Bobas Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 Lista jest już imponująca. Ja do tego wszystkiego zabieram jeszczcze nakładki przeciwdeszczowe na rękawice.
Sympatycy spinka Opublikowano 11 Maja 2013 Sympatycy Opublikowano 11 Maja 2013 O dziwo, nie ma żadnych propozycji ze strony "naszych Dam". Czyżby nasze Panie nie miały swych extra potrzeb? Opublikowana lista "Antona" to nie extra potrzeby, moim zdaniem, w dłuższą trasę dobrze posiadać te rzeczy. Tak z babaskich dodatków to mały zestaw do szycia lub jeśli posiadamy lewe ręce to agrafki najlepiej takie dla dzieci - nieotwierające się. Tak jak pisała Ewik reszty lepiej nie wymieniać :-)
Ola Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 A ja zawsze zabieram stopery co by chrapanie kierowcy lub współtowarzyszy wyprawy (niekiedy słyszalne z sąsiednich namiotów) nie zamieniało nocy w koszmar.
Gość woytekpo Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 A ja zawsze zabieram stopery co by chrapanie kierowcy lub współtowarzyszy wyprawy (niekiedy słyszalne z sąsiednich namiotów) nie zamieniało nocy w koszmar. Muszę sprawdzić z tymi stoperami. Zastosuję na sobie bo potrafi mnie obudzić własne chrapanie
Ania Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 Antonie jeszcze bandaż i woda utleniona najlepiej w sprayu (mniejsze ryzyko wylania się po otworzeniu) oraz słynny altacet w żelu może przydać się na stłuczenia jak i na oparzenia słoneczne ( chociaż lepiej gdyby takich przypadków nie było), można zabrać tez jakieś filtry przeciwsłoneczne
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 11 Maja 2013 Klubowicze Opublikowano 11 Maja 2013 A ja mam zawsze pilniczek do paznokci, przydaje się w różnych dziwnych momentach np. do czyszczenia świecy albo zastępuje śrubokręt
GadekW Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 Ja mam zawsze w schowku chusteczki mokre z alkoholem z Lidla. Są bardzo pomocne jak jakiś większy lub mniejszy owad postanowi się zabawić w kamikadze, no i nie zajmują miejsca...
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 11 Maja 2013 Klubowicze Opublikowano 11 Maja 2013 Ja mam zawsze w schowku chusteczki mokre z alkoholem z Lidla. No i zawsze w razie potrzeby można je wycisnąć aby
GadekW Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 Tylko wtedy gdy muszę szybciej do domu dotrzeć
Miro71 Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 No i zawsze w razie potrzeby można je wycisnąć aby Arturze ja pamietam ze nie mialem ze soba w Zywcu za wiele, ale apteczke ktora mialem przydala sie jak nic !!!!!!!
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 11 Maja 2013 Klubowicze Opublikowano 11 Maja 2013 Bo ja miałem dopisać : Alkoholem zdezynfekować a wyszły jakeś "pijące ludki"
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 12 Maja 2013 Klubowicze Opublikowano 12 Maja 2013 alkomat - tak na wszelki wypadek
Sympatycy Miętus Opublikowano 12 Maja 2013 Sympatycy Opublikowano 12 Maja 2013 Ostatnio życie pokazało, że jadąc w daleką podróż warto zabrać dodatkowo - tylną oponę tylko gdzie to wszystko pomieścić
Klubowicze Jack Opublikowano 13 Maja 2013 Klubowicze Opublikowano 13 Maja 2013 W mojej grupie powrotnej PawKor miał dziurę w oponie taką, że samym śprajem nie dało rady zaklajstrować. Kręciliśmy kołem (tylnym) na silniku, a śpraj pięknie tryskał po okolicy i po paździochowym skuterze też Dopiero jak użyczyłem specjalnego plastikowego kołka, to w połączeniu kołek+śpraj, w końcu przestało psiukać. Sam kołek też nie dałby rady, bo dziura wielka była i kołek luźno siedział. Aha, i potem jeszcze kompresorek od Resenoka i pompowanie. Jak widać, dopiero połączenie wyposażenia trzech uczestników wyprawy przyniosło skutek.
Kropek 9 Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Witam zacnych kolegów. Przerobilem tę listę i zastanawiamiem sie Jak i W co to spakować ????? A same przydatne życzy Panowie zamiast tych wszystkich Żeczy , bardzo przydatnych sprawnością Proponuje zabierać Antona. Jest nie zastąpiony
Sympatycy Anton Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Sympatycy Opublikowano 29 Maja 2013 Swoje wizytówki (?). Kropek 9 - Whisky z kolą? :)
mariusz80211 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 dodatkowo hamak turystyczny. nie ma jak sobie odpocząć miedzy dwoma dzewkami łańcuch wciągnięty w dętkę rowerową i do tego kłudka masywna jest dobrym zabezpieczeniem , no i nie kaleczy sprzętu
Sympatycy Anton Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Sympatycy Opublikowano 27 Czerwca 2013 >dodatkowo hamak turystyczny. nie ma jak sobie odpocząć miedzy dwoma dzewkami< Chyba zapomniałeś literki "i" między "z" i "e" :( Ale pomysł .......... PRZEDNI !!!! :) Popieram!
dr.big Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 "Czas wycieczek" się rozpoczął, dlatego odświeżam .
Marek62 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Witam, ja zawsze zabieram aparat foto zestaw naprawczy opon, apteczkę,ciuchy p.deszczowe, power bank, no i troche kasy, a i tak zawsze wychodzi że czegoś brak
Klubowicze Piootr Opublikowano 25 Maja 2016 Klubowicze Opublikowano 25 Maja 2016 ponieważ lista jest bardzo szczegółowa brakuje mi na niej kasku Punkt 7. Kask jest wyszczególniony
Klubowicze arturas Opublikowano 25 Maja 2016 Klubowicze Opublikowano 25 Maja 2016 Nawiasem mówiąc nie sądzę aby ktoś o kasku zapomniał, chyba że o dodatkowym dla przygodnego pasażera.
Sobier Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Może nie w daleką podróż ale znam przypadek że koleś zapomniał kasku
padre Opublikowano 29 Maja 2016 Opublikowano 29 Maja 2016 Chopaki, ze względu na nowe modele Hondy proponuję dodać do listy świństwo do smarowania łańcucha Oczywiście ja nie ruszam się bez dobrej muzyki! Jeszcze jedno. Anty-parownik do kaskowej szybki jeśli ktoś nie ma pinlock'a
zygmek68 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Dnia 21.04.2013 o 11:38, Anton napisał: @KOT45 - >:)a gdzie spraj przeciw komarom? ...i prezerwatywy... ....< palona guma odstrasza komary - więc po co spray? Przesledzilem temat,nic wiecej nie trzeba . Może Anton jeszcze śledzi to forum i coś doradzi?
Rekomendowane odpowiedzi