Rzelu Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Ja niestety jutro w pracy. Ale w sobotę planuję obejrzeć Gymkhanę.
Sympatycy Urbi Opublikowano 22 Maja 2013 Sympatycy Opublikowano 22 Maja 2013 pacark, trudno będzie znaleźć kogoś, kto akurat zna ten konkretny egzemplarz z Gryfic... Co do Piaggio X9, to największe maxi ze stajni Piaggio z tamtego okresu - duży, wygodny i komfortowy skuter największej włoskiej fabryki skuterów na świecie. Silnik w tym modelu, 250cm3, pochodzi z Hondy - dobra, niezawodna i sprawdzona jednostka z Foresight'a. Co powinieneś sprawdzić... - przede wszystkim sprawdź dokumenty, numery, kluczyki, ubezpieczenie. Następnie zacznij od oględzin motocykla. Najpierw stan plastików, czy są w jednakowym odcieniu lakieru (czy nie były lakierowane), czy nie są popękane, porysowane, luźne - możesz w ten sposób spróbować ocenić ewentualną przeszłość wypadkową, napisy - oznaczenia modelu. Ponadto powinieneś sprawdzić ogumienie - wiek, jakość, stan. Następnie układ hamulcowy: grubość i stan tarcz hamulcowych, klocki hamulcowe. Później przednie i tylne zawieszenie, amortyzatory (sztywność, tłumienie, czy są proste lagi zawieszenia przedniego, czy są suche amortyzatory). Postaw skuter na stopce centralnej, odciąż raz koło przednie, raz tylne i zakreć i poruszaj felgami - ocenisz stan łożysk i ewentualnie czy felgi są proste. Układ elektryczny: sprawdź wszystkie światła, przełączniki, klakson, wskaźniki deski rozdzielczej. Na końcu jazda próbna - jak trakcja, jak zachowuje się układ kierowniczy, czy nie ma luzów na łożyskach główki ramy, jak się prowadzi, jak pracuje zawieszenie, jak wybiera nierówności, czy jest stabilny, czy nie jedzie wężykiem, jak działa układ hamulcowy - jak hamuje, czy nie ściąga, jak zapala rozrusznik, jak pracuje silnik, czy nie dochodzą dziwne odgłosy, jak przyspiesza, jak działa napęd, czy nie dochodzą jakieś szmery, dziwne odgłosy. Jeśli po tych oględzinach na sucho i jeździe próbnej, nie będziesz miał zastrzeżeń, jakiś obiekcji czy wątpliwości to negocjuj cenę i kupuj. Powodzenia i pozdrawiam.
Klubowicze ArtCho Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Klubowicze Opublikowano 22 Maja 2013 pacark - możesz wykorzystać do porównania: http://www.forum.burgmania.net/topic/17540-piaggio-x9-evo-250/#entry295417
kowal Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 ArtCho jutro będę,tyle tylko ,że na piechtę.Z małego dołka robi się duży problem.Części do amorka niby są zamówione przez serwis i przyjadą z samej italii, ale czy zdążą ?? Mam nadzieję, że serwis nie czeka na jakąś datę, bo np. zamawia częsci zbiorczo raz w m-cu.W skrajności na zlot maxi wyruszę na 4oo i tyle...
burgifan Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Ja niestety jutro w pracy. Ale w sobotę planuję obejrzeć Gymkhanę. Ja też jadę z rańca jakoś, bo po południu mam kurs ;( A Ty Rzelu o której planujesz tam jechać ?
Klubowicze bilety Opublikowano 23 Maja 2013 Klubowicze Opublikowano 23 Maja 2013 Pacark, kup ścigacza Remik podpadasz, to nie forum scigacza
Rzelu Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 ja tymczasem nadal drążę temat flagi z gryfem. Jak przeczuwałem natrafiłem na urzędniczą paranoję - dzwoniłem do Działu Promocji Urzędu Marszałkowskiego - w skrócie: oni flag nie mają i nie sprzedają. Oczywiście herb gryfa można pobrać ze strony urzędu, ale firmy reklamowe nie mogą go wykorzystywać - taka to promocja regionu. A tymczasem w dalekich Gliwicach o tym chyba nie wiedzą : http://www.iflagi.pl/pl/p/Flaga-Wojewodztwa-Zachodniopomorskiego/307 robimy zrzutkę? A Remikowi przy okazji odkręcimy taką małą dźwigienkę, co ma pod lewą nogą
wooferai Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Rzelu - a czemu nie może być ta z alledrogo? 30 zeta już z wysyłką. Raptem ciut mniejsza, czyli nawet lepsza.
Rzelu Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Oczywiście może i zamówię, ale denerwuje mnie ta urzędnicza indolencja - dupowładztwo. Dla porównania na ebayu możesz sobie kupić flagę Meklemburgii, a do tego jeszcze czapkę i zegarek. Kostenlos & Schnell.
Klubowicze ArtCho Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Maja 2013 Proszę: to była demonstracja dla Kowala, jak się wkleja zdjęcia
Sympatycy Urbi Opublikowano 23 Maja 2013 Sympatycy Opublikowano 23 Maja 2013 Artur, to jakieś zdjęcie wyborcze...?
minimi1 Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Z tą flagą przypomina mi się historia statku THPV BEMBRIDGE, który był ściągany z Anglii na siedzibę firmy. Tam też się okazało, że żadnej flagi Szczecina, z Gryfem czy nie nie dostaną i nie będzie fajowego, dumnego wjazdu do naszego portu. Dlaczego- ano bo nie nie mamy nie dajemy. Chciałem Was sobie odwiedzić, ale zaspałem- z tej rozpaczy wrąbałem ponad połowę 1000 ml pudełka lodów Grycana jak zobaczyłem te pustki przez misiowym teatrem
kowal Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Rzelu gdybyś mógł spróbować na niemieckim e-bayu : części do amortyzatora przedniego (bez rury i sprężyny )lub cały amortyzator do Aprilia Atlantic 400Sprint. Podejrzewam, że ten element jest identyczny w całej pojemności tj. od 200 do 500 cm.Przy całym amorku jego oznaczenie musi być K.
Klubowicze ArtCho Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Maja 2013 Artur, to jakieś zdjęcie wyborcze...? Nie - pokazywałem Kowalowi jak się wkleja zdjęcia na forum Z tą flagą przypomina mi się historia statku THPV BEMBRIDGE, który był ściągany z Anglii na siedzibę firmy. Tam też się okazało, że żadnej flagi Szczecina, z Gryfem czy nie nie dostaną i nie będzie fajowego, dumnego wjazdu do naszego portu. Dlaczego- ano bo nie nie mamy nie dajemy. Chciałem Was sobie odwiedzić, ale zaspałem- z tej rozpaczy wrąbałem ponad połowę 1000 ml pudełka lodów Grycana jak zobaczyłem te pustki przez misiowym teatrem Mogłeś zadzwonić! W sumie wyjechaliśmy chyba o 19.30 i pojechaliśmy do nowego makdonalda koło FeuVerta Dzięki za spotkanie, pogawędkę, a Rzelowi za podarek!
burgifan Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Dzięki za spotkanko, połknąłem dwa duże milkschake, więc dawka tygodniowa na raz Fajnie było, gdzie jedziemy za tydzień ? Może do KFC ? hehe
kowal Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 próba wstawienia fotki : proszę o wybaczenie za te foty, ale musiałem spróbować...
Rzelu Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Co Ci konkretnie potrzeba : http://www.apriliagenuineparts.co.uk/component-atlantic-400500-sprint-20052008-437.php http://www.ultimateparts.net/aprilia/c.php?n=Front-fork-I-Aprilia-Atlantic-400-500-Sprint-2005,2006-Aprilia-Parts-and-Spares-Genuine-OEM&i=21986 http://www.easyparts.nl/showdrawing/7216/138574/b.main/0-968-1-m412-m1613-m7216-s19243-d138574/Front_fork_II.html
kowal Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 link trzeci pozycje 1,2,19 oraz 9,10, 11, 12, 13 chyba... to wszystko co jest nad sprężyną, bo z widelca wystaje sprężyna wersja K tel.501 566 193
SOVIETT Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Hejka ludziska, dzisiaj taka piękna pogoda, może ktoś ma ochote skoczyć do enerdowa na kebab? Schwedt, Passewalk gdziekolwiek? Ja bede wolny około 16 wiec jak ktoś ma ochote to zapraszam na wspólny wypad!!!
Rzelu Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Kowal - części dla Ciebie już zamówione i zapłacone. Koszt całości 6,67 Euro. Odbiór w przyszłym tygodniu w Ramin - 14 km za Mierzynem - u mojego kolegi Darka.
burgifan Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Hejka ludziska, dzisiaj taka piękna pogoda, może ktoś ma ochote skoczyć do enerdowa na kebab? Schwedt, Passewalk gdziekolwiek? Ja bede wolny około 16 wiec jak ktoś ma ochote to zapraszam na wspólny wypad!!! No Scheise czemu nigdy nie mogę pojechać do E N E R D E ! ? ! ? Zawsze coś wypada, albo za późno przeczytam posta ;D
Rzelu Opublikowano 25 Maja 2013 Opublikowano 25 Maja 2013 Niestety pogoda nieprzyjemna - ściana deszczu idzie ze wschodu - ale podjadę choćby na 400 żeby pokibicować jeżdżącym na Gymkhanie.
Rekomendowane odpowiedzi