Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 6 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 6 Stycznia 2015 Kunisz, nie wiem czy już masz ten Manual do Burka, ale jak nie, to możesz zassać całość tutaj -> http://www.carlsalter.com/pdfs/suzuki_an650_burgman_2003_service_manual.pdf
kunisz Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Kochani ! W obecnej chwili jestem w trakcie całkowitego przeglądu Burka,co nie zawsze jest możliwe ze względu na mroźne dni, bo może nie uwierzycie ale nabyłem go w ciemno, dlatego nic nie wiem na jego temat. Zaryzykowałem i czy mi się to opłaci będę wiedział dopiero po całkowitym przeglądzie który mam nadzieję skończyć do nowego sezonu, dlatego nic nie wspominałem o swoim ryzyku, a tak naprawdę jestem zaskoczony a zarazem podziwiam aktywność Paparazzo że tak szybko działa. Zdjęcia dołączę: po pierwsze jak się nauczę - po drugie jak będę miał pewność że nadaje się wo gule do jazdy albo ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,???????????
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 6 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 6 Stycznia 2015 Jak coś, to śmiało pytaj... Pomogę szukać materiałów, bo trochę już Burka porozkręcałem i poskładałem do kupy...
wooferai Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 O kolejny Burek, gratuluje kunisz. I żeby okazało się OK. Nie dziękować. :-)
burgifan Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jestem fanem tych sprzętów i ja mówię Ci to tu i teraz: Burek będzie żył, będzie jeździł i będzie cieszył ! Bo ja to mówię
wooferai Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dziś spotkałem się przypadkiem wraz z kolegą kunisz-em w Urzędzie Miejskim. Oczywiście byliśmy tam w celu rejestracji naszychnowych nabytków. Różnica 10 minut w rezerwacji spraw - wydział rejestracji pojazdów. To się nazywa wyczucie czasu. :-) Kunisz jeszcze raz dzięki za zajęcie kolejki do kasy. :-,)
romeo1971 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Witam ja otworzylem sezon przy zakupie czyli 2015 i 200km zrobilem ale dzisiaj pogoda mi przeszkodzila
kunisz Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jestem fanem tych sprzętów i ja mówię Ci to tu i teraz: Burek będzie żył, będzie jeździł i będzie cieszył ! Bo ja to mówię Dzięki za słowa otuchy Dziś spotkałem się przypadkiem wraz z kolegą kunisz-em w Urzędzie Miejskim. Oczywiście byliśmy tam w celu rejestracji naszychnowych nabytków. Różnica 10 minut w rezerwacji spraw - wydział rejestracji pojazdów. To się nazywa wyczucie czasu. :-) Kunisz jeszcze raz dzięki za zajęcie kolejki do kasy. :-,) Pomożecie pomożemy Kunisz, nie wiem czy już masz ten Manual do Burka, ale jak nie, to możesz zassać całość tutaj -> http://www.carlsalte...vice_manual.pdf Dzięki, już pościągałem trochę informacji na temat Burka Super Rysiu ! Cieszę się za Ciebie Prosimy o zdjęcie ! Musisz przyjechać do mnie i tego mnie nauczyć (mam na myśli dodawanie zdjęć). Ryszardzie-sąsiedzie . Dziś zauważyłem, że poszukujesz instrukcji w PDF do 650-tki, zmianę w profilu też widać i nic kurczę się nie pochwaliłeś . Gratulacje . Zamawiam krótką przejażdżkę królem (na wiosnę) . Jesteś pierwszy w kolejce !scooter
burgifan Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Musisz przyjechać do mnie i tego mnie nauczyć (mam na myśli dodawanie zdjęć). Może w niedzielę będę przejeżdżał koło Ciebie, to wcześniej dam znać, ale nie obiecuję, to przecież jeszcze kilka dni P.S. Póki co, to może luknij uważnie na ten krótki filmik w którym jest przykład dodania zdjęcia na jakieś forum. Oczywiście darmowych stronek hostingowych znajdziesz więcej w sieci, jak oczywiście będziesz chciał, tylko daj sobie szanse i spróbuj, na prawdę nic trudnego. Powodzonka !
kunisz Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 burgifan, może to i dziwne ale do tematu zdjęć podchodziłem parę razy no i temat ten nie przemawia do mnie, więc czekam na Ciebie. Pozdrawiam
wolf78 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Witam dziś siadłem na sprzęta pierwszy raz od wypadku czyli od 8 wrzesnia. Cichaczem przed Żoną i innymi czlonkami Rodziny, wolnymi chwilami od rehabilitacji i latania po lekarzach składalem pokiereszowanego sprzęta. Rozbity scooter miał iść do sprzedaży a ja miałem na zawsze zapomnieć o jednośladach. Niestety nie udało sie.. ta cholerna bakteria tak głęboko wemnie siedzi że nie wytrzymalem i dziś przejechałem się po osiedlowych uliczkach. Pierwsze metry byly strastraszne przed oczyma wypadek szpital itp. Teraz po kilku godzinach i wewnętrznej walce ze sobą już wiem źe nie odpuszczę i dalej będę jeździł. Jak na to zareagują moi Bliscy wolę nie myśleć. Pozdrawiam wszystkich fanów jednośladów i najlepszego w nowym roku.
Sympatycy Urbi Opublikowano 8 Stycznia 2015 Sympatycy Opublikowano 8 Stycznia 2015 Cześć wolf78, cieszę się, że wróciłeś do nas, cały i już zdrowy. BRAVO !!! Gratuluję siły pasji. Trzymaj się ciepło i wracaj w pełni sił z powrotem na drogi, na 2oo i rozkoszuj się jazdą. Mam nadzieję, że się w końcu spotkamy w tym roku. Dzięki za życzenia i również wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
romeo1971 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Witam tu sie nie przedstawiałem.Mam na imie Roman urodzony i mieszkający w Szczecinie 44 wiosny na karku,zaczynam jazde Hondą PCX125 rocznik 2011, jednoślad zakupiłem 28/12/2014 w Białymstoku po wprowadzeniu ustawy skusiłem sie na 125cm gdyż mam tylko prawko kat B. lato przejeżdziłem keewey 50cm3. prawdopodobnie połknąłem bakcyla i mi sie to spodobało
Sympatycy Urbi Opublikowano 8 Stycznia 2015 Sympatycy Opublikowano 8 Stycznia 2015 Witam tu sie nie przedstawiałem.Mam na imie Roman urodzony i mieszkający w Szczecinie 44 wiosny na karku,zaczynam jazde Hondą PCX125 rocznik 2011, jednoślad zakupiłem 28/12/2014 w Białymstoku po wprowadzeniu ustawy skusiłem sie na 125cm gdyż mam tylko prawko kat B. lato przejeżdziłem keewey 50cm3. prawdopodobnie połknąłem bakcyla i mi sie to spodobało Roman, już wystarczy tych powitań... Przedstawiłeś się już chyba wszędzie... ;-) Udało nam się, wirtualnie trochę Cię poznać... :-) Witamy Cię i zapraszamy do aktywnego uczestnictwa w życiu naszej maxiskuterowej społeczności no i oczywiście tego Forum Burgmanii. Pozdrawiam.
Bob Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 https://www.youtube.com/watch?v=9EfdiKz-z8U Witam,jeszcze jedno wcielenie romka Takie zarciki,mysle ze Romek przyjmie je z humorem ,a bakcyla to widac ze załapales bezpowrotnie
Sympatycy Urbi Opublikowano 8 Stycznia 2015 Sympatycy Opublikowano 8 Stycznia 2015 Masz rację Bogdan, tak się zaangażował już na starcie, że jak nic rozchorował się nam "biedaczek" nieuleczalnie... ;-)
Klubowicze bilety Opublikowano 9 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 9 Stycznia 2015 Witam tu sie nie przedstawiałem.Mam na imie Roman urodzony i mieszkający w Szczecinie 44 wiosny na karku,zaczynam jazde Hondą PCX125 rocznik 2011, jednoślad zakupiłem 28/12/2014 w Białymstoku po wprowadzeniu ustawy skusiłem sie na 125cm gdyż mam tylko prawko kat B. lato przejeżdziłem keewey 50cm3. prawdopodobnie połknąłem bakcyla i mi sie to spodobało Witaj w naszym gronie.
Rogierro Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Romeo1971 pewnie prześledził wątki na forum (w szczególności te z kolegą Tigerem) i wyciągnął odpowiednie wnioski. Witaj Roman.
Klubowicze ArtCho Opublikowano 9 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 9 Stycznia 2015 A co z Tigerem? Halo!!!
romeo1971 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 jaki kask? gdzie najlepiej kupić w Szczecinie? jakiś kąbinezon albo ubranie do tej pory jezdziłem w zwykłych portkach,moze trzeba kupić coś innego? nie za drogiego moze teraz jakieś wyprzedarze sa jak ktoś coś wie to poproszę o info
Klubowicze ArtCho Opublikowano 9 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 9 Stycznia 2015 Sprawdzone miejsce, ale nie wiem czy są wyprzedaże: http://moto-center.pl/content/4-o-nas (na Niemierzyńskiej), albo moto akcesoria na Mieszka (tam, gdzie kiedyś był Fiat). Sprawdź też na niemieckim lousie (louis.de) - moto akcesoria sprzedaje ich rzeczy, ale często drożej, a moto-akces sprowadza. Aha, co do kasku: jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki. Moim zdaniem nie warto oszczędzać na kasku i na pewno musisz go założyć na głowę przed zakupem, aby sprawdzić czy Ci pasuje. Oczywiście wybór masz spory, bo możesz kupić zwykły za 150 zł, albo markowy za 2000. W sumie mówi się, że najbezpieczniejsze są integralne, ale jak dla mnie ograniczają widoczność. Rozsądńym wyborem są szczękowe (kilkoro z nas je ma), ale chyba najpopularniejsze na skuter są otwarte (ale jak polecisz mordą na pysk, to nic Ci żuchwy nie osłoni). Ja mam różne i używam je w zależności od warunków. Na początku i końcu sezonu jeżdżę szczękowych Schuberthem C3 (drogi jak cholera), ale na co dzień w otwartym Pro Biker, kupionym w Louisie. I dla mnie ważne jest, żeby miały blendę przeciwsłoneczną, a latem dobrą wentylację.
kunisz Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 romeo1971, miejsca które wskazał ArtCho, są bardzo dobre abyś dokładnie wybrał sobie to co Ci odpowiada, sprawdził rozmiar a potem poszperał w internecie a na pewno znajdziesz to samo tylko z drobną różnicą cenową. Ja mam już to przerobione i naprawdę się opłaca.
Klubowicze bilety Opublikowano 10 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 10 Stycznia 2015 Sprawdzone miejsce, ale nie wiem czy są wyprzedaże: http://moto-center.pl/content/4-o-nas (na Niemierzyńskiej), ........................ Sprawdź też na niemieckim lousie (louis.de) - moto akcesoria sprzedaje ich rzeczy, ale często drożej, a moto-akces sprowadza. Nadmienię że Niemierzyńska sprowadza w cenach jakie są w www.louis.de bez dodatkowych narzutów czasem z rabatem jak się upomnisz. Na pewno pomoże jak powiesz że przyjechałeś z polecenia Klubu Maxi-skuterowego.
Elvis Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2015 Na pewno pomoże jak powiesz że przyjechałeś z polecenia Klubu Maxi-skuterowego. Jasne że tak ... doliczą Ci parę procent klubowej marży ... :laughing: ... na działalność statutową ma się rozumieć ... W każdym razie, popatrz w sklepach co Ci pasuje i czego potrzebujesz a później poszukaj w czeluściach internetów ... (powtrzam się bo Ryszard już o tym pisał) ...
romeo1971 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Dzięki za info , kask będę szukał szczękowy, jakieś tekstylia( coś za około 600zł )na Niemierzyńskiej mi proponowano
Rekomendowane odpowiedzi