Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+
Opublikowano
3 godziny temu, sławek1 napisał(a):

.... Ciekawe czy zgadniecie kto to taki 😂🤔

Skuter to chyba Malagut, a gościa nie znam, ale widać że sporo w życiu przeszedł 🤣

• Użytkownicy
Opublikowano

No i jak nie wykorzystać było takiej pogody 🌞🛵Na blacie „Burek” pokazywał 16 stopni no to parę kilometrów zrobiłem.🛵

IMG_5769.jpeg

IMG_5768.jpeg

IMG_5767.jpeg

IMG_5774.jpeg

IMG_5776.jpeg

IMG_5779.jpeg

• Klubowicze
Opublikowano

Zdjęcia w sam raz do kalendarza! 

• Użytkownicy+
Opublikowano
2 godziny temu, nietoperz napisał(a):

Zdjęcia w sam raz do kalendarza! 

Popieram. Tylko koniecznie układ poziomy. 

• 7 miesięcy temu...
  • Użytkownicy+
Opublikowano

Propozycja na niedzielę 05.07.2026r. 

Uwaga - będą szutry, więc jeżeli jeździsz dużym skuterem 😀, zrezygnuj 😉, one nie nadają się do jazdy w takim terenie 🤔.

Z pozostałymi - do zobaczenia.

• Użytkownicy
Opublikowano
12 minut temu, Saper napisał(a):

Uwaga - będą szutry, więc jeżeli jeździsz dużym skuterem 😀, zrezygnuj 😉, one nie nadają się do jazdy w takim terenie 🤔.

Z pozostałymi - do zobaczenia.

Ja na razie w Bośni , w drodze do Czarnogóry i Albanii i do tego czasu nie wrócę więc odpadam ale życzę miłej wycieczki . 

• Użytkownicy+
Opublikowano
W dniu 28.06.2026 o 19:09, Saper napisał(a):

....Uwaga - będą szutry, więc jeżeli jeździsz dużym skuterem 😀, zrezygnuj 😉, one nie nadają się do jazdy w takim terenie 🤔....

no raczej 🙄 chociaż wycieczka może być przednia bo przez ostatnie kilka lat wiele się tam zmieniło. 35 zeta piechotą nie chodzi, ale ponoć warto (młodzi byli na początku czerwca) i nawet w środku postrzelać można 😜 obserwuje temat. Zobaczymy. Ale bardziej od szutrów zdecyduje pogoda. Na "zdrapkę" nie jeżdżę, a w takiej temperaturze jak obecnie u mnie przyjemność jazdy na 2oo zanika 😟

• Użytkownicy
Opublikowano
Godzinę temu, EndriuBis napisał(a):

no raczej 🙄  😜 Na "zdrapkę" nie jeżdżę, a w takiej temperaturze jak obecnie u mnie przyjemność jazdy na 2oo zanika 😟

Właśnie miałem "przyjemność " lecieć na zdrapkę autostradą przy 41 stopniach . Zdrowy rozsądek mówi załóż ciuchy , a jeszcze zdrowszy "ściągaj kurtkę , lej się wodą i jedź " I tak zajechaliśmy w mokrej bluzie i spodniach . Tylko tyłek był suchy bo nie lubię na mokrym siedzieć . Żona z tyłu robiła za wodziankę i polewała nas wodą . Może to głupie ale działało bardzo dobrze . 

• Użytkownicy+
Opublikowano
5 godzin temu, ComoDo napisał(a):

... I tak zajechaliśmy w mokrej bluzie i spodniach ...

Mam nadzieję że rozsądku wystarczyło przynajmniej na długi rękaw 😊 bo jak nie to jutro lub pojutrze skórka może schodzić 😁

I żeby nie było. Ja to rozumiem. Mniejsze zło czy jak to się nazywa.

• Użytkownicy
Opublikowano
14 minut temu, EndriuBis napisał(a):

Mam nadzieję że rozsądku wystarczyło przynajmniej na długi rękaw 😊 bo jak nie to jutro lub pojutrze skórka może schodzić 😁

I żeby nie było. Ja to rozumiem. Mniejsze zło czy jak to się nazywa.

Bluza długi rękaw . Inaczej skórę ściągał bym płatami .

Najlepszy numer był taki że na jednym z węgierskich parkingów napełniliśmy z żoną butelki wodą z tego kranu na zewnątrz i zaczęliśmy się polewać jak w śmigus dyngus.  Grupka motocyklistów miała z nas niezły ubaw , ale po kilku minutach zaczęli robić to samo . 

Opublikowano

Jeżdżąc w Rumunii podczas upałów korzystałem ze specjalnej koszulki, którą nasącza się wodą a następnie zakłada. Struktura koszulki sprawia, że woda nie ścieka, tylko z czasem odparowuje.

Genialna sprawa ale, tak samo jak z opaskami wypełnionymi kryształkami, które również nasącza się wodą i zawiązuje na szyji trzeba uważać, by na dłuższą metę się nie załatwić.

Opublikowano

Ja ostatnio wszedłem do McD po Fantę z lodem, kask miałem w ręce, kurtkę i spodnie moto na sobie, i zdziwiło mnie zaskoczenie i uśmiech kasjerki. Potem stwierdziłem, że pewnie bawełniana bandana na szyi mogła ją tak przestraszyć - bo kto może ściąga każdą warstwę z siebie jak się żar leje. Ale, wcale nie jest w niej gorąco, a karku nie spali. 

• Użytkownicy
Opublikowano
W dniu 28.06.2026 o 19:09, Saper napisał(a):

Kroi się fajną wycieczką , niestety o 10 mam badania w Msw 

Ale duchem będę  zaraz za wami 🛵🛵🛵 Przyjemnej jazdy i zwiedzania 🛵

• 4 tygodnie później...
  • Użytkownicy+
Opublikowano

Niedziela 02.08.2026r

Opublikowano

Siemka super , pogoda na być 🌞🛵 więcej jedziemy .

Pozdrawiam mam nadzieję że frekwencja 🛵Podkarpatczyków dopisze 

• Użytkownicy
Opublikowano

Serce rwie się ogromnie . Jeszcze będę wszystko robił by pojechać🛵

Lecz ostatnio stan mego zdrowia pogorszył się , tak że zobaczymy 🤷

Jestem dobrej myśli , a ciągnie mnie do jazdy jak ryby do wody 🤣

🛵🛵🛵

Opublikowano
19 minut temu, sławek1 napisał(a):

Serce rwie się ogromnie . Jeszcze będę wszystko robił by pojechać🛵

Lecz ostatnio stan mego zdrowia pogorszył się , tak że zobaczymy 🤷

Jestem dobrej myśli , a ciągnie mnie do jazdy jak ryby do wody 🤣

🛵🛵🛵

Sławku 👍🛵czekamy na Ciebie wyjazd typowo rekreacyjny, oczywiście zwiedzanie i  po zwiedzaniu kawka i ciasto 🍰w kawiarni w Jasienicy Rosielnej🙂

Opublikowano

Siemka dzięki wszystkim za wyjazd.

Grzegorz dzięki za organizację wyjazdu. Muzeum i te piękne stare samochody 👍to naprawdę bajka warto było zobaczyć 

Pozdrawiam 🛵👍i do następnego