Gość djquest1 Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Mój tata sprowadzi mi go , cena przed opłatami to jakie? 3000 zł. To czy ma czy nie ma homologacji w zasadzie nie ma większego znaczenia . Jak ma to fajnie bo idę do urzedu komunikacji i rejestruje jak nie ma to jade na przegl?d zerowy i tam mi sprawdzaj? działanie ,silnika , hamulców ,?wiateł i innych podzespołów. Ogólnie nie lubię bawić się w używane skutery co nie zmienia faktu ,że mój pierwszy skuter - quest był totaln? porażk? ale silnik był ok , działał ideanie i nie było z nim żadnych problemów jako tako. Ja postanowiłem ,że zaryzykuję i kupie ten skuter - najwyżej mi się nie uda , na sprzedaży nie powinienem stracić bo to w końcu 250 . Wiem ,że tam to jest jeden z High - endowych modeli ,które maj? spore powodzenie .Dla niedowiarków pokazuję fotki mojego autorstwa . troszkę przetyrana ale cóż Nówki w salonie : (zwykła wersja)
Slavequs Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 To czy ma czy nie ma homologacji w zasadzie nie ma większego znaczenia .(...) jak nie ma to jade na przegl?d zerowy i tam mi sprawdzaj? działanie ,silnika , hamulców ,?wiateł i innych podzespołów. Jeste? pewny, że to takie proste?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 13 Września 2006 Administrator Opublikowano 13 Września 2006 Chcesz sprowadzić jeden skuter z Chin? Nic nie powiem Oczywi?cie szczerze życzę POWODZENIA Ps. Zrobienie homologacji na dany model jedno?ladu kosztuje niemało. O czasie oczekiwania na wydanie homologacji nie wspomne.
Gość djquest1 Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Jestem pewien , a co do samego sprowadzenia to piku? , mój tata przerabiał to juz setki razy więc to raczej szczegół. A jeżeli to nawet będzie trwać długo to trudno i tak legalnie będe mógł jeĽdzić dopiero po 17 listopada 2007 najwcze?niej jak mi wydadz? prawo jazdy A i B . Teraz sami wiecie jak to wygl?da.
Gość Dylus Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 No fajny, fajny, ale wiesz co Ci powiem? Za te 4tys zł szukałbym oryginaln? Honde Helix zarejestrowanego w Polsce, ew. sprowadzić z Niemiec. No ale jak się uparłe?, to tylko życzyć powodzenia i wytrwało?ci I czekamy w niedługim czasie na relację z jazdy i użytkowania.
Gość djquest1 Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Dla mnie osobi?cie marka nie ma żadnego znaczenia . Mam rzeczy markowe ale co z tego skoro oprócz firmy i może lepszego wykonania nic innego mi one nie oferuj? - po prostu. Po ostatnich zmaganiach z serwisami nie mam ochoty wogule na nich patrzeć a co dopiero kupować używany pojazd ,który może się rozkraczyć w każdej chwili i będe musiał do nich biegać . W cholere z tym, wolę kupić produkt ,który jest tańszy i nie markowy a spełni moje wymagania . A jak mi się znudzi to nakleje mu napisy Honda i nikt się niezorientuje ,że to nie jest Honda( no może wy z burgmani się zorientujecie ) .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 13 Września 2006 Administrator Opublikowano 13 Września 2006 Za te 4tys zł szukałbym oryginaln? Honde Helix zarejestrowanego w Polsce, ew. sprowadzić z Niemiec. Za 4 tpln to kupić można zwłoki Helixa. Nawet w Niemczech jest już trudno o ładnego Cn 250 a je?li trafia się taki to kosztuje min. 1500- 2000 EUR. Oczywi?cie możemy dyskutować co to znaczy ładny i że za 1000 EUR też kupimy co? dobrego.... wtedy rozmowa nie ma dalej sensu. A jak mi się znudzi to nakleje mu napisy Honda i nikt się niezorientuje ,że to nie jest Honda( no może wy z burgmani się zorientujecie Hahaha.... jeden z najzabawniejszych w?tków naszego forum
Gość djquest1 Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Mariusz ( mam nadzieję ,że mogę tak do ciebie mówić ) Ale co do tych naklejek to akurat prawda , wystarczy powymieniać kilka elementów takie jak podesty dla pasażera , znaczek CFmoto Na Honda ten koło wy?wietlacza , najgorsza rzecz to obudowa przekładni na niej widnieje wytłoczony napis ale w końcu polak potrafi . Co do naklejek to prawdopodobnie zamówię naklejki z moim nickiem i będzie fajnie
dr.big Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Zmieniac napisy? Tja, a niektorzy nosza Rolexy za 200 dolarow ... PS. Chyba przerobie napis HONDA na HONDA .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 13 Września 2006 Administrator Opublikowano 13 Września 2006 Tja, a niektorzy nosza Rolexy za 200 dolarow ... Oszalałe??! Chyba chciałe? napisać 20 USD Z daleka też wygl?daj? jak oryginał
Gość djquest1 Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Czepiacie się . Obudów i reszty nie będe zmieniać , co najwyżej zrobię naklejki na cały skuter z moim nickiem, a jak jak szaleć to na maksa w końcu .
Kacza Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Czepiacie się .Obudów i reszty nie będe zmieniać , co najwyżej zrobię naklejki na cały skuter z moim nickiem, a jak jak szaleć to na maksa w końcu . super pomysl Pozdroo Kacza
jagroski Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Ja mam chinola podobnego do Cygnusa i również wystarczy zmienić naklejki i będzie taki sam jak oryginał.
Gość djquest1 Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Jagroski a ile twoim zdaniem ten "modny" pojedzie ?? Bo firma pisze ,że 95 ale wydaje mi się ,że to mało i powinien więcej - tak też napisałe? w jednym z postów ??
Gość Svempas Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Pamiętaj że to nie jest 250 silnik tylko 150cc. Na 99% ten sam co w Yuki Boss
Siodel Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Hym co? nie za bardzo 150ccm specyfikacja z której wynika że jednak 244. Jeżeli to wierna kopia to poleci ze 100km/h a dopiero bo zdjęciu blokady więcej , jak to Helu? Edit... Jak już kupisz to sie obaczy czy ma blokady czy nie .
Gość djquest1 Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Owszem jest wersja 150 ale ja biorę 244 bo jest zwyczajnie lepsza i to jest wierna kopia Helixa. Co do blokad to gdzie się one znajduj? ,nie my?lałem ,że tak duży skuter może mieć blokady ale widocznie się myliłem . CDI co nie ?? , co? jeszcze tam może być , no chyba nie dysza w gaĽniku i katalizator spalin .
jagroski Opublikowano 14 Września 2006 Opublikowano 14 Września 2006 Wlazłem na strony państwa ?rodka i tam dane jakie Ci się zamarz?. V max podaj? od 95 do 120. Na zegarze zapewne tyle pokarze, ale 250 maja zazwyczaj ok.15-17 KM, czyli powinien pojechać realne 115km/h. To taka mróżba trochę. Cińczycy maj? manierę podawania jak już wspominałem prędko?ci makcymalnej zaniżonej. Sam namawiam jednego importera na import takiej repliki. Musz? jedynie uruchomić "wywiad". które i gdzie s? przyzwoicie wykonane itd. PS Nie słyszałem o blokowaniu większych od 50cm3, chyba że 125 na 15KM .
Geni Opublikowano 14 Września 2006 Opublikowano 14 Września 2006 No pogrzebałem troszeczkę i widzę, że nie tylko Helix doczekał się skopiowania. (najprawdopodobniej nie ma żadnej licencji, a to po prostu nielegalna kopia). Na szczę?cie nie stosje się w Chinach już tak autorskich nazw, jak Honoda, czy Souzuki. http://www.zingomotors.com/us/home.php?cat=1 Ja widać na stronie powyżej skutery podrabiane to m.in. Mayesty 250, Foresight, Shadow i inne, o dziwo jest też nieudolna podróbka Zoomera . Za oczywi?cie przemawia cena, ale kurcze jako? czuję to w ko?ciach, że plastiki ma nędzne, a silnik po paru tysiach grzechotałby, jak paczka gwoĽdzi. Jeżeli miałbym co? brać z tamtego rejonu, to jednak z Taiwanu.
Gość djquest1 Opublikowano 14 Września 2006 Opublikowano 14 Września 2006 Produkty z tajwanu oczywi?cie s? lepsze od chińskich ale s? też droższe. Znalazłem stronkę amerykańsk? gdzie sprzedaj? chińskiego Helixa za 4000 $ pod nazw? Zeon : http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...um=10&hl=pl&lr= ale się u?miałem , ja kupuje ten skuter za 1000 $ a oni za 4000 $ sprzedaj? , mało tego napisałi ,że odpalanie z pilota (w chinczykach to standard ) to jest za darmo a normalnie kosztuje 199 $, kufer tez darmo (standard chinski) normalnie za 125 $ .
Siodel Opublikowano 14 Września 2006 Opublikowano 14 Września 2006 PS Nie słyszałem o blokowaniu większych od 50cm3, chyba że 125 na 15KM . To znaczy po prostu że nie wiesz o tym , iż Helu? jako jedyny maxi ma za?lepke w wydechu, która ogranicza V-max do około 100 km/h ze względów bezpieczeństwa Znalazłem stronkę amerykańsk? gdzie sprzedaj? chińskiego Helixa za 4000 $ pod nazw? Zeon.. A ja znalazłem stronke gdzie kosztuje 5349$ orginal
Gość djquest1 Opublikowano 14 Września 2006 Opublikowano 14 Września 2006 To znaczy po prostu że nie wiesz o tym , iż Helu? jako jedyny maxi ma za?lepke w wydechu, która ogranicza V-max do około 100 km/h ze względów bezpieczeństwa Czyli mówi?c krótko ma zwężke na tłumiku. Napisałe? ,że ze względów bezpieczeństwa on jest blokowany , jak mam to rozumieć , trudno go utrzymać powyżej tej setki , drży czy co? innego :?:
Siodel Opublikowano 14 Września 2006 Opublikowano 14 Września 2006 Chodzi tylko o to że troche ma małe kółeczka i nie oszukujmy się "nie ma" hamulców w dzisiejszym tego słowa rozumieniu. I własnie z ich powodu jest blokowany
Slavequs Opublikowano 14 Września 2006 Opublikowano 14 Września 2006 To czy technologicznie "chińczyk" stanowi wiern? kopię Helixa przekonasz się po zakupie. Ja jako? w to w?tpię. Silnik 250 ccm w CF Moto jest już stosowany od jakiego? czasu w modelu V5. Oryginalnie Helix ma 16 KM (według danych ze strony skutery.net). Niby skuter kupisz nowy, a gwarancji żadnej nie u?wiadczysz i jak jednak trafisz na pechowy egzemplarz, to problemów będzie więcej niż z używk? Hondy.
Gość adslandrzej Opublikowano 14 Września 2006 Opublikowano 14 Września 2006 Mi w życiu nikt za darmo nic nie dał i moim zdaniem 3tys. zł. za "wiernn? kopie" Hondy to troche przegięcie, silnik moze miec nawet taki sam wygl?d zewnętrzny a w ?rodku może być zupełnie co innego. Nie mam nic do produktów z chin, nie wszystko to najtańszy hłam, ale tak jak mówiłem za darmo nikt nic dobrego nie sprzeda i w?tpie aby sprowadzenie jednej sztuki z chin+opłaty,rejestracja z kosztem motocykla zamkneło sie w 4tys.,ale jak tak to powodzenie i zdaj jakos relacje jak już bedziesz miał 2oo w domu.
Rekomendowane odpowiedzi