Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za podobne pieniądze sprzedawał kolega ArtCho ze Szczecina. Nie wiem czy oferta jest jeszcze aktualna. Skuter na pewno w dobrym stanie ze znaną historią.

Opublikowano

widziałem ale niestety 2 koniec Polski :)

Opublikowano

widziałem ale niestety 2 koniec Polski :)

Lepiej zjechać Polskę dwa razy za dobrym sprawdzonym sprzętem niż później pluć sobie w brodę po kupnie jakiegoś szrota.

• Administrator
Opublikowano

Po dobry egzemplarz warto jechać całą PL :)

Opublikowano

Szczerze mówiąc wolałbym pojechać na 2 koniec Polski i kupić pewniaka.

Opublikowano

Znam takich co po sprawdzony sprzęt jechali na drugi koniec Europy ;) Warto zainwestować w benzynę i jechać na drugi koniec Polski, może to być tańsza opcja niż wkładanie kolejnych pieniędzy w jakiegoś paździerza.

Opublikowano

Aj, widzę że chyba nie dane mi będzie dozbierać brakującej sumy do SW ArtCho :D

Cóż, wolny rynek, kto pierwszy ten lepszy :)

Opublikowano

Powiem tak, ja, gdybym chciał kupić SW-T, to bym sobie zadał ten trud... Bez potrzeby oglądania i biegania za pokleconymi fajansami ze wszelakich śmietników Francji czy Włoch...

Bo jak czytam o różnych wykopywanych "ofertach" fajansów i chłamu, ale za to przecież o tysiaka taniej!!! :D, to aż się uśmiecham...

Opublikowano

Czyli te co ja "wykopała" to ten najgorszy śmietnik Europy?? :/

Opublikowano

Tak w zasadzie to nie trzeba nawet jechać. Porozmawiać ze sprzedającym, zrobić przelew opłacić kuriera Cat ( cirka 400 zł) i po dwóch dniach cieszyć się sprzętem.

Opublikowano

Witam,

proszę Was - tych zdecydowanie bardziej doświadczonych - o opinię ws. tych ogłoszeń:

(...)

http://olx.pl/oferta...html#5a04b3290c

(...)

To jest Klubowicz, napisz PM lub po prostu zadzwoń do Robsona .

PS. Reszty ogłoszeń nie znam...

PS2. Przebieg może "wydawać się duży" ;) ...

Ale chyba sami nie wierzycie w te nagminnie niskie "przebiegi"- wskazania liczników skuterów poprzywożonych z zagranicy ...

Opublikowano

Zgadzam się w 100% z przedmówcom ,kolega Robson to pasjonat i jego skuter to zadbana sztuka.

Opublikowano

Powiem wam że piękna sztuka , muszę chyba szybciej A zrobić i na takie sztuki polować.

Opublikowano

Znalazłem dzisiaj taką oto ofertę:

http://allegro.pl/suzuki-burgman-an-650-2003r-stan-bdb-rej-pl-i5181598253.html

Zastanawia mnie jedna sprawa - skoro teoretyczny przebieg wynosi <30 kkm, to możliwe jest, że pas napędowy był w takim stanie jak na zdjęciach? Z tego, co kojarzę z postów na forum, to po 60 kkm wyglądał u wielu osób zdecydowanie lepiej.

Opublikowano

To nie jest pas napędowy bo takiego w B 650 nie ma. To jest pas z przekładni SECVT czyli inaczej ze "skrzyni biegów". A czy może tak wyglądać ? Może na forum były już publikowane podobne zdjęcia, wydaje mi się jednak że przy sporo większym przebiegu.

• Administrator
Opublikowano

W K3 nie było składanych lusterek. Reszta to też jakiś dziwny "mix".

Ogólnie pojazd nie budzi zaufania.

Opublikowano

wygląda na zmęczony

• Klubowicze
Opublikowano

Kawasaki J300

Na prośbę kolegi podsyłam link do ogłoszenia bo może kogoś zainteresuje.

Skuter stoi w Salonie Kawasaki - BMW w Bielsku-Białej

Na dzień dzisiejszy na liczniku jest 500 km ( napisali 800 bo liczą się z tym że będą jazdy przez zainteresowanych )

Skuter po prostu nowy !

Zdjęcia mogą podesłać na e-maila

http://otomoto.pl/show/preview/M4115743

Opublikowano

fajny intrygujący "dziwak", ale wydaje się być dość niski, chyba nie dla europejczyków ;)

Opublikowano

Czy taka oferta jest interesująca - tak pod wzgledem finansowym jak i jakościowym? Piszę zwłaszcza do użytkowników maxi na dużych kółkach. Szukam czegoś interesującego na codzienne dojazdy do pracy w stolicy i po zeszłorocznym użytkowaniu NTV nie chcę wracać do średnicy O "12 lub "13. Porównawczo trudno coś powiedziec, bo na rynku krajowym bida aż piszczy.....

Wynegocjowałem na 1800.

http://otomoto.pl/show?id=M4110863

Opublikowano

Poznałem troszkę rynek samochodów używanych, pochodzących od bałtów, jeśli Ci zależy na dobrym zakupie to prędzej trafisz w 6-tkę. Sprowadzają do siebie najgorszy szrot, picują i sprzedają ładny, ale dalej szrot.

Może przez ostatnie 3 lata coś się zmieniło, ale wątpię.

A ta sztuka jest z Francji, ale to wiesz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...