Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

ja również proponuje szczękę, co do zakupów poszukaj lepiej z drugiej ręki. Dla plecaczków rzeczy są jak nowe, pewnie mniej używane niż w sklepie.

• Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wd40

18

• SlawoyAMD

17

• bilety

13

• Elvis

12

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

Czołem Załoga :),

ja odpadam niestety, ponieważ śmigam z rodzinką cały tydzień na nartach, skąd gorąco wszystkich pozdrawiam.

2015-01-18%2011.53.58.jpg

Miejsce: Austria, miejscowość: Soelden i wspaniałe trasy, serdecznie polecam. Więcej fotek poniżej :)

https://www.dropbox.com/sc/td6af58bylfk2t4/AAAkZm8mwrY8C_tmtTVTYuLZa

Opublikowano

Zależy o co pytasz?

godz. 19:00 w McDonalds na Przyjaciół Żołnierza.

Na 2 kółkach będziecie?

Opublikowano

:)elo:) wd40 jak mogę podpowiedzieć to z tematu kaski to szczeka i otwarty maja swoje wady i zalety ja akurat mam taki i taki nolan n103 i n43 oba starsze modele ale spelniaja swoje zadanie w zaleznosci od pogody i jak kto lubi fakt n103 ciut glosny ale w deszczu z pinlkiem nie ma mowy o parowaniu szyby natomiast n43 codo na gorace dni no i klasa bezpieczeństwa :) poszukaj tych modeli sa już starszymi modelami nie sa tak drogie jak kiedyś :)pozdro...

Opublikowano

nolan 103 na allegro kasztuje ok. 700 a nolan 43 600 - 700 i badz tu madry ale dzieki za pomoc

Opublikowano

Też mam w zamyśle zakup szczękowca ... rozważam LS2 ... i koniecznie musi być biały ...

wd40 ... zajrzyj do tego tematu ... TU

ps. właśnie wysłałem sms-a z pozdrowiniami do grupy spotykających się dzisiaj ... :)

Opublikowano

Pozdrowienia z Estonii;-) Mam nadzieje ze spotkanie sie udalo w Mc Donald's. Zazdraszczam i żałuje że nie mogłem się z Wami spotkać;-( Jutro powrót więc może na przyszły czwartek też uda się coś zorganizować;-) Zwłaszcza że pewnie wrócą już Roggero i KriSSo;-) Jeszcze raz pozdro z zimnego (-8 stopni) i zasniezonego Tallinna;-)

• Klubowicze
Opublikowano

Mc Donald's - jest OK, frekwencja dopisała wszystkim dzięki.

Opublikowano

Strasznie zaluje,juz bylem blisko Mc Donald's-a i malzonka nagle zaniemogla i wyldowalem na pogotowiu.Co za pech.Moze za tydzien

• Klubowicze
Opublikowano

Ojej... A co się Dorotce stało? Mam nadzieję, że nic poważnego?

Opublikowano

No niestety jest po b.ciezkich przejsciach zdrowotnych i czasami niespodziewanie potrzebuje naglej pomocy.Ale jestesmy juz w domku,powolutku wszystko wraca do normy.I tak kobitka nie poddaje sie i trzyma fason...Zycie... Do nastepnego-mam nadzieje spotkania :thumbs_up:

• Sympatycy
Opublikowano

Niestety ze względów rodzinnych, nie mogłem uczestniczyć w dzisiejszym spotkaniu. :-(

Mam nadzieję, że na następnym się spotkamy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Niestety ze względów rodzinnych, nie mogłem uczestniczyć w dzisiejszym spotkaniu. :-(

:lol2: Wojtku ... zapomniałeś dodać po przecinku: jak zwykle ... :)

... wiem, wiem ... policzysz się za mną ...

Opublikowano
obywatelu-nie-pieprz-bez-sensu_andrzej-mleczko-99903861093_978-83-244-0197-0_600.jpg
Opublikowano

kupilem hjc max bt cena 560zl na niemierzynskiej , dzieki za pomoc

• Klubowicze
Opublikowano

Gratulacje :) Dziś była taka ładna pogoda, że nawet mi przemknęło przez głowę zajechać do Wolina, ale wystarczyło dwa kółka po mieście i zdałem sobie sprawę, że łapki przymarzają mi do kierownicy :) Dałem radę tylko 26 km nakręcić...

Opublikowano

dzieki , jeszcze mam pytanie odnosnie kufra . podoba mi sie k max 52 i chyyba pomiesci dwa kaski szczekowe co tym myslicie? Slawoy AMD czekamy na sloneczko i cieplejsze dni .

Opublikowano

Z kufrem może poczekaj, taki wielki może działać przy większych prędkościach jak spadochron hamujący.

Daje to niemiłe wrażenie "pływania" przedniego koła.

Mnie do miasta zdecydowanie wystarczył 37 litrów.

Opublikowano

jesli bede jezdzil sam to bez kufra a jak z Jola to chyba to nie przeszkadza ,chodzi o to zebysmy mogli zapakowac sie na dluzszy wyjazd

• Klubowicze
Opublikowano

Ja mam kufer 50 litrowy i jakoś nie odczuwam "noszenia" (no ale u mnie masa gotowego do jazdy to niemal 270 kg), choć podatność na boczny wiatr jest już bardziej odczuwalna. Nie wyobrażam sobie jednak jazdy bez kufra. Raz, że jest bardziej pakowny (często robię zakupy na 2oo), a dwa że mi bryła Burka z kufrem bardziej się podoba.

Jak na załączonym obrazku, dwa kaski powinny wejść bez problemu (co prawda tu są integry, a szczękowce potrafią być bardziej masywne)...

kufer-centralny-50-litrow-k-max_2.jpg

Opublikowano

zmienilem olej w przekladni , byl czrniawy , pasek i wariator wygladaja dobrze. nie moglem zdjac tej obudowy metalowej na napedzie, sprawdzilem klocki z przodu tez jest ok. jeszcze sprawdzenie tylnych , pytanie ..... a. jest tu skrzynia biegow ?

• Klubowicze
Opublikowano

U ciebie jest wariator bezstopniowa zmiana przełożenia... Właśnie pod tą pokrywą na tylnym wahaczu, jest on schowany i za pomocą paska przenosi napęd na sprzęgło odśrodkowe (oś tylnego koła)... Olej wymieniłeś w przekładni, czyli przy tylnym kole?

Tak to wygląda na filmie:

A tak działa:

Opublikowano

Żeby zdjąć osłonę napędu trzeba niestety odkręcić dolny plastik i poluzować metalową podstawę podnóżka. Śruby i zatrzaski są ukryte pod gumową nakładką. Zajmuje to kilkanaście minut.

W przedniej części jest gąbkowy filtr kurzu - warto to wszystko przedmuchać kompresorem.

Opublikowano

tak olej wymienilem przy tylnym kole - 2 setki 10 w 40 polsyntetyk ,wiecej nic nie robie ,czekam na slonce i kolegow na 2oo , moze jeszcze kufer zamontuje ,mam kuzyna w stoczni to moze mi zrobi stelaz . cos mowil ze moze z aluminium ,tylko czy bedzie odpowiednio sztywny?

u mnie ta pokrywa z dziurami z prawej strony jest fioletowo niebieska wyglada jakby byla przegrzana

Opublikowano

u mnie ta pokrywa z dziurami z prawej strony jest fioletowo niebieska wyglada jakby byla przegrzana

Ta pokrywa z dziurami to dzwon sprzęgła ... fioletowo niebieska ... faktycznie, dzwon może być przegrzany ...