Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Skuter czy rower?

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Tylko na siłę go nie odchudzaj, z tymi zdjętymi pedałami to chyba przesadziłeś ;)

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Worlan

9

• dr.big

6

• 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚

3

• Tom Ski

2

Opublikowano

Aj tam, wszystkie lepsze rowery sprzedawane są właśnie tak :) ... Jeden wybiera sobie "kliki", a drugi zwykłe...

Chyba znowu czas po zimie napompować koła... Chociaż dzisiaj ok. 6 stopni i wilgotno :( ... Aż się nie chce...

Opublikowano

Jeszcze by można zrezygnować z przedniego koła i pomykać tylko na tylnym.....

• Sympatycy
Opublikowano

Pedały będą SPD, osprzęt oczko wyższy i trochę lżejszy. Ciekawostka jak dla mnie to 8 bar w oponkach.

Opublikowano

W taką pogodę przy wilgotnej nawierzchni jazda na szosie to dosyć ryzykowna sprawa. Droga hamowania 20m :)

• Sympatycy
Opublikowano

Pracowita sobota była. Zmienione zostały koła i osprzęt. Nie spodziewałem się, że to tyle roboty. Jeszcze tylko przerzutki i na szosę :).

P3218755.JPG

P3218754.JPG

• Klubowicze
Opublikowano

Wszysto fajnie, ale jak pedałów nie było, tak nie ma ;)

Opublikowano

Przepraszam mówienie w dzisiejszych czasach pedał to bardzo nie politycznie, Worlanowi po prostu brakuje mechanizmu dźwigniowego służącego do wprawiania w ruch za pomocą nacisku nogą

Opublikowano

Bez urazy ale pedał to jest pedał (rowerowy oczywiście) a bez pedałów nie pojedziesz.

Opublikowano

O stary, widzę, że troche grzebiesz w nowym rowerze i wymieniasz od razu komponenty na inne, kiedyś podobne rzeczy robiłem przy swoich MTB :) ...

PS. Temat doprowadził do tego, że aż z sentymentem spojrzałem na ebayu na oferowane karbonowe Cannondale Raven... Jeszcze kilka ofert można znaleźć... Teraz to taki "rowerowy youngtimer"... "rodzyneczek" ...

• Sympatycy
Opublikowano

Tylko nie stary ;):) dobra?

Oj tak na portalach aukcyjnych można trafić na prwdziwe perełki.

Zobaczę jak zareaguje kręgosłup na szosówkę. Jak będzie "jęczał" wracam na miejską Spartę, a szosą niech się bawi młody.

Chodzi mi jeszcze po głowie złożenie na starej stalowej ramie ostrego koła.

A pedałów to u mnie dostatek ;)

Edit: Kurcze przypomniałem sobie, że w czeluściach piwnicy powinna być wiekowa rama. Jak pomyślał tak zrobił.

Favorit to jest to, a nie jakaś Merida ;). Zastanowię się nad ostrym kołem :).

P3228764.JPG

P3228765.JPG

Opublikowano

Worlan: na ostre koło to ta rama się średnio nadaje. Trzeba by wymienić tylne haki na torowe. Tak w ogole to mimo wszystko proponuje rozwiązanie single-speed a nie ostre. Nie bardzo rozumiem cały ten hipsterski hype na ostre koło, które w użytkowaniu jest bardzo niepraktyczne.

• Sympatycy
Opublikowano

Masz rację Miazga, po przemyśleniu za i przeciw podzielam Twoje zdanie. Chyba dam sobie spokój i rama wyląduje z powrotem w piwnicy. Może zimą wrócę do tematu.

A teraz pora na skuter, wiosna ...... cieplejszy wieje wiatr. ;)

• 4 miesiące temu...
  • Administrator
Opublikowano

Dziś rower.

Trzeba ruszyć kondycyjnie i przegonić przerzutki ;)

W związku z tym pierwszym, wspomaganie elektryczne pozycja OFF. c531803a973b48c93cf311bcd8619b3c.jpg

• 7 miesięcy temu...
  • Sympatycy
Opublikowano

Wiosna się zbliża, czas na zmiany. Merida poszła się sprzedawać, a na jej miejscu pojawił się Trek.

Szkoda, że wiek nie pozwala na upojenie się jazdą tym rowerem, możliwa tylko degustacja ;)

P3061385.JPG

Opublikowano

Rower?? W życiu!! Po ostatniej przygodzie, ani moto ani ja nie nadawaliśmy się do jazdy. Pojawiła się koncepcja jazdy na rowerze ( kiedyś jeździłem sporo, kiedyś ). Przejechałem kilka kilometrów a jeszcze trzeba było wrócić. Prawie przypłaciłem to życiem. Miałem jakiś mikro zawał :) i na rower już nie wsiadam. Bo nie!! :partytime:

Opublikowano

3e6af6cb5a2dc0f3med.jpg

Dla podtrzymania kondycji zakupiłem w tym roku takie cudo.

Opublikowano

Rower musi być, osobiście mam dwa szosę i trekinga.

Opublikowano

(...)Szkoda, że wiek nie pozwala na upojenie się jazdą tym rowerem, możliwa tylko degustacja ;)

Aj tam :) , znam takich co latem "walą" regularnie i na tempo w tygodniu po 100 parę km i to w wieku 65 lat... A zimą rower i rolki treningowe.

Opublikowano

Nigdzie nie jest powiedziane że nie można jeździć, mòj znajomy( 73 lata ) jeździ na rowerze w zawodach a !lekarz mu powiedział że jemu to już tylko przy piecu siedzieć i kości grzać byłe się nie przemęczać.

Opublikowano

Mój ojciec 58 lat codziennie jeździ, w zime jakieś 30km a w lecie już po 60km, do pracy. Kiedys powiedział,że do -18st. spokojnie da się jeździć ;)

Kondycja zdecydowanie lepsza od mojej,ale ja jednak wole jechać na wszystkim co ma silnik. Z drugiej strony jakbym mieszkał w Warszawie to poruszałbym się tylko rowerem a tak muszę dojeżdżać 34km w jedną i mi się nie chce.

• Klubowicze
Opublikowano

Grzesiu, ale piękny rumak !!! Też od kilku lat zbieram się aby wymienić swojego ... Trek'a 530 z 1995 roku na nowszy, szosowy model. Czekam i zazdraszczam.

Opublikowano

A jak już muszę to lans na takim rowerku :)i nie powiem opona tylna szersza niż w niektórych motorkach:)ff0f0cdec6bfc8a40b3389febe5b9d1d.jpg

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ja uważam że trzeba się podzielić i rowerkiem i skuterkiem, bo też uwielbiam rower.