Joshua_77 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 No to jak? Jedziemy dziś skuterami na spot? Jak pogoda pozwoli i w pracy mi dłużej nie zejdzie to ja podjade na 2oo ;-)
Elvis Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 Krzysiu nie denerwuj się oni wszyscy ci zazdroszczą i po prostu ciężko im się z tym pogodzić Oj nie wszyscy ... ja nie zaliczam się do grona zazdraszczająch, a już na pewno nie T-maxa ...
kunisz Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Własnie się szykuję na przewietrzenie króla !!!
Sympatycy KriSSo Opublikowano 28 Stycznia 2016 Sympatycy Opublikowano 28 Stycznia 2016 Siedzis w garażu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Joshua_77 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Własnie się szykuję na przewietrzenie króla !!! BRAWO!!! ;-) Za niedługo tez sie wybieram do garażu. Mam nadzieję ze moto odpali bez problemu ;-)
kunisz Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Siedzis w garażu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Własnie się wybieram, będę o 16. 30
kunisz Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Siedzis w garażu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Własnie się wybieram, będę o 16. 30
Sympatycy KriSSo Opublikowano 28 Stycznia 2016 Sympatycy Opublikowano 28 Stycznia 2016 No i kuniec jazdy na dziś. Tmax nie odpalił, nawet nie zakręcił rozrusznikiem. Akumulator ..... A taką miałem ochotę :-(. Fakt, że przez 6 tygodni go nie odpalałem i nie ładowałem, aczkolwiek skut nie stał na mrozie. Hmm do czego to podłączyć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Elvis Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 ... Tmax nie odpalił, nawet nie zakręcił rozrusznikiem ... . Hmm do czego to podłączyć Jak to T-max nie odpalił? ... Co Ty mówisz? ... Nie wierzę ... Wszystko może nie odpalić tylko nie T-max ... . A jeśli nie wiesz gdzie to podłączyć to ... ... ... dobrze kombinujesz ...
Arcadio Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 ........ Akumulator ..... A taką miałem ochotę :-(. Fakt, że przez 6 tygodni go nie odpalałem i nie ładowałem, aczkolwiek skut nie stał na mrozie. następnym razem na tak długi postój odłącz minusową klemę z aku, mój tak stał od końca listopada, dzisiaj podłączyłem, pstryk i chodzi, jutro nowa opona i wypatrywanie pogody na jazdę nie mogę znaleźć gdzie wyważają koła do moto, dobrze pamiętam że na zielonogórskiej?
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 28 Stycznia 2016 Sympatycy Opublikowano 28 Stycznia 2016 Hmm do czego to podłączyć Krisso też mam taką wtyczkę. To komplet do firmowej ładowarki aku, który umożliwia szybkie podłączenie akumulatora bez rozbierania jego osłony. Niestety każda firma, ma swoje rozwiązania, co do rodzaju wtyczek. Ja u siebie spróbuję coś dopasować, bo odkręcanie osłony w kuferku Kymco jest bardzo uciążliwe... PS - Jak ci sie tak mocno rozładował aku, to sprawdź, czy płyty się nie zasiarczyły, bo przy napięciu poniżej 10V strasznie szybko zachodzi ta reakcja i mogą pojawić się zwarcia na płytach... Ja też dziś korzystając ze słoneczka i w miarę ciepełka, przewietrzyłem sprzęt... To znaczy dopiero po zabiegu dokręcania jednego wkrętu, który normalnie trzyma dźwignię zwalniania stopek dla pasażera... Ale żeby nie było tak prosto, to by dojść do tej śrubeczki, trzeba wpierw... Zdjęcia z serii "pokaż kotku, co masz w środku"... Później już same przyjemności i pierwsza przejażdżka Gosi nowym sprzętem. Zadowolona z oparcia na GIVI, ale narzeka na wąskie, podnóżki...
Elvis Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 Sławek ... a co z tym ustrojstwem o które kiedyś pytałeś ... jakaś dioda LED ... Doszedłeś już do czego to coś służy ... bardzo ciekaw jestem ...
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 28 Stycznia 2016 Sympatycy Opublikowano 28 Stycznia 2016 Za diabła nie wiem... Miga, to niech miga. Jutro, jak pogoda pozwoli, wymieniłbym olej w silniku (Castrol Power1 Racing 10W50) i przekładni (SAE 90) oraz płyn hamulcowy na świeży. Na wiosnę zostanie pasek wymienić i sprzęt byłby gotowy do sezonu.
darecki2059 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Sławek poszukaj przyczyny tego szarpania podczas ruszania, bo to chyba nie powinno tak być.
Elvis Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 Za diabła nie wiem... Miga, to niech miga. Widziałem że przód/czasza była zdemontowana to myślałem że po kabelku doszedłeś do jego końca ...
Sympatycy KriSSo Opublikowano 28 Stycznia 2016 Sympatycy Opublikowano 28 Stycznia 2016 następnym razem na tak długi postój odłącz minusową klemę z aku, mój tak stał od końca listopada, dzisiaj podłączyłem, pstryk i chodzi, jutro nowa opona i wypatrywanie pogody na jazdę Prawdopodobnie popełniłem błąd i przyczyniłem się do rozładowania aku. Zostawiłem na 2 miesiące WPIĘTĄ do gniazda zapalniczki ładowarkę do telefonu. Naiwnie sądziłem, że jeśli w tym czasie nie ładuję telefonu, to i ładowarka prądu nie bierze - no i chyba popełniłem błąd logiczny . Problem w tym, że gniazdko zapalniczki mam NIE PO STACYJCE tylko bezpośrednio do aku. A to mogło spowodować pobieranie prądu przez ładowarkę przez cały czas. Tak jest zrobione, żeby można było przez wtyk zapalniczki ładować aku bez kluczyka. Man nauczkę, żeby nie trzymać wpiętej ładowarki, jeśli nie ładuję telefonu.
Elvis Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 KriSSo telefon w T-maxie ładował, Ale się nie zorientował, Że gdy telefonu w ładowarce ni ma, To mu akumulator nie trzyma. . Ale jestem zdolny ...
kunisz Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 KriSSo podłączona ładowarka nie powinna rozładować aku, jak nie ma urządzenia odbiorczego.
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 28 Stycznia 2016 Sympatycy Opublikowano 28 Stycznia 2016 Sławek poszukaj przyczyny tego szarpania podczas ruszania, bo to chyba nie powinno tak być. Prawdopodobnie pasek to wymiany... Mój ma 24mm szerokości i widać, że kliny już lekko zrobiły się płaskie przy górnych krawędziach. W manualu na temat paska za wiele nie znalazłem, ale jest tam coś wspomniane o przedziale około 26mm, a więc już chyba się ślizga, co powoduje te szarpnięcia. Niestety pasek dostaje po tyłku znacznie szybciej, jeśli jeździ w ruchu miejskim. Podkolorowany dzwon sprzęgła to tez potwierdza...
burgifan Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Sławek, fajny ten Twój nowy sprzęcik, ale tak jakoś jak patrzę na zdjęcie gdzie jesteś Ty i skuter to za diabła mi coś nie pasuje. Ty nie pasujesz do tego sprzętu, coś tu nie synchronizuje i mów se co chcesz, ale Ciebie zawsze będę widział na królu !
Rogierro Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Sławek, fajny ten Twój nowy sprzęcik, ale tak jakoś jak patrzę na zdjęcie gdzie jesteś Ty i skuter to za diabła mi coś nie pasuje. Ty nie pasujesz do tego sprzętu, coś tu nie synchronizuje i mów se co chcesz, ale Ciebie zawsze będę widział na królu ! Na królu i z fretką ;-)
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 29 Stycznia 2016 Sympatycy Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ciebie zawsze będę widział na królu ! Burgifanie drogi niewykluczone, że za jakiś czas wrócę do Króla. Zawsze i wszędzie będę powtarzał, że to niedościgniony komfort jazdy i mój ideał. Niestety kosztowny w zakupie, jeśli się chce kupić coś, co może nam dać choć nadzieję na bezproblemową jazdę, czyli z pierwszej ręki od pierwszego właściciela... Nawet jeden model byłem już o krok od kupienia -> http://otomoto.pl/of...a-ID6y8qa7.html Nieznacznie droższy od Kymco, ładnie wygląda... Czy przebieg realny? Trudno powiedzieć, jak na pojazd z Włoch, choć muszę powiedzieć, że Ten sklep ma dobre opinie (nawet nasz Marek z Gdańska brał tam motor i poleca)... Tylko właśnie w Burgmanie 650 przy przebiegach 30K + mogą (podkreślam mogą, ale nie muszą), zaczynać się problemy z łożyskami kół, główki ramy, skrzynią (u Joasi70 poszedł pasek w skrzyni przy 36K i podobnie ponoć u mnie, bo w takim stanie został ściągnięty do kraju z Caprii)... Wszystko zależy od stylu jazdy pierwszego kierownika, bo Mirek wspominał, kiedy go odwiedziłem w Hajnówce, że miał już nie raz skrzynie, które zrobiły ponad 70K i jeszcze dały by radę trochę pojeździć. Zmierzam jednak do tego, że kupno sprzętu, o którym w zasadzie nic nie będziemy wiedzieli, jest dużą loterią, a mnie nie stać na kupony za 19000 złotych. W Kymco przynajmniej w napędzie sam wszystko zrobię, części wbrew pozorom są dostępne, a szukając można dostać je niemal dwukrotnie taniej, niż u nas w kraju W sklepie Kymco żądają za pasek 740 PLN plus wysyłka!!! We Włoskim sklepie można kupić oryginał Mitsuboshi za 414 PLN już z przesyłką!!!! -> http://www.carpimoto...ad-700i-11-.htm Niemniej Król jest jeden i zawsze będę tęsknie się za nim oglądał.
Arcadio Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 ... Czy przebieg realny? Trudno powiedzieć, jak na pojazd z Włoch, mały przebieg moto z Włoch nie gwarantuje bezproblemowej jazdy zwłaszcza gdy są tak eksploatowane np jak ten Burgman https://www.youtube.com/watch?v=bAbQO5QtN-o najlepsza akcja od 5m00s
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 29 Stycznia 2016 Sympatycy Opublikowano 29 Stycznia 2016 No nawet na to nie mogłem do końca patrzeć... Niecałe 3K na liczniku, a ten Burek 30K nie przetrwa I weź tu później kup faktycznie coś o niedużym przebiegu, choć chyba ten jego skut musiał prędzej czy później mieć trochę obcierek... Swoją drogą goszcząc w Warszawie w poprzednim sezonie, też widziałem kierownika, który tak wystartował ze świateł, że nie wiedziałem, że Burek tak potrafi (i Japończycy chyba też)... Nie dziwię sie juz Mirkowi, że gdy w telefonie słyszy "skrzynia z Wa-wy", to chce odmawiać... Swoją drogą taka jazda, to tez nieodpowiedzialność... Kierowcy puszek chyba nawet nie mieli szansy go dostrzec. To ja się staram, by być widocznym na drodze, a tutaj takie coś... Mój burek wieczorowa porą... A teraz Kymkacz... Szarość jego dużego kufra jakoś mnie mierziła, więc przełamałem ją czerwonym paskiem. Wieczorem to naprawdę sporo daje...
Klubowicze bilety Opublikowano 29 Stycznia 2016 Klubowicze Opublikowano 29 Stycznia 2016 mały przebieg moto z Włoch nie gwarantuje bezproblemowej jazdy zwłaszcza gdy są tak eksploatowane np jak ten Burgman https://www.youtube....h?v=bAbQO5QtN-o najlepsza akcja od 5m00s Jak na grze komputerowej, ale takie rzeczy są bardzo na porządku dziennym w Paryżu widzieliśmy, przeżyliśmy. A co ciekawe nie był to nastolatek z fantazją.
Rekomendowane odpowiedzi