Administrator MariuszBurgi Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Administrator Opublikowano 28 Grudnia 2014 Mam poflokowany jeden z elementów kokpitu. Przeżył już kilka spotkań z wodą i nawet karcherem. Po 1 sezonie stwierdzam, zużycia brak. Ważne aby nałożone było 2 do nawet 3 warstw floka. Szczególnie ważne kiedy flok ma być "outdoor" Nie będzie się szybko "starzeć"? Przy rozsądnym traktowaniu myślę, że kilka sezonów. Później strukturę odświeżamy.
ALFI Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Mariusz ma rację, kilka sezonów nawet przy myciu myjkami pod jednym dość ważnym warunkiem. Flok nałoży ktoś kto się zna lub specjalistyczna firma. Ja zleciłem to firmie. Koszt trzech elementów, 2 przekrok + 1 na kierownicy = 150 zł. Okres oczekiwania ok 2-3 dni. Realizują każde zlecenie.
nygus7 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Alfi, podasz adres www tej flokarni?
romano77 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ktoś się kiedyś pytał o tylną led lampę: http://www.avsmoto.fr/nc-750-ds-integra-2014/32955-pdr-ermax-pour-nc-750-d-et-s-integra-2014-brut.html Fajnie wygląda, jeszcze bardziej "sportowo"
radi Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Jak nie masz kufra centralnego to ok .Jednak jak masz to z kufrem nie widać czy hamujesz czy nie . Generalnie mało widoczny jesteś .Lampa jest zamontowana w okolicach nadkola więc do tego jeszcze wiecznie brudna. Poczytaj sobie na włoskim forum dokładnie to opisują . Ja zostanę przy oryginalnej :-)
Shinji Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 tez tak uwazam, jak radi - wiec szukam i kupie ledowa standardowa lampe
marek_m Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Na emeryturze będzie jak znalazł W domu balkonik, przed domem trójkołowa Integra
Shinji Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 w innym watku wspomnialem (http://www.forum.burgmania.net/topic/18999-co-ciekawego-zrobilem-dzis-przy-swoim-skuterze-cz2/page__st__700#entry391328) o moim serwisie Integry po 34500 km. Dodatkowo jest tam fotka po zmianie postojowek na Ledowe oraz mijania na Osram Nightbreaker... Chcialem tez wsadzic zarowke ledowa na tyl, ale glowka zarowki ledowej nie zmiescila sie w otwor w lampie... Trzeba bedzie kupic cala lampe ledowa i tyle Mechanik powiedzial, ze kolanko od silnika (widac na zdjeciu nr 1) jest waskim gardlem i zmiana tejze rury, doda mu troche KM... juz mysle nad rozwiazaniem Leovinca (kod produktu 8609)
marek_m Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Wersja Sport 2015 Innymi słowy - bez zmian.
radi Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Ja od dziś też mam wersje sport : -))))
romano77 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 No tak ,pytanie tylko czy na rynek polski?....."egzemplarz widoczny na zdjęciu wyposażony jest w opcjonalne i dodatkowo płatne elementy".....
radi Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Nie na polski .Pytałem wczoraj :-) . Kolory są takie same jak na rok 2014.
radi Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Dzell - fajny patent do Integry . Ciekawe gdzie to można kupić :-))) https://plus.google.com/112218415499242492934/posts/78pPozXvB6A
marek_m Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Przeróbka spotykana na włoskim forum, ale na ogół przy użyciu uniwersalnych części. Swego czasu zamieszczałem fotki na forum. Rozwiązanie f-my Dzell jest do kupienia, np. tutaj
radi Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Dzięki właśnie się z tego wyleczyłem :-))
Jerry_R Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Widze, ze chce ktos z Integry zrobic model S, tylko baku nie bedzie miedzy nogami :-) Ja osobiscie nie widze zalet, wygodnie trzyma mi sie nogi jak na maxi, nie wyobrazam sobie jazdy z podkurczonymi. Moze obawa wynika tylko z tego, ze nigdy tak nie jezdzilem (poza kursem na A i egzaminem)...
marek_m Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zmiana pozycji, szczególnie w dłuższej trasie zawsze pomaga. Duże koła, możliwość zmiany biegów ręcznie i pozycja motocyklowa - na alpejskich winklach miodzio.
Bogart58 Opublikowano 21 Lutego 2015 Opublikowano 21 Lutego 2015 Marek, możesz zdradzić gdzie można nabyć ten tańszy patent ?
pabloxl Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 No i moja Hondzia zaniemogła - nie mogę wrzucić pierwszego biegu. A zaczęło się od tego, że wczoraj trochę ją przewentylowałem . Już w czasie jazdy, a raczej postoju przed światłami, motor wyrywało do przodu - musiałem trzymać go na hamulcu i nie mogłem też wrzucić N. Po dojeździe do domu, po zgaszeniu silnika, tryb N wyskoczył, jednak obroty biegu jałowego silnika skoczyły do 2000. Być może jest to właśnie przyczyna, że nie można teraz zapiąć jedynki. Miałem juz wcześniej takie objawy, jednak wtedy samoistnie po chwali ustępowały. Problem ten już zgłosiłam do Hondy Plaza, zobaczymy jak sobie poradzą. Zwróciłem również uwagę im na problem licznika. Zasugerowałem, że kwalifikuje się on do wymiany - zobaczę jaki będzie odzew. Jaką przyczynę obstawiacie? Wg mnie któryś z czujników.
marek_m Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Marek, możesz zdradzić gdzie można nabyć ten tańszy patent ? To jest jeden z wielu przykładów. Uniwersalne części + jakiś adapterek (własnej roboty lub od innego moto).
ALFI Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Dzisiaj udało się umyć sprzęt po złożeniu całości w koopę. I moja Hondzia wygląda tak po oklejeniu ... do oklejenia jeszcze kufry, ale to już prościzna.. i wymiana srebrnej rynny na czarną........w macie, rzecz jasna
Akar_Zaephyr Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 (...) Zwróciłem również uwagę im na problem licznika. Zasugerowałem, że kwalifikuje się on do wymiany - zobaczę jaki będzie odzew. (...) Czy chodzi o to że licznik dziennego przebiegu resetuje się przypadkowo?
Rekomendowane odpowiedzi