Klubowicze arturas Opublikowano 23 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 23 Października 2015 PIERWSZE Spotkanie "Burgmanijnych Podróżników" czyli Podsumowanie dłuższych wyjazdów Burgmanii w 2015 połączone z hulanką karnawałową W każdym sezonie są mniej lub bardziej znamienite dłuższe wyjazdy Burgmaniaków na 2 kółkach. Można tu wyłonić Grupę Pireneje, 2 Grupy Bałkańskie, Grupę Alpejską, Grupę Szczecińską i jak najbardziej Koronną wyprawę przez "pół Świata" xMarcina z Andrzejem. Niektóre z nich są sumiennie opisane i okraszone zdjęciami na Forum. Wiele z tych opisów jest popartych doświadczeniami i przemyśleniami o których nie każdy mógł wiedzieć i nie każdy zakładał, że ich dozna. Są też wśród nas tacy, którzy myślą o wyjeździe, gdzieś dalej i oczekują wiedzy od doświadczonych kolegów. Założeniem tego spotkania jest wspólne przeżywanie wspomnień z wyprawy i wymiana ciekawych doświadczeń. Zachęcam do udziału ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Termin: 16 stycznia 2016 (sobota) Miejsce: Warszawa, Hotel MEKSYK na terenie AWF (tutaj muszę nadmienić, aby nikogo nie zmylić - nazwa MEKSYK - obiekt powstał dla naszej kadry olimpijczyków szykujących się na Igrzyska w Meksyku w 1968 r. - obecnie po remontach pełni funkcje hotelu i spotkań szkoleniowców kadry) Obiekt jest w kameralnej części AWF, dobra komunikacja z dworcami - tramwaje, autobusy, metro. na miejscu bistro, bar PROGRAM (sobota) dokładny program będzie dopięty w grudniu! Grupy "Podróżników" przygotują swoją indywidualną prezentację wyprawy. Sala konferencyjna wyposażona jest w rzutnik LCD oraz nagłośnienie. 10.00 - rozpoczęcie 10.15-14 - sprawozdania i pokazy slajdów, dyskusje, wymiana doświadczeń 14.00 obiad 15-17 dokończenie pokazu slajdów, podsumowanie a na zakończenie dnia: 18.00 Kolacja i party ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Obiekt w terminie piątek-niedziela jest dedykowany naszej Grupie i na tą chwilę od piątku do niedzieli hotel nie przyjmuje zewnętrznych rezerwacji. Osoby chcące przyjechać w czwartek proszę o info - koszt po bardzo preferencyjnej stawce. Pokoje 1, 2 lub 3 osobowe z łazienkami oraz dostępem do internetu WiFi Ilość miejsc noclegowych w obiekcie - 30 Ilość miejsc dla słuchaczy - opcja A+B - 60 Ilość miejsc dla osób w obiekcie maks. 80, co oznacza zamknięcie listy przy tej ilości Dostępność wolnych noclegów będę potwierdzał po zgłoszeniu udziału. Burgmaniaków chętnych do udziału w spotkaniu proszę o wpis w tym wątku wg klucza : NICK, region i wybrana OPCJA _ Zgłoszenia chętnych do udziału w terminie do 15 grudnia Zamknięcie listy oraz wpłaty do 30 grudnia Potwierdzeniem udziału i rezerwacji jest wpłata na konto: Artur Bandyra PKO BP 43 1020 1026 0000 1302 0036 5700 (w tytule proszę podać zwięźle w kluczu: PODR, swój Nick, region i OPCJA) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: OPCJA 1 (FULL) przewidziana dla przyjezdnych - 310 zł w cenie 2x nocleg ze śniadaniem - PIĄTEK meldunek + SOBOTA A. Prezentacje, slajdy, pogadanki, dyskusje, wyjazdy, plany itd. W trakcie całego dnia obsługa uzupełnia Serwis Kawowy, napoje, do wykorzystania 2 beczki piwa, Obiad + B. Impreza Impreza połączona z kolacją, pełna obsługa przewidywane menu: przystawki, sałatki, deski mięs i serów, ciepłe danie, ciasto, owoce, kawa, herbata, napoje Alkohol we własnym zakresie lub płatny w barze w zależności od spożycia. + NIEDZIELA – wymeldowanie o dowolnej porze dnia OPCJA 2 A. + B. Sobota - 210 zł OPCJA 3 B. Sobota - 130 zł Kilka fotek i link do strony obiektu >>TUTAJ Lista uczestników spotkania: GRUPY WYJAZDOWE 2015 GRUPA "pół Świata" Bajkał, Mongolia 1. AndrzejMysłowiceS - opcja 1 + czwartek - WPŁACONE +40 2. xmarcinx - opcja 2 - WPŁACONE GRUPA Pireneje 3. KasiaP - opcja 1 - WPŁACONE 4. MarP - opcja 1 - WPŁACONE 5. Ania 77 - opcja 1 - WPŁACONE 6. Krys70 - opcja 1 - WPŁACONE 7. Ewa B-B - opcja 1 - WPŁACONE 8. arturo-bb - opcja 1 - WPŁACONE 9. Kasia - opcja 1 - WPŁACONE 10. GadekW - opcja 1 - WPŁACONE 11. Patryk - opcja 1 - WPŁACONE 12. Joasia70 - opcja 1 - WPŁACONE GRUPA Alpy 13. Piootr - opcja 2 - WPŁACONE 14. Irasko - opcja 2 - WPŁACONE 15. Sobier - opcja 2 - WPŁACONE 16. arturas - opcja 2 - WPŁACONE Jaanek - obecny duchem Indywidualny wyjazd 17. Rypak - opcja 1 - WPŁACONE Chętni do udziału w spotkaniu: 18. Jack - opcja 3 - WPŁACONE 19. Radoslav - opcja 2 - WPŁACONE 20. Ewik - opcja 2 - WPŁACONE 21. Wrzonio - opcja 2 - WPŁACONE 22. Halinka - opcja 1 - WPŁACONE 23. Migu - opcja 1 - WPŁACONE 24. Justa - opcja 2 - WPŁACONE 25. Gosia - opcja 2 - WPŁACONE 26. Foczka - opcja 2 - WPŁACONE 27. Alfi - opcja 2 - WPŁACONE 28. Dorota - opcja 3 - WPŁACONE 29. Grzegorz76 - opcja 3 - WPŁACONE 30. Magda - opcja 3 31. Agnieszka - opcja 3 32. ? 1
Pan rypak Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Arturasie, czytasz w moich myślach bliźniaku(ojca trza spytać gdzie i z kim). Pomysł chodził mi po głowie od jakiegoś czasu,ale to Tobie udało się dopiąć temat do finału. Jestem bardzo za takimi spotkaniami i mam nadzieję,że potwierdzę udział niebawem. Ps,może warto podpiąć sondę na ''IMPREZY PODRÓŻE '' np.Najlepsza relacja z wyprawy 2014,2015? i nagrodzić osoby na takich spotkaniach jaką organizujesz lub na Ogólnopolskich zlotach Maxi Taki mój pomysł na zachętę dla podróżników.
Klubowicze arturas Opublikowano 23 Października 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Października 2015 No ładnie, "ojca..." zapewne coś w tym jest, że drwala do lasu ciągnie, a tak na poważnie to fajny pomysł, aby podkreślać i symbolicznie nagradzać trud opisywania wypraw (tutaj czas i chęci mają znaczenie) i do tego często jest piękna okrasa słowna i zdjęciowa - musimy o tym pomyśleć Natomiast do tzw. Finału jeszcze daleko.... Mam nadzieję Rafał, że się wpisujesz na tą Imprezę? Prezentacje już po części będziesz miał.
Klubowicze Ewik Opublikowano 24 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 24 Października 2015 Idea spotkania bardzo mi przypadła do gustu i do tego taka lokalizacja Z ochotą wpisuje się na listę słuchaczy i widzów.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 24 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 24 Października 2015 Artur jak na razie Śląsk rezerwuje 10 miejsc noclegowych ale jeszcze mam nadzieję, że się rozwiniemy część od czwartku, część od piątku a część od soboty ( tak żeby Ci życia nie ułatwiać ) do 31 października określimy się na 100%
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 24 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 24 Października 2015 Jestem za, proszę o dopisanie do listy, bez noclegu.
Klubowicze Piootr Opublikowano 24 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 24 Października 2015 Arturze, ja pro forma zgłaszam obecność jako słuchacz i współ prelegent. Bez noclegów.
Pan rypak Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 Rypak,zDolny Śląsk-sobota+nocleg pt,so,nd
Sobier Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 Musze być nie ma wyjścia . Proszę o wpisanie na listę bez noclegu.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 24 Października 2015 Administrator Opublikowano 24 Października 2015 No jak bym mógł nie być Artur, opcję pobytową znasz.
Klubowicze DaniL Opublikowano 24 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 24 Października 2015 Poproszę o wpisanie jako sluchacza bez noclegu.
Klubowicze arturas Opublikowano 24 Października 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 24 Października 2015 Już czuję ten klimat w powietrzu W przyszłym tygodniu zacznę porządkować wpisy. I już mam prośbę do Joasi, aby dla porządku podać nicki i zakładane opcje przyjazdowe. Pozdrowienia
Sympatycy irasko Opublikowano 24 Października 2015 Sympatycy Opublikowano 24 Października 2015 Dobijam do grupy Alpejskiej. Sobota, bez noclegu.
Klubowicze Piootr Opublikowano 24 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 24 Października 2015 Arturku, taka mnie naszła myśl. Czy można by było skalkulować jaką kwotę trzeba by było zapłacić za osoby towarzyszące Podróżniczkom / Podróżnikom na samą zabawę karnawałową w sobotę - bez prezentacji. Może Koleżanki i Koledzy mieli by ochotę zaprosić na taką zabawę swoje Połówki ? FYI - kaska za moją osobę poszła.
Klubowicze Jack Opublikowano 25 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 25 Października 2015 No właśnie, Arturek, pokombinuj jeszcze coś z ceną Też bym wziął swoją "Połówkę", ale kwota 210 zł x 2 robi się trochę wygórowana, jak za samą imprezę. Ja jestem na 99% - sobota bez noclegu.
radi Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Poproszę o dopisanie :-)) . Bez noclegu :-)). Pozdrawiam Radi :-)))
Jaanek Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Witam, Rowniez poprosze o wpisanie na liste. Pozdrawiam Janek Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Klubowicze arturas Opublikowano 26 Października 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 26 Października 2015 ... osoby towarzyszące Podróżniczkom / Podróżnikom na samą zabawę karnawałową w sobotę - bez prezentacji. Może Koleżanki i Koledzy mieli by ochotę zaprosić na taką zabawę swoje Połówki? ...Też bym wziął swoją "Połówkę" Słuchajcie impreza jest z założenia tematyczna, a wieczór miał być dodatkowym, przyjemnym akcentem naszego spotkania. Nie chciałbym już na wstępie robić dwóch imprez, bo od początku miała być jedna i do tego PIERWSZA. Do wspomnianego tematu powrócę na przełomie listopada/grudnia i biorąc pod uwagę WASZE KOCHANE połówki nie zostanie mi to obojętne
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 26 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 26 Października 2015 Słuchajcie impreza jest z założenia tematyczna, a wieczór miał być dodatkowym, przyjemnym akcentem naszego spotkania. Ale jeśli IMPREZA Karnawałowa to jak dla mnie OBOWIĄZKOWO z kobietami. Bal SAMCÓW pod egidą kolorowej TĘCZY mnie nie interesuje A jeśli bez imprezy Karnawałowej to samo spotkanie Podróżników wychodzi stanowczo za drogo. ( mam na myśli przyjezdnych - min 2 noclegi bo nie pojadę o 4 rano aby zdążyć na spotkanie o 10 rano + spotkanie to wychodzi 400zł na osobę - to drożej jak wesele ) Zresztą PODRÓŻNICY mogli by spokojnie podróżować na spotkanie a nie udać się piechotą za róg. Następną edycję proponuję robić np. tak jak byliśmy na spotkaniu podróżników w Ustroniu na Równicy. Wynajęte całe schronisko , jedzenie i picie ile kto chce to sobie kupuje. W nocy kiełbaska i grochówka za 10zł. Koszt imprezy z noclegiem , śniadaniem i grillem ok 70zł. Zabawa była przednia bo liczy się towarzystwo a nie oprawa
Klubowicze arturas Opublikowano 26 Października 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 26 Października 2015 Pracuję nad tematem z Hotelem i obiecuję, że będzie tutaj pozytywne zaskoczenie Więc bardzo Was proszę - nie róbmy na ten czas tak tak lub tak . Przysłowiowa "wisienka" jeszcze nie ujrzała światła dziennego Nie chciałbym, aby ten wątek stał się tematem do dyskusji nie na temat, albo porównań z innymi spotkaniami. ..Następną edycję proponuję robić np. tak jak byliśmy na spotkaniu podróżników w Ustroniu na Równicy. Wynajęte całe schronisko.. Arturze, dzięki za uwagi Następne spotkanie możemy zrobić w innym miejscu nawet ustronnym miejscu. To będzie PIERWSZE i w moim zamyśle Warszawa w zimie była odpowiednim komunikacyjnie miejscem dla ew. przyjazdu z każdego miejsca. Brałem pod uwagę tutaj i Śląsk i Szczecin.
Klubowicze Migu Opublikowano 28 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 28 Października 2015 Ale jeśli IMPREZA Karnawałowa to jak dla mnie OBOWIĄZKOWO z kobietami. Bal SAMCÓW pod egidą kolorowej TĘCZY mnie nie interesuje A jeśli bez imprezy Karnawałowej to samo spotkanie Podróżników wychodzi stanowczo za drogo. ( mam na myśli przyjezdnych - min 2 noclegi bo nie pojadę o 4 rano aby zdążyć na spotkanie o 10 rano + spotkanie to wychodzi 400zł na osobę - to drożej jak wesele ) Zresztą PODRÓŻNICY mogli by spokojnie podróżować na spotkanie a nie udać się piechotą za róg. Następną edycję proponuję robić np. tak jak byliśmy na spotkaniu podróżników w Ustroniu na Równicy. Wynajęte całe schronisko , jedzenie i picie ile kto chce to sobie kupuje. W nocy kiełbaska i grochówka za 10zł. Koszt imprezy z noclegiem , śniadaniem i grillem ok 70zł. Zabawa była przednia bo liczy się towarzystwo a nie oprawa Cieszyłem się na to spotkanie(też byłem na Równicy) ale z przyczyn o których pisze Artur, niestety muszę odpuścić.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 30 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 30 Października 2015 30 listopad nadszedł więc zgodnie z obietnicą informuję: na Pierwsze spotkanie "burgmanijnych podrózników" przyjedzie 12 ślązaków: 1. AndrzejMysłowiceS - czwartek 2. KasiaP, MarP - piątek 3. Ania 77, Krys70 - piatek 4. Ewa B-B, arturo-bb - piątek 5. Kasia, GadekW - piątek 6. Patryk - piątek 7. Anton - piątek 8. Joasia70 - piątek Do zobaczenia
Klubowicze arturas Opublikowano 30 Października 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 30 Października 2015 Joasiu bardzo dziękuję za potwierdzenie Zapowiada się ciekawy dzionek w styczniową sobotę Podróżnicy zacznijcie szykować prezentacje!!! Ja ze swojej strony rozmawiałem z hotelem i dla osób przyjezdnych mamy mały Bonus, który przekłada się właśnie na koszty. Przez całą sobotę nie musimy martwić się o szczegóły tylko celebrować nasze spotkanie. Cieszyłem się na to spotkanie(też byłem na Równicy) ale z przyczyn o których pisze Artur, niestety muszę odpuścić. Migu liczę na to że może się Tobie odmieni Zmodyfikowałem więc opis w pierwszym poście i ZACHĘCAM wszystkich do zgłoszeń. Listę będę uzupełniał co 2-3 dni w PIERWSZYM POŚCIE. Na tą chwilę jest już kilka chętnych osób.
Klubowicze Piootr Opublikowano 30 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 30 Października 2015 Arturze, dopisz proszę: Magda - Opcja 3. B sobota Będzie się działo :-)
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 31 Października 2015 Klubowicze Opublikowano 31 Października 2015 Piootr twój wpis daje nadzieję. Bo na razie wyglądało że w stolicy jest tylko Ewik i sami faceci ( panowie nie bądźcie samolubni , przyprowadźcie swoje żony , córki , siostry czy kochanki. Ma być zabawa ! )
Rekomendowane odpowiedzi