dzialkowiec Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 które zakończyło się wręczeniem nagrody 300/6 ja coś mam pecha ostatnio, w miesiąc czasu 2 spotkania i wręczenie dwóch "dyplomów" 400/9. I tak drugi dyplom był w promocji. Notabene fajnych rzeczy można się dowiedzieć od panów jurorów Np nie wiedziałem, że w drogówce obligatoryjne jest posiadanie prawa jazdy kat.A !bicz
Sympatycy szorstki Opublikowano 22 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 22 Września 2010 w miesiąc czasu 2 spotkania i wręczenie dwóch "dyplomów" 400/9. O rany, to powoli kończą Ci się możliwości ! 18 pkt to już wysoki wynik !bicz Możesz 2 razy w roku odkupić po 6 pkt za "bilet do kina akcji" (ok. 400PLN). Albo nalepić z tyłu kartkę z napisem: "Szybciej nie mogę, mam 18 pkt" (ostatnio widziałem takie coś w telewizorni) !w00t pzdr
wooferai Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 No to ja miałem w tym roku dwa trafienia. I mam nadzieję, że na tym już koniec. !OKK Jedno na 4oo - urlop nad jeziorem, familia na plaży, a ja wykonałem mały skok po piwko do miasteczka - trafione 500 pokuty i 10 punkcików. Bolało !w00t . Drugie na 2oo - miesiąc po pierwszym - wyszło 200 plus 4 punkty. !bicz A tak to może ze dwie kontrole na 4oo w ciągu 5 lat.
Biolog Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Np nie wiedziałem, że w drogówce obligatoryjne jest posiadanie prawa jazdy kat.A To w razie gdyby za karę na motór przesadzili !bicz
dzialkowiec Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 O rany, to powoli kończą Ci się możliwości ! 18 pkt to łącznie mam 9 za dwa wyskoki ale to i tak dużo. Ale opłaty za dyplomy płacę w ratach A od przyszłego roku ma już nie być odkupywania punktów - współczuję zawodowym kierowcom/przedstawicielom handlowym, dla których prawo jazdy to zarabianie na życie. Choć z drugiej strony nie ma co się martwić - przecież autostrady budują
AHMPL Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Hmm, to i ja sie pochwalę. Za 13 lat na 4oo miałem no spokojnie ze 20-30 kontroli a nie jeżdżę zawodowo. Raczej związane było to z praca wracałem nad ranem lub późna nocą i kontroli rutynowych z dmuchaniem za małolata przerobiłem sporo, oczywiście zawsze trzeźwy i wynik 0.00, ale znałem już chyba wtedy wszystkich Miśków z lotnej w mojej okolicy. Obecnie wracam z pracy przed 24-tą wiec nie zdarza się. Rozwiązaniem okazało sie CB odkąd ma nie miałem kontroli w ogóle ani rutynowej ani spowodowanej przekroczeniem prędkości. Co do 2oo to mój pierwszy sezon i już kontrola się przydarzyła, co prawda poza miastem na wiejskiej drodze, ale kat. posiadam jedną hmm i to nie A. Zaczęło się od 200-300zł bez punktów ale na szczęście skończyło się na pogadance o konsekwencjach w przypadku kolizji czy wypadku i dzieciakach szalejących przerobionymi 50cc bez kasków.
Biolog Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 Tytułem dalszego ciągu wspomnień ze spotkań z niebieskimi: Jadę kiedyś 4oo, pora poimprezowa (sobota póóóźny wieczór). Panowie stanęli sobie przy samym wyjeździe z osiedla, na którym bylo wesoło. Zatrzymali, poprosili o dokumenty - zaczęłam wykopaliska w torebce. Jako że jest to czynność wymagająca czasu !OKK , mój towarzysz podróży z zabawy zdążył wydobyć z kieszeni dokument analogiczny do posiadanego przez panów kontrolujących, co automatycznie ostudziło zapał lotnej brygady do dokonywania rutynowej kontroli. Musiałam mieć chyba bardzo zawiedzioną minę bo kontrolujący pan policjant rzucił tekst, który do dziś dnia wspominam z rozrzewnieniem: "No jak pani tak bardzo chce, to niech już pani pokaże te dokumenty"
Więcek Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 Raz miałem spotkanie z Policją po wyjeździe z Rout 66, ale to była rutynowa kontrola i ciekawość z ich strony, ponad to stojąc w korku obok nich spytali się tylko czy ma prawko !OKK Biorąc po uwagę kolor jaki ma mój Burgman "BIAŁY" to mam wrażenie, że większość bierze mnie za swojego i nawet nie próbują suszyć, dopiero po przejechaniu obok widzą że to kto inny i jest już za późno aby coś zrobili
monk Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Się pochwaliłem czystym kontem, to teraz mam. ..w tenże weekend ok 50km przed Sopotem nagrała mnie czarna vectra.. 149/110km/h 6/200pln.. Żebym chociaż piratował, czy jechał "przez szkołę", ale na drodze krajowej, gdzie pustki jak okiem sięgnąć? Nawet grzecznie im podziękowałem za ustąpienie miejsca.. Chyba dostałem za "warszawskie blachy" !OKK Ale i tak serdecznie pozdrawiam !OKK
magart Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 (...)w tenże weekend ok 50km przed Sopotem nagrała mnie czarna vectra.. 149/110km/h 6/200pln.. (...) Ach Ci mistrzowie prostej !OKK !OKK Sorki za OT
jagroski Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Statystycznie odkąd jeżdżę, czyli od 1974 roku na dwóch kółkach średnio co trzy lata, samochodem mniej często. Bywało, że w jednym roku było kilka, a potem zapominałem, że coś takiego, jak kontrola istnieje !OKK PS Na terenie RP nie istnieje coś takiego jak kontrola rutynowa, to było za PRL, teraz muszą podać powód, a niech sobie coś wymyśli i to powie, jednak rutynowo to może sobie popatrzeć na jadące pojazdy. !piwko
Bosy Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 PS Na terenie RP nie istnieje coś takiego jak kontrola rutynowa, to było za PRL, teraz muszą podać powód, a niech sobie coś wymyśli i to powie, jednak rutynowo to może sobie popatrzeć na jadące pojazdy. !piwko Kwestia nazewnictwa... Zgodnie z rozporzadzeniem policjant musi podać powód zatrzymania pojazdu, którym może być... kontrola dokumentów samochodu i kierownika !OKK W tym ujęciu patrząc kontrola rutynowa w zasadzie istnieje, choć prawdopodobnie jest rzadsza, niż kiedyś dla każdego pojedynczego kierowcy z powodów czysto statystycznych (zdecydowanie większa liczba pojazdów na drogach).
jagroski Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem, popatrz do ustawy o policji, moze wówczas ................
Gość Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 A co to za różnica, jak się to nazywa? Zatrzymują i mogą powiedzieć wszystko; kontrola trzeźwości, kontrola pojazdu, kontrola dokumentów, mnie kiedyś zatrzymali, żeby sprawdzić paliwo (4oo diesel) czy przypadkiem na opałowym nie śmigam. Może i nie ma teraz „rutynowych”, ale są „na chybił–trafił” Pomijam akcje typu; „Znicz”, „Bezpieczny powrót”, „Imieniny Stefana”, „Potrzebna kasa na święta”. itd. Jak chcą to zatrzymają, olać nazewnictwo.
Sympatycy Baltona Opublikowano 27 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 27 Września 2010 Zgadza się jak zwał tak zwał efekt końcowy jest taki sam,a nawet gorszy bo teraz jeszcze punktują, a to mnie bardzo zabolało !piwko P.S.Policjant powiedział, że zbierają kasę na nowe samochody !OKK i wszystko w temacie .
Biolog Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 P.S.Policjant powiedział, że zbierają kasę na nowe samochody !happybth i wszystko w temacie !happybth . Zabrzmiało dwuznacznie - prywatne czy służbowe? !tut
Sympatycy Baltona Opublikowano 28 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 28 Września 2010 P.S.Policjant powiedział, że zbierają kasę na nowe samochody !happybth i wszystko w temacie !tut . Zabrzmiało dwuznacznie - prywatne czy służbowe? Służbowe !happybth
Biolog Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 P.S.Policjant powiedział, że zbierają kasę na nowe samochody !happybth i wszystko w temacie !tut . Zabrzmiało dwuznacznie - prywatne czy służbowe? Służbowe !happybth To może jeszcze nie tragedia, one nie są z najwyższej półki . Gorsza byłaby wersja np. na porsche dla komendanta
Sympatycy szorstki Opublikowano 28 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 28 Września 2010 P.S.Policjant powiedział, że zbierają kasę na nowe samochody !happybth i wszystko w temacie . Zabrzmiało dwuznacznie - prywatne czy służbowe? Służbowe !happybth To policjant był słabo zorientowany. Pieniądze z mandatów wystawionych przez Policję nie zasilają jej bezpośrednio, tylko zasilają skarb państwa. Ministerstwo finansów decyduje co się dzieje ze środkami z wielkiego wora. W związku z tym, Policja musi np. oszczędzać na paliwie... !tut pzdr
Biolog Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 W związku z tym, Policja musi np. oszczędzać na paliwie... Na papierze, ołówkach i długopisach też - dlatego ich notatniki są takie malutkie !bicz
Mareczek Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 Tylko teraz najlepiej zostać Strażnikiem Gminnym/ Miejskim na ruchliwej drodze. „kopalnia kasy” !bicz Już ich zasiliłem finansowo w tym roku kilka razy.
dr.big Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 Mialem zrobionych kilka zdjec z takich "smietnikow" . Trzeba po prostu zwalniac przy przejazdach przez wioski !bicz ...
Sympatycy szorstki Opublikowano 28 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 28 Września 2010 Tylko teraz najlepiej zostać Strażnikiem Gminnym/ Miejskim na ruchliwej drodze.„kopalnia kasy” !bicz Już ich zasiliłem finansowo w tym roku kilka razy. Poczytaj Mareczek dla kogo jest ta kopalnia: KLIK Jak to mówią: Polak potrafi... Nie sądziłem, że tak dział ten "biznes"... pzdr
Biolog Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 A mi dziś rano coś podejrzanie z prawa błysnęło !bicz Mam nadzieję, że jakiś zabłąkany neon bo strasznie kiepsko wychodzę na zdjęciach
Rekomendowane odpowiedzi