Gość Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 No co? Maxi Skuter – Mini Tablica. Ale ciekawe, bo to chyba jakaś motorynkowa. Swoją drogą, ptaku, masz sokoli wzrok !placz1
ptaku_1 Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 jaki sokoli przecie taka mala tablica na Maxi rzuca sie w oczy jak......zgrabna kobitka w spodniczce na szpilkach, odrazu to widac
GrzechoCnik Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Nie wszyscy to tak od razu rozróżniają. Np Kymco New Dink jest w takiej samej budzie i 50ccm i 200i. Wystarczy tylko napisy na boczkach zasłonić.
stiopa Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 ja widzialem ostatnio taki cos, az zobilem fotke Tak sie zastanawiam jak to jezdzi, czy nasi policmajstrzy sa az takimi ignorantami ze nie widza o co kaman. Też ostatnio natknąłem się na x9 500 z tablicą od komarka. Kierownik zadał sobie jeszcze tyle trudu, że znaczek z przodu 500 pozbawiony był jednego zera. Zapomniał jednak o budziku, który wyskalowany był do 180km/h. Jak widzę takie rzeczy to mi słabo !placz1 Policja jak sami odpowiadamy w innym poście rzadko kontroluje 2oo - przynajmniej skutery.
MARCVS Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 To było dobre wtedy, kiedy przeglądy były bezterminowe !placz1 Teraz diagnosta będzie się bał, bo ciężko mu będzie się wytłumaczyć jak koleś zostanie złapany przez patrol zaraz po przeglądzie !placz1 Diagnosta w takim przypadku traci uprawnienia !placz1
LWfilip Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Jakiś czas temu, jeszcze przed wprowadzeniem przeglądów na "50" słyszałem, że moi kolesie rejestrują "125" jak "50". Po wrześniu 2009 jakoś ucichli. Faktycznie, Policja mało kontroluje 2oo ale nie można aż tak przeginać. Pani w okienku nie musi się znać na skuterach czy motocyklach. W Naszym prawie nie funkcjonuje pojęcie skutera powyżej pojemności 50cm3. Wszystko powyżej tej wartości to motocykle i należy się im duża tablica i prawko A1 i A. Jak trafi się jakiś bardziej wnikliwy policjant to bieda będzie straszna za takie czarowanie !YES . Ale przecie to są ogromne oszczędności i "opłaca" się tak chachmęcić .
dr.big Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Ja trafiłem ostatnio na ostro stuningowaną Gilere Runner. Pojemności nie pojmę ale teoretycznie mogło być to max 180. Z odgłosu jednak wydawało mi się że znacznie mniej. Ale do rzeczy ..... Teoretycznie mogło to być 200 VXR, 19 KM. Zakładając tuning "a la Kefir" to mogło być i 300 ccm? Wtedy prawie 30 KM. Runner jest bardzo lekki - waży tylko 137 kg. Stówkę mniej prawie od T-maxa. FXR 180 dosc latwo mozna "zrobic" na ~30KM !YES . 35 czy 40 KM tez jest mozliwe, chociaz watpie, zeby akurat tamta tyle miala. No i tuningowych czesci jest do tego silnika bez liku. VXR 200 to juz czterosuw, nie jest wiec tak latwa w tuningu .
czaro69 Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Witam, potwierdzam, bardzo często ludziska pytają o pojemność i Vmax..Zawsze mają takie buźki A ścigacze na światłach też bywają zaskoczeni Grunt to jednak zachować rozwagę i jeździć bezpiecznie !YES
alessandro Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 To ja tylko kolegow uprzedze przed sopocka policja. Ulica, nomen omen Sopocka, kreta "gorska" ulica rajdowa w lesie, stanowiaca skrot z sypialni Gdyni do Sopotu. Moja pierdziawka moze i nie wyglada na 50tke, ale ewidentnie nia jest. Jade ostatnio, panowie prawie zawsze stoja w tym miejscu, wiec z 65 do 50 (na ograniczeniu 40) zwolnilem a pan mnie 2x strzelil. Wyszedl, strzelil, spojrzal, myslalem, ze spassowal, a on po sekundzie znowu wyszedl na srodek i strzelil. Ewidentnie cos mu nie pasowalo. Albo chcial sprawdzic czy nie odblokowana 50tka, albo ukrocic "wariata" co gna 50 na 40... Tak czy owak, lapa luz panowie i panie.
Mors Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Jak trafi się jakiś bardziej wnikliwy policjant to bieda będzie straszna za takie czarowanie Policja nie ma odpowiednich uprawnień aby stwierdzić - "ten skuter ma więcej niż 50cm lub jest tuningowany". Może natomiast skierować pojazd na badania techniczne, które to wykażą. Tak czy inaczej nie warto kombinować, bo w razie wypadku z winy kierownika 200 nawet za odblokowaną 50-kę może nie zostać uznane OC.
Sympatycy szorstki Opublikowano 21 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 21 Września 2010 Z ostatniej wycieczki do Grójca. Jak postawiliśmy sprzęty na placu przy scenie, zrobił się mały tłumek i jedynym pytaniem które padało z ust zarówno dorosłych, jak i dzieciarni, było pytanie: "a ile takie cuda kosztują ?". Na moje: "różnie, ale nowe to ok. 30 - 40 tysięcy", wszystkim "opadały kopary" i kręcili głowami z niedowierzaniem, że SKUTER może TYLE kosztować... !sciana pzdr
Geni Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 szorstki gawiedź generalnie nie ma pojęcia i nie widzi różnicy pomiędzy twoim Piaggio, a Cziungpengzongiem z marketu. Mnie już nic nie dziwi.
emge Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Ile nie powiesz to jest za dużo, przecież w Biedronce są nowe po 1499 i dokładają pęczek włoszczyzny, a wyglądają podobnie A mnie zdziwiło ostatnio to !sciana :
Bosy Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 A mnie zdziwiło ostatnio to : Eee tam... dziadostwo... !sciana Podparł się raz - widziałem
Bobas Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Ale koleś wymiata !!!!!! Pierwszy raz widzę taką jazdę na skuterze .
Biolog Opublikowano 21 Września 2010 Autor Opublikowano 21 Września 2010 Zwłaszcza to kółko naokoło pachołka - normalnie szok !
Sympatycy Baltona Opublikowano 21 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 21 Września 2010 Nie zaliczył gleby na przejściu dla pieszych przy takim nachyleniu widać, że to małolat bez doświadczenia
ptaku_1 Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 to napewno jakis ufok, zwykly ludz tak nie da rady jezdzic
MARCVS Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Szacun Piękna jazda!!!!!! Trzeba brać z niego przykład To jest prawdziwa jazda Tak powinna wyglądać
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 21 Września 2010 Klubowicze Opublikowano 21 Września 2010 Szacun Piękna jazda!!!!!! Trzeba brać z niego przykład To jest prawdziwa jazda Tak powinna wyglądać To kiedy trenujemy żeby jeździć tak jak on ?
Sent Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 A tutaj podobne numery na Majce A co do odbioru przez innych: miałem 2 ciekawe sytuacje. Pierwsza: światła, ja pierwszy na lewym pasie, czarny Seat Leon na prawym, 4 ogolone głowy, umcyk umcyk bzyk bzyk muzyczka głośno gra. Ten z tyłu się drze: Eeeee te 400 to dla picu nie?? Dla picu, jaka wiocha hehe (ja wam dam wiochę - to akurat w myślach). Poszukałem w lusterkach pojazdów z napisem Policja albo aut pasujących pod nieoznakowane i jak się kolory pozmieniały to rura Na następnych światłach jak dojechali, to: Tyyyyy to ma na serio 400, a co to jest ?? Burgan, Burman, Burgman !!! Eee Ty Sidney !!! I jak się kolor zmienił to oni poszli jak przecinaki, a ja spokojnie, od nie chcenia, co ich jeszcze bardziej rozwścieczyło A druga sytuacja: najwyższe piętro parkingu w Galaxy, parkuję Burga, a tam 2 łepków w okolicy 16 roku życia wyraźnie zainteresowani Burgiem: Ile to pojedzie ? A nie wiem, nie jechałem nigdy na maxa... A ile to ma pojemności, 250 ? Nie, dokładnie 385 ccm. Zaczęli mi lecieć na Ty: Jak zarejestrujesz go na skuter to go odkupię, co ? Powiedziałem tylko: Nie wchodzi w grę i poszedłem
Biolog Opublikowano 22 Września 2010 Autor Opublikowano 22 Września 2010 To jest prawdziwa jazda Tak powinna wyglądać !bicz Fajnie popatrzeć, ale jak mawia pewien mój kolega : łożyska też można spawać, tylko że po co? !w00t
emge Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 A pro po tematu jak nas widzą. Ano tak, że dziwnym trafem nie mogę się zarejestrować na jednym z forów motocyklowych. Zawsze czekam na "pozwolenie" od Admina i nigdy nie nadchodzi. Dziwiło mnie to gdyż znam tam kilka osób, z Modem znam się od dawna bdb, on też pomyka maxi, robiłem im kiedyś fotki na torze, a z rejestracji ciągle pupa. Dziś się dowiedziałem za pomocą owego Moda który zadzwonił do Admina, że powodem odrzucania moich prób (bez żadnej odpowiedzi) jest fakt posiadania motocykla "przekrocznego" z "automatyczną skrzynią biegów" o niewielkiej jak na moto pojemności. Podpowiedzieli, że następnym razem mam wpisać w pole posiadane moto np. Hayabusa i wtedy punkty respektu jakie dostanę pozwolą Adminowi zaakceptować moje starania. Nie powiem co i gdzie sobie mogą wsadzić.
Rekomendowane odpowiedzi