JuStA Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 1 sierpnia (czyli w tę sobotę) obchodzić będziemy 71 rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego. Jako że większość z Was wie, że jest to dla mnie szczególny dzień chciałabym zaproponować byśmy razem uczcili pamięć o wydarzeniach i ludziach z tych ciężkich dla Warszawy jak i dla całej Polski dni. Mój plan jest taki, że spotykamy się na pl. Wilsona o godzinie 16.30. Tuż przed Godziną "W" włączamy się do ulicznego ruchu, gdy zawyją syreny i zabiją kościelne dzwony zatrzymujemy się by oddać cześć bohaterom. Następnie chciałabym, abyśmy udali się na Cmentarz Powązkowski - Wojskowy zapalić znicze ku pamięci. Każde sugestie będą mile widziane, bo może ktoś z Was chciałby oddać cześć swojemu przodkowi Powstańcowi, tak jak zrobiliśmy w zeszłym roku odwiedzając grób mojego pradziadka.
Klubowicze pgizi Opublikowano 29 Lipca 2015 Klubowicze Opublikowano 29 Lipca 2015 Jestem za i będę na 99%. Może potem byśmy podjechali pod pomnik przy Miodowej?
Klubowicze arturas Opublikowano 29 Lipca 2015 Klubowicze Opublikowano 29 Lipca 2015 Bede na urlopowym juz pomykanku, ale zabieram ze sobą biało-czerwoną opaskę "PW" aby właśnie tę chwilę uhonorować. Jestem z Wami
stics Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Z chęcią podjadę, pomysł mi się podoba, do zobaczenia o 16.30 w sobotę, ewentualnie dzisiaj o 19
Klubowicze Piootr Opublikowano 30 Lipca 2015 Klubowicze Opublikowano 30 Lipca 2015 Już chyba wszyscy wiedzą dlaczego mnie, Arturasa, Irasko, Alfiego, Sobiera i Jaanka w tym wyjątkowym dla Warszawy dniu nie będzie. Zaopatrzyliśmy się naramienne opaski powstańcze i w tym dniu jadąc przez krainę znienawidzonego dyktatora odpowiednio zaakcentujeny Godzinę W. Cześć i Chwała Bohaterom !
Sympatycy Foczka Opublikowano 30 Lipca 2015 Sympatycy Opublikowano 30 Lipca 2015 Mimo,że będę daleko od Warszawy zabieram ze sobą biało-czerwoną wstążeczkę (do kupienia w każdej pasmanterii). Bardzo ładna inicjatywa Justa! Arturas nie PW tylko WP - jak Wojsko Polskie
Klubowicze PIN Opublikowano 30 Lipca 2015 Klubowicze Opublikowano 30 Lipca 2015 Pierwszy raz od 2008 roku nie będę w Warszawie na godzinie "W" . Rok i dwa lata temu Mazowiecka burgmania pokazała że pamięta i teraz też Justa widzę że pociągnęłaś brawo! Stanę i będę wył syreną w południowej Polsce, łącząc się z wami na pl. Wilsona. "Naród to Historia i Tradycja, gdy ginie Tradycja lub Historia to ginie Naród" ps. pamiętam w zeszłym roku jak byliśmy u twojego rodzimego powstańca, czemu nie kultywować tradycji?
Sympatycy Jaco Opublikowano 31 Lipca 2015 Sympatycy Opublikowano 31 Lipca 2015 Może i nam się uda podjechać
nat Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 My bedziemy a co powiecie na wspólne śpiewanie (nie) zakazanych piosenek na pl. Piłsudskiego o 20?
Sympatycy Worlan Opublikowano 31 Lipca 2015 Sympatycy Opublikowano 31 Lipca 2015 Obecny na pl. Wilsona. Dalej z Wami nie lecę, bo szybko wracam do domu i z żonką maszerujemy na Starówkę.
Klubowicze pgizi Opublikowano 31 Lipca 2015 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2015 Oj, chyba nie chcecie usłyszeć mojego śpiewu... No chyba, że chcecie . Sie zobaczy, czemu nie.
Dunaj Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Też się wybieram. Co do śpiewania, już ćwiczę i nawilżam struny wywarem z chmielu. ホンダシルバーウイング600マキシスクーター
Klubowicze arturas Opublikowano 31 Lipca 2015 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2015 Arturas nie PW tylko WP - jak Wojsko Polskie Foczus, jednak nie moge sie zgodzic, bo Polska Walcząca - znak P z kotwicą
kazak Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ja również pakuję mojego 9-o letniego plecaczka i się stawiamy na Wilsona o 16:30.
Sympatycy Jaco Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Sympatycy Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Może i nam się uda podjechać Sorki ale ja odpadam, fabryka mnie pokonała.
stics Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Dzięki wszystkim za uczczenie tego ważnego wydarzenia i przepraszam za zniknięcie bez pożegnania ale kolano mi wysiadło i nie byłem w stanie Was dogonić. Musialem zawrocic i ledwo wrocilem do skutera, niestety kontuzja gora
Klubowicze DaniL Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Klubowicze Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Cześć i Chwała Bohaterom !!! .
Sympatycy Worlan Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Sympatycy Opublikowano 1 Sierpnia 2015 1-08-2015 ; godz. 17:00; Pl. Wilsona; Burgmania tu była.
Tatko Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Dziękuję Wszystkim za udział w tak zacnej imprezie Chwała Bohaterom i do następnego. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi