Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 10 Marca 2015 Sympatycy Opublikowano 10 Marca 2015 Czyszczenie przepustnicy.Miałem takie same objawy.Ostatnio czyściłem przy 40.000 przy okazji regulacji zaworów.
TomEck Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 Korzystam z Waszego doświadczenia. Dzięki ! Byłem dzisiaj w serwisie, czyszczenie przepustnicy wyceniono mi na 300zł, myślicie że to uczciwa cena? Podjąłbym się tego, ale jednak brzmi to dla mnie zbyt poważnie (rozkręcanie plastików i innych części) żeby do przepustnicy dojść. Tak sobie myślę, czy przy okazji rozbrajania można jeszcze "coś" zapobiegawczo przeczyścić, wymienić, zrobić ? Ronin, obadam temat z tym łożyskiem, na początek zaprę się o mur Grzegorz, Twoja fura to Mad Max ...!
RONIN Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Opublikowano 12 Marca 2015 Żeby się dostać do przepustnicy trzeba sporo rozebrać, przy okazji masz już blisko do zaworów i sprawdzenia napędu.
TomEck Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Napęd mam nowy, to może regulacja zaworów przy okazji, dzieki
Gość Bartheez5 Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 W nawiązaniu do tematu w przyszłą sobotę mój zaprzyjaźniony mechanik dobierze się też do przepustnicy w celu jej wyczyszczenia. Objawy te same tylko , że przy przebiegu 25 tkm. Jeżeli chodzi o dostępność i jej wyjęcie to większej biedy nie powinno z tym być. Po zakończonej operacji zamierzam podpiąć ,,Królową,, do kompa i ustawić jej parametry zgodnie z ustawieniami fabrycznymi , dzięki uprzejmości kolegi Moplica P.s. Wczoraj odpaliłem GP-tkę po zimowym śnie , naładowałem akumulator i strzeliłem pierwsze w tym sezonie 60km . Wiem że wypadało by napisać w radościach o tym fakcie , ale mając na uwadze powyższe przypadłości o których pisałem z przepustnicą. Nie stwierdziłem żadnego opisywanego wcześniej objawu !!!!!!!! Nie wiem czym jest to spowodowane , może za wcześnie o tym piszę , ale zwracałem szczególną uwagę na to ja przyśpiesza ze świateł i w jaki sposób wkręca się na obroty . No i ku mojemu zdziwieniu nawet nie ,,kichnęła,, . Może za wcześnie na ten zabieg z tą przepustnicą ????
RONIN Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Opublikowano 5 Maja 2015 Chciałem zamówić dzisiaj rolki w RoBoGo i okazało się, że podrożały prawie dwukrotnie, w ubiegłym roku płaciłem 125 zł. teraz chcą 224 zł. Ma ktoś namiar na jakieś tańsze źródło? Znalazłem też jakieś akcesoryjne zębatki, zna ktoś tą firmę?
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 5 Maja 2015 Sympatycy Opublikowano 5 Maja 2015 Niestety ,ale ceny poszły ostro w górę. Ostatnio zamawiałem rolki i płaciłem podobnie.Taniej chyba się nie da.
marek_m Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 Sorry za OT, ale parafrazując tytuł, można powiedzieć, że królowa skuterów została w końcu doceniona
RONIN Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2015 C Czy ktoś ostatnio zamawiał ten pierścień uszczelniający na wał? Ostatnio zamawiałem go we Wrocławiu u importera, ale nie mogę się z nimi skontaktować.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Sympatycy Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zamawiałem w Robogo. Płaciłem coś ok. 42 zł. Tu masz w easyparts http://www.easyparts.nl/Keerring--------------------------------_(Genuine%20Parts)-p6944117.html
Gość Bartheez5 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Jadąc na zlot w Nowym Jasińcu Chyba zamordowałem sprzęgło w swojej GP-ce Objaw jest taki , że przy odpaleniu od razu zapina się wario i nie ma możliwości rozłączenia zespołu napędowego . Obroty silnika ok 1300. Czy miał ktoś z was podobną przypadłość ????
Marci M Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Nie wiem jak to jest w GP ale taki objaw w Tmaxie ujawnił rozwalony korektor momentu
RONIN Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dzięki Grzegorz za linka, bez miałbym problem z wytłumaczeniem o co mi chodzi. Skuter po wymianie kompletnego napędu części około 1500 pln. robocizna 300 pln. Oprócz tego założyłem grzane manetki oxforda. Skuter gotowy do wyjazdu. Potrzebuję na wyjazd stelaż do GP 800, może ktoś ma zbędny lub wie gdzie kupić?
RONIN Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Opublikowano 19 Lipca 2015 Może ktoś będzie potrzebował, ja ostatnio wymieniłem, a cena dość atrakcyjna za napęd http://allegro.pl/ze...5504935476.html
Gość Bartheez5 Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 siemka !!!! Jestem na etapie wymiany kompletnego napędu i zainteresowała mnie jedna z ofert. http://allegro.pl/pr...5504880467.html nie ukrywam że bardzo atrakcyjna cena jak za ten komplet Sprzedawca twierdzi że sprowadził to z Italii do swojej włoszki lecz nie zdążył tego wymienić
Sympatycy robert1973 Opublikowano 22 Lipca 2015 Sympatycy Opublikowano 22 Lipca 2015 Mam pytanie jakiej Firmy montuje się łańcuch i zębatki na pierwszy montaż do GP 800???
Bobas Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Panowie Czy macie jakieś fajne miejsce, w którym mozna kupić akcesoria do GP 800 ? Myślę o jakiś bocznych bagaznikach do kufrów i innych rzeczach do turystyki.
Gość Bartheez5 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Bobasku jeśli chodzi o sklepy w PL gdzie można by kupić akcesoria do turystyki sprawa wygląda następująco. Boczne relingi na torby są dostępne w motobagażu. Wcześniej takie relingi montował kol. z regionu Moplic wrzucał linka w tym topicu . Jeśli chodzi o dobór na sakw bocznych na te relingi również można dobrać też na wymienionej stronie. Widziałem jeszcze na włoskiej stronie www.subito.it boczne kufry do GP-ty , ale nie widziałem tego w realu a po samych zdjęciach trudno się wypowiedzieć. Osobiście prefer. torby boczne Givi na dedykowanym stelażu
RONIN Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Ja zamówiłem w motobagażu w maju, czekałem prawie miesiąc aż mi oddali pieniądze bo stwierdzili że już nie mają. Przed samym wyjazdem znalazłem na alledrogo w Bielsku bodajże i chciałem odebrać osobiście i znów okazało się że towar do sprowadzenia. Na tymże allegro jest jedna gp 800 z kuframi bocznymi od jakiejś aprilii. Bartheez5 rozumiem pasek ale vario chyba jeszcze nie musisz wymieniać? Miałem to vario ale wróciłem do oryginału, obroty były wyższe o 600-700 i nic więcej.
RONIN Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Marek chora cena. http://gardo.pl/erweiterte_suche_ergebnisse.php?keywords=stela%C5%BC++gp+800&CPlsid=aa95d2750fb577df2f5737ff4195270f Tu są za połowę.
marek_m Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 To nie są takie same stelaże. Osobiście wybrałbym oryginały Givi. Cena normalna.
Bobas Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Dziękuję Panowie za podpowiedź. A czy gdybyście mieli jeszcze raz wybrać GP- ka to zrobilibyście to ? Sorki, że tak męczę, ale mam dylemat między kilkoma modelami.
Moplic Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Witam! Dla zainteresowanych w temacie. Powodzeniem zakończyła się moja próba połączenia telefonu z komputerem GP800. Mam teraz możliwość odczytu danych z czujników, resetu TPS , odczytu i resetu błędów, zmiany parametrów CO itp. Jak znajdę chwilę postaram się o zapis parametrów do Excela. Teraz nie tylko przez laptopa, ale i telefon można diagnozować dość rzadko widywaną markę motoru. Pozdrawiam.
RONIN Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Dziękuję Panowie za podpowiedź. A czy gdybyście mieli jeszcze raz wybrać GP- ka to zrobilibyście to ? Sorki, że tak męczę, ale mam dylemat między kilkoma modelami. Bobas na dzień dzisiejszy GP800, pomijając SRVkę nie ma konkurenta dla mnie. Do tej pory myślałem, że dużą wadą jest koszt przeglądu po 20tkm. ( wymiana całego napędu, same części 1400 pln, cztery świece, plus regulacja zaworów i robocizna to ponad 2000 pln, ) ale czytając wpisy w temacie BMW C 650 GT już się uspokoiłem ;-). Ostatnio miałem przez tydzień B650 i nawet nie ma co porównywać. marek_m Napisany 10 sierpień 2015 - 06:10 To nie są takie same stelaże. Osobiście wybrałbym oryginały Givi. Cena normalna. Marek_m cena chora bo w motobagażu GIVI też kosztowało około 150 zł.
Rekomendowane odpowiedzi