Sympatycy robert1973 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Sympatycy Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Witam mam pytanie jaki fejs i soft... rozumiem połączenie przez BT?
Moplic Opublikowano 2 Września 2015 Opublikowano 2 Września 2015 Witam! Robert1973 do połączenia serwisowego Gilery GP800 z telefonem na androidzie potrzebne są: - przejściówka Fiat Alfa 3 pinowa z dwoma krokodylkami - interfejs OBD SCAN Bluetooth ELM 327 - program SCAM M5x w najnowszej wersji 1.25. Połączenie i konfiguracja programu jest prosta. Niestety zastosowany w Gilerze ECU M59 nie do końca współgra z programem. Brak jest możliwości odczytu pełnych danych z sondy lamda na co najbardziej liczyłem. Jest wówczas możliwość dokładnego pomiaru ilości spalanego paliwa. Oprócz tego wszystko działa. prawdopodobnie problemu tego nie ma przy ECU M5A lub M5x. No cóż może kiedyś oprócz JPDiaga będzie coś poręczniejszego do diagnostyki Gilery.
RONIN Opublikowano 2 Września 2015 Autor Opublikowano 2 Września 2015 A ja mam pytanie z innej beczki, jakie przebiegi macie na oponach, pytanie zwłaszcza do tych którzy często jeżdżą z pasażerem lub dużym obciążeniem? Ile wytrzymuje tylna opona i czy nie macie problemów z ząbkowaniem? Bo ja po każdym wyjeździe na Bałkany mam zjechaną tylną oponę na bokach.
Sympatycy pawel883 Opublikowano 2 Września 2015 Sympatycy Opublikowano 2 Września 2015 Pirelka diablo średnio 6do 8tyśięcy tył przy bardzo dociążonym sprzęcie i dzikim lataniu.Polecam super guma.
RONIN Opublikowano 2 Września 2015 Autor Opublikowano 2 Września 2015 Aha, czyli jak moje wyglądają tak jak te po 13tkm. to nie mam się co martwić. Dzięki Paweł883 uspokoiłeś mnie. Trochę się martwiłem bo niektórzy piszą o przebiegach rzędu 20tkm.
Sympatycy pawel883 Opublikowano 2 Września 2015 Sympatycy Opublikowano 2 Września 2015 To są foty opony po przebiegu 8t.km. z 2014. 18sierpnia wymieniałem oponę po 14-tu dniach latania i przebiegu 6t.km. wyglądała jeszcze piękniej. Generalnie jak latasz po górkach z plecakiem i bagażami MUSISZ je zajechać (ważne że trzymają super) ps.W suzi moto moje lacie nie robią już wrażenia .
Moplic Opublikowano 2 Września 2015 Opublikowano 2 Września 2015 Ronin jeśli chodzi o GP, to mój przebieg na oponach - przód 15 tyś. , ale zupełnie łyse, a tył wymieniłem, też przy 15 tyś. Choć można było zrobić jeszcze ze 2 lub 3 tyś. By poradzić ząbkowaniu z przodu można zmienić sprężyny na akcesoryjne, jak czytałem jest różnica, ale koszt znaczny. Jeśli chodzi o tył, to przy jeździe z pasażerem i bagażem podwyższam ciśnienie o 15 setek. Po 5 tyś. na nowych oponach nie zauważyłem nadmiernego zużywania się boków.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 2 Września 2015 Sympatycy Opublikowano 2 Września 2015 Tył wytrzymał 28 tys.Przód wymieniłem po 20 tys. Jazda solo,bez obciążenia.Opony Michelin Pilot Sport
Moplic Opublikowano 2 Września 2015 Opublikowano 2 Września 2015 Widać jak na dłoni, że przy jeździe z pasażerem i bagażem siła znosząca (uogólniając) na zakręcie, a tym samym działająca na opony u ich styku jest ponad dwukrotnie większa. Tym samym ich zużycie wzrasta.
RONIN Opublikowano 2 Września 2015 Autor Opublikowano 2 Września 2015 Z przodu opona nie ząbkuje. Grzegorz nie wiem jak Ty to robisz ale u ciebie wszystko dłużej wytrzymuje, ja nie mam jeszcze 27tkm a już trzeci komplet opon zakładam.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 2 Września 2015 Administrator Opublikowano 2 Września 2015 Waga kierowcy Tak poważnie... Na szybkość zużywania się opony wpływ ma: - Nawierzchnia po której jeździmy - Styl jazdy - Temperatura otoczenia - Rodzaj opony, w sensie twardość danej gumy
Moplic Opublikowano 2 Września 2015 Opublikowano 2 Września 2015 Nie można zapominać o właściwym ciśnieniu, zawieszeniu i ilości pokonywanych zakrętów. Ronin jazda przy dużym obciążeniu (szczególnie na zakrętach), to nawet trzykrotnie szybsze zużycie opon.
RONIN Opublikowano 2 Września 2015 Autor Opublikowano 2 Września 2015 Wy też mi wagę wypominacie ?. Coś w tym musi być bo zawsze opony kończą się po Czarnogórskich winklach ?.
Gość Bartheez5 Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 W nawiązaniu do wcześniej wspomnianych przypadłości mojej GP tki sprawa miała się następująco. W początkowej fazie obstawialem szczęki sprzęgła a dokładniej któraś z sprezyn powrotnych. Po dobraniu się przez Mirka z Hajnówki do wario sprawa okazała się banalna . Jedna z rolek na skutek zużycia stanęła w poprzek i zblokowala talerz w wyniku czego spowodowało to efekt zapietego biegu i nie zrzucalo na luz. Napęd kompletny wymieniony teraz śmigać i cieszyć się z pięknej pogody Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
RONIN Opublikowano 20 Września 2015 Autor Opublikowano 20 Września 2015 Jaki przebieg miałeś na tych rolkach?
Marci M Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 I to jest wadą rolek typu Pulley. Niestety taka akcja może drogo kosztować.
Gość Bartheez5 Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 Powiem tak licznik wskazuje 25000 km i najprawdopodobniej tyle GP-ka ma Co do rolek to wydaje mi się że przed fabryką nikt tam nie zaglądał. Dlatego jak widać na jednym ze zdjęć zdarlo rolkę aż do tuleje przez to postawiło ją i efekt jak na zdjęciu.Powyższa sytuacja nie po czyniła praktycznie żadnych większych strat. Jeśli chodzi o pulleye to odnoszę wrażenie że włoszka wkręca się teraz szybciej. Po 10 tyś zamierzam ponownie tam zajrzeć i wówczas ocenię stan rolek.
RONIN Opublikowano 21 Września 2015 Autor Opublikowano 21 Września 2015 Tak to jest jak się nie sprawdza napędu po zakupie skutera, a swoją drogą 25tkm to powinieneś jakiś czas temu pasek wymienić. Ja rolki wymieniam co 10tkm.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 21 Września 2015 Klubowicze Opublikowano 21 Września 2015 Ja rolki wymieniam co 10tkm. No chyba żartujesz ? Oryginalne po 30 tyś są jak nowe. Malossi po 20 tyś mają bardzo niewielkie ślady użytkowania. To co Ty robisz z rolkami że co 10 tyś są do wymiany
RONIN Opublikowano 21 Września 2015 Autor Opublikowano 21 Września 2015 Artur serwisówka podaje, żeby wymienić co 10 tkm. to wymieniam, nie będę czekał aż zostanie sama tulejka i narobi szkód. Fakt, że jeszcze pewnie bym pojeździł, ale jak wyjeżdzam w trasę 4-6tkm to wolę nie ryzykować, raz nie wymieniłem rozrządu w Aprilii i wróciłem na lawecie. Poza tym coś musi być w hondzie cudownego bo w SH150 mam już 36tkm. i jeszcze jeżdzę na oryginałach ;-).
Gość Bartheez5 Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 Ronin! ! Ja wychodzę z założenia że jak nic się nie dzieje to lepiej nie rozkręcać i wsadzac nosa. Liczyłem się z tym ze przy 25tys. czeka mnie duży serwis całego napędu. Nie chcę się powtarzać ale napiszę jeszcze raz : zaistniała sytuacja nie rodziła dodatkowych kosztów naprawy innych części. Jeździłem wcześniej Honda fjs 600 8 tam rolki po 22 tyś mało różniły się od tych nowych. Lecz człowiek uczy się całe życie
RONIN Opublikowano 21 Września 2015 Autor Opublikowano 21 Września 2015 Bartheez olej przecież zmieniasz co 10tkm, a nie jak silnik się zatrze ?. Łańcucha nie wymieniasz jak się zerwie tylko zapobiegawczo co jakiś określony przebieg ?, Gilera to niestety nie honda ? a i wydaje mi się że obciążenia trochę większe niż w fjs 600. Ja pasek wymieniłem po 22tkm. pomimo że bardzo dobrze wygląda i leży w garażu na wszelki wypadek.
MILLER Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Poczytałem troszkę i widzę że temat gp-tki ciekawy, przynajmniej dowiedziałem sie jak falowanie obrotów ogarnąć. Dla mnie gp mogła by latać szybciej ponieważ ma do tego predyspozycje i do 200 rozpędza się szybko.
RONIN Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Opublikowano 18 Listopada 2015 Miller wierz mi że zawsze będzie mało, nawet jak wsadzisz kita 1000 ccm. i będziesz miał około 100KM. I jeszcze taka drobna uwaga, popraw mnie jeśli się mylę GP800 produkowano do 2012r? ?
MILLER Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 2013 to ostatni wypust. Wydech przelot ixil race niedawno założyłem( dźwięk V2 mega basowy i ta kultura pracy) jeszcze filtr zmienię i dopiero jadę na zgranie wszystkiego. Jak na Tą wagę to i tak bardzo sobie dobrze radzi.
Rekomendowane odpowiedzi