ComoDo Opublikowano 16 Września 2024 Opublikowano 16 Września 2024 Wczoraj dotarliśmy do Mokrej Gory . Pogoda była nieco łaskawsza co nie zmienia faktu że przez ponad 300 km jechaliśmy w deszczu . Po drodze sprawdziliśmy trasę która ciekawie wyglądała na mapie i okazało się że w rzeczywistości była faktycznie warta by nią przejechać. Wrzucam cały kawałek z Cacak do Mokra Góra bo nie mam czasu wstawiać dokładnych wycinków skoro i tak trzeba całą trasę przejechać , żeby je zobaczyć. Dzisiaj ruszamy z Mokra Gora do Komarnicy w Czarnogórze przez kanion rzeki Piva i drogę P14 przez Durmitor . Mam nadzieję że chociaż tam nie pada . Na fotkach widok na Drvengrad z filmu Kusturicy "Życie jest cudem" .
ComoDo Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 Dotarliśmy wczoraj do Komarnicy u podnóża Durmitoru . Udało nam się znaleźć kolejną świetną trasę na motocykl z pięknymi widokami . Droga prowadzi z Mokrej Gory w Serbii do Wiszegradu w Bośni . Piękne strzeliste skalne szczyty i pionowe urwiska z asfaltową nitką niezłej jakości wijącą się wzdłuż rzeki . Nie jest to najkrótsza droga do Czarnogóry ale może dlatego nikt na forach o niej nie wspominał. Poniżej wrzucę ten odcinek . Po przejechaniu tej trasy polecieliśmy z Serbii na Czarnogórę drogą M18 przy której widoki są chwilami porównywalne z kanionem rzeki Piva do której zresztą ta droga prowadzi. Niestety jakość tak zwanego asfaltu na tej drodze jest odwrotnie proporcjonalny do widoków a szkoda , bo droga ma potencjał . Następnie dotarliśmy na granicę Czarnogóry i do kanionu rzeki Piva którego już chyba nie trzeba opisywać . Skręciliśmy w P14 przez Durmitor i po przejechaniu przez góry dotarliśmy do Komarnicy . Trochę było kombinacji bo na google nie ma żadnej drogi do tego miejsca . Tu pomógł garmin i w końcu dojechaliśmy do końca kanionu w którym położona jest Komarnica . Piękne miejsce otoczone pionowymi skalnymi ścianami . 1
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 17 Września 2024 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 17 Września 2024 Pogoda trochę lepsza, patrząc po zdjęciach. @ComoDo zastanów się, czy nie lepiej założyć osobny temat z Twoją wyprawą, bo w obecnym temacie ciężko będzie to znaleźć po roku, a tak wszystko byłoby łatwo dostępne w osobnym temacie.
Użytkownicy Robbi Opublikowano 17 Września 2024 Użytkownicy Opublikowano 17 Września 2024 3 godziny temu, Saper napisał(a): Pogoda trochę lepsza, patrząc po zdjęciach. @ComoDo zastanów się, czy nie lepiej założyć osobny temat z Twoją wyprawą, bo w obecnym temacie ciężko będzie to znaleźć po roku, a tak wszystko byłoby łatwo dostępne w osobnym temacie. Fajna wyprawa fajne fotki ale temat powinieneś założyć osobny🛵🏍️🛵 Pozdrawiam serdecznie do miłego zobaczenia 👍
ComoDo Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 Dziękuję za sugestię . Może faktycznie bez sensu tutaj coś pisać.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 18 Września 2024 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 18 Września 2024 Nie bez sensu, tylko - zakończysz swoją wyprawę, następni dołożą do tego wątku jakieś wyjazdy dookoła komina i Twoje wyjazdy (dalekie) po czasie trudno będzie znaleźć (dowodem poprzednie nasze wycieczki do Twierdzy Przemyśl sprzed kilku lat), a szkoda tracić. W osobnym wątku łatwo to będzie znaleźć. Ale decyzja należy do Ciebie i zrobisz co uważasz.
ComoDo Opublikowano 18 Września 2024 Opublikowano 18 Września 2024 28 minut temu, Saper napisał(a): Nie bez sensu, tylko - zakończysz swoją wyprawę, następni dołożą do tego wątku jakieś wyjazdy dookoła komina i Twoje wyjazdy (dalekie) po czasie trudno będzie znaleźć Czyli bez sensu 😉 . Spoko wiem o co chodzi tylko średnio mamy z wolnym czasem, żeby od nowa przerzucac to w innym dziale czy temacie . Może jak nas gdzieś deszcz przygwoździ to zrobię inny temat . Na razie korzystamy z chwili słońca i jedziemy na wycieczkę z Tivatu "prawie " do okoła Zatoki Kotorskiej .
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 22 Września 2024 Użytkownicy Opublikowano 22 Września 2024 Witam , ostatnio wymyśliłem by odwiedzić niektóre z „ rynków i ryneczków „ naszych miast na Podkarpaciu . Zrobiłem podział na pięć tras . Teraz czas zabrać się do realizacji 🛵 1. Trasa ;( 268 km ) - rynek w Łańcucie (2 fot.) - rynek w Przeworsku (2) - rynek w Jarosławiu (2) - rynek w Radymnie (1) - rynek w Przemyślu (3) - rynek w Lubaczowie (2) - rynek w Sieniawie (2) - rynek w Leżajsku (2) 1
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 23 Września 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 23 Września 2024 W myśl zasady "cudze chwalicie, swojego nie znacie". No pięknie 🙂 pogoda miodzio, warto wykorzystać.
mussum Opublikowano 23 Września 2024 Opublikowano 23 Września 2024 Niezła wycieczka Sławku. Ryneczki suuper.
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 23 Września 2024 Użytkownicy Opublikowano 23 Września 2024 Następne trasy już wkrótce 🛵
GrzechoCnik Opublikowano 24 Września 2024 Opublikowano 24 Września 2024 Cel szczytny. Rynki to przeważnie wizytówki miejscowości. Jeździć, zwiedzać, fotki pokazywać!
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 24 Września 2024 Użytkownicy Opublikowano 24 Września 2024 I kolejna trasa z wczoraj z tytułu „ rynki i ryneczki” miast podkarpackich . 2. Trasa ( 183 km) - rynek Sokołów Młp.(2 fot.) - rynek Nisko (2) - rynek Stalowa Wola - Rozwadów (2) - rynek Tarnobrzeg (3) - rynek Nowa Dęba (2) - rynek Kolbuszowa (2) - rynek Głogów Małopolski (2) 1
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 25 Września 2024 Użytkownicy Opublikowano 25 Września 2024 Kolejna trasa z wtorku z tytułu „ rynki i ryneczki „ miast Podkarpacia 3. Trasa ( 253 km ) - rynek Czudec (2 fot.) - rynek Strzyżów (2) - rynek Jadło (2) - rynek Nowy Żmigród (2) - rynek Dukla (2) - rynek Iwonicz Zdrój (2) - rynek Krosno (2) - rynek Brzozów (2) Już po tych trzech trasach widać że wiele z rynków przeszło, modernizacje, remonty i wyglądajà imponująco . Krótkie podsumowanie zrobię po zakończeniu objazdów a zostały mi jeszcze dwie trasy . Wiec czekam na pogodę i wolny czas .🛵 1
ComoDo Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 Niektóre wyglądają super . Szkoda że ta powszechna betonoza dotyka co raz większą ich część , bo w lecie nie da się wytrzymać na takich patelniach.
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 12 Października 2024 Użytkownicy Opublikowano 12 Października 2024 I dzisiejsza 4 trasa z tytułu „ rynki i ryneczki” miast Podkarpacia . 4. Trasa ( 276 km ) - rynek Tyczyn (2 fot.) - rynek Dynów (2) - rynek Sanok (3) - rynek Lesko (2) - rynek Ustrzyki Dolne (2)
Użytkownicy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. sławek1 Opublikowano 26 Października 2024 Użytkownicy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 Października 2024 Może to podepnę pod wycieczki lecz tak zwane „ w koło komina „🤣😂 Dzisiaj po raz pierwszy z córką każdy solo . Wreszcie upragnione prawo jazdy zdobyte przez Nią i możliwość dosiadania mojej starej poczciwej Yamahy BWS100 . Banan nie schodził jej z twarzy 🛵 4
Użytkownicy Robbi Opublikowano 27 Października 2024 Użytkownicy Opublikowano 27 Października 2024 👍😀🏍️
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 27 Października 2024 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 27 Października 2024 Brawo Córa 👍.
Użytkownicy Bienias Opublikowano 27 Października 2024 Użytkownicy Opublikowano 27 Października 2024 No BRAWO Sławek i Córa. Jakby tak wyszło że nie miałbyś z kim pojeżdzić to zawsze ćóra może Ci potowarzyszyć. A może weżmiesz ją na nasze spotkanie i przystąpi do naszego klubu było by 👍
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 27 Października 2024 Użytkownicy Opublikowano 27 Października 2024 4 godziny temu, Bienias napisał(a): No BRAWO Sławek i Córa. Jakby tak wyszło że nie miałbyś z kim pojeżdzić to zawsze ćóra może Ci potowarzyszyć. A może weżmiesz ją na nasze spotkanie i przystąpi do naszego klubu było by 👍 Kiedyś , kto wie 🤣
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 27 Października 2024 Użytkownicy Opublikowano 27 Października 2024 No i zdążyłem przed zimą 🤣 Nie mogłem nie wykorzystać tak pięknej pogody i mimo że większość drogi słońce świeciło w oczy to przyjemność nie do opisania. Zresztą Wy najlepiej wiecie jak to jest 🛵 A więc do rzeczy, ostatnia 5 zaplanowana trasa z cyklu „ rynki i ryneczki „ miast Podkarpacia . 5.trasa (235 km) -Baranów Sandomierski(4 zdj.) -Mielec stary rynek(2) -Mielec nowy rynek tak zwany defiladowy (2) -Radomyśl Wielki (2) -Pilzno (2) -Dębica (3) -Ropczyce (2) -Sędziszów Młp. (2) 1
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 27 Października 2024 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 27 Października 2024 Brawo TY. 👍
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 27 Października 2024 Użytkownicy Opublikowano 27 Października 2024 2
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 27 Października 2024 Użytkownicy Opublikowano 27 Października 2024 Oczywiście wiadomo że Rzeszów też ma rynek🙂 lecz jego zostawiłem na sam koniec. Chcę przeprosić za to że pewnie ominąłem jakiś rynek czy ryneczek , może jakieś sugestie ? Będzie kolejny sezon 😀🛵gdzie można będzie je odwiedzić . Pozdrawiam wszystkich 🛵🛵🛵 1
Rekomendowane odpowiedzi