niko02 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Doszło jeszcze coś, może nie dzisiaj ale dzisiaj będzie ostatni dzień montażu, a raczej dopasowywania patentu mocowania. Będzie to dzień piąty i 3 patent, tym razem już ostateczny.
Wojtasek0 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Ja w dniu wczorajszym zmuszony byłem wymienić zniszczona oponę. Nasze piękne polskie drogi..... trasa Wawa - Krk..... Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Miazga82 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Dzisiaj korzystając z dnia wolnego od pracy zrobiłem przegląd napędu. Wymieniłem przy okazji rolki na Malossi HT 26x12,8 - 21,0g (8szt). Ale myślę sobie, że mogłem jednak wziąć ciut lżejsze To następnym razem! Teraz burek lepiej przyspiesza bez żadnych zadławień i wchodzi gładko na obroty.
DAX Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Skorzystałem z sierpniowej promocji -30% w suzuki i za 1,5k mam nowy wariator, przeciwtalerz, rolki, tuleję, pasek, wyczyszczone sprzęgło, koszt łącznie z wymianą w suzi. Teraz na oryginalnych częściach czuję się, pewniej Tap tap tap t t t tap tap
Miazga82 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Dzisiaj zrobiona polerka szyby. Zakupiona pasta polerska, środek do odnawiania reflektorów samochodowych, wiertarka z nakładką polerską i jazda. Efekt jak na poniższych obrazkach przed i po:
franekbp Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Jak wiadomo w Kymco Xciting kanapa nie otwiera się dostatecznie szeroko. Nie przeszkadzało mi to specjalnie (no może trochę) dopóki nie zamocowałem kufra. Od tej pory schowanie kasku pod siedzenie to była niezła gimnastyka i za każdym razem jeszcze stuknąłem w metalowe ucho siedzenia, które zatrzaskuje się w zamku. Dlatego postanowiłem coś z tym zrobić. Zrobiłem z kwasówki taki ślizgacz - suwaczek i efekt uważam za rewelkę Trzeba było przerobić trochę siłownik i trochę inaczej go umieścić ale wszystko działa jak trzeba. Teraz mam dwa poziomy otwarcia kanapy: taki jak zawsze i drugi poziom XXL W sumie to dziwię się, że inżynierki z Kymco na to nie wpadli. Trochę foto: i jeszcze filmik:
Raven Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Ponieważ potrzebowałem szerszego niż 30 cm deflektora, a zawsze podobały mi się deflektory MRA (za to ich cena mi się już zupełnie nie podoba) to "wystrugałem" sobie swój i zamocowałem na uchwytach dotychczasowego deflektora DARKOJAK.
robbyx72 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Poprzednia szyba "handmade" nie wytrzymała i zaczęła pękać ( prawdopodobnie źle dobrałem materiał ), więc zainwestowałem w akcesoryjną Givi. Jej dodatkowy plus to handbary- już rozmyślałem nad zamontowaniem tych popularnych od MZ-etki...Dodatkowo plecaczki dostały oparcie ( płytka bakelitowa z naklejoną gąbką, żona uszyła tapicerkę ze skóry )
Miazga82 Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Dzisiaj zmodyfikowałem przednie kierunkowskazy w moim Burgmanie. Usunąłem pomarańczowe klosiki z wnętrza lampy i zamieniłem żarówki na chromowane. Mała rzecz a cieszy Poniżej zdjęcia przed i po: Przy okazji na tył poszły też chromowane żarówki. Tam tak dużej różnicy nie widać. Aczkolwiek nie ma tej pomarańczowej poświaty. Efekt mało zauważalny.
niko02 Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 U mnie dzisiaj coś takiego zawitało... coś tam ma imitować z daleka Jest odblaskowa, wymiary 25cm szeroka, 15cm wysoka.
soltek 225 Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 witam dzisiaj poprawiłem wygląd mojego Burka namalowane znaczki z logiem suzuki zapraszam na naszą stronkę http://zanetatruty.w...#!galeria/c2269
wuja69 Opublikowano 5 Września 2015 Opublikowano 5 Września 2015 Dzisiaj Agility dostała ,,fartuszek, na jesienne słoty:
Miazga82 Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 Kolejny raz wymieniłem rolki na 19g oraz sprężynę centralną +20% Polini. Przyspiesza o wiele lepiej niż przedtem. Nagrałem przy okazji film jak się teraz zbiera.
franekbp Opublikowano 12 Września 2015 Opublikowano 12 Września 2015 A ja w końcu zamontowałem sobie termometr
Marcus Opublikowano 12 Września 2015 Opublikowano 12 Września 2015 Dziś postanowiłem zmodyfikować zadupek pana kierownika. Użyłem kawałka odpowiednio przygotowanego wafla ALUCOOND. Efekt moich starań to podniesienie o 45mm i pochylenie górnej krawędzi w kierunku kierownicy o 25mm. Mała przejażdżka upewniła mnie w sensowności tej modyfikacji. 1. Stelaż został reszta odkręcona. Z dziwnych powodów nie mogłem oddzielić tego od siedziska. Ale dało radę 2. Docięta i odpowiednio nawiercona "blacha" a w zasadzie płyta ALUCOBOND 3. Płyta pośrednia przykręcona do oryginalnego stelaża wraz z dystansami zmieniającymi nachylenie 4 Efekt końcowy wielce zadowalający Zatyłek/zadupek powędrował wyżej i podpiera na wysokości nerek czy też krzyża. Mam nadzięję w kolejnym tygodniu wypróbować na trochę dłuższej trasie (ok. 140km)
LuckyLuk Opublikowano 13 Września 2015 Opublikowano 13 Września 2015 Spodobał mi się pomysł z patriotycznym napisem na szybie. U mnie wygląda to tak:
Marcus Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Dziś dodałem dodatkowy stop na kufer Przed Po:
Sysgone Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Ja dzisiaj zamontowałem w końcu podwyższenie oparcia kierowcy ( dzięki Worlan! ), ale żeby nie było zbyt nudno, to wmontowałem w nie dodatkowe światła stopu :-) Sorry za jakość zdjęć, ale moja komórka ledwie nadaje się do dzwonienia, do robienia fotek w nocy, zupełnie nie.
niko02 Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Założone manetki Oxford Sports
kobraalien Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 W tym tygodniu zamontowałem (wielkie słowa ) deflektor ADV T1:
Sympatycy Robsson Opublikowano 31 Października 2015 Sympatycy Opublikowano 31 Października 2015 Nie dziś ale w ostatnim czasie do mojej integry zamontowałem grzane manetki Oxford. A wraz z Romano77 wykonaliśmy uchwyty na navi lub tel. komórkowy mocowany do zbiornika płynu hamulcowego. Do wykonania użyliśmy: 1. kątownik aluminiowy 40 mm 2. rurka aluminiowa fi 20 3. zaślepki do rurek 4. folia karbonowa 5. nity 4 mm
Marcus Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 W piątek dodałem znalezione w okazyjnej cenie i niemal idealnym stanie oryginalne handbary: Komfort jazy zdecydowanie się poprawił. Dziś nawinąłem jakieś 50km w letnich rękawicach i działa
stator Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Wreszcie! Zamontowałem gniazdo zapalniczki na kierownicy. Jest dla mnie ważniejsze, niż widok trzech kamertonów. Podłączyłem żarówkę H4 w lewym reflektorze tak, by włókno od mijania, świeciło się razem z mijania. Po przełączniku oczywiście, bo uważam, że w mieście to rozpusta, ale na tasie, zawsze to 55 Watów doświetlających drogę. Swoją drogą, to po co japoński inżynier/projektant wsadził do reflektora żarówkę dwu włóknową, z założeniem, że i tak świecić będzie tylko jedno włókno..... Sie zastanawiam....bo to rożrzutność jest! A na koniec wsadziłem sobie wskaźnik napięcia z Biedry (za 15,99)
Bulba Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 W dniu 2.11.2015 o 16:32, stator napisał(a): Podłączyłem żarówkę H4 w lewym reflektorze tak, by włókno od mijania, świeciło się razem z mijania. Pokaz fotke sciany oswietlonej wylacznie lewym Ciekawi mnie to okrutnie
Rekomendowane odpowiedzi