leszek_krakow Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Ja również dziękuję wszystkim za miłe spotkanko (wreszcie zobaczyłem gdzie jest ten osławiony Chudów). Po oblocie Kraków-Chudów- św.Anna-Kraków licznik stuknął 390 km.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Klubowicze Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Patryk - a zdjęcia ???????
Klubowicze Patryk Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Klubowicze Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Jakie zdjęcia? Może to te zdjęcia?
voit Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Super wycieczka, super fotki. Niestety nie mogłem być obecny. Pozdrawiam Śląsk
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Klubowicze Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Jakie zdjęcia? Może to te zdjęcia? a co to za cenzura ????
leszek_krakow Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Joasia - tych zdjęć które Ty robiłaś nie ma. Trzeba było nie ruszać klapki
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Klubowicze Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Joasia - tych zdjęć które Ty robiłaś nie ma. Trzeba było nie ruszać klapki no tak Leszek ... bo ja co nie dotknę to zepsuję
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Klubowicze Opublikowano 28 Sierpnia 2010 no i lato powoli ma się ku końcowi niestety , więc żeby załapać się jeszcze na kalendarzowe lato proponuję 12 września wycieczkę do Czorsztyna i Niedzicy , czy byłby ktoś chętny ?
leszek_krakow Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Joasia, piszę się na wyjazd. Proponuję wzbogacić trasę o przejazd Limanowa- Kamienica - Krościenko - Sromowce - Niedzica - Białka - Bukowina - Zakopane (przejazd "górą" od strony Małego Cichego). Trasa jest piękna, malownicza, z winkielkami Oczywiście dojazd do Limanowej i powrót z Zakopanego do ustalenia...
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 8 Września 2010 Autor Klubowicze Opublikowano 8 Września 2010 start tym razem proponuję z Mc'Donalda ale w Mikołowie ok 9.00 - 9.15 i przez Tychy - Wadowice - Rabkę Zdrój jedziemy do Czorsztyna i Niedzicy Trasa dojazdowa trasa powrotna przez Żywiec i Bielsko-Białą Trasa powrotna może znajdziemy skarb Inków ?
Klubowicze Migu Opublikowano 8 Września 2010 Klubowicze Opublikowano 8 Września 2010 Joasia pomyślimy na razie 50/50 (nie wiem jak z przeprowadzką), ale trasę proszę odwrotnie rano przez Migowo .
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 9 Września 2010 Autor Klubowicze Opublikowano 9 Września 2010 Joasia pomyślimy na razie 50/50 (nie wiem jak z przeprowadzką), ale trasę proszę odwrotnie rano przez Migowo . Migu czyżbyś się bał, że będziemy chcieli Was odprowadzić i dlatego zmiana kierunku trasy ???
Klubowicze Trebor Opublikowano 11 Września 2010 Klubowicze Opublikowano 11 Września 2010 Witam.Wybieram się jutro w tamtą stronę i może uda się spotkać.Planuję przejechać od Makowa Podhalańskiego do Nowego Targu przez Zawoje i Czarny Dunajec a potem do Niedzicy. Jeśli będzie wam po drodze to tel.jest w klubowych.W Niedzicy chcę być około 13.Do zobaczenia. Trebor !scooter
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 11 Września 2010 Autor Klubowicze Opublikowano 11 Września 2010 maleństwo dziś przegląd przeszło, płyny i filtry wymienione - kolejne 6000 może nawijać , tak wiec jak o 8.30 nie będzie padało ruszam do Mikołowa do Mc'Donalda Trebor nr telefonu zapisałm , w Niedzicy też koło 13 powinnam/powinniśmy ( ???? ech te ślązaki ) być , mój nr telefonu w wątku powitalnym klubowych bo admini chyba nie zauważyli i na listę nie dopisali !placz1 Leszek do spotkania w Niedzicy jeśli będziesz przejeżdżał koło 13 tamtędy Migu to jak ? Państwo Migowie przeprowadzeni i jadą ?
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 13 Września 2010 Autor Klubowicze Opublikowano 13 Września 2010 Niedzica nadal czeka … O 9.30 telefon od Miga „ pojechałbym chętnie ale pozbieraj moje kawałki rozrzucone po Czechowicach” . No to pozbierałam Migu w jednym miejscu, skuter w drugim, papiery od skutera w trzecim , po krótkiej konsultacji z kolegą Miga wybieramy drogę trochę okrężną ale urokliwą. Z Czechowic przez zaporę w Żywcu kierujemy się na Suchą Beskidzką . I tu po drodze pierwsza niespodzianka, objazd – remont mostu, ponieważ „olaliśmy” drogowskazy stanęliśmy przed barierkami. Zachęceni przez tubylców ryzykujemy przejazd kładką dla pieszych, Migu pierwszy jedzie i sprawdza nośność mostku. Ruszamy dalej kierując się na Nowy Targ przez Zawoję. Piękna droga, prawie równa, bez dziur prowadzi przez górki, lasy i winkielki. Sama przyjemność jazdy. Mijamy Piekielniki i przed Czarnym Dunajcem zabieramy się za wyprzedzanie dwóch motocykli. Gaz, 140 na liczniku , w lusterku widzę, że Migu gna za mną …i … przestał gnać … Zawracam. Okazało się, że Migowy skuter odmówił współpracy. I znów Migu w częściach … Szukamy przyczyny ( … no dobra głównie Migu szuka ) Rozrusznik kręci ale silnik nie zapala. Migu szuka odczepionych kabelków i innych możliwych przyczyn ale nic … i nagle podjeżdża dwóch chłopaków miejscowych i proponują pomoc. Mieliśmy szczęście , jeden z nich bardzo dobrze zna się na motorach i widać, że chłopak chce pomóc. Razem z Migiem wpada w „otchłanie” wnętrza migowego skutera. Sprawdzają , szukają, kombinują … i gdy już prawie rezygnują ujawnił się winowajca – mały kabelek wymsknął się z osłonki i przestał podawać „prund” , schował się , zawinął ogonek i chłopaki nie zauważyli wcześniej, że dynda luzem … UFFFF … teraz szybka naprawa, Bogdan ( Migu popraw mnie jeśli źle zapamiętałam imię ) odcina kawałek złączki ze swojego motocykla i zakłada do migowego. Żeby się do czegoś przydać, śmigam na stację benzynową i zakupuję zgrzewkę Tyskiego w ramach podziękowania za włożony trud i zapał . Wracam, skuter już poskładany, szczęśliwi dziękujemy, ubieramy się, odpalamy skutery …. No kto odpala ten odpala … Migu znów milczy … Chłopaki znów zabierają się za rozbieranie skutera, sprawdzają kabelki, świecę … i okazuje się, że w wyniku wcześniejszych prób rozładowali akumulator … po 2,5 godzinach działań naprawczych przy pomocy kabli i akumulatora samochodu ruszamy … ale do domu, za późno już na jazdę do Niedzicy. Trebor nie doczekał się nas niestety pod zamkiem. Wracamy skrótem przez Słowację i rozstajemy się z Migiem w Bielsku on jedzie prosto do Czechowic ja skręcam na Skoczów i wiślanką wracam do domu. Po drodze jeszcze, krótkie spotkanie z policją ale chłopaki tylko sprawdzali czy mam prawo jazdy i o 18.30 podjeżdżam do garażu. No to w następną sobotę lub niedzielę jak tylko pogoda pozwoli jeszcze raz jadę do Niedzicy, jeśli ktoś chętny na wycieczkę to zapraszam . Migu w akcji pomoc nadchodzi operacja w toku a to winowajca
Klubowicze Migu Opublikowano 25 Września 2010 Klubowicze Opublikowano 25 Września 2010 Joasia dzięki za cierpliwość , dobra z Ciebie towarzyszka w jeździe i w awaryjnych sytuacjach !tut . Opis wypadu i reperacji perfekcyjny ( do gazety z nią !w00t ).
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 29 Września 2010 Autor Klubowicze Opublikowano 29 Września 2010 Migu ... dyg ... polecam się na przyszłość w weekend zapowiada się ładna pogoda , byłby ktoś chętny na tą Niedzicę ???
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 2 Października 2010 Autor Klubowicze Opublikowano 2 Października 2010 no to jutro o 9.00 pije kawę w McDonaldzie w Mikołowie a potem ruszam ...
tomwiech Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Asia toż przecież juz jesień nastała !YES a przy okazji szkoda ze wczoraj nie czytałem bo może nie przybył bym na 9.00 ale umówił bym sie gdzieś po drodze ciut później a tak to pomykałem po Śląsku bez celu i sensu !piwko No i Wawa odwiedziłem przy okazji i pojechałem dalej się błąkać !OKK
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 3 Października 2010 Autor Klubowicze Opublikowano 3 Października 2010 Tomwiech a tak z rozpędu mi to jesienne lato wyszło, bo ta Niedzica jeszcze w lecie planowana była a pogoda dziś całkiem letnia była a to fotorelacja z mojego wyjazdu: widok na Czorsztyn z Niedzicy zamek w Niedzicy pod Trzema Koronami jesień w pieninach z zamku w Czorsztynie widok na Niedzicę zalew Czorsztyński Kluszkowce - drewniane wille pienińskie bezdroża jeszcze "rzut oka" na tatry pogoda rewelacyjna, temperatura doszła do 22st. , widoki piękne, droga przez lasy i zakręty ... bajka, szkoda, że nikomu nie udało się dołączyć do wycieczki
leszek_krakow Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Joasia- widzę że udało Ci się dotrzeć na tą samą uliczkę pod Trzema Koronami co ja !happybth Gratuluje pięknej traski i trafienia 100% w pogodę. Mnie niestety zmogła grypa.... i szlag mnie trafiał jak widziałem co się dzieje za oknem
Rekomendowane odpowiedzi