Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+
Opublikowano
  W dniu 25.10.2017 o 08:19, Piootr napisał(a):

Tak się zastanawiam. Czy Gold Wing’a 2018 z DCT można będzie zaliczyć do kategorii maxiskuter ? 

Rozwiń  

Nie można. Brak schowka pod kanapą całkowicie go eliminuje :D no i ma za duży bak :) 

W dniu 25.10.2017 o 08:31, dziadzia napisał(a):

Jasny gwint, normalnie cacuszko, PRZEPIĘKNY, choć niestety cena zwala z nóg.

Rozwiń  

A ja wiem czy zwala ?  Patrząc z perspektywy typowego "Hamerykańca" pracującego w fabryce to tak ja Ty być się przymierzał do zakupu Burgmana 400 - zmień $ na PLN :)   

• Klubowicze
Opublikowano

8eb180b0d80ee40f79874244d1d24100.jpg

W tym malowaniu podoba mi się najbardziej. Cena „bagatelka” 31 500 $ plus Tax, jako że w USA zawsze jak coś kupujemy ( nawet przysłowiową bułkę w sklepie spożywczym ) to pokazana jest cena netto. Tax w zależności od Stanu od około 8 - 12 %.

Może nareszcie będzie czym przemierzyć całe stany na moto, bo ani Harley Electra Glide ani BMW K1600 nie wchodziły u mnie w rachubę. Myśle oczywiście wypożyczeniu sprzętu na miejscu.

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 25.10.2017 o 08:19, Piootr napisał(a):

Tak się zastanawiam. Czy Gold Wing’a 2018 z DCT można będzie zaliczyć do kategorii maxiskuter ? Ma podesty, 

Podestów to chiba nie ma, ale i tak jest super

Rozwiń  

Opublikowano

No to trzeba założyć drugie ambergold bo cenowo kosmos dla mnie. 

Troche taniej bo 25tys $ nowa turystyczna yamaha z silnikiem v2 1.8l

Opublikowano

ładny i plus za skrzynie - wreszcie. A co do ceny ... co to jest 100k PLN. Jak patrze na nasze drogi to widać że ludzie mają kasę - ja tylko chce wiedzieć skąd i też się podłączyć :).

U mnie na osiedlu to Porshe już nie liczę (z 5 jest spokojnie). Za to mam 2 Maserati i widziałem 1 Bentleja. Więc 100k PLN-150k PLN na dwukołowy samochód , co to dla nich - też będą mieli :P .

Osobiście najbardziej podoba się pulpit i dużo guziczków :)

Opublikowano
  W dniu 25.10.2017 o 08:52, EndriuBis napisał(a):

Nie można. Brak schowka pod kanapą całkowicie go eliminuje :D no i ma za duży bak :) 

A ja wiem czy zwala ?  Patrząc z perspektywy typowego "Hamerykańca" pracującego w fabryce to tak ja Ty być się przymierzał do zakupu Burgmana 400 - zmień $ na PLN :)   

Rozwiń  

No niestety EndriuBis na razie musimy liczyć złocisze w Polsce.

W dniu 25.10.2017 o 10:09, Piootr napisał(a):

8eb180b0d80ee40f79874244d1d24100.jpg

W tym malowaniu podoba mi się najbardziej. Cena „bagatelka” 31 500 $ plus Tax, jako że w USA zawsze jak coś kupujemy ( nawet przysłowiową bułkę w sklepie spożywczym ) to pokazana jest cena netto. Tax w zależności od Stanu od około 8 - 12 %.

Może nareszcie będzie czym przemierzyć całe stany na moto, bo ani Harley Electra Glide ani BMW K1600 nie wchodziły u mnie w rachubę. Myśle oczywiście wypożyczeniu sprzętu na miejscu.

Rozwiń  

Piotrze mnie tak samo się te malowanie podoba, jak na niego tak sobie patrze i tylko mogę sobie popatrzeć, :( to aż mnie skręca tak mi się podoba !!!

W dniu 25.10.2017 o 14:29, Szagal napisał(a):

Osobiście najbardziej podoba się pulpit i dużo guziczków

Rozwiń  

Również lubię takie guziczki, pierdołki i rozmaite pstryczki, No i jeszcze ta navi w liczniku po prostu meeegggaaa wypas !!!

• Administrator
Opublikowano

Kiedyś jeżdżąc dwa sezony Electrą to czułem... i za każdym razem jak widzę GL nachodzi mnie takie przemyślenie: jeśli już ma być tak opaśle to czy nie lepiej jechać w ciszy i sucho 4oo? B)

Co nie zmienia faktu, że od strony technicznej nowy GL jest bardzo ciekawy a dołożenie wreszcie DCT to strzał w dziesiątkę !OK Pewnie w przyszłym sezonie sprawdzę jak to smakuje... ale grzecznie proszę... nie nazywajmy GL'a skuterem :dots:

A tymczasem Yamaha ma zamiar wprowadzić do seryjnej produkcji to, co dwa lata temu było proto... czyli moto 3oo.

Motor wykorzystali chyba od MT-09. Dołożyli 2 X USD na koło i mamy TRICITY na sterydach :turned:

• Klubowicze
Opublikowano

Nie ma podestów, tylko zwykłe podnóżki. Nie ma lewej klamki. Jednak nie skuter :) Mówię o GL.

• Klubowicze
Opublikowano

Tak, wczoraj też oglądałem ten spot, ale ... nie odważyłem się na zamieścić go na Forum. Pojazd wyglada groźnie, pewnie jeździ się po zakrętach łatwiej, ale czy to jest nadal moto cykl ? Jakiś duo cykl, czy coś ? Chyba znów nie jestem grupą docelową. Yamaha szuka niszy i brawa jej za to !

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 25.10.2017 o 08:52, EndriuBis napisał(a):

Nie można. Brak schowka pod kanapą całkowicie go eliminuje :D

Rozwiń  

Dobre :) 

Piękny ten nowy Goldas .......

Opublikowano

Jeździłem nowymi MP3 oraz Fuoco, ale jakoś precyzja, siły potrzebne do zakrętów i sama jazda dwoma kołami z przodu mi nie pasuje. Komu innemu może. Czy w tej Yamaszce będzie inaczej? Zobaczę.

PS. Czyli szykują się prywatnie na pewno dwa testy moto ;) ... Ale GW to nie będzie...

Opublikowano

Golda, jak to Golda. Duża, wygodna, wypasiona, droga. Zawsze taka była i taka będzie. Żaden z niej skuter nigdy nie był i sama zmiana układu napędowego, a właściwie samej skrzyni biegów i jej sterowania wiele tu nie zmienia. Honda zresztą już miewała motocykle z automatem znacznie wcześniej, niż po wprowadzeniu serii NC np. maszyny z przekładnią Hondamatic z lat 70-tych i 80-tych i nikt z nich skuterów nie robił, choćby z tego powodu, że skutery w tamtych latach miały klasyczne skrzynie biegów.

Opublikowano

W dzisiejszych czasach to nic nie wiadomo bo jak marketingowcy zrobią burze mózgów i wyjdzie im kolejna nisza rynkowa to w ofercie cenowej i z choppera zrobią skuter :D

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 27.10.2017 o 11:24, Geni napisał(a):
Golda, jak to Golda. Żaden z niej skuter nigdy nie był i sama zmiana układu napędowego, a właściwie samej skrzyni biegów i jej sterowania wiele tu nie zmienia.

Geni, przecież to oczywista oczywistość, a ty myślałeś, że ja serio-serio ?
Opublikowano

Miałem cichą nadzieję, że nie :).

• 2 tygodnie później...
Gość Robert JAPAN
Opublikowano

Targi pełna para,

lifting mt-07, tracera 900 + wersja GT

honda cb1000r

jest na czym oko zawiesić 

wiecej info ścigacz.pl

• 1 miesiąc temu...
  • Administrator
Opublikowano

Najświeższy film promujący nowego GL 1800 MY2018 w wersji bez topboxa

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czyż nie jest piękny :wub: 

9258042c8eee2776fba2cd07be375364.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  W dniu 5.12.2015 o 08:09, Lucjan73 napisał(a):

(...)

PC_800_Pacific_coast_89-97_2.jpg

Rozwiń  

Coś mi "niebezpiecznie" PC zaczął chodzić po głowie ;) ... I to właśnie taki kolorek...

• Administrator
Opublikowano

Mi chodzi od dawna :D

Opublikowano

Ja to nawet na jednym PC już siedziałem i prawie ...kupiłem. Może jeszcze przyjdzie na to czas. 

Opublikowano

No chodzi mi o to, że wcześniej myślałem w kategorich "może" czy "kiedyś tam, przy okazji", a teraz chyba "dostałem zacięcia" ;) ...

PS. Muszę się tym przejechać, bo "ostatni" raz to bylo jakieś 20 lat temu i człowiek miał wtedy całkiem inne podejście do moto.

Opublikowano

Wrażenia z przejażdżki możesz mieć ciekawe. Ja polatałem w zeszłym sezonie motocyklem, od którego 22 lata temu zacząłem przygodę ze sprzętami innymi niż maszyny made in demoludy. Było interesująco.

Opublikowano

No ja miałem takie odczucie z niektórymi modelami samochodów lat 80ych i 90ych... Kieeedyś doznanie było pozytywne, a jazda wręcz "niebiańska" ;) i tak je zapamiętałem, a ostatnimi laty to się okazało tak trochę nie to, delikatnie określając ;) ... I z niektórych szybciutko rezygnowałem. Często już po "jeździe próbnej"...

PS. Zeby z PC nie było podobnie ;) ...

Opublikowano

No właśnie. Honda z lat 80-tych B). Może być naprawdę ciekawie. Szczególnie z perspektywy użytkownika Tmaxa.