Skocz do zawartości
Forum Burgmania

czy zatrzymuje was Policja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dnia zakupu skuta bez jakiejkolwiek kontroli whist Co ciekawe, samochodem zatrzymali mnie tylko raz i to na własne życzenie !scooter dali 10 punktów nagrody i 500 złociszy kary whist

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szorstki

7

• Biolog

7

• monk

6

• Baltona

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

Przez 3 lata 2 kontrole.Jedna podczas akcji ,,trzezwy poniedziałek'',ale tylko ,,dmuchanko'',nawet paipiren nie sprawdzili,druga pare tyg.temu na WBN na Cargo.Tylko dokumenty i takie tam pogaduszki

Opublikowano

Kolegę Ghandiego w tym roku zatrzymali na zakopiance, bo jechał 130 km/h burgmanem 650 i oni myśleli, że to skuter nielegalnie odblokowany, bo jaki skuter jedzie 130 km/ h...... whist

Oczywiście za szybkosć się nie czepiali ( pewnie ze wstydu, że się ośmieszyli) i po sprawdzeniu papierów puścili wolno.

Ja osobiście szczęścia do kontroli nie miałem.

Opublikowano

N 2 kółkach nigdy.A obecny Xmax też kupiony od funkcjonariusza...On się przesiadł na BMW.Na katamaranie raz na 2 lata,za szybkość,ale z reguły nie szaleńczą więc puszczają po op...No CB radio też pomaga....

• Klubowicze
Opublikowano

To chyba w Szczecinie nie lubią 200 lub kierowników, ja miałem w tym roku dmuchania i rutynowych kontroli z 15 razy. Ale i tak zgadzam się na kontrolowanie dość często może będzie bezpieczniej na trzeźwo i z prawkami. :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Jeszcze rano pisałem, że miałem tylko jedną kontrolę dmuchanie w balonik, a tu proszę wracając dzisiaj z pracy po wjechaniu na Most Siekierkowski dogoniła mnie bordowa vectra turbo nr. WK 02534 zatrzymała na wysepce tylko po to aby wręczyć mi opłatę za przejazd mostem 400 PLN i jako bonus 10 PUNKTÓW :(:):lol:

Opublikowano

Skuterami jeżdżę 5 lat i tylko raz zatrzymano mnie do kontroli drogowej po krótkiej pogoni przed piątą rano. Policjantów zdziwiła tak wczesnoporanna jazda motocyklem i puścili się za mną. Sprawdzili tylko dokumenty i pojechali dalej.

I raz zdarzyło mi się w skrzynce pocztowej znaleźć fotografię z wycieczki do Marl :lol:

Opublikowano
Jeszcze rano pisałem, że miałem tylko jedną kontrolę dmuchanie w balonik, a tu proszę wracając dzisiaj z pracy po wjechaniu na Most Siekierkowski dogoniła mnie bordowa vectra turbo nr. WK 02534 zatrzymała na wysepce tylko po to aby wręczyć mi opłatę za przejazd mostem 400 PLN i jako bonus 10 PUNKTÓW :P:(:lol:

Jak to ładnie mówią "Nie chwal dnia przed zachodem słońca" :)

Współczuję nagrody za przejazd, bo jest wyjątkowo bolesna.

Opublikowano

Ja miałem dwie kontrole. Raz z ciekawości zatrzymała mnie straż graniczna, od razu po zdjęciu kasku zażartowałem sobie że nie mam wódki i fajek bo i tak nie ma gdzie schować i o jakież było moje zdziwienie jak Pan oficer w zielonym mundurze stwierdził z uśmiechem, że przecież można sporo wsadzić pod kanapę, po czym po krótkiej rozmowie o skuterach przyznał sie że miał AN 400 K3, a teraz jeździ SW :lol:

A w tym sezonie kontrola i 100 zł nagrody i 2 punkty :) jakiś niedowartościowany policeman na jakiejś wiosce zdjął mnie radarem i było 62/40 hehe

Opublikowano
Jeszcze rano pisałem, że miałem tylko jedną kontrolę dmuchanie w balonik, a tu proszę wracając dzisiaj z pracy po wjechaniu na Most Siekierkowski dogoniła mnie bordowa vectra turbo nr. WK 02534 zatrzymała na wysepce tylko po to aby wręczyć mi opłatę za przejazd mostem 400 PLN i jako bonus 10 PUNKTÓW !placz1 !placz1 !placz1

Auuuć! :)

Dycha? To już naprawdę niewiele jest takich wykroczeń. Co było? Jak mniemam powyżej 50 nadprogramowych kilo na zegarku?

Współczuję :lol:

• Klubowicze
Opublikowano

Jakoś tak wiosną wracałem z pracy ok. godz 21 , i dosłownie przed wyjściem jeszcze rozmawialiśmy o motocyklach , ja się chwaliłem że jeszcze mnie nigdy nie zatrzymali :) , a tu w chwilę po tym czerwona latarka i Zonk :lol: - troszku strachu , bo na 40 miałem znacznie więcej :( , na szczęście nie mieli suszarki, więc tylko rutynowa kontrola , kilka pytań , sprawdzenie dokumentów etc.

Ponieważ mam prawko tylko kat. A , zapytali jak dojeżdżam w zimę do pracy , ja na to że pociągiem - mieli ubaw po pachy

!placz1 !placz1 !placz1 .

Opublikowano

4 sezony na 2oo i ani jednej kontroli...odpukać !placz1

Opublikowano

Cześć martab, jest nas już tu trzech i rośniemy w siłę !placz1

Co do kontroli znaczy muszą robić prawko zimą bo mają duże szanse zobaczyć lizaka !placz1

Opublikowano

Na 2oo jak dotej pory miałem jedną . !placz1

Było to w 1967r ( miałem 12lat) zostałem zatrzymany przez Milicje i za jazdę bez kasku, uprawnień i samowolne używanie motocykla SHL/175cm otrzymałem karę którą sam sobie wymierzyłem (wykręcenie wentyli szt2) i pchanie do domu.

Na 4oo tylko w tym roku 3-y kary żadnej kontroli.

1. Gniew foto-radar po negocjacjach 100zł i punktów < 0>

2. Kobylnica foto- Śmietnik po negocjacjach 200zl i punktów <0>

3. Słowacja / Zdiar radar po negocjacji <Pokuta> 20Euro o punktach nawet nie wspominali tylko był tekst ( wy Polaki to szybko jeździcie) na Słowacji to można 50km/h !placz1

Opublikowano

Ja miałem jedną kontrolę w zeszłym sezonie. Jechałem lokalną drogą i minąłem się z radiowozem. Policjant (był jeden) stwierdził, że coś dziwny ten skuter, zawrócił i mnie dogonił. Po sprawdzeniu papierów i moich uprawnień przez radio, stwierdził: "o nawet kategoria A jest" i na tym koniec kontroli.

Opublikowano

W sumie to nigdy jeszcze nie zatrzymała mnie policja w kraju ani w 4oo ani na 2oo. Wszystko zmieniło sie w czasie ostatniego urlopu w Turcji. Wypozyczyłem tam maxi !placz1 Asyamotor !placz1 i juz pierwszego dnia miałem kontrolę policji. Zwyczajna kontrola, zero mandatu mimo braku kasku :blink: (chociaż tam to chyba tylko policja w kaskach śmiga) !placz1

Opublikowano

Prawko AB mam od 19 lat i nigdy nie miałem kontroli milicyjnej lub policyjnej jadąc 2oo, 4oo tylko 2 razy za wykroczenia - spieszyło mi się !placz1

Opublikowano

No ja mialem dwa razy na 2oo

1. na 40 schaltowali mnie jadac 68, ale dogadalem sie...

2. na 90 jechalem przepisowo,a nagle z przodu pojawia sie cos ciemnego i wlacza swiatla...kontrola tylko drogowa pozdro siemik

Opublikowano

A mnie raz w zeszłym sezonie za przepaloną żarówkę w SW... po czym parę razy na warszawskim Cargo... po jednej z takich kontroli policjant stwierdził, że wypisze szybko co ma wypisać (notatkę) i spada bo go przegwintuję !placz1

Akurat kolega miał do przegwintowania wałek zdawczy w moto i tak się zgadało o gwintowaniu wałków jakoś, że się pośmialiśmy w 5tkę (m.in. z SimonemWarką :D) i wyjątkowo luzacki p. władza stwierdził ze chyba będzie spadał !placz1

Jak to czyta to serdecznie go pozdrawiam, bo śmiechu było coniemiara :blink:

No i miesiąc temu dostałem niestety 500 pokuty + 6pkt za wymuszenie pierszeństwa, ale to już 4oo..

A poza tym ostatnio dwóch krawężnikowych specjalistów przykleiło się do nas że stoimy na chodniku przed McD na świętokrzyskiej (tak, tam gdzie zawsze koło 20 moto stoi, akurat wszyscy odjechali bo późno i zostały 4 sprzęty). Znowu w towarzystwie SimonaW sprawdzili nam dokumenty i pogadali co to nie oni... !placz1

Szymon, Ty mi chyba pecha przynosisz :lol:

Opublikowano

W tym roku dwa razy

Rozpoczęcie sezonu w 100 licy :blink:

I ostatnio pogonili nas z rynku w Kazimierzu na parking przy posterunku !placz1

Mieliśmy przy okazji strzeżone skutery !placz1

Wraz z Monkiem i Diamandą dowiedzieliśmy się że na rynku nie można parkować moto, bo od niedawna mają monitoring, i muszą reagować !placz1

• Sympatycy
Opublikowano
Jeszcze rano pisałem, że miałem tylko jedną kontrolę dmuchanie w balonik, a tu proszę wracając dzisiaj z pracy po wjechaniu na Most Siekierkowski dogoniła mnie bordowa vectra turbo nr. WK 02534 zatrzymała na wysepce tylko po to aby wręczyć mi opłatę za przejazd mostem 400 PLN i jako bonus 10 PUNKTÓW !YES B):P

Nic się nie chwaliłeś, a takie wyróżnienie powinniśmy przecież oblać w garażu :PB)

Widziałem wczoraj rano tą vectrę jak trzymała mobilka przed mostem. Jak to mówią,

na "siekierkach" trza mieć oczy dookoła głowy... whist

pzdr

Opublikowano

Miewam kontrole na 200 2-3 razy rocznie na moto głównie prawo jazdy .

Na 4oo kontrole bardzo czesto . ale z reguły rutynowe

Opublikowano

Na 2oo nigdy nie miałem kontroli, na 4oo to trzy razy, 2 razy po 200 pokuty w promocji z 500-set i raz jak robili obławę po napadzie na złomiarza :)

• Sympatycy
Opublikowano

Godzina 6.30 Aleje J. między Łopuszańską a Ursusem dwie suszarki. Jak mi się udało, do tej pory się zastanawiam !bicz Chyba jechałem za szybko i nie zdążyli. !OKK

W tym sezonie miałem jedno spotkanie z nieoznakowaną Vectrą !w00t , które zakończyło się wręczeniem nagrody 300/6 <_<