Rogierro Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Proponuję większością głosów wybrać "ochotnika", który przejedzie ten kawałek i sprawdzi jak to jest naprawdę. Opcja soft, czyli demontaż tablicy rejestracyjnej raczej nie wchodzi w grę ponieważ nie dowiemy się czy faktycznie tablica została zarejestrowana przez system, tak więc pozostaje tylko atak kamikaze. Odnośnik do komentarza
Sympatycy Robsson Opublikowano 8 Grudnia 2015 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 To robimy zrzutkę dla ochotnika ? Odnośnik do komentarza
Sympatycy KriSSo Opublikowano 8 Grudnia 2015 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zaraz założę ankietę - w tym jestem niezły Odnośnik do komentarza
minimi1 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 a. tak byłem tam ostatnio wczoraj b. bez komentarza... Nie ma co robić zrzutki- przykro mi panowie, ale motocykle też łapie. W testach brała udział motocyklowa drogówka. Czyta, gra i buczy. Tak więc jeżeli chcecie gnajcie, ale ja ostrzegałem- i się nie dokładam. Jest jeden sposób na nieprzeczytanie, ale nie udostępniam. Edit- przepraszam 2 Odnośnik do komentarza
romeo1971 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Nie ma co robić zrzutki- przykro mi panowie, ale motocykle też łapie. W testach brała udział motocyklowa drogówka. Czyta, gra i buczy. Tak więc jeżeli chcecie gnajcie, ale ja ostrzegałem- i się nie dokładam. Jest jeden sposób na nieprzeczytanie, ale nie udostępniam. Edit- przepraszam 2 Samolub!!! no wez powiedz nie bądz taki Odnośnik do komentarza
Sympatycy Robsson Opublikowano 10 Grudnia 2015 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Dziś jadąc z Berlina postanowiłem wrócić do Świnoujścia przez odcinkowy pomiar prędkości... Wrażenie jakie odnoszę z obserwacji kamer nie są jednoznaczne. Kamery skierowane są na swój pas ruchu czyli nie powinny zarejestrować nadjeżdżającego Burgmaniaka. Pojawia się jednak wątpliwość czy aby na pewno kamera, która rejestruje pojazdy wyjeżdżające z odcinka nie zarejestruje Burgmaniaka, który właśnie wjechał w odcinek pomiarowy. No i jeżeli pole skanowania tablic jest szerokie na jeden pas (żółty) to można rolgaz odkręcaj bez konsekwencji a jeżeli kamerka skanuje w zakresie pola czerwonego ??? Odnośnik do komentarza
wd40 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 http://www.gs24.pl/motofakty/aktualnosci/art/9286119,kompromitacja-nie-dziala-odcinkowy-pomiar-predkosci-powod-brak-pradu,id,t.html Odnośnik do komentarza
Elvis Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Nie dalej jak wczoraj słyszałem w radio że, tak jak linkuje wd40, odcinkowy pomiar prędkości nie działa z powodu ... braku prądu ... Uważam że przy każdej z bramek powinni utworzyć jedno stanowisko pracy ... "producent prądu" ... człek siedziałby na rowerze, pedałował i wytwarzał prund ... :lol1: Odnośnik do komentarza
burgifan Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 W tym tygodniu w raporcie turbo mówili że działa na razie tylko 6 sztuk tego ustrojstwa, na mapie było widać że najbliższy jest jakieś 500 km od nas, więc na razie możecie zasuwać Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Ja tam ostatnimi czasy na tych pomiarach zawsze tempomacik na 95 km/h i mam spokój ... Bez zastanawiania się czy pociagnęli już prąd, czy nie... Odnośnik do komentarza
qszysiek Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Brak pradu? To samo było jak uruchamiali viatol.przy kazdej bramce stal agregat z beczką paliwa. Odnośnik do komentarza
szakal Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dokladnie tak było . A bardzo często paliwo miało tendencje do wyparowania więc system działał bardzo kulawo podobnie jest z odcinkowym pomiarem , zapewne potrwa to jakiś czas żeby tryby zazebily się na dobre a wtedy Odnośnik do komentarza
azjon Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 jeden odcinek na całej okolicy , a tyle gadania. Przejechać te kilka sekund wolniej i dalej ogień na tłoki Odnośnik do komentarza
wd40 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 GDDKiA Szczecin - OddziałyAktualności Odcinkowy pomiar prędkości na odcinku DK nr 3 Gniazdowo - Babigoszcz – wystarczy jechać przepisowo 13-06-2016 Inspekcja Transportu Drogowego zainstalowała na odcinku Babigoszcz – Gniazdowo (Miękowo) DK nr 3 o długości blisko 5 km odcinkowy pomiar prędkości. System ten za pomocą urządzeń zlokalizowanych na początku i końcu odcinka mierzy średnią prędkość pojazdu, bazując na czasie przejazdu. Jeżeli średnia prędkość przekracza dopuszczalną wartość określoną przepisami, wówczas należy liczyć się z mandatem. Na wspomnianym odcinku DK nr 3 dla pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t. obowiązuje ograniczenie do 90 km/h, tymczasem zauważamy że niektórzy kierowcy zwalniają znacząco poniżej obowiązującego limitu. Takie zachowanie powoduje szybsze powstawanie i dalsze wydłużenie się korków w wiosenno – letnie weekendy, co skutkuje rosnącymi problemami z płynną jazdą na tym odcinku DK nr 3 prowadzącym nad bałtyckie wybrzeże. Dlatego apelujemy o rozważną jazdę w tym rejonie, dostosowaną do warunków na drodze, pamiętając, że osobom poruszającym się zgodnie z przepisami, tj. z prędkością do 90 km/h (dla samochodów osobowych i motocykli) nie grożą żadne sankcje. Odnośnik do komentarza
kowal Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Informuję , że ustrojstwo już działa. Odnośnik do komentarza
Rogierro Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Szczerze, to myślałem że działa już od roku. Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 O, to dobrze, że dzisiaj jechałem tam zgodnie z przepisami . Odnośnik do komentarza
Marek62 Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 zastanawiam się jak to ustrojstwo łapie nasze skuty skoro mamy tablice tylko z tyłu, wczoraj jadąc przypatrywałem się kamerom są skierowane tylko na przód pojazdów, chyba że kamera drugiego pasa też łapie tył bo jeśli tak jest to czekam na mandat wczoraj jechałem tam 110km Odnośnik do komentarza
Rogierro Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 18 minut temu, Siorbak napisał: zastanawiam się jak to ustrojstwo łapie nasze skuty skoro mamy tablice tylko z tyłu, wczoraj jadąc przypatrywałem się kamerom są skierowane tylko na przód pojazdów, chyba że kamera drugiego pasa też łapie tył bo jeśli tak jest to czekam na mandat wczoraj jechałem tam 110km Też jestem ciekawy, czekam na pierwszego "ochotnika". Odnośnik do komentarza
Marek62 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Dnia 10.12.2015 o 16:42, Robsson napisał: Dziś jadąc z Berlina postanowiłem wrócić do Świnoujścia przez odcinkowy pomiar prędkości... Wrażenie jakie odnoszę z obserwacji kamer nie są jednoznaczne. Kamery skierowane są na swój pas ruchu czyli nie powinny zarejestrować nadjeżdżającego Burgmaniaka. Pojawia się jednak wątpliwość czy aby na pewno kamera, która rejestruje pojazdy wyjeżdżające z odcinka nie zarejestruje Burgmaniaka, który właśnie wjechał w odcinek pomiarowy. No i jeżeli pole skanowania tablic jest szerokie na jeden pas (żółty) to można rolgaz odkręcaj bez konsekwencji a jeżeli kamerka skanuje w zakresie pola czerwonego ??? Ciekawe jak to ma się w praktyce Odnośnik do komentarza
romeo1971 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 2 godziny temu, Siorbak napisał: No i jeżeli pole skanowania tablic jest szerokie na jeden pas (żółty) to można rolgaz odkręcaj bez konsekwencji a jeżeli kamerka skanuje w zakresie pola czerwonego ??? to wyjeżdżać jak najbliżej prawej krawędzi jezdni Odnośnik do komentarza
azjon Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 ja tak zap....lam przy wylocie z pomiarówki , że mają na fotach rozmazany numer rej. i nic nie przysyłają Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 A ja powiem inaczej ...Ten odcinek stał się przyjemny do jazdy samochodem... Tempomat na 95 km/h i już. Brak tam teraz szaleńczych wariatów jadących ponadprogramowo i wyprzedzających na trzeciego lub na czołowe... Czy jedynie taka kontrola jest matką sukcesu na drogach? Odnośnik do komentarza
Klubowicze ArtCho Opublikowano 11 Grudnia 2016 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Artur tobie nie grozi, Jest szansa, że będę miał okazję sprawdzić. Wczoraj ze Świnoujścia możliwe, że jechałem za szybko Odnośnik do komentarza
Sympatycy Urbi Opublikowano 11 Grudnia 2016 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Potwierdzam, Artur gnał tamtędy szybko... Chociaż ja też się przekonam niebawem, bo starałem się siedzieć Mu na ogonie Jednego jesteśmy pewni, dla niektórych to nie nowość, fotoradary na S3 na wysokości Klinisk działają na pewno. Będziemy mieli pamiątkową fotkę, podczas konwoju na finał Szlachetnej Paczki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi