Lucjan73 Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 Godzinę temu, Worlan napisał: Teraz to trzeba zaczekać jak ceny spadną i dopiero kupić zapas Przestępuję z nogi na nogę kiedy będzie można uderzyć do biedry Grzesiu podobno w sklepach na stacjach Orlen w O'shop jest najtańsze masło po 4.90 za kostkę. Widziałem gdzieś taką zajawkę.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 1 Listopada 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 1 Listopada 2017 3 godziny temu, Lucjan73 napisał: Grzesiu podobno w sklepach na stacjach Orlen w O'shop jest najtańsze masło po 4.90 za kostkę. Widziałem gdzieś taką zajawkę. To chyba nie kostka, tylko kosteczka. A o jajkach nie słyszeliście ? Po aferach we Francji i Niemczech nasze (Polskie) jajka się sprzedają na zachodzie jak ciepłe bułeczki, a u nas drogo i w dodatku czasem brakuje. To może być dochodowa inwestycja
Lucjan73 Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Jajka to kupuję tylko na wsi od stałego dostawcy, nie ma co porównywać z tymi ze sklepu
dr.big Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Lucku, ja też, od kur wesoło łażących po polu i grzebicych łapą w kompoście ... Jak i wiele innych produktów, nie sklep...
dziadzia Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Również staram się kupować co mogę od stałego znajomego ze wsi, co jakiś czas ma w ofercie swojski biały serek normalnie pychota.
Sympatycy KriSSo Opublikowano 2 Listopada 2017 Sympatycy Opublikowano 2 Listopada 2017 Jaja to ważna sprawa. A wiadomo, najlepsze są od kurek grzebiących pazurem w kompoście Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
dziadzia Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 1 godzinę temu, KriSSo napisał: Jaja to ważna sprawa. A wiadomo, najlepsze są od kurek grzebiących pazurem w kompoście Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak tak Piotruś jajka to bardzo ważna sprawa, a ja na święta zawsze robię sobie sam Wędlinki, szkoda że nie możecie ich powąchać i spróbować ale wygląd mówi sam za siebie hehe Hociaż niektórzy już mieli okazje spróbować co nie co z moich wyrobów.
Klubowicze Piootr Opublikowano 4 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 4 Listopada 2017 Masełka już dawno nie spożywam, jajeczka co 2 tygodnie chłop przywozi do domu, a wszelkiego rodzaju mięsko i wędlinki od tygodnia odstawiłem bo raz na jakoś czas trzeba się oczyścić. Zaniepokoiła mnie cena jajeczek, bo do tej pory płaciłem po 60 gr/szt, a ostatnia dostawa była już po 90 gr/szt i chłop mówił, że jeszcze zdrożeją. No cóż, każdy business ma swoje 5 minut. Dajmy im zarobić. Pozdrawiam Piootr
Lucjan73 Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Piotr to i tak jakieś niskie ceny miałeś, ja od zawsze płacę po 70 gr i z tego co wiem to była cena obowiązująca w okolicy.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 5 Listopada 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 5 Listopada 2017 Ja za jajka płaciłem jeszcze 3 tygodnie temu po 70 gr, ostatnio po 80 gr, a od następnej dostawy ma być po 90 gr. tak jak pisałem wcześniej. We Francji i w Niemczech mają jakieś afery z kurami i nasze jajka idą jak ciepłe bułeczki na zachód.
Rekomendowane odpowiedzi