać czy za tą jakością pójdzie w górę obsługa klienta i ceny.Co do breloczka firmowego to nie mogę narzekać. Nawet dwie sztuki dostałem ;-)
smarciu Opublikowano 25 Grudnia 2017 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Niestety obsługa klienta to ludzie-ludziom, ładny salon to fajnie, ale zobaczymy co się zmieni w podejściu do klienta. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Klubowicze Piootr Opublikowano 29 Grudnia 2017 Klubowicze Opublikowano 29 Grudnia 2017 Polecam 5 - cio minutowy filmik z samotnej wycieczki po Tajwanie w większości złapanej dronem. Niby ten AK550 taki miejski,a lata po prawie wszystkim. Nawet się nie spodziewałem, że tam są takie ładne okoliczności przyrody.
Geni Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Po wszystkim to on może nie lata - to są wszystko drogi. Bez jakiejś wyszukanej nawierzchni, ale jednak drogi.
slavko1 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Bardzo ładny filmik. Chociaż taki bardziej przyrodniczy niż motoryzacyjny Filmik gdzie AK jest szybsze od tmaxa
Kocyk Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zmyślny znaczek AKacza, ściągnięty ze strony francuskiego forum.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Administrator Opublikowano 29 Grudnia 2017 1 godzinę temu, slavko1 napisał: Filmik gdzie AK jest szybsze od tmaxa Jest, ale od 120 km/h wzwyż. Do 100 Tmax ciut lepiej przyspiesza co zobrazowaliśmy w naszym teście a niektórzy nie potrafili zrozumieć.
slavko1 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 10 minut temu, MariuszBurgi napisał: Jest, ale od 120 km/h wzwyż. Do 100 Tmax ciut lepiej przyspiesza co zobrazowaliśmy w naszym teście a niektórzy nie potrafili zrozumieć. I właśnie ten filmik doskonale to obrazuje
smarciu Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Po wszystkim to on może nie lata - to są wszystko drogi. Bez jakiejś wyszukanej nawierzchni, ale jednak drogi. Po prostu pojechał sobie maxi skuterem na przejażdżkę po okolicy. Niektórzy to by na takie okoliczności przyrody pewnie GSa siodłali z masą gadżetów z klasy adventure, ciuchy na goretex’ie, GPS pokazywacz miejsca przebywania, etc. a i tak 99% trasy robiliby w co najwyżej podobnych warunkach co na filmie. A tu AK550, namiot, kanapka i w drogę szutrowkami w poprzek góry Rewelacja!
Klubowicze Piootr Opublikowano 30 Grudnia 2017 Klubowicze Opublikowano 30 Grudnia 2017 Dziś natrafiłem filmik/relację z Kymco AK550 VIP Party 2017. Skutery widoczne są tylko na początku, a potem już tylko biesiada, ale w jakim stylu, Tajwańskim. Ciekawe czy sponsorował producent ? P.S. Chyba sobie takie fluo blendy na reflektory zanabędę ;-)
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 30 Grudnia 2017 Klubowicze Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ale imprezka To są blendy czy poprostu lampy oklejone folią ??
Klubowicze Piootr Opublikowano 30 Grudnia 2017 Klubowicze Opublikowano 30 Grudnia 2017 Z grubsza rzecz biorąc producent nazywa je "Headlight protector cover". Występują w kilku kolorach. Ja myślę o fluo ze względu na inne dodatki, które posiadam w tym kolorze.
Klubowicze Piootr Opublikowano 19 Stycznia 2018 Klubowicze Opublikowano 19 Stycznia 2018 Pojawił się w końcu w ofercie firmy Akrapovič dedykowany komin do AK550. Wygląda bardzo podobnie jak ten do najnowszego TMAX'a. Ceny nie znalazłem, ale pewnie około 5 000 zł. https://www.akrapovic.com/#!/motorcycle/product/scooter/20202?brandId=90&modelId=885&yearId=5031
Klubowicze Piootr Opublikowano 21 Stycznia 2018 Klubowicze Opublikowano 21 Stycznia 2018 Mam już polskie ceny uzyskane od oficjalnego przedstawiciela Akrapovič. Czyli z mikrym rabatem w 4 tysiach można by się wyrobić. S-KY5SO1-HRAASSBL - 818 euro (ok 3450 zł ) P-KAT-068 - 206 euro ( ok 870 zł ) podane ceny zawierają 23% pod. VAT termin realizacji 8-12 tyg.
dr.big Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Po co P Kat? Ja w Tmaxie i Akrapovicu nie mam go zamontowanego i mimo to przechodzi spokojnie niemieckie kontrole spalin... PS. No chyba, że w PL jest to bardziej rygorystyczne ...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Administrator Opublikowano 21 Stycznia 2018 Z tymi Kat'ami to też różnie bywa. Co prawda pomiarów dokładnych nie robiliśmy ale podczas testu porównawczego Tmax vs AK550 już pierwszego dnia zwróciliśmy uwagę na "toksycznośc zapachową" spalin nowego Tmaxa wyposażonego w Akrapa. Podczas każdego dojazdu do świateł czuć to było wyraźnie. Nic takiego nie miało miejsca w AK550 z seryjnym kociołkiem ale też nie mieliśmy możliwości porównania Tmaxa w serii.
Klubowicze Piootr Opublikowano 21 Stycznia 2018 Klubowicze Opublikowano 21 Stycznia 2018 Jak się okazuje w nowym produkcie Akrapa nie jest możliwe usuniecie dB killerów, są zamontowane na stałe. Można jedynie nie montować kat, ale czy wtedy nie "zwariuje" elektronika (sonda lambda itp.) ? product.pdf
Rekomendowane odpowiedzi