Użytkownicy Nazir Opublikowano 1 Czerwca 2024 Użytkownicy Opublikowano 1 Czerwca 2024 Arturo-bb oddaję Ci teren - ten piękny teren🤩 Sprzęt stanie obok burka na jakiś czas, aż załatwię duplikat zagubionej w akcji - rejestracji🤪 1
Klubowicze grzybek Opublikowano 2 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 2 Czerwca 2024 Warto mieć przynitowaną rejestrację- zawsze tak robię w moich wszelkich moto😉
Użytkownicy Nazir Opublikowano 2 Czerwca 2024 Użytkownicy Opublikowano 2 Czerwca 2024 13 minut temu, grzybek napisał(a): Warto mieć przynitowaną rejestrację- zawsze tak robię w moich wszelkich moto😉 Oczywiście masz rację. Ja mam przykręcone w każdym aucie i Burgmanie. W APRILCE tak mocno klikło, że uznałem (jak widać błędnie), że to wystarczy. Nawet nie pomyślałem o tym, co niedawno na forum było, by z tyłu napisać nr telefonu🤦♂️ Bezmyślność Panie - bezmyślność😩
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 5 Czerwca 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 5 Czerwca 2024 W dniu 31.05.2024 o 14:12, Nazir napisał(a): Sorry chopy ale zostawię to fachowcom..... no i jak tam te fachowce ? A tą Aprilkę to zajumałeś synowi ? 🙃
Użytkownicy Nazir Opublikowano 5 Czerwca 2024 Użytkownicy Opublikowano 5 Czerwca 2024 W dniu 5.06.2024 o 17:33, EndriuBis napisał(a): no i jak tam te fachowce ? A tą Aprilkę to zajumałeś synowi ? 🙃 Fachowce były wcześniej (przed awarią) umówione na 17tego czerwca - nie dało się wcześniej, więc czekom🤷♂️ Jutro kulam na przegląd techniczny burkiem, ale wszystko reszta ok. Po zatem, że ciece jak ciepły🤪 Aprilka jest a konto przyszłorocznego egzaminu syna na A2 ( jak u Barei: to na zachętę🤭) Do tego czasu planuję ją dość eksploatować w terenie😈 Na razie docieram sprzęta z ogromną frajdą! Jednak zawsze myślami jestem przy moim najcenniejszym sprzęcie 😪 - Burgmanie. Jako, że Marcin mi powiedział, że otwarłem puszkę z problemami (kilometry blisko 50tyś) to... ...zakupiłem przyczepkę na moto☝️😁 Będę jeździł Burgmanem póki nie wymyślą czegoś lepszego!!💪 Będę go robił ale nie zostawię👊 PS Czy na forum był już temat bezpiecznego zapinania Burgmana na przyczepce-lawecie? Od razu piszę, że sqter będzie wożony tylko w sytuacji awaryjnej nie tak jak "crossy"🤭
Klubowicze Migu Opublikowano 8 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 8 Czerwca 2024 Chwilę temu - spóźniony dzień dziecka.
Klubowicze grzybek Opublikowano 8 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 8 Czerwca 2024 Nazir, w necie jest mnóstwo filmoków jak wiązać moto na przyczepie. Dla ilustracji przesyłam 2 fotki moich wiązań. Zakup pasy dość szerokie, z atestem -bo za gramicą to ważne.
Użytkownicy Nazir Opublikowano 8 Czerwca 2024 Użytkownicy Opublikowano 8 Czerwca 2024 Godzinę temu, grzybek napisał(a): Nazir, w necie jest mnóstwo filmoków jak wiązać moto na przyczepie. Dla ilustracji przesyłam 2 fotki moich wiązań. Zakup pasy dość szerokie, z atestem -bo za gramicą to ważne. Dzięki 💪 Moją ciciepkę chciałem zrobić pod siebie😉 Ogarniam teraz ukłed🤪
Klubowicze grzybek Opublikowano 8 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 8 Czerwca 2024 Też myślałem o folozemiu rowerów ciężkich elektryków. One u Ciebie o duecie się opierają a jakie mocowanie rowerów do szyny? opierają się o siebie i jak dalej?
Sympatycy subaru gtb320 Opublikowano 8 Czerwca 2024 Sympatycy Opublikowano 8 Czerwca 2024 2 godziny temu, Nazir napisał(a): Dzięki 💪 Moją ciciepkę chciałem zrobić pod siebie😉 Ogarniam teraz ukłed🤪 Układ jast prosty dwie na jeden i niech się opierają o siebie 🤣
Użytkownicy Nazir Opublikowano 9 Czerwca 2024 Użytkownicy Opublikowano 9 Czerwca 2024 17 godzin temu, grzybek napisał(a): Też myślałem o folozemiu rowerów ciężkich elektryków. One u Ciebie o duecie się opierają a jakie mocowanie rowerów do szyny? opierają się o siebie i jak dalej? Ja te rowery zapiąłem tylko po to, by mieć wizualizację jak muszą być ustawione względem siebie i moto. Jeszcze szukam rozwiązań ale idę w kierunku zamocowania ramki w zewnętrzną szynę, by rowery nie opierały się o siebie (jak sugeruje Subaru) tylko o coś co usztywni układ - coś jak w mocowaniach rowerowych na dyszel przyczepki😉
Klubowicze grzybek Opublikowano 9 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 9 Czerwca 2024 To potem się pochwal rozwiązaniem jak będzie już gotowe
Sympatycy robert1973 Opublikowano 10 Czerwca 2024 Sympatycy Opublikowano 10 Czerwca 2024 14 godzin temu, Nazir napisał(a): Ja te rowery zapiąłem tylko po to, by mieć wizualizację jak muszą być ustawione względem siebie i moto. Jeszcze szukam rozwiązań ale idę w kierunku zamocowania ramki w zewnętrzną szynę, by rowery nie opierały się o siebie (jak sugeruje Subaru) tylko o coś co usztywni układ - coś jak w mocowaniach rowerowych na dyszel przyczepki😉 Najlepszym i najbezpieczniejszym układem na transport 2ch rowerów ( nawet elektryków ) jest zakup bagażnika na hak. Można kombinować z bike holder-ami od Thule czy innej firmy ale to nie jest tanie i zawsze się wiąże ze zmianą konstrukcyjną samej przyczepki, no i podstawa transportu roweru....koło musi być "na sztywno" przymocowane do podłoża co w przypadku takich szerokich rynien jest.....mocno problematyczne. Ostateczna ostateczność to zamocowanie bagażników dachowych na przyczepie. ewentualnie można zapytać fachowcófff https://master-tech.pl/oferta/specjalistyczne/do-przewozu-rowerow/
Użytkownicy Nazir Opublikowano 10 Czerwca 2024 Użytkownicy Opublikowano 10 Czerwca 2024 Nie bój żaby Robercik - ogarnę temat😜. Ciężkie rowery na haku, czy dźwiganie ich na dach samochodu mnie nie przekonuje. Poza tym mam już przyczepkę i na wyjazdy planuję dwa moto plus dwa 🚲elektryki😉 Rowery mają mieć pomocowane koła (tak jak piszesz) ale nie "w" a "przy" rynnie na moto. Ale za namiar na fachowców bardzo dziękuję🙇♂️. Ta ramka z uchwytami na zdjęciach to jedyna rzecz której mi brakuje😃👍
Klubowicze grzybek Opublikowano 10 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 10 Czerwca 2024 Bagażnik rowerowy na hak to już nam, ale chodzi mi o to, aby zabrać na przyczepie moto plus 2 rowery- tak samo kombinuje jak Nazir.
Sympatycy robert1973 Opublikowano 10 Czerwca 2024 Sympatycy Opublikowano 10 Czerwca 2024 Prościej chyba się nie da https://intercamp.pl/technika/bagazniki-rowerowe/bagazniki-na-dyszel-przyczepy-kempingowej oczywiście to tylko przykładowo
Użytkownicy Nazir Opublikowano 10 Czerwca 2024 Użytkownicy Opublikowano 10 Czerwca 2024 1 godzinę temu, robert1973 napisał(a): Prościej chyba się nie da https://intercamp.pl/technika/bagazniki-rowerowe/bagazniki-na-dyszel-przyczepy-kempingowej oczywiście to tylko przykładowo "Niby tak" ( już je oglądałem) ale obciążenie 40kg ( 2x20) mnie nie przekonuje😉 a te na max 60kg tj. 30kg na szynę, to jakby takie ....za drogie 🤔
Klubowicze Patryk Opublikowano 10 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 10 Czerwca 2024 Tylko zastanów się nad rozłożeniem w miarę równo obciążenia. Aprilia - ok. 130kg Burgman - ok.260kg, Rowery - ok. 2x30kg wiec wypadałoby Burka lub inny ciężki moto dać centralnie.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 10 Czerwca 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 10 Czerwca 2024 Chopcy - ale rozumiem że wy wiecie jakie ograniczenia w prędkości max. jazdy niesie za sobą ciągnięcie przyczepy ?? Bo jak nieraz widzę takich na autostradzie, co holują przyczepę i wyprzedzają mnie przy prędkości 130,00 km/h to się włos na głowie jeży 😬 zero wyobraźni. O sprawności świateł już nie wspominam. 😗
Klubowicze kenobi Opublikowano 10 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 10 Czerwca 2024 Panowie, spoko loko, złóżcie sobie wątek o psiciepkach i innych nosidełkach. Tu o łikendowych wojażach piszą(emy). No, bo Pan z fotowoltaiką 😎 na nosie wkroczy i wtedy będzie dym...☠️ 1
Użytkownicy Nazir Opublikowano 10 Czerwca 2024 Użytkownicy Opublikowano 10 Czerwca 2024 50 minut temu, kenobi napisał(a): Panowie, spoko loko, złóżcie sobie wątek o psiciepkach i innych nosidełkach. Tu o łikendowych wojażach piszą(emy). No, bo Pan z fotowoltaiką 😎 na nosie wkroczy i wtedy będzie dym...☠️ Ooo teraz toś napisał😱😱 Trzeba wymyśleć tytuł zanim nastanie ciemność😱😱😱
Sympatycy subaru gtb320 Opublikowano 13 Czerwca 2024 Sympatycy Opublikowano 13 Czerwca 2024 Ktoś coś na niedzielę? Jakiś wypad na moto ? +- 250km Trasa do uzgodnienia byle jakiś cel był 🙂 jakieś lody. Mój plan Bielsko -Zawoja -obiad w Jordanowi ( pontonowe ) Rabka bokami do Zakopca lody i powrót Wadowice ( kremówka) I powrót Chyb że ktoś ma inny plan na wspólne śmiganie .Bo jakas cisza na ślaskim🤔. P.s samemu mi się nie chce ale jak ktoś się zdeklaruje na wypad to chętnie. Jak ktoś chętny to pisać wylot z Bielska +-10:00 . inne propozycje mile widzane na niedzielę
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 14 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 14 Czerwca 2024 Ja nie dam rady.
Sympatycy subaru gtb320 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Sympatycy Opublikowano 14 Czerwca 2024 2 godziny temu, arturo-bb napisał(a): Ja nie dam rady. Dzięki za odzew 👍
Rekomendowane odpowiedzi