Użytkownicy+ Saper Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 10 Kwietnia 2020 14 minut temu, Nazir napisał: Gorol ??? Śmiem w to wątpić, bo "gorol" to zupełnie ktoś inny.
Użytkownicy Nazir Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Użytkownicy Opublikowano 10 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, tomekstw napisał: 199 Qżwa dobry jesteś ? ?? 28 minut temu, Saper napisał: Śmiem w to wątpić, bo "gorol" to zupełnie ktoś inny. Saper! - na Śląsku pod tym pojęciem wiele znajdziesz w tym Cwaniaczek? ..tak jak ze słowem "ciul" - jest o tym bardzo fajny filmik na yt ??
gumis Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Usłyszana rozmowa na dzielni :Policjant: a samochodu to pan nie ma ?Paweł: mam, nawet dwa, a na firmie jeszcze kilka stoi , bo ..... ?Policjant: i motorem pan musiał jechać ?Paweł: tak, a co ... ?Policjant: bo generalnie w dobie sytuacji nadzwyczajnej stwarza pan zagrożenie dla siebie itd. itp. Proponujemy 500,00 zł mandatu. Co pan na to ?Paweł: Na pewno bym prawdę mówił Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy Nazir Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Użytkownicy Opublikowano 10 Kwietnia 2020 5 godzin temu, Nazir napisał: "Ciul" - jest o tym bardzo fajny filmik na yt ?? Cobyście niy musieli szukać?
Użytkownicy Chop Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Użytkownicy Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Nazir musi byc Gorol jak nie wie kto to Cwaniak ?
Użytkownicy Nazir Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Użytkownicy Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Teraz, Chop napisał: Nazir musi byc Gorol jak nie wie kto to Cwaniak ? O Chopie Tyś mie szczaił??
Bogusz Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Przyda sie ... :) Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk :) Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 24 Kwietnia 2020 No ładne rzeczy tu opisują. Naładowane działo w muzeum Orła Białego . Taka ciekawostka do poczytania w wolnej chwili. A kto był ostatnio w tym Muzeum to ma chwilę do namysłu ... ? że "chodził po minie ?" ? wiem że dla naszego kolegi Grzesia to nie pierwszyzna, ale dla innych już pewnie tak.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Ktoś popisał głupoty, na początku możemy przeczytać, że chodzi o "Ważące dwie tony działo kalibru 88 mm", oraz "W lufie zaklinowany jest pocisk kalibru 88 mm." Natomiast Dyrektor mówi o "Wśród przedmiotów, które nie wchodziły w skład ekspozycji, znaleźliśmy lufę prawdopodobnie od działa StuH 42. W trakcie oględzin okazało się, że w jej środku znajduje się zablokowany przedmiot – powiedział Grzegorz Bień, dyrektor muzeum." Działo szturmowe Sturmhaubitze 42 posiadało jako uzbrojenie główne haubicę kalibru 10,5 cm (albo bardziej po naszemu kalibru 105 mm).
tomekstw Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Saper napisał: Ktoś popisał głupoty, na początku możemy przeczytać, że chodzi o "Ważące dwie tony działo kalibru 88 mm", oraz "W lufie zaklinowany jest pocisk kalibru 88 mm." Natomiast Dyrektor mówi o "Wśród przedmiotów, które nie wchodziły w skład ekspozycji, znaleźliśmy lufę prawdopodobnie od działa StuH 42. W trakcie oględzin okazało się, że w jej środku znajduje się zablokowany przedmiot – powiedział Grzegorz Bień, dyrektor muzeum." Działo szturmowe Sturmhaubitze 42 posiadało jako uzbrojenie główne haubicę kalibru 10,5 cm (albo bardziej po naszemu kalibru 105 mm). Ten dyrektor pewnie się szkolił razem z przewodnikiem z Wilczego Szańca. Dla zainteresowanych ten przewodnik dostał porządną lekcję historii od Sapera, jego mina była bezcenna. Pany z innej beczki plastiki na skuterach np. błotnik zrobiony jest z plastiku typu ABS czy z czegoś innego
tomekstw Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Jesteście tam? Znacie może jakaś miejscówkę z czosnkiem niedźwiedzim. Wiem, że jest pod ochroną, chce popatrzyć
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Tomek, czosnek niedźwiedzi jest pod ochroną, ale tylko ten dziko rosnący ? jak znajdziesz u sąsiada w ogrodzie możesz brać, ten pod ochroną nie jest ? a tak serio to ja jeszcze nigdy nie trafiłem na taki dziko rosnący. Pytaj Grzesia. On w swoim czasie jak jeszcze ganiał po lasach za bombkami to czasem trafiał tu i ówdzie na różne osobliwości przyrody to może i czosnek niedźwiedzi widział.
Użytkownicy tommac Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Użytkownicy Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Dużo czosnku niedzwiedziego jest w parku w Rudach (miejsce mojego zamieszkania) oraz rezerwacie Łężczok niedaleko Raciborza. Zapraszam
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 26 Kwietnia 2020 4 minuty temu, tommac napisał: Dużo czosnku niedzwiedziego jest w parku w Rudach (miejsce mojego zamieszkania) oraz rezerwacie Łężczok niedaleko Raciborza. Zapraszam Dzięki za zaproszenie, ale do Ciebie to kawał drogi ? W naszych rejonach też rośnie, bez problemu można kupić na lokalnym ryneczku, a jak pozyskany to nie wnikam ? Jak zabłądzisz kiedyś w Bieszczady, a knajpy będą już czynne (mam nadzieje że już wkrótce), to poszukaj takiej gdzie podają lokalną wersję placków ziemniaczanych właśnie z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i najlepiej do tego domowej roboty śmietaną ? po prostu - pyszności ?
Użytkownicy Nazir Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Użytkownicy Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Godzinę temu, EndriuBis napisał: Jak zabłądzisz kiedyś w Bieszczady, a knajpy będą już czynne (mam nadzieje że już wkrótce), to poszukaj takiej gdzie podają lokalną wersję placków ziemniaczanych właśnie z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i najlepiej do tego domowej roboty śmietaną ? po prostu - pyszności ? Aleś mi Endriu smaka zrobił a do tego ciekawostkę sprzedał? Nie jadłem jeszcze placków z tym czosnkiem ani nie wiedziałem, że tak można. Jadłem (bo uwielbiam) już placki ziemniaczane w różnych konfiguracjach ale takich jeszcze nie? Teraz jeszcze trudniej będzie czekać na otwarcie? knajp no i wyjazd w przepiękne Bieszczady?? Jest jedno pocieszenie: u mojego teścia na przeciw mnie jest czosnek niedźwiedzi a resztę wiem jak się robi. ?No chyba, że znasz jakieś szczegóły przepisu to zapodaj - czosnek już wyrósł sprawdziłem??
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 26 Kwietnia 2020 28 minut temu, Nazir napisał: ...... ?No chyba, że znasz jakieś szczegóły przepisu to zapodaj - czosnek już wyrósł sprawdziłem?? ? niestety nie znam. Jedliśmy kiedyś z moją żoną takie pyszne placki w knajpie w Ustrzykach Górnych. Tak nam smakowały że Baśka poprosiła na rozmowę kucharza. Chłop przyszedł - strasznie zmieszany bo początkowo myślał że coś jest nie tak, a ona chciała tylko od niego wyciągnąć przepis ? powiedział właśnie tylko o dodatku czosnku niedźwiedziego, ale szczegółów skubany nie chciał podać. Może jak by go trochę przycisnąć, jakieś tortury albo coś ? ale nie było czasu ?
Użytkownicy Nazir Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Użytkownicy Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Oky Endriu?Zatem jaką knajpę muszę odwiedzić?
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 26 Kwietnia 2020 a Ty myślisz że ja to tak nazwy pamiętam. ? druga lub trzecia na wschód od dużego parkingu, po lewej stronie. Na pierwszy rzut oka - nie powala. Kilka lat temu trafiliśmy tam przypadkiem, bo w innych (tych ładniejszych ? ) knajpach był taki tłok że masakra. A tu nie było tak źle. Bardzo charakterystyczne mieli leżaki i hamaki w których po obiadku można było poleżeć ? no i jak się okazało żarełko pierwsza klasa ? jak ustalę nazwę to zapodam.
tomekstw Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 14 godzin temu, EndriuBis napisał: Tomek, czosnek niedźwiedzi jest pod ochroną, ale tylko ten dziko rosnący ? jak znajdziesz u sąsiada w ogrodzie możesz brać, ten pod ochroną nie jest ? a tak serio to ja jeszcze nigdy nie trafiłem na taki dziko rosnący. Pytaj Grzesia. On w swoim czasie jak jeszcze ganiał po lasach za bombkami to czasem trafiał tu i ówdzie na różne osobliwości przyrody to może i czosnek niedźwiedzi widział. wiem wiem , chciałem tylko popatrzeć jak to wygląda, żeby potem znaleźć w ogrodzie
emjarek Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 2 godziny temu, tomekstw napisał: wiem wiem , chciałem tylko popatrzeć jak to wygląda, żeby potem znaleźć w ogrodzie TU https://goo.gl/maps/rafvEY4F5tryExGB9 NIGDY nie próbuj dostać się tam od strony Ostrów Baranowskich. Przeżyjesz enduro na jakie nie zasługujesz. I zgubisz się.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 30 Kwietnia 2020 9 godzin temu, emjarek napisał: Hej hooooooooo a gdzie cię to licho poniosło ? przecież na Nilu nie ma takich mostów ? ale masz fajny "deflektorek" ? 1
emjarek Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 Ni ma, ni ma. Dzie indzi so ? A deflektorek po upadku na wrogiej niemieckiej kostce brukowej uzyskał profesjonalne zamocowania zakupione w sklepie budowlanym a wykonane z materiałów wyprodukowanych w Chińskiej Republice Ludowej. I delektuje jak 150 zatrzymując śmiertelnie groźne zarazki koronawirusa, którego wszędzie jet pełno, cud, że żyjemy. Fajnie się spisuje i dzięki! ? 1
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 1 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 1 Maja 2020 ?Rozgrzewanie oleju przed zmianą
tomekstw Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 pod prochownią, a potem ubieranie deszczowek
Rekomendowane odpowiedzi